BVC

Då har vi varit på BVC, jag hade glömt bort att det var doktor besök idag så lite nervös blev jag först när jag såg doktorn inne i rummet och undrade för mig själv vad det nu var som vart fel, men sen föll poletten ner.

De kollade Liam's reflexer att ta och hålla i grejor samt att följa med blicken när grejen föll ner i marken. Det klarade Liam galant, först var det inte intressant när klossen föll i marken för han hade ju fått en annan kloss som han hade full koncentration på att få in i munnen, smaka lite.
Men sen när den andra klossen rullade bort en bit på golvet kollade han lite snett på den men återgick fort till att masakera den andra klossen.

Ja vad vägde han idag då...jag gissade ju på 9300 och 71 lång, han var 70½ lång och vägde 9600 gram...stooooora killen.

Nu ska jag laga mat, korvstroganoff med ris blir det idag !

Sova vad i helsike är det ?

Inatt har Liam inte varit speciellt rolig...sova vad i helsike är det ?

Klockan 20 gick han och la sig som med de allra flesta andra kvällar, klockan 1 vaknade han igen för att ha lite mat som han normalt inte brukar göra...jag ger honom flaskan och vi båda somnar om igen.

Runt 5 tiden vaknar han igen (som han brukar) men nu var det pga pappa som slår fötterna i ett par smides ljusstakar som jag lagt på golvet och då vaknar självklart plutten igen, men jag vaknade inte av ljudet utan jag vaknade av Liam's klarvakna prat.

Alex gör flaskan och kommer in med den, när Liam ätit färdigt var det precis som om vi gett honom Redbull eller nått för jäklar vad pigg han blev.

Jag har grus i mina ögon och ber till gudarna att han skulle somna fort igen....nope
jag lägger Liam brevid mig...det hjälpte inte så mycket för då var där ju lång och roligt hår att dra i, jag rullade bort honom ett antal gånger men han ålade fram igen och trasslade in sina små händer i håret vid öronen...där som man är så ömmhårig och får tårar i ögonen när nån drar, Liam drar och skriker av glädje...mmmm jätte duktig.

Jag tror jag lyckades somna en liten stund fast att Liam var i full gång med att göra mamma pigg.

Ja suck så kan det gå....

Idag ska vi till BVC för vägning och mätning, sist vägde Liam 8600 gram och var 68 lång.
Idag gissar jag på 9300 gram och 71 lång.
Ska bli spänande och se om man har nått sådär rätt.

Jo föresten Liam har lärt sig hur man förflyttar sig i gåstolen, jag upptäckte det när han kommit fram till mina blommor som står på golvet i krukor, fast nu ligger bladen på golvet.

Dagen i bilder


Dagen började hemma hos Annica och Felicia idag. mys med en kopp kaffe inne i värmen framför elden.

I bilen på väg hem kämpade Liam för allt vad han är värd att inte somna.

Efter mellanmål och en snabb tupplur kallade badet och sen en riktig mysstund framför brasan

Det var allt för idag. natti natt på er !

 Klagomål

Nu har jag fått lite klagomål här från Liam's farmor...hon påstår att texten är för liten...behöver hon nya brillor eller är texten liten även för er andra....?!
Är det något mer jag ska ändra på så säg till för det är ju ni som ska kunna läsa det jag skriver.

Gåstolen

Ja då har jag lurat er igen, eller Liam's tand har lurat er och mig.
Den jäklen försvann igen...hur många gånger ska den göra så här ?
Hans lilla tand har kommit upp, gömt sig, kommit upp, gömt sig osv i över 2 månader nu.

En annan sak som är så gulligt att se Liam göra är när han ligger på magen och skjuter upp rumpan i vädret, hi hi han kommer ingenstans än sålänge men det dröjer nog inte länge till innan han kommer på knepet med att åla eller krypa. 

Här är gamla bilder på Liam i den första lånade gåstolen
 
 


Tanden

Igår var vi inte hemma alls mycket, ganska skönt faktiskt att komma iväg lite, men när man väl kommer hem sen på kvällen är det så skönt.
konstigt man tycker så egentligen.
Jag och Liam var nere i byn med Annica och Felicia, vi gick en sväng med våra barnvagnar, tog 2 kaffe på olika ställen, kollade ite butiker och sen blev klockan så mycket att jag skulle ge mig iväg till nästa ställe. Vi var hemma igen runt 16 tiden och då slocknade Liam direkt i vår säng, han var riktigt trött för han hade ju inte haft tid att sova när vi var ute, det var ju alldeles för mycket att titta på.
Alex kom hem mycket sent igår, jag tror klockan blev 18.30. Inte så kul med så långa dagar.

Imorse när jag satt med Liam i mitt knä så gapade han och då fick jag se den lilla lilla tanden som håller på att bryta igenom, man ser en liten liten vit prick nu och den är vass...Äntligen är den på väg upp på riktigt. (om den nu inte får för sig att gömma sig igen) 

Vi har byt gåstol också, vi lånade en annan av Annica.
Efter att vi var hemma hos dem och Liam provade stolen så kom han faktiskt någonstans i den...den rullar mycket lättare än den andra.
Vi lägger upp en massa leksaker framför honom men ALLT kastas ner på golvet direkt, han sparar kanske en som han kan banka med.
Ja allt som hamnar i händerna nu hamnar inte i munnen direkt utan det skakas och bankas med dom.
Stackars vårt bord som blir helt mörbultat.

Katterna har det inte lätt som heller, värre kommer det väl bli.
Diesel som vår ena katt heter får ju faktiskt skylla sig själv för han går fram till Liam, lägger sig framför honom och fläker upp sig...vad gör då Liam ? han klappar ju inte jätte fint direkt om jag säger så.
Men Diesel verkar gilla det för annars hade han väl inte gått fram till honom så.


Vatten vs ersättningen

Vattnet som jag gav Liam inatt var INTE populärt, jag tog in 120 ml vatten i flaskan och han drack ca 10 ml vid 3 tiden, sen blev han förbannad när han upptäckte att det inte var mat, så det var bara att dra sig upp ur den varma goa sängen och göra ersättning.
Inatt gjorde jag bara 90 ml till honom, han brukar få 120 ml, men jag tänkte han ska få mindre och mindre nu så han förstår att det kanske inte är så lönt att vakna och få mat.

Eller, vem vet ?

Imorse drack han något som han brukar rata varje kväll innan läggdags annars, nämligen Vällingen. Vi köpte Enagos välling till honom för ett tag sen för att slippa blanda ersättning och gröt i samma flaska på kvällen, men han nekade vällingen totalt så varje gång vi provade var det bara att hälla ut det och göra gröt/ersättning istället.
Lite onödigt köpt kunde jag då tycka och provade ge honom imorse....det slukade han med god aptit.
Lite lättare att ge honom välling på morgonen än gröten, det är lite svårt att pricka munnen på honom när man är hyper trött. haha


Ikväll tänkte jag skulle ge mig iväg på ett ljusparty, inte för att köpa något utan för att sniffa ihjäl mig på alla dofterna. hi hi
Kanske beställer jag något ljus nu till vinter mörkret och då är det ju inte fel med en behaglig mysig doft på det som gör en lite piggare och på bättre humör trotts vädret.
Bröllops klädsel ?????

Liam han har försökt lära sig hur gåstolen fungerar idag igen...utan resultat dock.

Jag sitter och grunnar på vad jag ska ha på mig på bröllopet som vi ska på den 10 oktober, varför ska det vara så svårt att hitta något ?
Jag ska ha nån sorts klänning som slutar vid knäna, ingen aning på modell...tajt, cocktail, slät ?????
Och skor kan jag ju inte titta på föränn jag har hittat en klänning som passar och faller mig i smaken.
suck...
några förslag, bilder, inspiration ?

Nu ska jag gå och förberedda mig för sängen, krypa ner brevid mina älsklingar och sova stenhårt tills klockan slår nått runt 2.30 för då är det Liams tur att vakna. Jag tänkte jag skulle prova ge han lite vatten inatt istället för ersättningen, jag tror inte han är hungrig nämligen utan en ren vana att vakna mitt i natten....det återstår och se för han lär ju bli ilsken om han är hungrig och bara får vatten.

Natti natt

Sovit 11 timmar. 6 månader idag.

Jag måste skryta lite nu...Liam har sovit hela 11 timmar inatt, utan avbrott....de ni.
Från 20-7, helt otroligt...vad hände liksom ?

Liam blir 6 månader idag...helt sjukt, redan ett halvår gammal.
Var har denna tiden tagit vägen ?

Grattis till dig Liam, mammas lilla pluttenutt.


Liam bytade JourPersonal inatt

Nu måste jag bara kolla med er läsare hur ni ser texten här som jag har i rubrikerna och i menyn...ser ni den bra och vilken stil är det ni ser ?
Jag har lagt in : pristina, casual, hobster, Bookman old style,  Engravers MT, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif
Här på min dator ser det ju bra ut men hos er kanske det ser för jävligt ut !

Jag och A bytade sida inatt så jag kunde få sova och vara utvilad till min utbildning idag, Liam sover ju i sin spjälsängen brevid min sida av sängen.

Japp Alex fick ha jouren inatt....nu ska jag inte klanka ner på honom eller nått sånt för det var verkligen jätte gulligt av honom att låta mig få sova ut ordentligt som jag inte har gjort på över året nu. Det var ju inte så lätt att få sova när man var gravid heller, ni som varit gravida vet vad jag pratar om.

Iallafall så skulle A ta hand om plutten, men vem kunde ana att han skulle vara så trött han med att det var jag som vaknade först av oss två när Liam ville något, hi hi sova fick jag ju inte göra så mycket men jag slapp iallafall att gå upp och göra flaskan och jag slapp att vända Liam rätt ett antal gånger, vilket är rätt lönlöst känns det som eftersom han vrider sig på tvären direkt när man vänt honom rätt.
Han sparkar med benen JÄTTE hårt och högt i madrassen också, man tror nästan att sängen ska braka ihop när han gör så...ingenaning varför han gör så heller...störigt, nån protest kanske.

Liam's försvunna tand har inte synts till den heller, för 2 månader sen ganska exakt så såg jag ju det lilla grynet i underkäken....envis liten rackare det där.
Jag har nu trott i 2-3 veckors tid att den snart Snart bryter igenom med tanke på Liam's gnälliga, envisa, övertrötta och rent ut sagt jobbiga humör...men inte en tand i sikte här inte så det är väl ännu en av de berömda faserna han går igenom.
Det konsiga är att så fort vi kommer bort eller det kommer någon hit på besök så blir Liam sitt vanliga gosiga, glada och charmiga jag, men ensamma hemma duger inte.


Liam kan stå och andra tokigheter

Lördag igen...dagarna bara flyger förbi fast de ibland är sega, men när man väl lämnat ytterdörren en dag så går tiden väldigt fort.
Idag är en sådan dag som bara försvunnit, vi lämnade hemmet imorse på flykt hem till Alex syster med familj, där drack vi kaffe, sen puttrade vi vidare hem till ett par kompisar, där vi också drack kaffe....vi var hemma runt halv fem igen så det var den dagen det. Vi åt och sen åt Liam som sen däckade i sängen, jag pluggade lite inför kursen medans A spelade xbox, nu kollar han fotbollen och jag sitter här med en drink....Mjölk, Kahlua, Malibu och Is....efter en lång och varm dusch...mmmmm.

Vad har hänt med Liam då ?

Han kan nu inte bara sitta utav själv utan han kan även stå en kortare stund när han håller sig i tex en pall, så nu har vi lånat en gåstol, han förstår inte riktigt hur han ska göra än...men det gör han snart.
Han har även upptäckt en sak på sin kropp som andra barn gör mycket tidigare tror jag...sina FÖTTER, han har väl upptäckt dom så här sent för att han har haft fullt upp med att lära sig andra saker förmodar jag, ja alla barn är ju olika !
Han har även fått in en konstig sovställning när han sover, nämligen på tvären i spjälsängen...mmm väldigt bekvämt tycker han väl att det är att trycka huvudet mot spjälarna men jag tycker inte det är speciellt roligt att han ligger på det sättet eftersom han råkar få ut benen mellan spjälarna mitt i natten och får inte ut dom igen, en 5-6 gånger per natt gör han sådär.
Jag får köpa två spjälsängsskydd till och sätta ett ovanför och ett ovanpå det andra för han inte ska slå skallen jämnt, hi hi.

Nu ska jag gå och nanna kudden för imorgon är det kurs hela dagen.

En bild på vår nya bil....snyft för min älskade Audi.


Ps. Jag har inte glömt bort bilderna på renoveringarna här hemma, jag vill bara att allt ska bli färdigt innan jag publicerar bilder så ni kan se före och efter bilder.

natti natti


Lite bilder som jag varit efter med

Nu har jag klöddat färdigt med bloggen, för ett litet tag iallafall. Jag vet inte om jag fick till känslan som jag var ute efter...Höstmys, men det får vara så här nu !Jag är lite efter nu med bilder så jag lägger ut nån bild från förra veckan när Liam hade en kompis på besök.

Lucas demostrerar för Liam hur man ska få till det riktiga studdset och svinget


Mamma...ska man verkligen svinga så där mycket så man suddas ut på foton ?


En Trött Liam somnade på mage efter mycket stök och böket i sängen


Under ombyggnad

Ojdå vad stökigt här blev nu, jag håller på att bygga om lite här inne men allt jag gör sitter jag och lär mig fram efter hand så det tar lite tid att få till det.
Det kommer vara lite rörigt nu ett tag har jag en känsla över, jag orkar inte hålla mina tittor öppna länge till ikväll och på dagarna har jag ju lilleman att ta hand om så lite stök får ni stå ut med tills jag har kommit på hur man ska göra med alla de här koderna. hi hi

Jag behöver hjälp av någon som kan det här med Header....När jag lägger in min nya header så blir den pytte liten så man inte ser texten. Hur sjuttsingen gör jag för att få den större, jag tycks ha provat allt. *suck*
Så om någon vet hur man gör, snälla HJÄLP mig !

Utmanad

Har blivit utmanad av Sofie!

Utmaningen är som såhär:
att göra en DISSlista av tre plagg, Vuxen eller Barnplagg.

Så min DISSlista blir som såhär:

1. Harembyxan är bara så fruktansvärt ful, riktig blöjvarning 
                         

2. Gladiatorskorna är också något jag aldrig skulle sätta på mina fötter, de är också otroligt fula. 
                                        

3. Humm det var inte så lätt att komma på något till de allra minsta, det enda jag kan komma på nu som jag tycker är totalt onödigt på de små innan de ens lärt sig gå på toaletten är ju faktiskt kalsonger och trosor, de har ju blöjan och de har ju bodyn, varför ska de ha underkläder med ?

Jag utmanar Jenny och Amanda

Bob Seger- Old time Rock and Roll


Ett framsteg till

Woho idag kom ett framsteg till hos Liam, han för flyttar sig lite på golvet, ja i cirklar då bara men ändå det är ett stort steg bara det hi hi
Jag la honom på magen på enbart golvet, han hade inga byxor eller strumpor på sig, sen så la jag den otroligt spännande fjärkontrollen en bit ifrån och sidan om honom så han var tvungen att vrida sig för att ta den, och det gjorde han lilla sötnosen, jag provade att lägga den en bit framför honom också men det gick inte så bra att komma framåt, men det kommer väl snart det också.
Jag är så stolt över honom att han kan sitta själv... och har jag föresten sagt att han kan hålla flaskan själv nu också (bara om han själv vill iof) men han kan hi hi

Idag fick han även smaka hemmagjord pastapure för första gången, det gillades tror jag för han var väldigt hispig på att nästa sked skulle in snabbt i munnen, jag blandade i en morotskub också för smakens skull och imorgon blir det pasta, broccoli och palsternacka till middag....återstår och se om han gillar det med.
SOm sagt det enda han har ratat hittills är ju vällingen.


Liam är omöjlig.

Känns som om det var ett tag sen jag skrev här, jag går bara in och svarar på kommentarerna och sen kommer jag inte längre här för det är ju en massa andra saker som måste göras nu innan kylan kommer.
Usch jag har hållt på att måla i snart 3 veckor, det känns som om jag inte kommer någon vart, sen är det uteplatsen som håller på att fixas också, men gud så fint det kommer bli när det väl blir färdigt.

Liam hade en kompis här igår, Liam träffar ju inte så många jämn gammla annars så gissa om hans ögon var stooora. Lucas är 1 månad äldre än Liam och kan redan förflytta sig på golvet när han ligger på magen, duktiga killen. Liam däremot har inte riktigt förstått att om man har armarna under sig så blir det lättare, nä Liam flyger flygplan på golvet...armarna rakt ut åt sidorna...inte kommer han någonstans hi hi

Men han har blivit väldigt duktig på en annan sak, han sitter faktiskt helt själv nu...jag vågar inte lämna honom sittandes helt själv ännu så jag sitter där beredd ifall han skulle tippa.

Annars har det varit det vanliga här hemma förutom med lite mer "slit" med lillen, han är så otroligt svår att få att somna på dagarna, han bara gråter och protesterar, det enda som riktigt duger är när man bär på honom medans man vaggar, hur jobbigt är inte det då ? så där har vi ALDRIG behövt göra innan. Han vaknar tidigare på natten, han är väldigt sällskaps sjuk, han är övertrött men vägrar sova (förutom vid läggdags, tack gode gud)
Han är blandad i magen, ibland väligt lös och ibland som en liten klump.
Han leker med nappflaskan...

Jag köpte Enagos välling igår men den tyckte han inte alls om, det är faktiskt det första han visar att han inte tycker om...så den ska han få slippa. snällt va ?!

Nu ska jag kolla lite på Idol sen blir det sängen för imorgon är det sjukgymnasten igen 9.00
natt natt

Sitter själv

Tack för en trevlig kväll Maria och Henrik.

Nu händer det grejor...Liam kan sitta helt själv en låååång stund, men börjar han gunga så tappar han balansen, han gungar och gungar framåt och bakåt hela tiden så fort han kommer i sittande ställning...gör era små så också eller är det bara Liam som har något konstigt för sig ?
Det ser nästan ut som om han sitter i en gungstol.

Jag vet att jag sagt innan att hans tand är på G...den ligger ju där under och pyr men vägrar att visa sig igen verkar det som.
Liam han gnuggar nappen i sidled i munnen, tar ALLT han får tag på och gnuggar det mottandköttet.
Jag tycker så synd om honom för det måste ju vara jobbigt att det kliar hela tiden så jag tycker det här envisa risgrynet kan ta och visa sig snart.

Vi måste ha en ny garderob tilll Liam nu också, ja kläder då alltså och inte en garderob...han växer så fort och 62:orna börjar bli lite tajta nu men det otroliga är att han fortfarande kan ha ett par byxor som är stl 50.

Här är bilder från ikväll när Liam sitter PÅ bordet (aj aj) han sitter helt själv...jätte länge. Men när Maria började prata med honom blev han så glad att han började gunga igen och tappar balansen hi hi gullunge !
Här ser det ut som om pappa håller i Liam, men det gör han inte, han är bara beredd på Liam's gungande som kom strax efter.


Tittut...

Avslöja mig inte för mamma...

Attans...tagen på bar gärning.


En Stork anlände.

Titta här vad som stod stolt på vår tomt imorse....
ska man bli rädd nu eller, för ni vet väl att storken kommer med bebisar.
Antingen är storken lite sent kommen...om inte så blir jag lite rädd för en liten småtting till är jag inte beredd på nu !


RSS 2.0