Brustet hjärta...

Tabac är nu hemma sedan i måndags eftersom mina föräldrar inte ville att han skulle avlivas inne på sjukhuset så tog de med honom hem igen och nu är han hemma och mår "bra"
Tabac är en fruktansvärt smart hund och man ser direkt på honom när han mår dåligt eller är arg osv. precis som man gör med människor och nu ser man på honom att han är ledsen och har ont, det är så hjärtskärande.
Men man ser också på honom att han är glad över att vara hemma efter 2 dagar på sjukhuset, för han gillade inte sjukskötarna där de morrade han åt ! 
 Mamma och pappa har beslutat att avliva honom hemma i lugn o ro där han känner sig trygg och det tycker jag är helt rätt av dom, hade jag kunnat få göra det med Sissi hade vi också gjort det men med henne gick allt så fort att vi inte hann med.
Det svåra nu för mina föräldrar är att ta beslutet att avliva honom eftersom han lever och mår "bra" Tabac föröker ju se stark ut inför min familj nu eftersom han själv är medveten om att något är fel !
Jag försöker se det positiva i att Sissi möter upp honom när han går bort och att bästisarna får träffas igen, men det är svårt att tänka positivt men jag måste försöka för i måndags när jag fick reda på vad Tabac led av så blev jag så ledsen och grät så mycket att jag inte kunde prata och märkte av ordentliga värkar och det är inte så bra, även om han gärna får komma nu så känns det lite svårt att möta det glada i det sorgsna....om ni förstår vad jag menar ?!


Älskar er så fruktansvärt mycket...

I helgen fick vi dåliga nyheter, mamma och pappas hund Tabac blev helt plötsligt dålig och fick opereras akut inne i Malmö...de fick ut en halv liter blod från hjärtat och dagen därpå skulle han göra nytt ultraljud för att se om det var blod kvar eller om det var en tumör....jag höll så klart tummarna för att det skulle vara blod för då hade han kunnat leva vidare men det var tyvärr en tumör och nu ska han avlivas för han kan inte fortsätta leva.
Detta är tydligen en ovanlig sjukdom som drabbar schäfer och labrador, varför skulle just vår Tabac drabbas ?!
Detta är fruktansvärt jobbigt för oss eftersom vår egen hund Sissi gick bort för bara 3 månader sen och det river upp alla sår igen + att Sissi och Tabac var bästa vänner. detta är så sjukt jobbigt.
Vår Sissi fick lymfatisk leukemi och det tog bara 3 dagar för henne att försvinna så vi hann inte ta förväl heller. 
Så fruktansvärt orättvist !
Nu är mina ögon röda och svullna igen....
RIP älskar er.


Gnällllll

Jaha mer snö, vaknade inatt igen av plogbilen, inte alls kul men han gör ju bara sitt jobb så vi andra kan komma till vårt jobb....eller ja inte jag då men alla andra !
Usch vad det är tråkigt att gå hemma, jag har ju gått hemma nu sedan i september-08 då jag blev sjukskriven....tur vi hade flytten att tänka på i dec för då kände man ju sig lite nyttig...
Nu har jag gått in i v.36 och är ganska så trött på att vara gravid så lilla Liam får gärna komma ut nu men ändå inte för om han skulle göra det då kommer jag få panik för jag är ju inte så himlans förberedd det vi har köpt in är skötbord och barnvagn...
jag har inte ens packat BB väskan, jag tänkte jag skulle ha gjort det i förregår så jag gick ut i garaget för att leta efter väskan jag tänkt packa i men hittade inte den så då sket jag i det och så långt kom jag med det.
Jag tror jag har blivit ganska lat av att gå hemma så här länge nu, jag vill ju göra så himla mycket men jag orkar inte göra något....usch så jobbigt. *gnäll gnäll gnäll*
En annan sak som slog mig helt plötsligt var att....herregud jag ska bli mamma....jag mamma...det går ju inte, hur ska detta gå, kommer jag att klara det ? Så många andra har ju klarat det så varför skulle inte jag klara det, men det känns ändå så overkligt.....konstigt det slog mig nu och inte när jag blev gravid.....

Här har ni en bild på min tjocka mage i v.36....bara 4 veckor till då man är i v.40, sen kan han ju titta ut närsom nu också för han är ju "färdig bakad" i v.37 !Måndag igen...

Ja då var det måndag igen och jag mår skit bra....tror det beror på att jag inte har vaknat en enda gång under natten och jag vaknade inte ens när Alex gick till jobb, så jag har nog sovit gott....skönt !
Idag kl.15.00 ska jag till barnmorskan för rutinkoll, mäta magen lyssna på hans lilla hjärta osv. jag kanske ska ta lite akupunktur i ryggen igen för jag börjar få ont igen men det gör ju så förbannat ont och få dom här 6 små nålararna i ryggen så man drar på det hur länge som helst men det positiva är ju att det faktiskt hjälper. Tror jag ska ha lite nålar innan förlossningen också.
Nu på onsdag går jag in i v. 36 så nu närmar det sig verkligen, många får ju barn redan i v. 37 och har man otur så får man gå över tiden och det vill ju jag helst slippa även om jag börjar bli riiiiiktigt nervös inför D dagen nu. Man känner sig helt oförberedd, men det kanske inte är så konstigt för man vet ju inte exakt på dagen när han hade tänkt titta ut.
Från graviditet till något helt annat....i torsdags var vi och hämtade en soffgrupp 3+1+1+pall som vi fick av en kompis, vi kastade ut vår vita slitna skinnsoffa, mamma och pappa kom hit och hjälpte alex bära in den "nya" eftersom jag inte kan och får lyfta så var det bra att de kom och hjälpte till.
När vi fått in soffgruppen och ställt på plats börjar mina föräldrar spekulera i att möblera om, så vi gjorde ett försök, det blev ju riktigt bra detta, nu kan vi till och med njuta av brasan när vi sitter och kollar på TV.
Tack för hjälpen.....

Så typiskt...

Jag gick och la mig runt tio tiden igår och somnade inte förrän ett par hundra nedkast av katterna som SKA sova i sängen och helst uppe vid huvudkudden, när katterna hade gett sig så var det Alex tur att böcka runder så det blev ett antal flytt på honom också, när man har fått hans täcke över huvudet 5 ggr och hans ben och armbågar i sidan så är man ganska trött på det och vill bara få sova. Jag tror jag lyckades slumra till runt 1 tiden och sov fram tills kl var 2 för då kom ploggbilen så klart och vi som inte har fått upp några rullgardiner i sovrummet än så blinkade det rakt in på oss (Alex vaknade inte)
När jag lyckats somna om ja då kom han tillbaka från andra hållet.....ahhhhrrrg
När Alex sen gick upp vid 3 tiden så satte han på kaffet som jag förbereder till honom varje kväll innan och så la han sin mobiltelefon på soffbordet som vi har precis utanför sovrummet. När han går ut och röker så går självklart hans alarm igång på telefonen och han hör inte det för han är ju ute....så irriterande och det var jag inte ensam om att tycka för en av våra katter hoppar upp på bordet och taklar ner telefonen i golvet så den stängs av......duktig kisse !
Sen när han gett sig iväg och jag somnat om så lyckas jag ju alltid bli väckt runt 10 tiden och det var inte annorlunda denna morgon heller eller jo på sätt och viss....
Jag brukar alltid ta med mig in telefonerna in i sovrummet och lägga på nattduksbordet men jag glömde hemtelefonen idag, när klockan var halv tio så hör jag hur hemtelefonen ringer och blir skit sur på mig själv för jag inte tagit med den in till sängen, klär på mig och ska gå

Nu ska vi prova och se hur detta blir:

Detta var ju inte lätt och hitta på vad man ska skriva om.
Finns där något som är intrerssant i mitt liv just nu ? jag går
ju bara hemma och gör inte så mycket tycker jag, som idag har jag inte sovit ett dugg
på hela natten som vanligt, somnar gör jag när Alex åker till jobbet och sen blir jag väkt av
antingen telefonen eller katterna runt 10 tiden eller som idag vid nio tiden när ploggbilen kom
och körde in på vår infart för att få undan de mängder med snö som kommit *suck*
jag flyger upp ur sängen i ren panik för jag fick för mig att han skulle knacka på min dörr
och fråga mig inte varför jag trodde det för vad skulle han vilja ? säga att han ploggat eller....precis som
om jag inte hörde det....haha
Sen fortsatte morgonen som den brukar göra....jag sätter på lite kaffe sen går jag på toaletten och sen rör jag runt
lite i brasan och sen är kaffet klart och då sätter jag mig framför datorn en stund och funderar på vad jag ska
göra resten av dagen.
Roligt va....


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0