Utvecklingsamtalet.

Ja här har det stått still ett tag och det beror på att vi fick en hårddisk krash och när vi "lagat" datorn så funkade inte Å, Ä, Ö och alla de andra som är "bakom" siffrorna tex @ osv.
Men idag satt Alex här och klura lite och kom fram till att datorn var inställd på Usa språk och därför funkade inte detta....Galet irriterande när man har suttit här och skrivit långa romaner och fått ta fram teckenuppsättningen i startmenyn varje gång och fylla i Å,Ä och Ö.
Tog ju evigheter att skriva något, Men nu så är det FIXAT och jag slipper sitta och klödda....Yeeey !

På måndag börjar jag jobba mitt säsongsarbete igen...så skönt att komma igång igen och få lite inkomst.

IFörregår (tisdag) hade jag utvecklingsamtal på dagis...denna gången lite mer "allvarligt" för det dokumenteras på papper.
Liam är väl utvecklad i sinnet och får numera sitta inne hos de stora barnen när de äter mat (de är updelade i åldersgrupper när de äter mat på vår avdelning) ...ingen haklapp, dela maten själv med kniv osv.
Leka "riktiga" lekar med de större barnen...ja han är inte intresserad av de "små" lekarna längre och vill utvecklas lite mer eller vad man säger.
Liam kan namnen på fröknarna och tydligen så är det inte många i hans ålder som kan(ska) de på dagis...

Enligt fröken så låg Liam lite steget före i utvecklingen jämte de andra jämnåriga barnen, men sen och andra sidan så finns det inget som heter normal utveckling längre så de andra barnen och Liam tar det ju i sin egen takt och vad som passar dem bäst.

Nu låter det som om jag sitter här och skryter om hur duktig min lilla son på 2 år är, inte alls min mening att skryta men klart man blir lite stolt när man får så fina ord från fröken på utvecklingsamtalet =)

Nu ska jag förbereda helgens 2 tårtor, sen börja på maten som blir fiskgratäng idag, var tvungen att skriva fiskgratäng eftersom det är vääääldigt sällan vi äter fisk i detta huset...varför....vet inte !


Tårta till Elin

En tårta till min brors sambo.

Nästan diabetiker "säker"

Tårtbotten 3 lika delar med väldigt mycket minskad mängd på sockret

Fyllning:
Bananmousse + sockerfri chokladganach
Dekorerad med sockerlös grädde med smak av apelsin, sockerpasta och marsipan.

Fast där var så lite socker smakade den gott.


Till er som HAR beställt en tårta

Hårddisk krasch har vi drabbats av s[ all v[r mail har f;rsvunnit och som ni m'rker funkar inte datorn super bra...j'kla knappar.

Till alla er som har best'llt en t[rta nu de senaste dagarna f[r jag v'nligen be att skicka en ny best'llning med all information till;
emiliegrese@gmail.com


TACK!


Liam's 2 års tårtor

Liam's 2 års tårtor.

Innehåll:
Geléhallonfluff och PollyfluffAndra tårtan Innehöll:
Hallonmousse och AfterEightfluffAllt är täckt och dekorerat med sugarpaste.

2 år

Idag fyller vår Liam 2 år. Stooora killen nu
Liam är införståd med att han blir en stor pojke och visar upp 2 fingrar när man frågar hur gammal han är.
Igår hade vi ett litet kalas här hemma, inget större eller märkvärdigt...
....Kaffe, kakor och självklart en tårta och paket.

Jag lägger inte ut bilder på allla paket han fick, han fick bla en trampe traktor, kläder, skor, lastbilar, bilar, pengar mm.

igår (20 mars) var mormor, morfar, moster, kompisar, morbror med sambo här.


Liam hann somna ca 20 minuter innan resten av gästerna kom, svettig i håret fortfarande här hihi


wow ett par skor, precis vad jag behövde då alla mina vår skor är för små !


Traktorn ni skymtar släpet av som jag fick av mamma och pappa var jätte bra att lasta presentpappret i !

Idag har farmor, farfar, kusiner och faster varit här och ätit tårta 2 med oss och Liam har fått ännu fler paket.

En GLAD, nöjd och trött Liam !Jobb

Nu bär det av till jobb, egentligen börjar jag inte jobba förrän den 4 april då säsongen sätter igång igen men de behövde lite hjälp i kyrkan idag då det är 2 st jordbegravningar, kan bli lite tufft när man är själv ju !
Jag tackar absolut inte nej till jobb, för det första så ger det pengar och för det andra så är det bara skönt att byta miljö lite.

Förra fredagen jobbade jag också, då höll jag i en begravning helt själv för första gången, eller ja det är ju inte jag som håller i det för det är ju prästen men det är jag som är vaktmästaren som sitter och pillar med ljudet och ringer klockorna.
Riktigt nervös var jag förra fredagen då det var första gången med 45 sörjande personer och dessutom helt själv, ingen som kunde säga till mig om jag gjorde fel osv. Men som tur är så gick allt super bra, inga missöden. Puhhh

När jag sen kommer hem förväntar jag mig ett nystädat hem då jag inte hinner själv, ikväll skall tårtfyllningarna förberedas, dekorationerna skall färdigställas och imorgon ska dom bakas ihop.Sneak peak

....Detta är vad jag pysslar med nu, Sugarpaste figurer till Liam's tårtor i helgen då vi ska fira hans 2 års dag.
Ni får se mer efter helgen =)

Recept: Tårtbotten lika delar !


Denna tårtbottnen är den som jag använder, den är bäst enligt mig.


Ägg.
20 cm form 3-4 ägg
24 cm form 4-5 ägg
26 cm form 5-6 ägg
häll i fler eller färre ägg om du vill.

Bakpulver
1 tsk till 2-3 ägg
1,5 tsk till 4-5 ägg
2 tsk till 6 ägg.


Här har jag minskat på sockret pga jag tycker anslaget blir Snäppet bättre med mindre mängd socker.

Ta fram 3 st lika stora glas.
Knäck äggen i ett glas, mät upp lika mycket socker i det andra glaset och i det tredje glaset mäter du upp lika mycket mjöl, i mjölglaset sen häller du i bakpulvret.
Blanda ägg och socker vitt och pösigt, det ska bli riktigt fluffigt, lägg ner tiden på att vispa här eftersom det är detta som är grunden till den fluffiga bottnen.
Häll i mjöl/bakpulver sänk hastigheten på elvispen.

Smöra en form och sätt en krage runt om med bakplåtspapper, bröa med mjöl, ströbröd, kokos, idealmjöl...ja vad du nu känner för.
Här blandar jag ut det sista jag fick ur bunken, när jag sen smetar upp på kanterna lyfter jag inte slickepotten från smeten för då blir det ju nya droppar.

Grädda i 175 grader i ca...
20 min för 2-3vägg
30 min för 4-5 ägg
40 min för 5-6 ägg

TIPS:
*Öppna aldrig ugnen de första 20 minuterna för då sjunker kakan ihop.
*Kragen i formen är till för att kakan ska kunna resa sig utan att svämma över.
*När du häller i smeten i formen så häll aldrig i den sista droppen men skulle du göra det så smeta ut den med det andra i formen, det är den där lilla droppen som gör att kakan sjunker ihop som ett hål i mitten.
*Smeta upp lite av smeten längs med kanterna i formen med en slickepott så gräddas den jämnare.Vänd botten upp och ner på mjölat och plant underlag så anslaget får "ligga till sig" lite.
När du sen vänder den igen för att eventuellt frysa in den så är ovansidan platt och fin.


Baby Converse

Ville testa göra baby converse så jag ritade av mallar och sen började jag...
jag använde mig av en lite föööör torr sugarpaste och det resulterade i lite sprickor och så, men det var ju som sagt bara en test så det gör inte så mycket.

mallen är i själva verket större men jag gjorde en pytte liten för att testa om det gick, det var pillipillig kan jag säga men vansinnigt roligt.

Här är mallen om det är någon som vill prova, högerklicka och spara bilden, ändra storlek om så behövs i paint.


Botten

Förlåt för väldigt dålig updatering här. Jag har verkligen inte orken, inte lusten, inte energin...ingenting, allt är botten förutom min underbara familj, Alex och Liam.

Återkommer när allt blivit bättre.

Liam har fått en kraftig....

För 2 veckor sedan var vi inne på barnakuten med Liam eftersom han inte fick behålla någon mat eller dricka, läkarna konstatera att han var lite röd i halsen och kanske hade ont i den därav alla kräkningar.
Liam blev frisk efter 8 dagar och återvände till dagis förra veckan. (tis, ons och tors)

I söndags började han hosta något fruktansvärt och det gör han än idag så jag beslutade att Liam fick stanna hemma från dagis idag och åka till vårdcentralen istället.

Det var tur vi gjorde det för det är en kraftig förkylning han dragit på sig sedan innan som inte läkt helt och hållet (det går en massa skit med halsen nu på dagis tydligen)

Dokorn lyssnade på lungorna, halsen och hjärtat, tittade i hals och öron och kom till slut fram till att det han har liknar förkylningsastma.
Usch och fy....

Men vi skulle ta det med en nypa salt sa han eftersom detta är första gången han har symptom som detta, det är inte säkert att det kommer vara så varje gång han blir förkyld.
Vi fick stanna kvar i 1 timme för att Liam skulle andas in i en sån där mask med medicin för att se om det hjälpte.

Efter en timme tyckte jag inte det hade hjälpt men vi fick ändå medicin utskrivet, 2 olika sorter som vi ska inhalera på honom här hemma nu, en vid tillfällig hosta och en som ska tas morgon och kväll.

Där blev man några hundralappar fattigare.
om 2 veckor ska vi på uppföljning...tack doktorn för att du inte skickade hem oss igen och sa att det var en vanlig liten förkylning.

Som tur var tyckte Liam det var huuuur lugnt som helst inne på vc för där var ett minikök som han kunde leka med och en massa dottors (doktorer) som han kunde hälsa på !

ohhh vad jag vill ha sommar nu så dessa sjukdomar flyger bort, hatar ayy se min älskling ha ont och lida så som han gör !

RSS 2.0