Hallonmuffins med Fluffy Frosting
I morse fick jag ett litet sug efter att baka muffins.
Det blev härligt goda och friska hallonmuffins med Fluffy frosting.
Muffins grundrecept:
100 g smör
Lite skal från en citron (jag använde citronsaft på flaska)
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smält smöret och tillsätt mjölk och citronskal. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
blanda ner den ljumma vätskan i äggblandningen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten.
Fyll muffinsformar till hälften ungefär med smet.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Jag tillsatte i smeten lite frysta hallon, tag efter tycke och smak.
Fluffy frosting:
2,4 dl socker
2,4 dl socker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad färsk citron, eller ättiksvinäger
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
Häll i socker, vatten och citron i en kastrull och koka upp sakta. När sockerkistallerna har smält, ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna lite grann.
Vispa äggvitorna och vaniljsockret hårt, gärna med en hushållsassistent. Detta tar gärna uppemot 5 minuter, ibland mer om du har en slö elvisp. Äggvitorna är klara när det börjar att bildas "toppar", och konsistensen är tjock. Fortsätt att vispa medans du häller i sockerlagen lite åt gången, vispa konstant tills marängen har svalnat och blivit fast i konsistensen. Detta moment tar några minuter.
Detta receptet har jag tagit från Tårtspecialisten.blogspot.com
Jag vet inte varför min frosting blev så slapp, jag vispade och vispade, kan det kanske bero på att man hade i lite hushållsfärg ?
Detta receptet har jag tagit från Tårtspecialisten.blogspot.com
Jag vet inte varför min frosting blev så slapp, jag vispade och vispade, kan det kanske bero på att man hade i lite hushållsfärg ?
Kommentarer
Postat av: Sofie mamma till Casper
Ser jättegoda ut!
Trackback