Äppelpaj o glass recept (världens godaste)

Igår grillade Alex, eller han halvgrillade eftersom gasolen tog slut så fick det bli stekpannan sen, himelskt gott var det !
.
Äppelpaj till efterätt, världens godaste recept som ni kan läsa här under.
.
Iförregår gjorde jag världens enklaste o godaste glass, gillar ni rom o russin glass så är denna glassen något för er!
.
ÄPPELPAJ
100 g smör
1dl socker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver eller 1/2 tsk bikarbonat
ÄPPELGEGGAN
0,5 dl socker
1msk vaniljsocker
1msk potatismjöl 4-5 äpplen (kan använda bär också)
.
Smält smöret, blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll i det smälta smöret.
Låt degen vila i kylskåp medans ni gör Äppelgeggan!
Skala & skär äpplena tunt, blanda ihop med socker,vanilj o potatismjöl.
Tryck ut degen i en form, häll över äpplena o pudra lite kanel över.
Grädda i ugn 200 grader i 25-30 minuter.
.
ENKEL ROMRUSSIN GLASS 4 små portioner
2dl grädde
4 äggulor
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 kork romessens ( finns att köpa i matbutik)
Mängd russin efter tycke o smak
.
Vispa grädden, inte för hårt och inte för löst, lite lagom fluffig.
Vispa äggulor o socker vit o poröst, vispa ner vaniljsocker o romessens i äggblandningen.
Blanda ner äggblandningen i grädden (inte vispa utan blanda med mycket luft), blanda försiktigt ner russin efter smak, häll upp i portionsglass och in i frysen ca 4-5 timmar.
Ta fram glassen o förvara i kylen ca 30 min innan servering.

ENYOJ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0