Jag är trött idag

Igår kväll var Liam väldigt surig av sig, ingenting var bra.
När han väl somnade vid 23.00 så skynda jag och Alex oss i säng, 00.20 vaknar han igen
och är inte på bättre humör, jag lägger honom i sin säng igen efter matning, han vägrar somna så jag
sitter och vaggar sängen tills kl. blir 03.00 sen tröttnar jag och lägger honom bredvid mig i sängen
och vem somnar då på 2 röda ?!.......vilken ögontjänare !
Kl 05.00 var det dags igen....hungrig, sen somna han i famnen efter bara några sug.
När kl. var 08.00 vakna han och jag var tvungen att öppna mina ögon med mycket grus i.
Jag är trött nu, men det är sånt man får ta när man har en liten guldklimp  !
Nu sitter vi och slappar, ska snart ta och städa av lite för imorgon får vi besök av BVC.Igår provade vi och bada för första gången, men det var inte alls populärt....hoppas det var för att han var kinkig för bada måste man ju göra.


Denna minnen gör vi när vi är belåtna efter middagen.

26 mars


Förlossningsberättelse

Lördag morgon den 21 mars känner jag ett sug efter att shoppa, så som vi alla gör någon gång hoppas jag, så jag och Alex beslöt oss för att åka till malmö för att hämta bilbarnstolen som vi beställt. När vi gör oss i ordning så börjar jag känna lite värkar men tänker inte så mycket på det....skickar ett sms till mamma och säger att vi ska till malmö och att jag känner lite värkar, hon frågar om det satt igång och jag svarar att det inte blir av idag.
När vi är inne på babyproffsen så börjar värkarna bli lite jobbigare, vi kör sen vidare till City Gross i Höör och där inne får jag hänga mig lite över vagnen när värkarna kommer men tänkte inte på att det var igång eftersom alla säger att förarbetet är så jobbigt och att det gör ont så tänkte ju jag att det skulle kännas mer. Vi kommer hem runt 16 tiden och börjar göra våfflor med masssssssor av grädde till och hur bra det var fick jag smaka på efter vi ätit upp, man mår ju lite illa när värkarna kommer och det blev ju inte bättre med all den grädden jag fått i mig *ulk*

Jag går in på värktimer.se och börjar klocka mina värkar, det är 5-7 min emellan varje.
Vi ringer in till Lund och frågar hur vi ska göra...det svarar med att det kommer ta lång tid eftersom jag är förstföderska och att det ska kännas ordentligt när det kommer igång, och sen kläcker hon ur sig att de har fullt i Lund och hänvisar oss till Helsingborg eller Kristianstad.
Jag blir sur och hoppar in i duschen och ber Alex ringa Ystad och höra, han förklarar för dom hur det ligger till och att jag har fått en liten blödning.
De vill att vi kommer in, så när jag tagit min dusch så började jag packa ihop så smått vad vi skulle ha med oss....Alex springer runder som en yr höna i hela huset under tiden och vet nog inte riktigt vad han gör ,och jag försöker förklarar för honom att det är lugnt.....men vem lyssnade på det ?!

När han tyckte att allt var färdigt så starta han bilen och ställde sig utanför dörren och tutade....jag var inte färdig, stod princip i handuk fortfarande...långt om länge kommer vi iväg kl 18 och jag fortsätter klocka mina värkar i bilen, nu är det 3-5 min emellan men jag anser fortfarande att det är LUGNT. (Men lite ont börjar det göra här, vi stannade till och med och tog en liten paus på vägen för att sträcka på mina ben som jag spjärnat emot instrumentpanelen)

När vi kommer in till Ystad kl. 18.30 så kunde jag inte ta ett steg när värkarna kom och var tvungen att stanna varje gång så det tog lite tid att komma upp till förlossningen. Jag nästan kröp på alla fyra när vi kom in genom portarna och en Bm's kommentar var -Oj då detta ser ut att vara jobbigt ! Sen går hon igen...grrrrrr
Väl inne på rummet så skulle de mäta hjärtljuden på bebis, bara det att det gick inte så bra eftersom jag inte ville ligga ner för då var det jobbigare att ta sig igenom en värk....Bm lite frustrerad och stressad över att inte kunna mäta men jag trampar för fullt i golvet ,skäller lite på A för att han masserar mig och sen för att bäva om massage igen.
 Stackarn visste ju inte vad han skulle göra för att det skulle bli rätt.

Jag ville bli undersökt för att se om jag öppnat mig, först var hon lite skeptisk till att känna för de vill ju undvika infektion men jag ville veta om jag öppnat mig och barnmorksan försökte få mig att förstå att jag inte skulle bli besviken för detta skulle förmodligen ta tid....
BM= hummmm oj, uh, nämen, jaså, *smilar
Jag *smått förvirrad över vad hon håller på med och vill att hon skyndar sig så jag kan ställa mig upp igen.
BM= Du har gjort ett jätte bra jobb hemma själv, helt otroligt du är öppen 6 cm
Efter kanske en kvart blir BM avbytt med en annan och hon ville ju också känna så jag får lägga mig på sängen igen, hon känner vatten säcken och ber om att få hålla kvar handen medan jag får en sammandragning för att hon ville känna hur jag jobbade.....
Jaja tänkte jag...skyll dig själv
PANG......där gick vattnet, BM torkar sig i ansiktet och på armarna och säger lite irriterat, tack så mycket. *haha
Jag ber om lustgas för jag orkade inte mer nu, nu gjorde det verkligen ont.
ingenting händer....jag ber om lustgas igen...inget händer......GE MIG LUSTGAS FÖR HELVETE....swips så var lustgasen vid munnen.

Efter några krystar så känner jag ett enormt mottryck och upptäcker att BM sitter och trycker tillbaka lille Liam och jag frågar vad i helvete hon sysslar med (riktigt förbannad) dra ut honom, tryck inte in honom.
Bm ursäktar sig och säger att det är för mitt eget bästa för att jag inte ska spricka för mycket.....tror ni jag lyssna på det, i den stunden sket jag i vilket, ut skulle han. Jag skrek så jag väckte hela Ystad tror jag, Bm stängde till och med fönsterna.
Efter 4 krystningar så var han ute och det hela tog 3 timmar från det att vi kom in till BB. 21,23 kom han.
När Liam kom ut så stor grät Alex och jag var riktigt groggy för de hade glömt att sätta på mer syrgas till mig så jag andades nästan bara lustgas. En kommentar jag hade sagt när Liam kom ut var :Men.....du är ju inte ful ! =)
BM lämnar oss 3 ensamma efter att hon tråklat ihop mig där nere.
Efter ca en kvart kommer hon in igen och där står jag fullt påklädd, kanske ska säga att jag inte hann få av mig tröjan under förlossningen, det var bara byxorna som åkte av så den fula vita skjortan slapp jag =)
BM jätte förvånad över att jag redan stod upp och var påklädd igen och ville gå hem....
Ja vadå tyckte jag nu var han ju ute då kan man väl åka hem....
Jag hade hamnat i en chock och visste inte vad som hänt det gick helt enkelt för snabbt för mig och eftersom det var det värsta jag någonsin gjort så kunde jag inte riktigt förstå att Liam var min.

Det slutade med att vi nattade över och åkte hem dagen efter istället när vi såg att amningen kommit igång. Jag tror klockan var runt 8 på morgonen då jag hörde bm traska runder i korridoren, jag gick ut och tjatade på henne att de skulle skriva ut oss så kl 12 var vi utskrivna.
Och nu bara njuter vi här hemma...han är så himla underbar, sån här kärlek trodde jag inte fanns.
Allt är så ofattbart.


VÄLKOMMEN LIAM

lägger ut lite bilder på vår älskling som föddes den 21 mars kl 21.23 det kommer en berättelse sen när jag orkar....


Fel fel fel....

Tyvärr så hade mamma fel igår den 20:e...ja.... jag med, men det är lättare att säga att andra hade fel än att erkänna själv...eller hur !?
Jag har gett upp hoppet om att tro nu, när jag känner av något i magen så sopar jag iväg det igen för jag vill inte bli besviken.
Men nätterna har blivit riktigt hemska faktiskt, sover inte en blund....och har sammandragningar hela tiden som känns både i mage och rygg, så kroppen förberedder sig iallafall bara frågan om hur lääännnggge den ska göra det !

Så här känns det som han gör i magen...retas !


Kl.14 började jag känna av lite små värkar,  18.30 har vi anlänt inne på Ystad BB,  21.23 kom Liam.  

oj oj...

Titta här vem som vaknade ur sin vintersömn igår.....

Check....

Nu har jag bytat säng kläder, dammsugat hela huset to m. under sängen och det var inte det lättaste att kravla sig ner där och få in en dammsugare, gymnastik = check
Håller på att tvätta andra maskinen kläder också, jag har diskat, vattnat blommorna och så putsade jag ett fönster för när jag tog vattenkannan i köksfönstret och flyttade blomman där för att torka av bänken så såg jag hur skitigt det fönstret var så då blev det putsat.
Nu har jag riktigt ont i ryggen men inte några värkar.....det var ju det jag var ute efter men "han den där" i magen tycker väl att han kan gosa lite till där inne och att jag fick huset städat iallafall *suck*

Solglad

Gud så underbart väder....och hyfsat varmt är det i solen så skönt !
Synd man inte har en liten bebis att sitta och mysa med i solen nu också....
jag har haft lite lite känningar i natt men det har ju så klart avtagit nu och som det känns nu
så ligger förlossningen miltals borta....*suck* när kommer han då ? varför kan man inte ha ett EXAKT datum
så man vet och klock slag så man vet när man ska åka in så himlans praktiskt det hade varit =)
Men jag får se det positiva i det hela inom 3 veckor får jag iallafall se honom, för går jag över tiden 2 veckor så sätter de ju igång en i Lund, så inom 3 veckor iallafall !
Oj nu fick jag ont i magen när jag tänkte så, det kanske är lika bra att man inte vet exakt när den lille ska komma för då hade man ju gått på helspänn och haft mer ont i magen än vad jag har nu....
Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma tror jag....
* bädda rent sängen
* tvätta mer bebiskläder som jag fått av alex syrra
* Damsuga
* Ta disken
sen skulle jag verkligen ha behövt ta en reid på fönsterna för nu när solen lyser på dom ser man ju verkligen hur skitiga de är och särskillt i det rummet som vi renoverat till Liam, fullt med damm på fönsterna, usch ! Jaja vi får se om jag orkar göra det sen när jag är klar med allt annat !
Ha en solig dag alla !

Från bil till bebis...

Imorse ringde jag till mitt föräsäkringsbolg och frågade dom om de kunde hjälpa mig med att stå för kostnaderna efter Audin varit på verkstaden, det kunde dom inte eftersom det inte är en skada som jag orsakat, de kan ju hjälpa en om det varit tex brand, stöld osv så hon tyckte jag skulle vända mig till Audi tillverkarna eftersom det är hos dom felet ligger från början och att detta inte är något jag ska betala, att en bensin slang som sitter mellan karossen och tanken har vibrerats av är ju ingens fel mer än de som gjort bilen från början.
När jag kommer ner till bilcentrum och ska hämta bilen så säger jag vad försäkringsbolaget sagt till mig och de håller med mig och de ska ta kontakt med Audi och se vad som kan göras så ordern får ligga kvar så får vi se om jag ska betala eller om Audi står för det hela *hoppas*....frågan är ju fri och detta är väl inget audi vill ha på sig för får jag inte rätt går jag vidare med det.


Så från bil till bebis....

på fredag är det den 20:e och det är det datumet jag fått upp i mitt huvud, jag har inte tänkt så mycket på vilket datum innan tills en natt bara 20 kom upp i huvudet...antingen då eller så får jag gå över. Mamma tror också på fredag så jag hoppas verkligen på det men jag har inte några känningar alls förutom att jag är så förbannat trött hela tiden men det kan ju också bero på att jag inte sover så bra =)


Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här.....


Jag är tacksam

..... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.

.....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.

.... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

.....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.

.... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.

....för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.

... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.

... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.

.... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.

.... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.

.... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig

.... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.

.... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.

Vinden stormar

Oj oj vad det blåser ute, rena stormen.... tur att katterna inte är "lätt viktare" för då hade de blåst iväg som en vante !  Sitter här och väntar på att bilcentrum ska ringa och säga att bilen är färdig, och helst av allt också att det inte blev så dyrt som de sagt....men det är väl bara önsketänkande !
Igår kväll trodde jag att något var på gång, jag hade såna värkar och bara kändes som om att nu är det inte långt borta, men det är som bort blåst idag med vädret känns det som !
Jag ska nog sluta gå och hoppas för det hjälper ju inte...jag får gå över tror jag....vill ju verkligen inte göra det men det är nog så det är och så jag får ta det ! :(
Undrar när det ska gå in i hjärnan att man snart är förälder, känns så konstigt att jag ska ha en liten som jag ska bära ansvaret för och att han kommer kalla mig mamma....
Jag tror inte heller att mina föräldrar har förstått det hela riktigt än.
En rolig grej som min mormor sa för ett tag sen när vi satt och fikade hemma hos mamma....oj mormor låter så gammalt sa hon till mig och pekade på mamma.....mmmm sa jag men mormor..gammelmormor låter ännu äldre haha då förstod hon att hon skulle bli gammelmormor *ler*


AUDI

I en vecka nu har jag kännt att bilen luktar grymt mycket bensin i bilen, nästan så man suttit och blivit hög när man kört och i fredags tillbringade jag hela min dag i bilen för jag var på en massa ärenden och man blev lite smått flummig !
Jag körde slutligen in till bilcentrum i Hörby för det är de som "har hand" om min bil och de ville ha in bilen på en kontroll och så påpekade jag att kylarvätskan tar slut väldigt fort nu igen, de har fyllt på den 2 ggr innan + att de har bytat termostathuvudet för det var sprucket när den var inne på service för nån månad sen och då fyllde de på vätska igen och så fort ska det ju inte ta slut tyckte jag och de tyckte inte dom heller så de skulle kolla närmare på det och är det sönder igen så får ju de stå för det, så jag fick tid idag (måndag) Alex lämnade in den i morse innan han stack till Malmö så jag slapp gå upp, snällt av honom !
De ringde mig vid 9 tiden i morse och berättade att en slang under bilen var sönder och de var tvungna att byta den för det var farligt att köra med den så här....jaha sa jag, hur kan detta ha hänt ? bilen står ju i garage och har inte varit "utsatt" för något. det kunde de inte svara på men de kunde säga att det var ett stort projekt och skulle ta tid för de får plocka ner hela tanken osv...och då kostar det pengar om det tar tid........usch hur ska man ha råd med detta nu då ? Vi behöver en lånebil och de kan de hjälpa mig med och kan ge mig en bil som kostar 200:-/dygn, jag ringer mitt försäkringsbolag och ber dom hjälpa mig och de gör de så jag komemr ner i en kostad på 50:-/dygn istället.....bra ett problem löst !
Jag frågar Audi killen vad detta kommer att kosta på ett ungefär....han svarar 6000:- men kan komma att kosta mer om vi stöter på något annat.....
Sist när Audin var inne för nån månad sen på service så kostade det ganska mycket och jag fick ett audikort, den krediten tog slut när jag betalde servicen och har därför inga pengar kvar på det till att betala denna reperationen,
jag ringer till bilcentrum och frågar hur jag ska göra med betalningen, visst kan ni skriva en faktura till mig frågade jag för det har jag ju fått innan....nej svarar hon jag pratar med, det blev ändrat för ett tag sen, vi tar bara kontant betalning vid hämtning av bilen.....
ehhhhh var ska jag få 6000 spänn tills imorgon då ?
Jag ringer till audi och frågar om jag kan höja min kredit på kortet så jag kan betala bilen....och vilken tur jag har för det kunde jag och så var det löst.....
Allt har löst sig men va fan är det för något påhitt att de inte skriver ut fakturor längre ? Endast kontant betalning, hur skruvat är inte det  !?
Bara min älskade Audi mår bra så är jag nöjd...min lilla bebis =)

V.39 (38+4)

Nu har magen sjunkit rejält tycker jag och det märks för det trycket jag har neråt hela tiden är inte jätte skönt så lillgrabben får titta ut nu så jag slipper denna magen. =)
På onsdag är jag i v.40 och han är ju beräknad till den 24 mars men det gör ABSOLUT inget om han kommer NU.
Så här ser utslaget ut en vecka efter den andra bilden jag lagt ut.....
det kliar och svider
och gör ont....undrar om det är bältros och varför jag drabbats
och varför just på magen ? hoppas det går över snart och att det inte drabbar pågen i magen !Barnmorska och Doktor

Ifredags var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut....hon trodde det kunde vara på gång snart men det tar jag med en nypa salt eftersom jag inte känner något, jag känner ju att det trycker neråt och att jag har värkar men man "känner ju på sig" när något händer....eller ?!
Jag visade upp mitt fula utslag som jag har på magen och hon blev fundersam och sprang och hämtade en dsk sköterska, det första sköterskan sa när hon kom in genom dörren var....ehhh skulle hon vara i v.39 sa du ?
Barnmorskan - Ja det är hon
Sköterska - Nä nu ljuger du för mig, hon är ju inte mer än v. 19 eller något...
Barnmorskan - Hon är i v.39 och har faktiskt en normal stor bebis i magen, jag ljuger inte.
Sköterska - Så orättvist, när jag var i v.39 i mina unga år så såg jag ut som en valross, och efter födsel så satte sig allt på röven min......
Jag kunde inte  hålla mig för skratt....
Iallafall så visste inte hon heller riktigt vad det kunde vara och tyckte jag skulle gå till en doktor på VC i Hörby, hon ville inte säga att det var svinkoppor men om det var det så kunde det vara farligt eftersom det är bakterier som förs över till bebis.
Jag åker till VC emot min vilja eftersom jag anser att dom är värdelöst usla där inne, verkligen inte värda att gå i sina vita rockar, jag får efter 40 min väntan träffa en sjuksköterska som tittar och frågar om jag har nickelallergi....
Jag- ja det har jag
Sjuk- mmm då har du haft ett bälte på dig där
jag- nej det har jag inte (varför skulle jag ha ett bälte på min gravida mage och dessutom under min tröja????)
sjuk- jo det har du, det syns med detta utslaget
Jag- nej, som sagt jag har allergin och vet hur de utslagen ser ut så NEJ
Sjuk- jaja då får du se en doktor men han har ingen tid just nu, går det bra att vänta....
Jag körde en runda i byn och gjorde ett ärende och sen upp till VC igen där jag får betala 150 spänn för att träffa doktorn, jag väntar i 40 min till innan han tar emot mig....
Han reser sig från stolen och lutar sig fram över bordet när jag drar upp tröjan för att visa, sen sätter han sig igen och säger....det är till 97% bältros, och det är inte farligt för du är ung och vi ska inte behandla det för du är för långt gången.
detta tog honom 5 min att fastställa utan att ens ta prover eller att titta närmare på det.....och endast 97% säker.
Jag åker hem och googlar bältros och tycker inte alls att de utslagen liknar det jag har och sen står det också att det inte ska klia men det gör det jag har....googla ni och läs själva för det verkar konstigt att det inte ska behandlas om det kan överföra vattenkoppor till bebisen.....
ahhhhgggggrrr blir så arg på Hörby VC.

Fyrhjulingen

Idag har det varit såååå skönt väder, solen har till och med varit framme. konstigt det kan gå från att igår ha varit-5 och i dag +9 hoppas våren kommer nu !
kl. 13.00 ca kom Alex storasyster hit med hennes 2 barn Casper och Felicia på fika....Casper var överlycklig för han och Alex har varit ute i flera timmar och kört med fyrhjulingen, han gasade och styrde helt själv med Alex bakom sig. Felicia provade också sitta på den men när den började rulla iväg så var det inte alls roligt....sötis !
Vi är bjudna på fest ikväll men har tackat nej, hade ju varit kul och komma ut lite men jag vågar inte ge mig iväg så långt (Marieholm) och Alex kommer nog inte tycka det är jätte kul om inte han kan ta nån öl eller så och det är ju bäst han låter bli det nu när jag bara har 10 dagar kvar till beräknad födelsedag för Liam.
Så jag vet inte vad vi ska hitta på idag....


Äntligen färdig...

Nu har jag gjort om min blogg.....jäklar vilken tid sånt tar, äntligen färdig.
Jag har suttit framför dator nu i 5 timmar med en hel del "raster" för jag har ont i baken nu, sen har datorn hängt sig ett par gånger också så klart....
Varför ska alltid datorer hänga upp sig och jäklas med en när man behöver sitta vid den ?!
Jag orkar inte göra mer vid sidan idag...men det kommer nog mer för jag lär mig hela tiden och det var ju faktiskt kul också !


GODMORGON !

Godmorgon, idag steg jag upp kl 04.00 med Alex för att dricka lite kaffe och sen för att köra honom till Eslöv
där han skulle ta lastbilen vidare in till Malmö, chefen hade frågat Alex igår om det gick bra att skrämma upp mig vid den tiden för att få skjuss....och det gick ju bra eftersom jag inte sover på nätterna ändå så det gjorde inget.
Det var kallt imorse och är det nu också -5, brrrrrr skulle det inte bli vår nu eller ?!
Vad ska man göra idag då ?
Jag hade ju kunnat gå och lägga mig igen när jag kom hem från Eslöv men då var jag inte trött, det kommer vid 11 tiden då jag inte kommer kunna hålla ögonen öppna om jag inte håller mig sysselsatt.
Jag kanske ska ge mig på fönsterna idag...min hyresvärd säger att fönsterputsning är det bästa sättet att sätta igång förlossningen....men hua vi har så måååånga fönster och stora är dem.....räknar......13 fönster. Näääää det får bli en annan dag, jag kastar in lite tvätt i maskinen istället. =)
Ha en bra dag...

GNÄLL

Nu måste jag få gnälla lite till.....är så trött på detta nu vill bara att lillkillen ska komma nu så man slipper vara stor och klumpig. Jag kan inte ens få på mig strumporna utan att flåsa ihjäl mig, gå till bilen i garaget är också fruktansvärt ansträngande.
Jag trodde inte man kunde gå och längta tills man får ont, konstig man är egentligen.
Jag börjar bli så sjukt nervös inför förlossningen nu så det finns inte, det är precis som om det gått upp ett ljus för mig nu att jag ska få ett barn och att det ska ut också, riktigt skrämande tycker jag.
Det här mystiska utslaget jag har fått på magen blir ju inte bättre, det har brett ut sig en aning och kliar och sen svider det när jag råkar komma åt och klia lite, undrar vad det är för något jag fått....får fråga min barnmorska på fredag då jag ska dit igen och få akupunkturen som jag dragit mig från....*gulp*
Jag är inte alls känslig för nålar och sånt annars men fy vad ont dessa små små nålarna känns, hela min kropp skriker och ögonen kan inte hindras från att tåras när hon sätter dom i svanken på mig.
Som sagt nålar är inget problem alls, sätt en stor fet nål i armen på mig och ta blod men ta inte stick i fingret på mig för den gör skiiiiiiit ont.
Jag hade hoppats på att värkar skulle komma igång inatt eftersom det var fullmåne, det sägs ju att månen driver vattnet eller nått sånt och när jag satt och läste på en sida där jag är medlem (familjeliv) så var det ett inlägg som frågade "fullmåne=förlossning" och många sa att det brukade var knökfullt inne på BB när det var full måne....men det funkade inte på mig så då är det bara skitsnack =)
Går in i v. 39 idag och hoppas inte att jag behöver gå på övertid, jag har försökt hota den lille i magen om att hyreskontraktet snart går ut och att han kanske kommer att bli vräkt om han inte tar sig i kragen och kommer ut snart. Men det verkar inte heller hjälpa....*SUCK*
nu känns det som jag har gnällt av mig lite här iallfalla, får fortsätta gnälla lite för katterna här hemma istället, tror till och med dom är trötta på det för så fort de ser mig så vill de ut...inget medlidande här inte !
Ha det bra....

Utslag...

Idag blir en slappe dag till, orkar inte göra något alls alla mina krafter är slut känns det som....fattar inte
hur jag ska orka en förlossning när jag känner mig så här, men än är det ju några dagar till så jag kanske hinner ta igen mig (efter ingenting egentligen)
Vi är bjudna på fest nästa helg men jag tror nog vi blir hemma....jag har ingen lust att köra bil och jag tror inte Alex är så sugen på att gå heller om han inte kan dricka och det är ju inte så lämpligt att göra det nu i slutet, tänk er tanken att vattnet går och jag får köra in själv till lund med värsta värkarna och en berusad blivande pappa brevidd.....haha NÄ... det är bäst han håller sig till det nyktra nu ! =)

Jag har fått ett stort konstigt utslag på magen, stort som en femkrona typ, jag vaknade av det igår natt och att det kliade, det såg då ut som en blomma och hade blåsliknande plitor i form av en blomma.
 idag har den "sjunkit" tillsammans och är röd och kliar men inte hemskt mycket men är ful och obehaglig....ingen som vet vad detta kan vara ? Jag har googlat lite men hittar inget...=(


Lördag

Då var det lördag och jag är jättttte seg men vill inte vara det för jag är sjukt rastlös och vill ju hitta på något idag....men vad ?
Inte så lätt och hitta på en massa utan att plånboken är väl fylld och det är den ju verkligen inte...tyvärr !
Varför kan inte jag vinna några miljoner och bara ha kul för ? man kanske ska spela för att kunna vinna också...aha !
Jag och Alex har varit ute och räfsat i rabatterna idag, fått undan alla löv så nu är där fint...men aj aj min rygg.
Undrar om detta kan få igång min förlossning....verkar inte som det, kunde ju ha gått =)
I mitt förra inlägg skrev jag ju SF mått och kom på att det är kanske inte alla som vet vad det menas med...
SF= Symfus mått, det är det barnmorskan mätter för att kolla hur magen växer under graviditeten alltså under revbenen till blygdbenet. så nu fick jag förklarat det också =)
Så himla tråkigt väder ute, jag vill ha sol och värme nu så man kan vara ute utan att frysa ihjäl....eller åka utomlands =)
om det händer något kul idag så kan ni ju höra av er för jag är uttråkad *ler*
Hej så länge....

38

Jag var ju hos barnmorskan i förregår och kollade så att allt stod rätt till och det gjorde det, jag sket i nålarna denna gången men ska ditt igen fredagen den 13 och få akupunkturen....jag drar mig ifrån det för det gör så förbannat ont men jag vet också att det hjälper för det tar bort det onda i ryggen på mig.
Nu har lill killen fixerat sig och det är ju super bra, barnmorskan sa att han ligger i en perfekt ställning nu och att han är redo (jag med) Det finns ju 3 sätt de kollar rörlig, ruckbar och fixerad !
Mitt SF mått är nu 31 och är inte jätte stort för jag läste om en annan tjej och hennes SF mått var 31 och då var hon bara i v.26, men jag kan säga att det räcker för min del för det är jobbigt ändå...är bara glad att jag inte har en jätttttte mage, min mage är ivägen som den är redan och då kan jag tänka mig hur det är för dom som har större....uj uj !
Igår gick jag in i v.38...tiden går fort nu.
Alex var inne på babyproffsen i Malmö häromdagen och förbokade en bilbarnstol, en sån där med en fast bas som sitter kvar i bilen när man tagit loss stolen....skit smidigt tycker jag för då slipper man konka ut vagn och grejor när man ska handla, bara till att sätta stolen i vagnen =) Sen det bästa är ju att vi hyrköper den och med det menas att vi får tillbaka hälften av pengarna när vi återlämnar den efter 9 månader....
Tack Annica för det tipset annars hade vi köpt en och det tjänar man inget på för det är inte många som köper en begagnad bilbarnstol med tanken på säkerhet, man kan ju inte veta om barnstolen blivit krockad eller tappad osv.
Jag hoppas han behagar att komma ut snart för jag har inte sovit ett dugg inatt heller...hittar liksom inget bekvämt sätt att ligga på och när man väl gör det så protesterar han i magen såklart.

Magen i v. 38, nu har den sjunkit lite.


Barnmorskan idag

Sitter här med ett hår som står rakt upp utav sig själv....känns som om jag ska ta och hoppa in i duschen snart så jag kan få ordning på håret.
Jag ska till barnmorskan idag och göra det vanliga, mäta, prata, akupunktur i ryggen och lyssna på hjärtats hjärta =)
Förhoppningsvis blir det sista gången innan förlossningen jag går till henne, inte för att jag tycker illa om henne för jag trivs jätte bra med min barnmorska.
Får nog ta och tvätta undan lite kläder idag också...usch hatar att tvätta men det måste ju göras det med.
Nu ska jag ta och duscha för nu gör håret ont efter att det suttit i hästsvans.
hej hej

Dålig på att blogga

Ja jag är dålig på att blogga, skulle ju kunna tänkas att jag skulle sitta här varje dag varje timme osv eftersom jag bara går hemma och väntar nu =) men nä....jag är bara dålig på detta !
Morgonen började med att jag och Alex gick upp vid 3 som han brukar göra, men jag fick köra honom till Hörby för att jag behövde bilen vid 10 tiden för att hjälpa mamma att jobba köra ut lite korgar i Hörby eftersom en anställd har ledigt idag.
 Riktigt trött var jag när jag hade lämnat av Alex i Hörby så jag gick och la mig en stund innan jag skulle gå upp igen vid 8, för som vanligt har jag inte sovit något inatt heller, det blir bara värre och värre nu så jag hoppas han kommer snart så man slipper ha ont iallafall, för sova får man  väl inte får göra ändå ! *hummm*
Sen när jag jobbat klart så körde jag hem till kära Annica och Flisan som bjöd på kaffe, räddaren i nöden eftersom vi inte hade något kaffe hemma i morse så fick vi vara utan och vilken butik har öppen kl 3 på natten....?
När vi druckit kaffe och snackat lite skit så ringer Alex och vill bli hämtad...han slutade tidigt idag för att chefen anser att han har för många timmar per vecka och måste komma hem tidigare ibland så jag hämtade honom vid 12 tiden, vi kör och köper lite kaffe och fika sen kör vi hem.
För en stund sen så bakade jag lite kakor...Godiskakor (bild) heter den faktiskt och är riktigt god, och så gjorde jag muffins.
Och precis har vi ätit middag, fläskfilé med pommes och bearnéisås, det blev en försenad söndags middag idag eftersom min bror fyller år idag men blev firad igår så var vi inte hemma då och kunde laga den. men det var gott ändå fast man fick äta det en måndag, haha.
Ja och nu sitter man här, är jätte jätte trött och längtar tills kl blir lite mer så man kan gå till sängs för jag får köra Alex imorgonbitti med eftersom jag ska till barnmorskan i Höör imorgon.

Jag lägger upp  bilder på skötbordet och sängen också.Helgen

Ja då var denna helgen också gången snart , tiden går så fort...
Nu är det "bara" 23 dagar kvar till den lilla är beräknad...hoppas han kommer innan för jag orkar inte med
detta längre...det är ett himla tryck neråt hela tiden som gör ont, när man ska sätta sig i bilen eller i soffan så är ju nästan bara det ett helt tids projekt...och när man ska ta sig där ifrån...haha ja !
Igår var jag och Alex ute och shoppade lite...skönt för det är typ 3 veckor sen jag lämnade hemmet bara...mitt eget lilla fängelse =)
Vi var i Lund först och köpte en mobil till Alex med nytt abonnemang för han har sagt upp det gamla, det blev en Samsung Omnia i900 tror jag den hette.
Sen körde vi till Malmö in till Ikea...fick ditt Alex till slut för jag vet att han hatar den affären men det var kanske för att vara snäll mot mig och för att vi skulle köpa en spjälsäng, spjälsängsskydd, lakan, uppblåsbar madrass att lägga på skötbordet och en mobil (som som man hänger i taket)
Så nu är vi nästan helt redo....ska bara ha en bilbarnstol också =)
Och idag vet jag inte vad vi ska göra...hoppas på något för jag är ju sååååå rastlös och uttråkad !
ha det bra !


RSS 2.0