Syrensaft Recept
Syrensaft
40 klasar bondsyren (den blålila varianten)
1,8 kilo strösocker
2,5 lit vatten
60 gr citronsyra
3 citroner
ev natriumbensoat
Tvätta citronerna noga.
Varva blommor, socker , citronsyran och tunt skurna citron skivor i en ren spann eller dyl.
Häll på vattnet och låt stå lite svalt i 3 dagar, rör gärna runt ca 2 gånger om dagen så sockret löser sig.
Sila ut saften.
Slå upp på rena flaskor och förvara i kylen.
1,8 kilo strösocker
2,5 lit vatten
60 gr citronsyra
3 citroner
ev natriumbensoat
Tvätta citronerna noga.
Varva blommor, socker , citronsyran och tunt skurna citron skivor i en ren spann eller dyl.
Häll på vattnet och låt stå lite svalt i 3 dagar, rör gärna runt ca 2 gånger om dagen så sockret löser sig.
Sila ut saften.
Slå upp på rena flaskor och förvara i kylen.
Jag halverade receptet och det blev ca 3 liter saft,
jag hade inte heller tillräckligt med socker hemma, hur mycket jag hade vet jag inte men jag skulle
haft i betydligt mer för det blev gaaanska syrligt.
Såklart har jag inte tagit bilder på det hela.
Kommentarer
Postat av: Emma - Mamma till Kira
Ååh, denna ska provas! Ska tänka på sockret, inte så gott om det blir för syrligt ju. :)
Postat av: Anna
Har aldrig hört att man kan göra saft på syren!
Riktigt spännande, det ska jag prova, vi har ju sån syren här i trädgården :)
Tack för recept!!
Krya på dig Liam!!
Postat av: Sofie -Mamma till de två
sv: ja väldans äckliga flugor nu... :(
Synd syrenen har blommat av här hemma.. får testa detta nästa år istället :)
Postat av: Siri
Schysst sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)
Trackback