Det går ju inte

Jag skulle ha lagt upp bilder på dopet nu men blogg.se vill ju inte ladda upp....skit !

Dop helgen

Då har denna helgen också passerat....
Dopet gick super bra, över mina förväntningar, visst var det drygt när man ska ha gudtjänst först och därför var jag lite orolig att Liam skulle bli grinig,  han fick lite mat när vi satt på första bänkraden och väntade sen somnade han gott. Han sov när vi bar fram honom och när fadder Rasmus (morbror) höll honom, han kikade lite med ögonen när prälen tog tag i honom och hällde vatten 3 gånger på hans huvud sen somnade han om gott i den andra fadderns famn, farbror Sebbe.
Efter kyrkan bar det hem till oss där vi satt upp ett stort partytält i trädgården, vi åt våra hemmagjorda smörgåstårtor som var uppskattade och sen drack vi kaffe med hembakade kakor från mina föräldrars grannar.

Tack alla för en mycket fin dag och för alla fina fina presenter. Nu återstår det bara att köpa ett fint vitrinskåp som vi kan ha alla doppresenter i.

I Lördags städade vi och fejade här hemma, sen åkte vi till en gästgivare med Alex familj och åt lunch vid 2, vi var hemma igen vid halv 5 och då fortsatte vi med våra sysslor som vi trodde nästan var färdiga men det visade sig att det var en del till att göra så klockan halv tolv på kvällen kom vi i säng, sen vaknade Liam vid 5 igen och var pigg och på lek humör så då var det bara till att pallra sig upp ur den varma goa sängen som man gäääärna hade stannat i ett tag till. 5 timmars sömn sen var det full rulle här i huset igen.....dukning i tältet, blommor skulle ut mm. mm. sen var det att bege sig till kyrkan....
All denna stress med denna hettan har gjort en helt slut, men det har varit värt det. Nu kan man släppa det bakom sig och ta det lugnt igen.

Bilder på dopet kommer snart, jag är på jakt efter bilder (har några själv men jag lägger upp alla samtidigt)
Ni som har foton på vårt dop, vill ni vara snälla och skicka till mig ? =)

klara, färdiga, Kör

Ja då kör vi igång med stor städningen. Behöver börja i tid för kl 14 ska vi vara på en resturang och äta lunch.
Stressigt värre men det ska nog gå det med.

Efter helgen kommer jag lägga upp bilder på dopet, jag kommer antagligen inte
ha tid att skriva mer nu denna helgen.

Hoppas ni kikar in efter helgen och ser på vår vackra son =)

Unga mödrar

Någon mer än jag som tycker att hon "shit happens" tjejen i unga mödrar är helt off i huvudet....
herregud vilken människa, varför skaffa barn liksom ?
Jag blir verkligen inte klok på henne !

Färska bilder på Liam

Det är ungefär 3 månader mellan bilderna
Men kan ni se att Liam's hand blivit större ?
Jag kan inte !






Lilla Fisen ligger och sover så gott.
Ena handen under kudden och den andra bakom huvudet...det är skönt det !

skorna

Ja gott folk...det är så här långt jag har kommit med min dop klädsel....ett par skor.
Jag har inte den blekaste vad jag ska ha till, och vad som passar till ett par skor som dessa,
 
jag hade gärnat sett att jag kan använda kläderna i andra tillfällen
också.

Hittar jag inget att ha på mig, ja då får jag väl gå med rumpan bar. hihi


Sunny morning

Godmorgon
Liam vaknade på sitt vanliga soliga humör, ingen feber, inga andra symptom än sålänge. =)
Nu ligger han och sparkar i sitt nyttvättade babygym som inte luktar kattpiss längre, Jag upptäckte ju att det luktade när jag själv skulle lägga mig där och leka med Liam, stackars barn som legat och luktat på det, inte konstitg han inte velat vara där nere, hihi.

Idag ska kontot tömmas igen så som det gör varje månad så fort lönen kommer in...


Liams tillväxt

Glömde ju berätta för er hur mycket Liam växt.

För 14 dagar sen väge han 5880 gram och var 59½ lång
Idag den 24 juni väger han 6460 och är hela 63 cm lång.
Här går det verkligen undan.

Liam har inte visat upp några som helst symptom på
vaccinationen, han har varit lika glad, snackig och sprallig
som vanligt.
*peppar peppar ta i trä*
Man ska inte dra alla barn över en kant.




vaccinationen och värmen

Ja jäklar vad varmt det har varit idag, men jag ska nog inte klaga för de i norrland har ännu varmare, hur nu det gått till ?!
Ännu varmar har det ju varit när man farit fram och tillbaka som en skottspole här hemma *pust*

Vaccinationen var något av det värsta jag gjort (förutom förlossningen) Första sprutan var ganska OK, då gav vi lite sockerlösning i spruta till honom att sutta på efteråt men den andra sprutan var inte OK, Oj vad han skrek och skrek, det gick inte att lugna ner honom heller, jag visste inte vad jag skulle göra och så elak man kände sig.
Efter ca en 15 minuters konstant skrikande med andnöd så lugnade han ner sig en aning och somnade tryggt hos mig.

Vi fick köpa alvedon stolpiller utifall att, eller ja BM sa att han kommer få feber i 2 dygn nu och vara grinig i 2 dygn men på fredag skulle det ha lugnat ner sig.
Men vad jag har hört från olika som har vaccinerats så har inte alla reagerat så, inte ens fått feber.
Liam hade 37.2 vid 16.00 tiden men har inte förrvärats sen dess, jag ska ta tempen på honom inatt också. Hoppas han inte får hög feber.

Vad har jag gjort sen då ?
Jo jag har plockat undan allt "små" plock här hemma, diskat och bakat en äppelkaka eftersom A hade bjudit hit sin bror från sthlm idag.
Sen har jag tvättat två maskiner tvätt, tvättat Liams babygym som katten så duktigt kissat ner när han hade urinvägsinfektion *yummy*
Putsat alla fönster invändigt och det var jobbigt både i värmen och för ryggen så utsidan får vänta tills imorgon (om jag hinner)
Till slut vattna jag alla blommor utomhus + trädgårdslandet, det behövs i denna värmen.
När jag skrivit färdigt här inne ska jag fortsätta att vattna här inne och sen får jag ge mig på duschkabinen, den har 2 st glasdörrar som jag håller på att putsa men jag får inte bort de intorkade vattendropparna på insidan, jag har provat glasputs och sånt medel just för duschar men det gick inte så nästa steg blir T-Röd och funkar inte det så provar jag Såpa....nått måste ju fungera.


Egna rutiner

Liam har skaffat sig egna rutiner han och jag vet inte hur vi ska ändra på dom.
Han deckar kl. 19.00 och sen är han helt off, han sover då till 00-01 nån gång och det är ju en hel natts sömn (5-6 timmar räknas ju som en helnatts sömn för små bebisar)

Hur mycket vi än försöker hålla honom vaken så går våra försök i kras, han är helt ointresserad av att leka eller att bara sitta och prata, hans ögon orkar inte hålla sig öppna.

Han sover sin första runda runt 10-11 på morgonen, sen varierar det när han sover sen, ibland sover han inte alls och ibland sover han 3 gånger till efter det.

Jag hade ju velat att han somnade för natten runt 22 tiden, då får jag också lite sömn på natten, men hur kattsingen ska vi få honom till detta ?

Ny Header

Nu har jag pillat färdigt med headern, det kryper i hela kroppen på mig när jag sitter stilla så här länge men kul tycker jag det är att fixa och trixa ! Man glömmer bort klockan totalt när man sitter helt inne i något på datorn, tur man hör när Liam säger ifrån för han ligger ju här i vagnen brevid mig.

Imorgon är den dagen jag inte längtar till, Liams första vaccination....usch lilla pluttegubben ska ha stick i benet. Jag blir så fruktansvärt ledsen själv när han gråter....jag hörde för 1 gången idag hans riktiga ledsengråt....jag skulle smälla en fluga med handen när Liam låg och sov i min famn, han blev så rädd när min hand smällde i soffan, stackars liten och vakna på det sättet. =(


Fler Besökare

Gå in på denna länken här http://www.viraltrafik.se/?emiliegrese och få många många fler besökare genom att fylla i 6 olika koder som tar ca 10 minuter.
Detta är ingen bluff, det funkar !

Mor & Son



MammaBloggar

Sprid mammabloggarna!

Hjälp till att sprida mammabloggarna du med!
Lämna en kommentar om du vill bli länkad, tipsa gärna också om andra mammabloggar som inte finns i listan:)
Sen gör du en likadan lista i din blogg så hittar folk lättare våra mammabloggar;)
Så kom igen nu! Listan på mammabloggar finns längst ner i menyn.

Sover en hel natt

Nu har jag fler bilder i kameran som jag inte ens lagt in på datorn ännu, kameran ligger på bordet framför mig men lat som jag är så får den stanna där en stund till.

Alex sa att jag hade snarkat lite inatt....jag snarka ? jag snarkar bara när jag är förkyld. Antagligen har jag faktiskt sovit inatt trotts smärtan i ryggen, men det märker jag ju inte av så mycket när jag ligger ner, det är värre när jag går upp och några timmar framåt dagen....man känner sig som en 90-åring (hur nu dom känner sig).

Liam har börjat sova länge, men en sak jag inte gillar det är att han somnar för natten kl.19,30 - 20.00 och då vaknar han igen vid 1 - 2 tiden vilket är 5-6 timmar och det räknas som en hel natts sömn för små bebisar.
Jag vet inte hur vi ska försöka hålla honom vaken längre så han somnar vid 22 tiden istället, igår försökte vi leka med honom i knät, i gungan och slutligen i gymet som resulterade i att han halv sov där istället.
Eftersom han somnar i vagnen så rullar jag in den i sovrummet för jag vill ju inte väcka honom genom att lyfta över honom i sängen, inatt gick jag upp första gången vid 1 och sen andra gången vid 6,30, han somnade om fort igen men sov endast 2 timmar därefter...inte konstigt med all den sömn han fått.
Han snackade på rejält i sängen i morse igen och jag vet att får han se att jag tittar på honom så leer han med hela ansiktet och då är det omöjligt för honom att sluta och jag kan ju inte hålla mig heller, jag börjar skratta och han blir ännu mer uppspelt och ännu mer taggad att berätta vad som hänt i hans drömmar.
Gulleplutt.

3 månader och veckans planering

Idag säger vi GRATTIS till Liam som blir hela 3 månader gammal. Kan ni fatta vart tiden tar vägen...redan 3 månader. Imorgon kommer prälen hit på besök, han ska ge oss information om vårt dop nästa söndag. På tisdag ska jag till sjukgymnasten. Onsdag ska Liam få sin första vaccination så jag har bett A ta ledigt från jobbet för det kommer jag inte klara av att göra själv. På torsdag kommer Alex mormor ner på besök, hon ska bo hemma hos Liams farmor och farfar men kommer säkert hit på en inspektion så storstädning står på listan den dagen eftersom hon aldrig varit här innan...vi har ju flyttat runder som ett par flyttfåglar. Fredagen får kanske bjuda på en liten shopping till mig eftersom jag inte har ETT enda plagg att trä på mig på dopet, ja ni hörde rätt inte ETT enda plagg i hela vår garderob duger. Något billigt får det bli för sen ska vi ju handla en massa grejor till dopet. Lördagen kommer vi att ägna vår dag med att bli irriterade på ett stort tält som ska upp i vår trädgård, jag tycker inte alls det är kul att sätta upp sådana för de ska alltid bråka på ett eller annat sätt, en pinne som lossnar på andra sidan tältet när man trycker i en annan osv. Smörgåstårtorna ska förberedas så jag bara kan dekorera dem på söndags morgon. Söndag kommer bli en tidig morgon om allt ska hinnas med. Tårtor dekoreras med sallad mm. Kakor läggas upp på fat, dukning ute i tältet, kläder till Liam, kläder till oss, sen måste vi ju tajma hans måltider också för runt 11 tiden är ju hans vilotid...humm bara han inte kommer bli grinig för han inte får sova ordentligt. Det återstår och se =)

Fixat lite

Det är bättre väder idag och lite varmare men tyvärr så ser molnen lite tunga ut så det kanske kommer en eller 2 skurar ändå.
A har klippt till pergolan idag och sen har vi lagt ut lite sten i rabatterna som prydnad, nu väntar vi bara på att lillen ska vakna ur sin skönhetsömn så vi kan köpa lite blommor till restrerande krukor.

Jag har fixat lite här på bloggen nu, jag har lagt till lite länkar till olika sidor (under länkar) jag har gjort olika kategorier om ni t ex vill se alla bilder jag har lagt till under min tid som bloggare, förlossningsberättelse så klickar ni på de olika kategorierna i vänsterspalten, bra va !
 


Ha en fin söndag !

What ?

Vad står WT för i dator världen ?

datorn åker i väggen snart

ohhh vad jag kan bli knäpp på denna datorn....datorns fel alltihop, inte mitt.
Jag försöker ändra lite här och lite där men det går inte riktigt som jag vill idag....skyller fortfarande på datorn.

Bilder som vi lovat.

jag sparkar allt vad jag kan med benen men jag kommer ingenstans för det...


...men jag är glad för det, så länge mamma ligger här på golvet med mig är allt frid och fröjd !





Jag tog en tupplur i soffan sen efter hårt arbete i gymet.





Och då ska såklart mamma störa mig med kameran (igen) jag antar att hon ville visa vilka långa ögonfransar jag har





Och på denna bilden försöker jag få henne att fatta att jag inte vill bli fotad när jag försöker sova men mamma
tycker det är skit kul när jag kryper ända ner i vagnen för att sova.
mmm jätte kul morsan, det är skönt så.



Japp datumet stämmer, det var igår på midsommarafton.
Katten var iallafall överlycklig och la sig i det direkt.



Inte lite hagel det kom. helt sjukt....juni....juni för helsike.


Jag försökte filma med min kamera hur mycket hagel det kom men
misslyckades igen men ljudet kom med iallfall och med
bilderna över så ser ni ju hur mycket det kom.
Ja, billarmet utlöstes till och med.




























































 

Midsommar

Glad midsommar allihopa, hoppas nu ni tar det lugnt ikväll ni som dricker....det är ju faktiskt en riktig fylle dag, min första ordentliga fylla var på midsommar och då hamnade jag till och med på sjukhuset så se upp med hur ni dricker. (kanske lite sent och skriva ut det nu, men bättre sent än aldrig hihi)

Jag har tappat suget på att skriva lite känner jag, vet inte riktigt vad jag ska skriva om...jag kan ju inte beklaga mig hela tiden och få er att tycka synd om mig för det vill jag inte.
Humöret kommer och går som dagarna gör och det har sina orsaker. Mår man inte helt 100 så får tyvärr allt runt omkring lida för det, jag har ju försökt hålla det inom mig och hålla humöret uppe trotts allt men ibland bubblar det över och då mår man piss i missisippi.

Idag har det varit trädgårdsarbete som pågått, mycket mys med lillskiten, mycket torka kräk från mun och kläder, tvättat kräk kläder + lite av våra kläder, lek i babygym och i bumbo stol, grillmiddag med nypotatis och egna rädisor i salladen....tyvärr inga jordgubbar för det glömde klanten Emilie köpa igår och idag hade varit ganska så meningslöst att ge sig iväg på gubba jakt. Vi får nöja oss med glass, grädde, chokladsås och maränger....gott det med =)

Grus i ögonen har man nu, de svider och är rödsprängda, jag ser ut som ett spöke, likblek i ansiktet, ja man blir rädd när man ser mig nu =) Men ändå ska man sitta uppe, inte kan man gå och lägga sig, det är ju fredag och det är midsommar och gubben är uppe länge.

Årets ljusaste kväll idag.
God kväll på er !

bilder ?

Ja när kommer det lite nya foton ?
Kameran har en del bilder i sig som jag
inte orkat att slänga in på datorn.
Orkar ingenting allt känns blä, jag har
så förbannat ont varje dag nu och
frågar mig själv om det någonsin
kommer att bli bättre ? bättre kommer
det säkert att bli men när ? jag vill kunna
gå normalt, bära Liam, sitta i en fåtölj, sitta i bilen
och kunna sova utan att ha ont.

Jag får ta och lägga upp bilder i helgen för det var ett tag sen ni såg en ny fräch bild på vår lilla solstråle.


Söta unge

Dagen började med ett härligt jollrande, jag låg med ryggen mot Liam och lyssnade i ca 1 timme och bad till gudarna att han skulle somna om så jag kunde få åtminstone en halvtimme till men det sket sig när jag vände mig om mot honom och när han fick syn på mig så fick jag ett leende lika brett som hans huvud.....jag bara låg och tittade på honom medan han berättade alla nattens händelser.
Han blir så uppspelt när han ser mig så han sparkar med ben och armar och "skrattar", tjuter och gör alla de ljud han kommit på...han ligger inte still iallafall. Han är så underbart go när han vaknar upp på detta humöret och jag blir också på bra humör.

Imorse var det lite halvkasst väder, precis som om det inte kunde bestämma sig om det skulle vara mulet och kallt eller om det skulle få bli en varm solig dag.
Jag gick ut och klippte en av gräsmattorna ihopp om att det inte skulle börja regna, var 5 mintur ungefär fick jag roa Liam också så det tog ju sin lilla tid att klippa.
Han skulle ju icke sova och han skulle inte heller ligga ner så det blev att ta ut liggdelen så han kunde sitta upp och det var han nöjd med, man kan ju faktiskt missa en massa om man ligger ner och inte ser något och sova är för mesar.  
Han var vaken under hela tiden jag klippte, jag tyckte ju han kunde sova lite för han hade ju ändå varit vaken sen 7.30 och då var klockan 12.
När jag var färdigt med mattan och var redo att gå in så somnade han såklart....jaha ja då kunde jag vara lite mer nyttig så jag placerade mig på gårdsplanen med en hink och började rensa ogräs mellan alla de små singelstenarna, så jäkla tråkigt och det känns som ett evighetsjobb men lite fint får det ju vara inför dopet. 
Usch nu kom jag och tänka på att alla fönster måste putsas också....bläääää ! 

Nu ska jag ta och göra lite övningar med ryggen och sen får den nog ta och vila för den har jag lite ont i nu ! 


Hahaha


 

Lite nu och lite då

Jag har inte orkar blogga i helgen, mycket annat som ska göras också ju !
Vi har inte gjort så jätte mycket...i lördags var vi hemma hos ett par kompisar så Sebbe fick sin tatuering gjord, vilken blev jätte fin, det var ju en ganska så stor tatuering för att vara den första han gjorde....modigt hehe
Jag tog upp min tatuering som jag vill ha med Liams namn och födelsedata och den kunde han visst göra men nu är ju bara mitt problem var jag ska sätta den ?! Jag funderade ovanpå foten innan men kom fram till att det nog inte var så trevligt att sätta min sons namn där. =)
Några förslag på ett ställe ????

Vädret börjar bli bättre här nere nu verkar det som, iallafall på kvällarna så jag hoppas hoppas att det är fint väder utan regn och blåst på dopet. Jag provar att göra en beställning så får vi se hur det går !

Igår kom min mormor och morfar hit med dopklänningen som dom hämtat på Öland av min morfars systrar som bor uppåt i landet men har sommar stuga på Öland. Dop klänningen har Stina hand om där uppe och hon broderar in allas namn på den som har döpts i klänningen, där är namn ända från -28 tror jag, gammal men mycket fin, den har ju hängt med ett tag =)
Nu återstår bara ett problem och det är ju att hon har broderat in fel namn på den, lite pinsamt så det talar vi inte högt om =)

Nu sover alla i huset igen men Liam ska väl vakna närsom så han kan få på sig en ren blöja och pyjamas och sen få natta maten sen är han också redo för sängen och då är jag redo för duschen, jag skulle ha duschat ogår när de gått och lagt sig men då var jag rent för trött. Jag är trött nu också men idag måste jag duscha...det börjar lukta lite konstigt här, undrar om det är jag haha.

Imorgon ska vi på föräldrargrupp i Hörby jag och Liam, då får vi se lilla Lucas igen självklart de andra småttingarna med men Lucas är ju roligare för Therese känner jag ju sen innan. hihi vi ska gå igenom spädbarnsmassage och jag undrar om inte det är den här massagen för kolik barn ?! den är ju inte jag intresserad av att "lära" mig igen för den har man ju gått igenom så många andra gånger med bvc som tjatar. Vi har ju aldrig behövt använda den. *ta i trä*

Liam är en riktig snackepelle, snackar och snackar, han har ju upptäckt att man kan variera på ljuden han gör så ibland skriker han snabbt och ibland pratar han med låg röst och sen med ljus röst, så himla gulligt att lyssna på, jag blir så glad när han snackar med mig för han svarar när man pratar.
När han vaknar på morgonen så får man värsta smajlet av honom och glädje tjutet när man hänger över sängen och säger godmorgon. likaså när han vaknar efter en powernap i vagnen, hans leende och småskratt kan få en mulen och regnig dag att bli strålande solig.

Lördag

Lördag igen och skit väder igen....
Nu börjar jag bli lite nervös över hur vädret kommer vara på dopet den 28:e, tänk om det är sånt här väder....regn, blåser och är kallt....vad gör vi då ? vi ska ju vara i trädgården för vi får inte plats med allt folk inomhus.

Liam äter och äter, det går ca 2 timmar mellan målen nu, likaså på natten så det blir uppstigning 2 ggr per natt nu istället för bara en som var så himla skönt. Tror han är i en tillväxt fas och då behöver man ju äta äta.

Vad ska vi göra idag då ? A ska på möte nu på morgonen sen blir det nog att vi åker och handlar så vi får påfyllnad i kyl och frys och sen ska ju Liam ha mat och blöjor han med, lite schampoo och balsam ja ni fattar...jag behöver nog inte sitta och rabbla upp hela inköps listan =)

Sen får vi se om Sebbe har mod att kanske göra tatueringen idag =)
Jag vill göra en tatuering till jag med, en liten. Där ska stå Liam och födelsedata i fin skrivstil, men var det vet jag inte än men jag vill verkligen ha den.

Idag blir Liam 12 veckor gammal, tiden den springer fram i en väldans fart. Det känns nästan som igår han kom fast man har blivit lite säkrare på sin sak och man vågar hitta på grejor, man är inte lika nojig när det gäller kläder i kyla/värme, man känner igen hans skrik och jämer när han bara vill ha närhet eller när det verkligen är något han vill/protesterar.
Han verkar gilla den nya Bumbo babysittern, lite roligare att sitta upp och vara med. Tur för mig att han tycker om den annars hade jag blivit ledsen för det slitet jag gjort för att få tag på en. *puhh*


Liam 1 dag gammal !


Ännu en dag i full fläkt

Nog för att jag vill komma ut lite men idag har tagit priset.
Liam vaknar som en solstråle, som vanligt förrutom när han är SUPER hungrig, vi har några timmar på oss hemma innan vi ger oss iväg till sjukgymnasten.

 Idag somnade Liam direkt och har sovit i stort sett hela dagen förrutom när vi var hos mina föräldrar.

Sjukgymnasten klämde och kände, jag fick göra en massa övningar och svara på en massa frågor, hon konstaterar till slut att jag ha början till diskbråck och blev ordinerad lite övningar jag ska göra hemma sen ska vi börja träna den 23 juni, vi ska bygga upp min rygg igen, försöka få bort foglossningen, bygga upp mina muskler som har försvunnit helt och hållet under graviditeten och träna magmusklerna....ska det bli människa av mig igen tro ? =)

Hon tyckte inte det var en god ide att dammsuga eller göra andra grejor som belastar ryggen, jag ska helst inte sitta ner heller, jag skulle jag helst ligga eller stå. haha hur lätt är det att undvika att sitta ner då ?
Kan man få jobb som säng provare tro ?

Vi åker hem till mamma och syster sen och äter frukost...Liam får mat.

Liam hade en massa att berätta och det tog tydligen musten ur honom för sen somnade han igen så fort jag satte honom i bilstolen för att åka vidare på Jakt efter en Bumbo stol.
Jag hade kollat på blocket innan jag åkte och hittade 5 st jag ringde på medans jag var på väg...men gissa vad....ja alla var sålda, hur glad blir man...kan man inte plocka bort annonsen då ? grrr blev lite rund körning för att veta vart jag skulle ta vägen nästa gång jag ringde, men alla hade sålt dom. =(
 
Jag åker till Babyproffsen i Lund, men de hade inga, jag åker till Jättekul Leklust i Lund men de hade slut på varan och leverantören likaså och får in nya efter sommaren...
Sen kör jag till Lomma för att hämta en annan grej och hittar en annons till jag glömt ringa på i Lomma...hon hade bara glömt ta bort annonsen sa hon....
så ja nu började mitt humör tryta.
Jag ringer till BR på nova lund, men de visste inte ens vad jag snackade om. Nähä

Liam får mat.

Kör vidare till CenterSyd i Löddeköpinge och ringer när jag är utanför till BR för att slippa gå in med den tunga tunga bilstolen och med mina ömma ömma fötter.

De hade självklar inte heller den (varför skulle de?) Hon tipsar om en annan butik som ligger utanför centersyd men på området, Lekia som var Brio innan....jag pilar dit med bilen och en mätt Liam, väl inne i butiken från ÖSREGNET (klart att det skulle börja ösa ner också) frågar jag tjejen i kassan om Bumbon....-Tyvärr så slutade vi sälja den när vi tog över Brio sa hon.
Där var det nära att jag började skrika och slita mitt hår så besviken jag blev, nu gav jag upp.
 
Hon ser nog på mig hur frustrerad och irriterad jag var nu så hon ringer till Toddler i Landskrona....BINGO
de hade 4 st kvar och tog endast 449:- (499:- annars) Jag visste inte hur jag skulle göra nu, jag var såååå trött på allt körandet och Liam hade suttit i stolen för länge så han började bli grinig.
 
Men jag tar mig i kragen och kör till Landskrona fast att hela kroppen kröp på mig nu.
Med mina vanliga otur hittar jag självklart inte direkt så det blev lite extra körning där inne, precis vad jag behövde, VÄL inne i butiken frågar tjejen mig om det varit en jobbig dag, Lekia tjejen hade visst skvallrat och hon tyckte så synd om mig, men inte gav hon rabatt för det inte, vilket sätt va hihi

En lång landsväg hem väntade nu och jag var irriterad på allt och alla, satt och skällde i bilen på alla idiotbilar som inte kunde ligga i rätt hastighet som var 120 för min del.

Jag har kört skåne runt idag, bensinen har troligen kostat mer än vad stol jäkeln gjort, mitt humör blev i botten, ont i ryggen...bla bla bla
Efter 5 timmars letande kunde jag äntligen köra hem.
Väl hemma så var faktiskt Alex hemma och hade gjort lasagne, GULD VÄRT !

www.littlepeopledirect.com


Nu gäller det att Liam tycker om den också annars var det ju inte så lönt.


ont i mina fötter

Oj vilken dag....började med att vi fick köra A till jobb...kommer hem igen runt 4 men då vägrar lillen somna, han tyckte väl han sovit vad han skulle och vad ska man sova för när det är ljust ute ?! hallo mamma jag vill leka...jag ville däremot sova men det fick bli andra planer, mycket kaffe ner i strupen sen var jag fit for fight att busa lite, vi var på föräldrargruppen 10.30 alltid sen som vanligt men denna gången var jag faktiskt inte sist mohaha.
Liam hade fortfarande inte sovit något, men han somnade ca en tre kvart i min famn när vi mammor tjattrade. (Nu fick jag en bild i huvudet...en hönsgård med hönorna som ligger och värper och stickar samtidigt som det skvallras en massa hihi)

Liam vaknar igen och då var det dags för vägning och mätning...för 2 veckor sen vägde han 5300 (längden vet jag ej då) Idag väger han 5880 och är 59½ lång....han ligger lite lite under längd kurvan men bra på vikten, längden gör inte mig så mycket för då slipper vi ju köpa kläder så mycket nu hehe.
Liam blir 3 månader nu den 21 Juni och ska få sin vaccinationspruta den 24.....vem kommer det att göra mest ont i tror ni ? usch varför måste man gå igenom det ?

Sen körde vi till bästisens salong och tog en kaffe....Liam fortfarande "pigg" fast att man såg hans ögonvitor emellanåt, nä han var inte trött...somnar man så missar man kanske en massa viktiga händelser. *suck*
Alex slutar jobba så vi kör och hämtar honom, köper en liten fika som vi tar med hem, placerar oss framför datorn med varsin kaka i handen för att kolla bilar igen, vi hittar en massa men bestämde oss för att kolla på en Volvo 850 årsmodell 94. "gubbkörd" bes, drag, fin klädsel, fin lack, ms däck, grön metallic, inte gått så långt för att vara en gammal bil och vi gav ett skapligt pris tycker jag............
ÄNTLIGEN 2 bilar igen, vilken lycka vilken fröjd, nu slipper jag väcka Liam på nätterna, det är hjärtskärande att väcka honom när han sover så tungt och gott.

Var det något mer jag skulle säga ? kommer kanske på det imorgon då för nu är jag så trött att jag kan börja grina så det blir sängen för mig nu.

O just det, jag har så förbannat ont i mina fötter....de nya gympaskorna jag köpte tar ju dö på en, jag har så svårt för att gå in skor och det gör så fruktansvärt ont...jag har haft skorna på mig hela hela dagen idag och hade inte tackat nej till ett fotbad nu....

Upp igen med tuppen imorgon med min morgonpigga son !

♥GOD NATT♥

Förälskad

Det finaste och mest värdefulla jag har.

Jag är förälskad !



sviker aldrig

Min hand sviker aldrig, nån jag kan lite på i vått och torrt det !

Ja klockan är 5.30 och vi har varit uppe sen 4, nu är här en
liten busunge som inte tänker somna om. Har prövat lägga honom i
sängen men den är ju hur rolig som helst och en massa gosedjur som man kan snacka
med, snacka ja det kan han, jag tog upp honom och satte mig i soffan här jag sitter nu men inte
var det bättre, man kan ju tro att han aldrig sett vardagsrummet innan, slänger med huvudet
åt höger och vänster, guhhhh, ehhhh, ahhh, gaha och så leer han hela tiden under tiden
han snackar.....kan man bli sötare ?!

Nu har jag satt på ytterligare en halv kanna kaffe för att sova kan jag stryka ur listan.
Vi ska på föräldrargrupp idag 10.30 så lille Liam får gääääärna sova lite nu
så jag slipper en grinig unge sen.

undrar vad jag mer kan göra idag ?!....jag har ju bilen så då får man ju passa på. hihi



Jag vill tacka alla för sina fina kommentarer, dom värmer verkligen.


Luktar ni ?


Jag tror det är pengar på G här nu....det kliar till en förbannelse i handen på mig, så som det alltid gör när vi väntar pengar, men idag har varit något extremt.....eeeeeeller så beror det på min lilla lilla skada i handen från min halva spade som jag grävde med igår.

Njjääää vi kör på det första alternativet det är mycket bättre.


Bild lånad från www.faxesspelsida.se

Bilder











Titta noga i ögat.


Jag och Alex för ett år sen



Sovit lääääänge

Ja inatt har Liam sovit läääääänge, gud så underbart skönt. Han gick och la sig 20.30 så jag tänkte jag skulle sitta uppe och vänta tills han vaknade igen som jag trodde skulle vara runt 23 tiden, men som tur var gick jag och la mig vid 21.30 när mina ögon började slå runt, Liam den sjusovaren han sov ända till kl 4....7½ timme, helt OTROLIGT.

Jag skulle ha kört Alex till jobbet imorse vid 3, men det glömde nog han för bilen var borta när jag gick upp, jag hade ju behövt handla mat och blöjor till lillen. Nu får jag hoppas på att det räcker tills A kommer hem....hoppas han slutar tidigt idag som han sagt.

Liams kräkande har avtagit i de mängder det var innan, visst kommer där upp lite ibland men inte varje mål, nice.

Nu somnade han i mitt knä här efter 1 timmes lekande i babygymet, han har börjat att greppa tag om figurerna som hänger där och blir så stolt över sig själv så han skriker ut ett glädje tjut.
Jag är nog en liten bölgroda fortfarande, verkar som om hormonorna aldrig vill ge med sig för mina ögon tåras när han gör så....ja det är inte lätt med alla dessa känslor. Man är så sjukt känslig och kan börja gråta för vad som helst.
Igår hittade jag en död kråka på vår tomt och blev ledsen för att dennes liv var över när alla andra fåglar kvittrade i kör.

nu får jag se om jag kan lägga sömntuttan i vagnen så jag kan vika lite tvätt....jiippppi.

Lerig

Då har man fixat klart i rabatten idag....
Jag stod ute i ösregnet och grävde upp de gamla buskarna som var mitt på gräsmattan, de var knappt levande så de var inte fina att spara på.
Spaden som jag grävde med bröt vi av på mitten sist vi grävde upp boxbommen så ja jag fick gräva med en halv spade som inte var kul för varken ryggen eller händer, spad "skaftet" var rött sen =)
Efter en stund kom Alex ut rullandes med vagnen med lillskiten i, vi fick premiär användning för regnskyddet till vagnen idag och Liam såg rent förskräckt ut där inne i det lilla hålet som vi kunde se honom in igenom, han undrade väl vad det var för något svart skit som kom ivägen för hans synfält.
Alex hjälpte mig att gräva hål till liljorna...sen var det bara att vattna vattna fast att det spöregna så ska de ju dränkas i vatten.
Nöjda blev vi med resultatet och funderar nu på att sätta en damm framför blommorna, det hade varit pricken över i:et det.

Vi ville testa hur det var att bli nergrävd levande.
Jag blev offret...=)


Jag kan dra fram ett leende fast att det regnar




Igår var ..

Igår var det ju nationaldagen som säkert ingen har missat och sen var det ju 2 födelsegrisar också, nu kan jag skriva ut vad de fick.
Farmor M fick ett armband, pandora armband (sånt man sätter  berlocker i) Hon blev nog glad över det verkade det som, hon är ju helt galen i smycken hihi Lite för stor var det men det kan ju smyckes affären fixa till !
Farbror S fick en tatuering, haha, lite nervös blev han nog allt, tror inte han hade förväntat sig det. Nu får han klura på vad han ska märka sig med, vi har ju en tid nästa helg men om han inte har hittat något han vill ha så får vi vänta så han inte tar "första bästa" bara för att få det gjort, nä han måste veta vad han ska ha så han inte ångrar sig !

Igår fick Liam nästan behålla alla sina måltider vilket var lite chockat eftersom där brukar komma upp något litet varje gång eller typ allt. Sköööönt

Idag blir det till att plantera ut blommorna som vi grävde upp ur Alex föräldrars tomt igår. 


Rekord

Ja jag tror vi slog vårt rekord idag, vi hann byta 3 body's på 10 minuter.
Ska det vara så här att han kräks så mycket, allt verka ju komma upp, det var ändå 3½ timme sen sedan sist han fick mat men ändå kom allt upp igen.
Jag börjar bli lite trött på detta nu att han kräks och kräks hela tiden, jag gör ju inget annat än tvättar när han sover tycker jag.

Kurr kurr

Hungrig som fan är jag men har fortfarande en son som är klängig och mammig så att lämna honom ifrån sig på babygymet är nästan omöjligt, leker jag med honom kan det gå bra men då kan jag ju inte göra något att äta till mig själv då heller !
Jag får vara hungrig helt enkelt =)

Fredag igen då, veckorna flyter på sakta men säkert...shit vad jag är uttråkad om dagarna....Skattepengar kom nu så vi kan köpa en bil till så jag kan fara på utflykter.

Nästa vecka är det föräldrargrupp igen och då ska väl jag göra det här testet igen för att se om jag "passerar" denna gången (baby blues) hoppas det för jag har inte några som helst planer på att gå och snacka med en psykolog.

Imorgon fyller Liams Farmor och farbror år. Vad ska man hitta på till dom då ? Ohhh jag vet, till farmor har vi köpt ******** och till farbror Sebbe har vi hittat på ********
Haha där trodde ni allt att jag skulle avslöja va, vet nog att  du läser Monica =)

Alex ska köpa hem lite öl idag, som jag har längtat efter lite öl, cider ska vi inte snacka om....gott det hade varit.
Men Liam får bli lite äldre innan vi kan fixa barnvakt åt honom så vi kan festa lite, han klarar sig säkert utan oss några timmar men för det första så kommer jag få panik och bara tänka på honom hela tiden och inte kunna ha roligt pga det och sen vill jag inte vara berusad när vi ska ta honom på kvällen igen.
Så det får snällt vänta tills han klarar av att sova över. (läs: tills jag klarar det)

Gissa vad vi ska fika med sen när A kommer hem....TÅRTA

Utvecklingsprången hittade

De sju utvecklingsprången hittade jag på nätet också, inte exakt som det står i boken men nära på !
http://community.babycenter.com/journal/salkert/590275/utvecklingssprang


Vad händer? När händer det troligen?

Känner igen dig: Någon av de första dagarna
Vänder huvudet: 1:a månaden
Håller huvudet stadigt ett par sekunder: 2 månader 1 månad
Öppnar händerna: 2 månader 1½ månad
Ler: 2 månader 1 månad 3 veckor
Jollrar: 2 månader
Upptäcker sina händer: 2 månader
Lyfter huvudet när barnet ligger på mage: 3 månader 1 månad 2 veckor
Leker med fingrarna: 3 månader 2 månader
Fokuserar med båda ögonen: 3 månader 2 månader
Slår mot föremål: 3 månader 2 månader
Känner igen andra än familjen: 3 månader (det är väl inte lätt och veta när han leer mot alla ?!)
Skrattar: 3-4 månader  ......nä, väntar otåligt
Håller i en skallra: 4 månader...inte än, blir förbannad på sig själv när han missar
Sparkar avsiktligt: 4 månader 2 månader
Följer föremål med blicken: 4 månader 2 månader

Propp mätt

Då har "huset" gått och lagt sig och A blev nöjd med sin dag....Det blev tårta och kaffe med Alex föräldrar först, sen åkte de hem och knappt en timme senare kom mina föräldrar och min mormor och morfar så då var det ut och tända grillen, vi åt och sen hade vi tårta och kaffe igen, gissa om jag är speedad nu ? 
Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv för jag gjorde ju till och med tårtbottnarna själv. dutti kicka =)
Det har varit full rulle sen A kom hem från jobb, stackaren han ju knappt sitta ner lite innan jag börja vifta med mina armar om vad som skulle göras, ja jag sprang ju också runder såklart och fejade.
Färdiga blev vi och nu ser här likadant ut som innan vi börja städa, så är det att ha gäster.

Shit jag kommer ju bli helt utarbetad här hemma när Liam blir lite äldre om jag ska springa och plocka efter honom hela tiden...kanske ska ta en funderare över hur jag ska lösa detta problemet =) 

Ja och sen får vi väl se om vi har någon trädgård kvar efter helgen när A har lek av sig med sina nya grejor, vattna blommorna i rabatterna med en högtryckstvätt kanske?!, motorsågen kan man nog ha ner ett och annat träd med och med häckasaxen kan vi göra alla buskarna nakna. haha nä så illa tror jag inte det kommer bli *håller tummarna* =)

Det blev ingen tandläkare för min del imorgon, vet inte om det är bra eller dåligt, jag känner ju inte av att jag har några hål jag bara upptäckte att det nog var ett hål jag hade när jag tittade i spegeln ! Jag fick iallafall en ny tid i september eftersom han jag skulle gå till i morgon slutat...hrmf



Födelsegris

Ja idag är det Alex som fyller år, han blir 20 enligt honom =)
Eftersom jag vet att han inte hinner läsa här innan han får sina presenter kan jag skriva ut vad han ska få.
Av Liam får han en högtryckstvätt, sen köpte jag och Liam en plånbok till honom i äkta skinn på marknaden, hoppas han blir nöjd med den för annars vet jag att han är väldigt kräsen med plånböcker. =)

Jag lyckas inte få Liam att sova själv nu på morgonen, annars hade jag ju tänkt att städa av innan A kommer hem och innan gästerna kommer, men jag tror nog att A får hjälpa till med det iallfall.

På fredag ska jag till tandläkaren igen för att laga mina 2 första hål....det enda jag har panik över det är bedövningen för man kommer ju bli helt förlamad i munnen och inte kunna prata ordentligt efteråt =( och priset då också såklart för det är verkligen inte billigt att gå till tannapregar´n .

Nu sitter jag här och väntar på att mormor/mamma ska komma med A present för den la jag av hemma hos dom så att inte han skulle snoka upp den här hemma...han är en jäkel på att leta presenter och när han hittar dom vill han helst öppa det direkt eller så klämmer han och känner tills han luskat ut vad det är.
Tänk er hur han är på julafton, hihi

Imorse väckte Liam mig vid 5.30, jollrade, jämrade sig lite, skratta osv. när jag lyssnat på det i ca 3 kvart så tänkte jag att han är säkert hungrig så jag knalla upp för att göra flaskan till honom.......
....jag lyssnar och hör inte ett skvatt längre, hummmm har busen somnat om nu när jag väl dragit mig upp ?
Sist han gjorde så somnade han ju om när jag kom in med flaskan, tycker han inte om när jag ligger brevid honom kan man ju undra.
Men imorse så hade han inte somnat om, jag smög in i sovrummet för att se vad han sysslade med, han låg och små log och pratade med de där fåglarna som hänger ovanför honom...så sött.
Jag tänkte vi kunde sitta ute i vardagsrummet och snacka istället så jag lyfter upp honom oh upptäcker att han bajsat rätt rejällt, Aha så det var därför han skulle väcka mig =)

Bilder på Liam igår när han gungade.

Wow, denna gungar gillar jag


Vad ? sluta den nu eller



Klängperiod

Det började med så fint väder idag men blåsten tog över lite senare och tur var kanske det för annars hade väl jag suttit och stekt mig ytterligare idag, jag är ett riktigt sol monster.

Liam har kommit in i en "gnällperiod" men som kallas klängperiod i en bok som jag köpt för att "lära" mig lite mer om hur han utvecklas nu i denna åldern.
Detta menas med att han har gråtatacker lite utspritt på dagarna, inte vill vara själv, inte sova själv.
Hade Liam fått bestämma så hade han nog varit vaken hela dagarna nu fast att john blund kommer och tar över och det tycker han är riktigt jobbigt.
Liams attacker är ganska milda men är jobbiga nog, eftersom han är så "lätt sköt" annars så tycker man att detta är lite jobbigt.
När bebisar har såna här klängperioder så är det för att de lär sig något nytt och det är väldigt jobbigt för dom, där av deras beteende. Dom inträffar runt 5, 8-9, 11-12 veckors ålder och när dom blir lite äldre. Så det är bara till att stå ut för det blir ju bättre när dom har gjort ett språng att lära sig nått nytt.

Han "snackar" väldigt mycket nu och tycker det är skit kul när man härmar honom.

Nu var det slut skrivit för idag, nu kallar min klängis =)


Bild dags

Då kör vi på med lite bilder

Först ut är vår lilla cooling



Så här blev händerna, faktiskt inte så svårt som jag trodde det skulle vara att gjuta av dom...dessto svårare var det att sätta gipset i ramen sen när det torkat för där sprack den som ni ser men det blev bra ändå efter lite lim och vit färg .


Här är "blomlådan" som vi planterade i häromdagen.
Vi tror att det är ett gammal foderbord...skitsamma vad det är
fint är det iallafall !


Ni har väl aktat er för solen idag ?
Jag gjorde dock inte det och nu har jag mig själv att skylla,
jag ser ut som en kräfta på ryggen och låren..aj aj
På mina axlar har jag vita "handavtryck" för att jag
strök över axlarna med solfaktor 50 som jag hade över från ansiktet.
Nu är man skit snygg, Perfekt inför dopet ju....hihi


Det var alla bilder jag hann med för nu ska Liam
 tydligen ha mat och sen är det nanne dags.

Sussigotti allihop


gå ut

Jag har inte haft lust att sitta inne i helgen och skriva på bloggen, det finns ju faktiskt lite annat att göra utomhus också nu när vi ska ha dopet hemma i trädgården efter kyrkan.

Vi gjorde en rabatt igår, men den måste fixas till lite för nu liknar det en begravningsplats och det var ju inte riktigt meningen =)

Vi var på marknad i fredags....men jag gav upp ganska fort.....japp jag gav upp vilket jag aldrig brukar göra för jag älskar ju marknader, men herrrrregud vad med folk där var och varmt var det så jag bara kände att svetten rann i pannan av både värmen och lite smått panik. Inte kul alls för jag hade så gärna velat titta ju =/
men som tur är kommer det ju fler och då kan man ju hoppas på lite lite sämre väder så folk blir hemma, yeah right.

Nu ska jag snart gå ut med lillen i vagnen så han kan somna gott i sommarvärmen, luften utomhus är helt magisk och har nog något sömnpulver i sig för Liam sover så gott utomhus.

jag får skriva mer senare och lägga ut lite bilder med.
ha en bra dag.


RSS 2.0