Päronmousse och AfterEight Recept

Tårtbakandet är över för denna helgen, det har varit kämpigt men också mycket roligt...tänk om man kunde få pyssla med detta alltid och tjäna så bra på det att vi kan överleva. =)

Efter önskemål om recept på fyllningarna så kommer de här (några iallafall)

PäronMousse

5 blad gelantin
1 burk konserverade päron (ca 460 g eller nått)
5 dl päronspad (det som blir över från burken med päronen)
4 st ägg delade
1 dl socker
2 tsk citronsaft
lite hushållsfärg
3 dl grädde

Lägg gelantin i kallat vatten. Sila av päronen över en burk, bunke ect
Vispa äggulorna med päronspad och sockret i en kastrull. Sjud under vispning tills det tjocknar.
Tag av kastrullen och ställ i kallt vatten. Krama ur gelantinen och lös dem i den heta krämen. Tillsätt citronsaft och färgen låt sen kallna.
Vispa först äggvitorna hårt och sedan grädden.
Vänd ner i päronkrämen.

AfterEightFluff


3 dl grädde
ca 9 st aftereight

Häll grädde och aftereight i en kasrull och ställ sedan den över ett vattenbad, rör om tills allt har blandat sig och smält ordentligt.
Grädden får absolut inte koka (kanske inte så stor risk över vattenbad) För då går det inte att vispa upp den sen.
Ställ in i kylen och låt kallna helt, helst skall den stå över natten.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0