My Heart












pics

Nya krypställningen






hej och hå

Ja då var det ett tag sen man skrev här igen, det har ju varit lite mycket dessa dagarna så man har inte hunnit med...huset ser ut som ett bomb nedslag efter vår lilla röjning i vardagsrummet, här inne har ju vår stora tv flyttat ut och in kom en liten mindre som fick sin plats på väggen med 2 st hyllor brevid sig.
Liam har fått en "fåtölj" som han sitter super bra i, han ska bara lära sig hur man tar sig ner från den utan att göra det med huvudet först.

Jag kommer lägga upp lite bilder sen på hur det blivit här hemma men det får ni vänta lite till med för jag ska ta lite fler foton och sen ska jag orka koppla in kameran i datorn med.

Liam's andra tand kom upp igår den med, så nu har han två små gryn i munnen...han är ju bara så söt när han skrattar och man ser de små vita taggarna i munnen.

Lilla Shelby växer så det knackar, vi ska ta och väga henne när Alex kommer hem från jobbet sen och se hur mycket hon gått upp.

Det var det hela mina vänner...nu ska jag se om jag kan röja undan här hemma lite.

Måndagen

Sitter nu här och väntar på att Alex ska komma hem och att Liam ska vakna för det lär han göra vilken minut som helst, ganska skönt när han tar en tupplur...man får vara klängfri en liten stund.

Väntar på att lönen kommer så vi kan åka till Ikea och handla säkerhets grejor så Liam inte kommer in i våra kökslådor, och öppnar ugnen, våra kökslådor stänger sig själv den sista biten och där har liten redan klämt sina fingrar 3 gånger, så där ska vi sätta multilås...då slipper man även att skruva i lådorna.

Vi ska säkra bokhyllorna från att trilla över honom när han väl kommer på att man kan klättra i dom.

Vi har sålt vår stora 50" tv och ska köpa en liten mindre variant som vi kan hänga upp på väggen...skönt med en tv utan handavtryck på och man blir av med alla sladdarna som också är populära att dra i.
Även hunden tycker att sladdar är smarriga.

jag vill in på Rusta med för där hittade jag världens häftigaste matta, den ser kanske lite plojig ut men den hade passat jätte bra i vårt vardagsrum i och med temat.




frågan är vilken färg man ska ta ?!



ha en solig måndag !


En hel apelsin klämde han

Humm apelsin...kan det vara gott det ?!





10 månader och Shelby's hys

Idag blir vårt älskade hjärta Liam 10 månader.
Jag har svårt att förstå att han redan är 10 månader gammal, tiden har verkligen gått så himlans fort
och det blir bara roligare och roligare för varje dag med honom, visst det är jobbiga stunder med nu när han klättrar överallt, men roligt är det att han lär sig nått nytt för varje dag som går och han förstår en del vad man säger.
Och det bästa av allt är att han är en sån glad unge, han är så fruktansvärt lätt road, det räcker med att jag först tittar allvarligt på honom och sen ler mot honom, ja, då skrattar han...underbart !


Vi har sänkt Liam's spjälsäng till botten nu och det har han inget emot, vet inte ens om han märkt någon skillnad.

En annan sak...jag ska berätta hur min morgon började. 

Liam kissar ner sig själv ca 5 i morse...det är mitt fel eftersom jag inte bytade blöja på honom igår efter vällingen, han somnade så fort så jag ville inte väcka honom med ett blöjbyte.
jag byta blöjan sen sov han utan pyjamas i vår säng.

Shelby hoppar upp i vår säng, inte bara 1 gång utan 2 gånger och det får hon verkligen inte göra för vem vill ha en fullvuxen Grandis i sängen sen, jag skäller på henne och då vaknar Liam igen såklart.

Han somnar om och Shelby får ytterligare fnatt och springer som en jagad kanin i huset...
Jag stänger öronen och somnar om en stund jag med.
Klockan 8 gick vi upp och då märkte jag varför hon var så glad innan....

Hund***** har SKITIGT inne 2 gånger...de små högarna ?...NÄ

Jag gör flaskan till liten och han dricker den på mattan, sen torkar jag upp mullvadshögarna som hunden släppt och då upptäcker jag att hon även tömmt ut kattlåderna i hela vardagsrummet, hallen och i badrummet...fram med dammsugaren innan Liam fick ta på de här kristall liknande kulorna, när väl det var gjort så har jag en hund som efterliknar en kängru med sitt hoppande, hon var också hungrig.

När unge och hund var utfodrade så kunde jag tanka mig själv med lite energi...KAFFE.

Detta tog ca 1 timme om ni undra !


Reser sig

Här reser sig Liam för första gången själv




Så stolt han är när han reser sig.


Här går det undan...

Här går det fort kan ni tro...nu kryper inte bara Liam..han reser sig upp mot möbler och oss nu, men han tror ju fortfarande att han kan gå direkt utan stöd så det får han öva lite mer på först innan han kan släppa taget helt.

En riktig klängapa är han just nu, hänger med en överallt och ska klänga...inte ens på toaletten kan man få sitta i fred.

Shelby har fått fnatt här hemma...jag tar tillbaka det jag sa om rumsrenheten i ett annat inlägg, hon har varit uppe 2 gången inatt och gjort nummer 2 och sen har hon börjat kissa på sin egen filt som hon har i vardagsrummet.
Varför gör hon så här nu då ?

Vi väger Shelby med jämna mellanrum för att se hur hon utvecklas:
När vi fick hem henne vägde hon 12 kg och var ca 3 månader gammal
Nu är hon snart 4 månader och väger 22 kg.


Lördagsmys

Lördagsmys i morgonrocken efter ett eftermiddagsbad.



Liam kräktes inte mer efter den dagen så det kan
ju inte ha varit kräksjukan han hade...skönt det !


vinterkräksjukan ? / han tog 2 steg

Igår tog Liam sina två helt egna steg, han stod själv några sekunder först och sen pinade han iväg, 2 steg blev det innan han dratta på rumpan.
När han kryper nu så försöker han ställa sig upp med, han ställer benen spik raka i govlet men kommer inte längre än så....det kommer väl snart det med antar jag !

Och sen var ju Lucas här i förregår och lekte med Liam


Hålla flaskan själv kan han nu med, det upptäckte jag när vi inte hade tid att sitta med honom eftersom maten stod på spisen och liten var hungrig så han la sig ner och drack upp själv...skönt hihi


En annan mindre rolig grej är att jag tror Liam är sjuk för första gången i sitt liv...
Han är inte febrig, han är inte hängig...han är glad som alltid men när vi gav han natta vällingen igår vid 20 tiden så hann han dricka upp halva flaskan sen kom verkligen allt han ätit under dagen upp, och det var som en stor fontän med ett otroligt tryck i, jag har aldrig sett nått liknande innan, hela han, soffan, golvet och jag var full med spyor och stackars Liam var helt slut efter att han spytt så där, men när han blivit tvättad och ombytt så var han sitt vanliga jag igen...inga symptom på att han spytt som en kalv precis.

Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att se vad detta kunde bero på...
De frågade om han har några utslag...nä
de fråga om han har diarre...nä
de frågade om han har feber...nä
de frågade om han är hängig...nä
osv.
sjuksköterskan tyckte det lätt lite konstigt men menade på sen att det kunde vara vinterkräksjukan som går nu...

Idag har han inte spytt något och han har ingen feber heller, men vi får ju vara försiktiga med maten för rätt som det är så kanske den kommer med ett överladdat tryck.


Vilken natt.

Igår gick jag och la Liam till sängs vid 21 tiden, sen satt jag uppe en liten stund till och kollade på tv, mest för att slappna av och släppa dagen som gått.

Klockan 23.30 vaknar Liam, jag försöker hyscha honom men det går inte så det var bara att trä på sig nått klädesplagg, starta tv:n igen, byta en torr blöja och ge Liam en alvedon sen ge han lite mer välling...han ville inte riktigt somna om igen fast att han knappt kunde hålla ögonen öppna.

 Han somnade i min famn till slut så jag gick in och la honom i sin säng sen gick jag ut i köket och diskade flaskan, stängde tv och la mig jag med, men då vaknar Liam igen och ville inte somna om på egen hand så jag satt med honom tills klockan slog 00.35,

 då var både han och jag väldigt trötta och sen hade väl alvedonen börjat verka, jag tror det är tand nummer 2 som är på väg nämligen.

Liam vaknade i sin vanliga ordning 7.30 men jag orkade verkligen inte gå upp då så han fick komma över i min säng så jag kunde ligga och dra mig en stund till, sen protesterade han hej vilt med att ligga där längre så det var bara till att dra sig upp,
sätta Liam på fårpälsen framför tv med sina leksaker och sen gå ut med hunden.
Ge hunden mat, ge Liam välling, sen dricka det goda kaffet...nästan människa igen.

Nu har jag precis dammsugat och ska snart baka en kaka för vi får snart besök av Therese och Lucas, Lucas är 1 månad äldre än Liam.
Kul med lite lek för Liam, det är inte så ofta han träffar nån annan i sin egen ålder.


Nya Headern

Hur ser min sida ut hos er, ni kan ju inte svara på om den ser likadan ut som här på min dator men är det något som ser konstigt ut nu med den nya headern ?

Liam's huvud är det jag själv som beskurit, så det ska se ut så !


Vink Vink


Äntligen...

Wihoo ja äntligen har Liam's ena tand kommit upp, höger framtand där nere...känner att vänstra kommer snart också.
Inte konstigt han grät så igår som han gjorde, stackaren.

Liam har haft mycket för sig nu sen i julas, lärt sig en massa och nån olycka:

* Han har lärt sig krypa
* Han håller på att lära sig vinka
* Han har lärt sig vissla lite
* Han har fått en tand, snart två
* Han har trillat ur sängen 3 gånger på 3 dagar, sista gången fick han blåtira...jag har aldrig varit så rädd i hela
   mitt liv kan jag tillägga.



Trettondedag jul


Jag ser nu var jag behöver damma =)


En härlig promenad ute i Fulltofta Naturcentrum


Fast att Liam var så här omstoppad och en massa lager med kläder var han iskall om händer och fötterna sen när vi kom in i värmen.
Mormor fick putta vagnen en stund i den tunga snön.


Lite skillnad


Efter promenaden blev det liggande bus...trötta ?



Liam, Shelby och Ådi

Jul och nyår är över, vi tog det lugnt på nyår...shelby visade inget av ljudet från raketerna men Liam vaknade av att det smal här ute, men han var inte svår att somna om igen.

Nu tror jag äntligen hans tänder börjar komma, äntligen och äntligen för han är inget ängla barn längre, men den ena mitten tanden där nere har ju hållt på att jävlas med honom sen han var 4 ½ månad gammal, nu är det båda nedre framtänderna som ligger och trycker precis under tandköttet...riktigt jobbigt för honom (och för mig)

Var era barn också jätte griniga när tänderna kom ? jag kan inte sätta ner Liam på golvet förrän han stor tjuter, han vill inte sitta i knät...ingenting duger.

Shelby är fortfarande jätte duktig, visst händer det nån liten olycka då och då när vi inte hinner ut med henne eller vi inte är tillräckligt uppmärksamma på att hon vill ut, men annars vågar jag kalla henne rumsren.

Hon fick en kompis igår med, inte till en början med i och för sig för hon var livrädd för denna stora bjässe, men sen tuffade hon till sig. 
Ådi heter han och är från en familj som var tvungna att ta ett stort och tungt beslut att lämna ifrån sig sin familjemedlem eftersom deras lilla son blivit allergisk, riktigt tragiskt men jag kan lova den familjen att han kommer få det jätte bra där han är hos mina föräldrar nu. 
Shelby och Ådi ska nog kunna bli kompisar !









 


RSS 2.0