Liam's Farbrors Hund Var På Besök

Swich....

Fast att jag mår dåligt med en näsa som bara rinner hela tiden, går det bra att leka ändå !


Färska bilder


Den större modellen

Vilken tur vi hade igår när vi skulle byta bilbarnstolen. Först hittade vi inte hyrköps kvittot här hemma så vi letade som galningar, till slut hittade vi det i min förlossningspärm....varför det satt där i och inte i kvitto pärmen har jag ingenaning om.
Vi sätter oss i bilen och kör till babyproffsen i Malmö, klockan var 13.50 när vi kom fram och såklart stängde de klockan 14.00 så vi valde mellan två olika stolar och frågade sen vilken som var bäst.

Akta graco cosmic comfort s var såklart bättre i utseende och för att den var mjukare att sitta i och för att det är en nyare modell.
Den andra modellen Akta graco cosmic som kassörskan anser är samma stol i mindre lyxförpackning men annars ingen skillnad förutom Priset och babyproffsen har lägsta prisgaranti så vi hade inte hittat den billigare nån annanstans heller.
Cosmic comfort gick på 3000 kr nånting och cosmicen gick på 1995 kr sen plus att vi hade vårt babyskydd i inbyte så vi hade ca 900 kr som vi fick tillbaka.

Vi valde såklart den billigare stolen som hon ansåg var samma stol men kanske inte lika fräsig.
Vi bryr oss inte om hur den ser ut bara den är bekväm för Liam och att den sitter bra i bilen, den sitter som handen i handsken på båda två !


Här är då "lyxmodellen" men foam skum som ska forma sig efter barnet.

Här är den modellen vi valde (vår är hel svart, hittade ingen bild på en sådan)

Bilderna är tagna från google.

Ser ni någon större skillnad...?Större bilbarnstol

Igår var vi på Gekås i Ullared och handlade, vi fick handlat nästan alla julklappar och de vi inte handlat där är av anledningen att de inte finns där. Vi handlade såklart lite annat också förutom julklapparna !

I dag har jag ängnat mig åt att slå in julklapparna och lyssnat på en Liam som bara skriker, inte för att han är ledsen utan bara för att han kan skrika och det är ett väldans irriterande ljud så jag har sår i mina öron nu, nu försökte jag lägga honom en liten stund så mina öron kan vila !

Imorgon ska vi åka och byta in vår lilla bilbarnstol Akta Graco logico s...vi har hyrköpt den hos babyproffsen och nu är det dags för en större modell.
Har ni några bra förslag till en så får ni gärna kommentera.Bilen

Igår kunde de inte fixa saaben på plats för de var tvungna att beställa hem delar till spolavätske behållaren, tydligen har stötfångaren fått sig en smäll och slangarna har då hoppat av, packningar osv. fråga mig inte vad förra ägarna har gjort för det är inte jag som orsakat detta.
Iallafall så fick jag en ny tid till bilen men det hjälper inte mig så mycket idag då vi ska köra ända upp till Ullared utan spolarvätska, kul i detta vädret när man lär behöva spolarvätskan. Suck.

Saaben ska in på verkstad

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tjugo i två för då måste jag och Liam ta vår nya saab och köra ner till verkstaden, vi köpte saaben för 3 månader sen och har fått fylla på spolarvätska 3 gången och det är väl inte rimligt, hela garaget golvet är fullt med spolarvätska som runnit ut....japp jag tror också att den läcker !

Man får 3 månaders garanti på bilen man köper av vår bilförsäljning och den garantin går ut idag. Tur i oturen kan man väl säga.

Sen ska vi hem till Alex systerbarn som fyller år idag, hela 10 och 8 år blir pojkarna. stora killarna
Stort Grattis till er !


Lämna inte ditt barn utan....

....Uppsikt även om de inte kryper än.

Svar på Boel testet

På bvc idag så klarade Liam Boel-testet galant, helt utan anmärkningar. så skönt att han gjorde det, min duktiga pojke !

Vågen här hemma stämmde inte riktigt överens med bvc vågen. Hans vikt idag var 10340 och 73.5 lång
så nu är han på "normal" kurvan igen, han låg lite över sist men det har jämnat ut sig nu.

Bvc kollade även hans ställning på golvet magliggandes, hon förklarade för mig att han säkert kommer hoppa över krypandet eftersom han försöker gå även när han ligger ner, men det kunde också komma helt plötsligt en dag att han kommit på knepet med att krypa.... allt han behöver göra är ju att sätta ner tårna i golvet istället för att gå i luften.

Hon berömde hans gång när hon höll i honom och sa att detta var över förväntan, han var sååå stabil och han tycker ju att det är roligare att gå än att krypa.

Pincet greppet början han få kläm på nu med, men det "ska" dom inte kunna förrän dom är 10 månader så det kommer han klara utan problem vid nästa dokterbesök som är i janurai då Liam är 10 månader.

Nu ligger liten och sover efter en håll-i-gång dag, vi var ju på kaffe hos mormor och moster efter bvc också, Liam bara älskar Hannah (moster).... jag vet inte varför för hon gör inget speciellt mot honom, det räcker att hon kommer in genom dörren så får Liam värsta leendet på läpparna när han får syn på henne.

ha en fortsatt bra dag !


Boel test idag

kl 13.15 är det dags för Liam's boeltest, egentligen skulle bvc ha kommit hem till oss men hon hade ont om tid så vi får komma till mottagningen istället.

Hon ska även kolla varför Liam skakar "nej" på huvudet ganska ofta, eller det var ofta innan nu har han slutat göra det så ofta så det kanske betyder att han menar nej för han har ju sett hur vi gör när vi säger nej till honom. men man vet aldrig så jag tyckte det var bäst att kolla upp det.

Sen ska hon även kolla hur han beter sig liggandes på mage, hon skulle ge mig lite tips till hur man får honom att krypa, men jag tror jag har provat allt och bara tror att Liam helt enkelt är ointresserad.

Jag gissade Liam's vikt och längd igår. I Augusti var han 70.5 cm lång och vägde 9600 gram.

Jag gissade nu på 10,6 och 72 lång så jag gjorde en egen koll här hemma med vår våg och ett bygg måttband vågen visade EXAKT 10.6 och måttbandet 72 cm....haha tänkt om vågen och mättdonet på bvc visar likadant.


bilder

Grattis Liam

Vår älskling blir 8 månader idag


Tyst

Sitter här i min ensamhet, maten på spisen, lillen har sovit sen 16 och sambon är fortfarande ute på vilovägar, ingen tv igång, lugna favoriter spelas på datorn och en massa tända ljus igång och ett lukte ljus med mild och härlig lukt....till och med värmepumpen är avstängd (snacka om tyst här inne)
Jag får nog sätta igång pumpen snart igen för det börjar bli lite kyligt, vår kamin blev isär plockad till molekyler, vi skulle endast byta plattorna inuti men det var ju fel plattor så nu är kaminen på "verkstad" så jag hoppas den kommer hem snart igen för jag vill ha värme, inget kan värma så som en kamin gör.

Nu tycker jag att jag hör ett litet knyst från sovrummet och nått som puttrar på spisen, bäst jag går och tar hand om de båda.

Godmorgon !

Liam vaknade en gång inatt vid 4 tiden, igår vaknaden han till lite grann men då lyckades han somna om men inte inatt inte, så han fick en slurk ersättning för att komma till ro igen.
Det är så bra med Liam att när han fått i sig lite mat så har han inga problem med att somna om, det är ju värre med mig för när jag varit uppe och gjort flaskan så vaknar ju jag till.

Imorgon är det lördag, inte vilken lördag som helst det är ju den 21:e...Liam's 8 månaders dag.
Det är ju även firma festen.

Och på söndagen är det prov för min del, jag känner på mig att det inte kommer gå så bra för alla dessa produkterna som man ska komma ihåg och dessutom ingridienserna i dessa produkterna, sen är det en massa om huden som man ska veta, tex hur många kvadratmeter huden täcker på kroppen, vad den väger, epidermis, dermis och subcutis ja med mera.
Känns som om jag får sitta klistrad i böckerna idag om jag ska ha en chans på söndag.


Krypa när ?

Jag börjar undra varför Liam inte kryper eller ålar sig fram... Det verkar som om alla barn i 7-8 månaders ålder gör det, iallafall de jag känner.

Han drar upp benen under sig men glömmer att få med armarna så det går ju inte så bra, jag har försökt att hjälpa honom både med att sjuta på fötterna och att hålla upp magen på honom men han förstår inte att han ska hålla benen under sig och hålla i med armarna.

Jag har även provat att få honom sitta på knä men det vill han inte en längre stund och klarar inte göra det själv heller så jag måste hålla i honom tills han skjuter benen framför sig så han sitter vanligt igen.

Men han kan stå själv i ca 3-4 sekunder, men det farliga då är att han glömmer bort att han inte sitter i gåstolen så han sträcker sig eller bara går och då trillar han naturligtvis, att hålla i möblerna har han inte tid med när han ska ha en leksak i båda händerna.

Men men...han lär sig säkert med tiden att krypa eller möjligtvis hoppa över krypandet och gå istället. Alla barn är ju olika.

Jag bjuder på en rolig bild för det var ju ett tag sen med bilder nu.


Ny design

jag blev så trött på min andra design så nu har jag gjort en annan med lite julkänsla över.
Inte helt färdig än här med ändringar så lite stök kanske ni kan stå ut med.

Så här lätt barn har vi !

Jag börjar inse nu hur lätt jag har haft och har det med Liam.

* Han skriker aldrig

* Är nästan alltid glad

* Leker själv (nästan alltid)

* Kryper inte ( på så sätt vet jag var jag har honom...än sålänge)

* Somnar jätte lätt, vi går in och lägger honom sen går vi ut direkt igen och då har han somnat.

* Aldrig mat vägrat något

* Aldrig varit sjuk med feber *knackar tre gånger i trä*

* Aldrig något gnäll vid bilkörning

* Inte åksjuk

* Skrattar bara man tittar på honom

* Är inte blyg

* Inte haft kolik

Ja listan kan göras lång....förstår ni vilken tur vi har för det har jag börjat inse nu !


framstegLiam har  lärt sig ett och annat de senaste dagarna...ett nytt ord som jag inte har en aning om vad det betyder...han säger det till allt så jag antar att det är allt.Daaa, däää, dooo, deehhhh. gulligt är det iallafall.

Imorse fick jag en chock när jag vände mig om i sängen för att kolla lille Liam i sin spjälsäng som står precis brevid min sida om sängen, när jag vänder mig om ser jag ett par stora ögon upptryckta i mitt ansikte, haha lille skiten hade dragit sig upp med hjälp av spjälarna och där satt han och verkligen glodde på sina föräldrar som sov så gott.

Nu har vi gått och lagt honom för natten, men han vill verkligen inte sova, han lägger sig på mage och sen drar han sig upp i spjälarna och tittar på pappa som läser i sängen....mycket spännande ju !

Sen tror jag inte det dröjer länge innan han kommer på hur man kryper heller eller kommer fram på nått sätt liggandes på golvet för han gör försök till krypställning hela tiden men det lyckas inte riktigt än.
Vem vet han kanske hoppar över krypandet för att gå det kan han och tycker om när man håller honom i händerna så han kan gå sådär lite vingligt fram.

Liam har även vänt sig från mage till rygg också för FÖRSTA gången, ja ni hörde rätt han har äntligen gjort det.
Från rygg till mage har ju aldrig varit några problem men sen har han inte brytt sig om att göra tvärtom, alltså från mage till rygg.
Men en dag hände det plötsligt, ja plötsligt hände det... för det var inte med hans mening att göra det, jag hade lagt honom på köksmattan på mage, sen tillberede jag en flaska ersättning till honom och när jag började skaka flaskan blev han helt till sig för han vet ju mycket väl vad det ljudet betyder så han skulle ju såklart se om han hörde rätt och vips så var han på rygg med ett huvud som dunkade hårt i golvet...oj vad han blev ledsen och chockad tror jag men så fort han fick flaskan i mun blev han lugn igen.
Sen dess har han inte vänt sig igen....

Kissat på sig

Liam har sovit ganska bra de senaste nätterna.
Det blev av en slump att han gick och la sig 1 timme senare än vanligt för vi hade besök här,
och vips så sov han hela natten.

Jag trodde först att det berodde på att vi glömt tända nattlampan, så dagen efter tände vi inte den, han gick och la sig i vanlig tid runt 19.30 men han vaknade som en inställd klocka 3.30.

Ja så då var det inte lampan som gjorde att han vaknade, igår la vi Liam 20.15 och han sov ända fram till klockan 5.00

Jag hörde hur han jämrade och vred på sig, stackaren var super trött men kunde inte sova vidare för han hade ju kissat ner sig. Usch inte alls skönt att vakna upp helt blöt ju så vi byte pyjamas och blöja sen fick han lite lite ersättning...han somnade om som en stock och sov ända fram till 8.30 sen.

Så hade nu inte Liam kissat på sig så hade han nog sovit hela natten inatt med.
Det blir ett försök inatt igen.


Inatt Inatt...

....har vi sovit hyfsat bra ju, Liam vaknade en gång runt tolv, jag trycker in nappen och han somnar om...han vaknar igen 3.33 och jag stoppar in nappen igen, sen ligger jag och väntar på att han ska spotta ut nappen och skrika efter maaaat...men detta händer aldrig istället hör jag tunga tunga andetag som betyder att liten har somnat om igen.
jaha ja, han somnade om utan mat...vad skönt !

klockan 6.20 säger Liam något igen, men innan han hunnit tjoa för mycket och vakna till är jag snabb med nappen igen...och tänka sig, han somnar om IGEN.
När klockan var lite i 8 så ringer självklart min mobiltelefon i vardagsrummet som ligger brevid sovrummet, jag reser mig upp i full fart, slirar ut och svarar ihopp om att inte Liam vaknade...det gjorde han ta mig tusan inte förrän en kvart senare.

Det konstiga var att han inte heller verkade hungrig när han gick upp...så många timmar utan mat hade man ju trott han skulle vara vrål hungrig för nattamålet fick han lite över 20.00 igårkväll.

Men men...han fick välling sen lekte han för sig själv 1 timme på golvet, han stoppade ner bollar i en hink, välte ut bollarna och sen stoppade han tillbaks igen.

Efter 1 timmes hjärngympa var han väldans trött igen och han sover fortfarande.

Nu ska jag ta och skriva en lista på vad som skall inhandlas på Ullared nästa gång vi beger oss ditt, denna gång blir det utan Liam och utan övernattning och jag har bestämmt att det ska vara utan köer och utan catfights där inne. bra va ?


Vilken Helg

Ja herregud vilken helg det har varit så här började det:
Fredag eftermiddag ringer hemtelefonen, det var gubben som sa att han var på väg hem och att vi skulle göra oss klara.
Jag börjar packa skötväskan med en massa blöjor, ombytte, mat, värmer vatten och fyller en termos.
Tar fram täcke, kudde och snutten och gåstolen.
Jag gör mig själv iordning, sen väcker vi Liam från sin tupplur när Alex var hemma.
När bilen var packad...ja för packad det var den så beger vi oss iväg mot Ullared.

Vi anländer på Ullared ca kl 17.00, vi går rakt in utan att köa och gick nästintill fritt där inne utan trängsel, man kunde ju se vad som fanns på hyllor osv. Förutom inne på leksaksavdelningen....shit vad där var folk.

Vi plockar på oss lite kläder till Liam, vi hittade nån julklapp men inte ens till hälften handlade vi julklappar till, vi tänkte att vi nog fick gå till kassorna för att betala, vi hade ju inte den blekaste om hur mycket vi handlat för...vi skulle ju fortsätta att handla på lördagen.
Vi betalar och det var inte alls för så mycket som vi hade trott, men men vi gick till bilen efter 1 timmes handlande sen körde vi hem till min moster för att sova över där.

På lördagen åkte vi in till Gekås igen, kl var väl 10 tror jag...Jag tappar hakan ner i golvet på bilen när jag ser kön som snirklar sig runt hela gekås....näe säger vi till varandra, aldrig att vi ställer oss i denna kön så vi åker in till Varberg för att äta lite frukost, när vi ätit och kör tillbaka hade vi väl varit iväg i ca 1 timme och tänkte att kön måste ha minskat lite nu...men tji fick vi den var ju ännnnnu längre och över 1 timmes vänatnde i kö.

Hahaha så fruktansvärt skrattretande att man inte handlade klart allt på fredagen, vi hade ju bara kunnat gå in igen när vi väl betalt första gången.
Nä korkade var vi och trodde det skulle vara lika lite folk på en lördag.

Vi körde hem besvikna.
Men vi sa att vi ska försöka åka ditt igen mitt i veckan nån gång så vi får våra julklappar handlade.

Det är inte slut än.....
När vi kom hem på lördag eftermiddag så var det bara till att hoppa in i duschen för vi skulle ju på födelsefest på kvällen.
Vi lämnar Liam hos farmor och farfar som bor en liten bit bort från där festen skulle vara, vi kunde tyvärr inte stanna så länge på festen för jag skulle ju på kurs hela söndagen och jag ville verkligen få sova lite så mitt huvud kunde hänga med,  för sammanlagt från fredag till lördag sov jag ca 2½ timme.
Vi stannade på festen i kanske 3 timmar, sen körde vi och hämtade upp Liam och sen raka vägen hem till våra sängar.
Sen var det full rulle på söndag morgon igen.

vad har ni gjort i helgen då ? =)


Matvanorna

Jag har fått ändra om Liam's mat vanor lite nu

Så här såg de ut för nån vecka sen:

8.00- Frukost bestående av sempers havre välling
12.00- Middag, nån form av riktig mat
15.00- Mellanmål, tex fruktpure
17.00- Nan ersättning
19.00- välling

Nu ser de ut såhär:
7.00- Frukost, välling
11.00-13.00- Mellanmål, tex gröt med fruktpure
15.00- ersättning
17.00-18.00- Middag med mamma pappa, antingen det vi äter eller burkmat
19.30- Nattmål, vällingen

Anledningen till att vi ändrat lite är dels för att han vaknar betydligt tidigare om morgnarna, men det är ju inte hela anledningen utan den största anledningen är för att han ska sitta med oss och äta riktig mat på kvällen.

Detta är Liam hel nöjd med för innan när jag och Alex åt kvällsmat kom Liam springandes i sin gåstol och teg som en liten hund vid matbordet, inte så kul varken för oss eller honom.

Igår fick han grönsakslasagne medans vi åt fiskbullar och potatismos, Det var lite onödigt att vi öppnade en hel burk lasagne till Liam för han verkligen älskade fiskbullarna så det hade han ju kunnat äta istället.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon är det fredag och jag vet inte om vi ska åka till Gekås då eller om vi tar det på Lördagen.
Alex jobbar ju imorgon men är nog hemma runt 12 tiden så vi kan ju åka om vi orkar.
Tanken är att vi ska handla julklapparna där men det kommer nog bli en del annat också, kan tänka mig att Alex kommer gå lös bland julgrejorna och jag bland kläderna.


så nu vaknade Liten så nu får jag ta honom


Han går

Liam kan gå själv.....nästan iallafall hihi, vi får hålla honom i händerna sen går han.


Tråkig update !

Kanske dags att skriva lite här...det har inte hänt så mycket så det finns inte så mycket att skriva om.

Liiiiiite smått irriterad är jag....tandjäkeln har visat sig IGEN, men kan ni gissa vad som hände dagen efter den visat sig då ? Ja alldeles rätt...den lilla vita marodören försvann igen !

Annars kan jag uppdatera er med vad Liam kan och inte kan änsålänge.

Lista på vad Liam INTE kan än:
Dra sig upp i sittandes ställning
Vända sig från mage till rygg
Åla
krypa
Dricka själv
Stå själv
Gå själv

Lista på vad Liam kan:
Sitta själv
Snurra i cirklar
Springa i gåstolen
Väcka mamma om natten
Vända sig på mage
Jaga katterna med gåstolen
Äta fint (nästan själv)
Säga mamma
Banka leksaker mot ALLT
Dra ner grejor från soffbordet
Stå mot möbler själv

Annars i helgen har vi ägnat oss åt slapp och att sy gardiner.
Nästa helg är vi bjudna på födelsefest, och två helger efter det är det firmafest, så nu vet ni det också ! =)

RSS 2.0