Begagnat Skrivbord

För ett tag sen blev jag sååååå trött på att inte ha någonstans att sitta när man betalar räkningar, tar emot beställningar osv. Vi bestämde oss för att leta efter ett skrivbord, litet och nätt skulle det vara med ändå se bastant ut...Om vi lyckades vet jag inte men det passar in i vårt sovrum nu med resten av möblerna och slutresultatet blev bra tycker jag !
Trist, fult skrivbord i furu (nästan det värsta materialet jag vet, men bra ändå för man kan trolla med det)
Med lite vitt färg (fönsterfärg blev det i detta fallet) strök jag på med en pensel sen direkt efter penseldraget drog jag en handduk (som jag inte var rädd om) över för att ta bort det igen och på det sättet få en vitlaserings effekt!
Tog bort knopparna, ersätte dom med smides handtag...egentligen inte sådana handdtag jag ville ha men girig som jag är så fick det bli dom eftersom där inte fanns andra att välja på i affären.

Dammsugare recept

  • 200 g grön marsipan
  • 100 g blockchoklad
  • Fyllning:
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 125 g smulor av småkakor eller sockerkaka
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk punsch eller arrak

Tillagning

  1. Lägg smöret i en bunke. Rör tills det är smidigt. Häll i kaksmulor, sockersorter, kakao och punsch.
  2. Forma smeten till längder som är cirka 5 cm långa och 2 cm tjocka.
  3. Kavla ut marsipanen till en rektangel cirka 3 millimeter tjock.
  4. Skär ut bitar som täcker längderna med fyllning.
  5. Rulla marsipanbitarna runt längderna. Fäst dem genom att trycka ihop ändarna.
  6. Smält chokladen i vattenbad. Doppa båda ändarna av varje dammsugare i chokladen. Låt dem stelna på ett bakplåtspapper. Förvara i kylen.
Receptet taget från receptcentralen.se


Jag följde inte receptet alls tror jag, jag tittade mest så jag fick i allt i smeten men sen hur jag måttade var nog ren höftning.
Goda blev dem iallafall !

Det blev svart och gul marsipan då det var det enda jag hade hemma !

Rally tårta

Här kommer den andra tårtan jag hade i helgen.

Fyllning: AfterEightfluff och päronmousse på chokladbottnar, spacklad med marängsmörkräm.
Täckt med dekorfondant från strössel och annat
Dekorerad med dekorfondant och marsipan.

Bilen ska föreställa en Volvo 240 som Micke kör rally med.



Volvon var lite pysslig att göra men det gick till slut och blev väl hyfsat likt men lite för kladdigt i min smak. Men sambon såg direkt att det var en 240 så helt ute och cyklade var jag nog inte ! =)

Smeg Kylskåp tårta

Här är tårtan som skulle vidare till en resturang som därefter skulle lämna ut den till de som jobbar i företaget smeg. (tror jag det var)

Eftersom inte min bror och hans flickvän kunde se vad det skulle lika så lägger jag in en bild på orginalet också.



och så här blev mitt resultat... inte den vackraste, känns som jag kunde ha gjort det bättre men ändå inte. Handtaget kunde nog ha varit en dimesion mindre.

Fyllning:
Ahlgrensbilarfluff och Marängsmörkräm med smak av krusbär vilket inte smakar krusbär i min mun...lite mer som godis kan jag tycka, så därför tyckte jag den passade ganska bra som fyllningsmak.


pastellblå dekorfondant är den täckt med som jag själv färgat in.
Texten och handtaget är målat med ätbar silver pulverfärg.


Ultraljud v.19

Igår (8 sep-11) var vi på ultraljud, vilken lättnad det var att se bebisen röra sig och må bra i magen, till och med så jag fällde några tårar...lite känslosam just nu verkar det som.
Allt såg bra ut och bebis mådde bra.
Moderkakan ligger lite lågt nu men den kan flytta på sig men har jag tur så stannar den där nere så får jag kejsarsnitt, för det är ju det jag vill ha denna gången !

På måndag ska jag ringa och boka tid hos barnmorskan, jag får byta eftersom hon jag hade innan har slutat...

Nu när vi vet att bebis mår bra har vi börjat titta runt på vagn...vi har 2 st sittvagnar nu och tänkte sälja dom när vi köper en kombivagn med ståbräda !

Nu längtar man till vintern konsigt nog...;)
blev flytta till den 6 februari 2012 istället för den 4 feb.



lite vad som komma skall !

Idag har det varit jobb halva dagen...klippt gräset har vi fått gjort idag och inget mer för det tar 4½ timme att klippa.

Nu har jag kommit hem och påbörjat tårtan som skall hämtas imorgon, det är en hyfsat enkel tårta men ändå svår då jag blev lite extra nervös när jag fick reda på att den skall levereras till en resturang som ska lämna ut den till ett företag som leder Smeg företaget, ni vet Smeg kylskåpen !

Roligt men nervöst !

Jag har häcken full med tårtor nu känns det som så att vara nere på halvtid nu har ju sina fördelar fast att jag velat jobba heltid...men man måste lyssna på sin kropp sägs det !

I övermorgon är det dags för vårt Rutin Ultraljud (RUL) och jag är så satans nervös...med Liam var jag hur lugn som helst och var så spänd på att se vem som gömde sig i magen men denna gången är jag jätte rädd att något ska vara fel...känner nästan att jag vill "skolka" från ultraljudet samtidigt som jag vill se !



RSS 2.0