Liam blöjfri och sommardagis

Har ju glömt och berätta för er hur duktig min 3 åring är, en dag helt plötsligt bestämmde sig Liam för att lägga blöjan (dagtid änsålänge)
Detta var för ca 1-2 månader sedan och det har gått sååååå bra man kan inte bli mer stolt.
Han provade sova utan blöja en natt också för han tvunget ville, jag var lite nervös och la plastad frotte i sängen men INGETING hände, så duktig.
 
 
Nu när det är semester tider är det sammanslagning igen på dagis, dagiset som Liam brukar gå på har stängt och får därför gå på ett annat dagis som jag rent ut sagt avskyr.
Dagiset luktar mögel, det är instängt och skitigt och rörigt överallt, det känns mer som ett barnsläpp än ett pedagogiskt dagis där man trivs med att lämna sitt barn.
Liam tycker det är toppen såklart för han får leka av sig men helst av allt hade jag hållt honom hemma vilket jag lär göra några dagar sen också.
 
Som idag när jag lämnade honom så ville han ut och leka, vi gick på toaletten först och det är inte hygiensikt där så man vill inte röra nånting.
När vi sedan ska tvätta händerna känns det som man inte tvättat händerna....när fasiken rengjorde dom tvålpumpen på väggen senast ?
 
Nä nu längtar jag till Liam kan gå tillbaka till sitt vanliga dagis där det är rent och frächt och personalen har bra koll på barnen.
för det har dom inte på sommardagis kan jag tycka (nu är ju jag inte där hela tiden) men igår när jag hämtade Liam så var han och en annar 3 åring (liams bästis) på baksidan av huset där det är en stoooor sandlåda med en stooooor klätterställning med rutchkana, Liam och hans bästis var dom yngsta på dagiset och INGEN fröken var där bak med dom, Liam sprang upp och ned för rutchkanan och ingen hade koll.
Nä 3 st fröknar var på framsidan med restrerande 4 barn som är betydligt äldre och har lite mer förstånd än vad en 3 åring har.
 
Detta gör mig rent ut sagt förbannad, inte konstigt olycker händer och jag känner mig väldigt otrygg i att lämna Liam där så jag frågade han imorse om han ville följa med mamma hem igen då ingen i hans ålder var där idag...men nej han ville stanna och leka och såklart kan jag inte neka mitt barn till att ha roligt, och det är ju inte hans fel att fröknarna inte har riktig koll.
Men som sagt jag är ju inte där hela dagarna så jag kan ju inte säga hur dom är under dagen.
 
Så nu har jag fått gnälla av mig lite. Tack !
 
 
 

Bilder på mig

ultraljudet 10 juli på 5 månaders dagen.
 
 
detta mina vänner är mitt lår, jag har fler celluiter än vad min mamma har men på mig är det gulligt iallafall.
 
Jag måste själv få säga att jag är välllldigt söt, en riktig puss bebis.
 
Fötterna....ja vad säger man det är mina fötter och dom är förbaskat roliga

Bara vääääldigt blond så mina hårstrån inte syns så mycket....för hår det har jag (lite iallafall)
 
Mamma gör övningar med mig varje dag, ibland är det skiiiit tråkigt men idag var det roligt och jag satt en stund själv.
 
....tills jag tröttnade, jag håller nämligen på att lära mig krypa, benen åker upp under mig men huvudet åker ner i marken....det är lite knepigt men snart kan jag nog !
 
 
 
 

Rottweiler och skogstema

Önskan var traktor (john deere) och vapen då han precis tagit jägarexamen. då tyckte jag det var pasasnde med en älg och jägaren som gömmer sig i granen.
Fyllning Hallon/lemoncurd
 
Tårtan var för tung och fyllningen började "läcka" ut, därav lite bucklig nertill. Tårtan är beräknad till 35 normalstora bitar så det är en stor tårta.
 
 
 
 
Frun har kennel med bland annat Rottweilers och vad var inte mer passande då än en liten söt rottweiler på tårtan med en skål vatten och en lekpinne.
Fyllning, Hallon och Lemoncurd. Denna tårtan är beräknad till ca 20-25 pers
 
 

5 månader

Huuuu känner att jag inte har tid att uppdatera om Nheos utveckling, riktigt riktigt störigt är det då jag inte skaffat nån Mitt första år bok till honom än, jag ska göra den själv precis som jag gjorde med Liams. (när fanken jag ska ha tid med det)
 
Vi var på Ultraljud med honom förra veckan, kollade njuren än en gång och det såg bra ut, den "friska" njuren hade växt till sig och tagt över, precis så som den ska göra. Vi gick ifrån sjukhuset med lättade hjärtan !

Det var inte det lättaste att få en 5 månaders (prick på dagen 10:e) kille ligga still på britsen medans doktorn körde med en väääääldigt intressant sak på magen, men det gick !
 
Nheo har nog snart fått sin första tand dessutom, det är en vit liten prick nere i tandköttet och han gnuggar ALLT han får tag på mot tandköttet....jag känner däremot inte den lille rackarn än men det lär jag väl känna så småningom då jag ammar fortfarande, funderar på att börja delamma nu istället då jag har fått en jädrans infektion i brösten, Mjölkstockning OCH svamp misstänker jag, ja jag misstänker det och JA jag har försökt få hjälp men känner mig mest bara ivägen för sjukvården då jag inte fått hjälp eller blivit tillbaka ringd när jag ringde, i fredagen den 6 juli var jag hos läkaren då hon sa att det var normalt och att det bara var att fortsätta amma....jag har gråtit mig igenom nästan varje amnings tillfälle, det gör ont, det svider och bränner, det bultar medans Nheo äter och upp till 2 timmar efteråt och då är det ju dags för lillskiten att äta igen, JAG DÖR !
 
När vi var på UL den 10 juli passade jag på att springa in till amningshjälpen, men de hade SEMESTERSTÄNGT, wtf, tror dom att alla mammors tuttar slutar strula för att de tar semester ?!
Mina besvär började tisdagen den 3 juli och i torsdags den 12 juli ringde jag till bvc som skulle ringa upp mig igen men gjorde aldrig det trots jag berättade hur jag hade det med gråten i halsen.
Så JA jag känner mig mest ivägen och som att det bara är att stå ut (2 veckor is enough)
 
Och ovanpå allt det här har jag fått Ögoniflammation som inte heller ger med sig, haft i över 1 vecka nu. Fy satan vad det gör ont, jag ska ha lite mer förståelse för Nheo!
 
Nog om det....
Nheo sitter mycket i sin gåstol som han avgudar och har kommit på hur man tar sig både framåt och bakåt i den, inte riktigt helt 100 men han rör på sig, han sitter nästan själv (fortfarande lite av lutande tornet) Han är VÄLDIGT intresserad av mat, allt som vi äter råstirrar han på och ser nästan lite sur ut när han inte får smaka, han dyker ner i tallriken om man har den för nära eller om han råkar sitta i ens knä när man äter.

Han sover lika uselt om dagarna som han gjort från dag 1, nätterna är väl helt ok äter ca 3-4 ggr, men det är väl för att jag vant mig, mina rödsprängda ögon på morgonen har blivit en del av mig.
Snackar och "ojar" sig väldigt mycket och är ALLTID glad, inte alls svårflörtad är han...är inte vår påg glad eller leer mot en så är han sjuk, då vet man !
 
Inte världens mest smickrande bakdel
Fin
Go och glad med ögoninflammation (för säkert 10 gången)
 
Åhh vad äter du på ?
? jag ? nä jag äter inte på något....
 

konfirmations tårta

stor konfirmations tårta beräknad till ca 30 stora bitar.
hallon och lemoncurd

 

Chocolate chip cookie dogh brownies

 
Classic Brownies:
400 g mörk chokad
280 g smör
350 g Farinsocker
6 ägg
150 g vetemjöl
 
Smält smör tillsammans med halva av chokladen. Sett kastrullen till sidan när det är smält. I en bunke heller du i resten av ingredienserna, utom chokladen. Vispa ihop till en jämn smet och häll sedan i smörchoklad blandningen. 
Rör runt och tillsätt sen resten av den icke smälta chokladen som du hackat fint eller om du fått tag på knappar. 
 
Häll över i en form, ca 20x30
180 grader i ca 30 minuter (känn med sticka, den ska inte vara helt torr)
 
Låt svalna av. 
 
Chocolate Chip Cookie Dough:
170 g smör
170 g socker
150 g farinsocker
100 g mandel mjöl (jag hoppade över det då jag inte hade det hemma)
100 g mjöl (lägg då till 100g här drygt om ni skippar mandelmjölet)
200 g mini choklad knappar (eller fin hackad choklad)
2 tsk. vanilj extract
2 Msk mjölk

smöret skall vara rumstemprerat.

vispa smör, socker och farinsocker pösigt. tillsätt mjölk och vanilextract. När allt blivit fluffigt och fint tillsätts mjölet.Vispa tills det är noga blandat. rör sen ner chokladen med en slickepott eller nått annat lämpligt.
Smeta på detta på brownien som fortfarande är i sin form. sätt in i kylen minst 2-3 timmar (smakar bäst dagen efter) 
lyft ut ur formen, dekorera med smält choklad som du ringlar över, skär upp i kuber. 
 
dessa är himmelskt goda kan jag lova er !
 

Jag i bilder

Här är jag med min pappa, jag är ganska så koncentrerad på något som farmor har på bordet, vad minns jag inte
 
 
Här har jag precis lärt mig att man kan bita/suga sig själv på underläppen, ganska smaskigt faktiskt. 
 
Mamma pussar p mig men jag vill inte....inte framför kameran hallllåååååå.
 
Här sitter jag i den gröna gungan (där blir jag alllltid placerad när mamma har annat att göra, så himla typiskt) Min storebror tyckte nog också lite synd om mig så han drog med sig hela sitt rum ut till mig, snällt va....mamma tyckte det var lite onödigt då hon precis hade städat och burit in alla Liams leksaker.  
 
Mamma gör ett knasigt ljud som jag tycker är hysteriskt roligt. 
Mamma var glad i hågen när hon satte mig i bärsjalen, jag var inte allllls beredd på den där telefonkameran så det är väl inte konstigt man ser lite chockad ut
I Lördags var vi vid ringsjön, jag fick titta på när Annica matade ankan, Sven hette han och var inte riktigt riktig...men intressant det var det ! 
 
Pappa, Liam, Felicia (hon är 4 år och är Liams kompis) Stiffe (Felicias pappa) tog en tur med Stiffes båt, de såg ut att ha det riktigt roligt....
 
....och jag är för liten för att följa med säger mamma så jag tog mig en tupplur istället. 
 
Detta sov jag mig igenom (vilken tur att mamma tar så många och fina kort så jag kan se dom sen)
 
Under söndagen hittade jag mina fötter...woho mamma jubblade, hon trodde jag var för fet för att nå dom, men HA där fick hon för jag kan tillochmed stoppa dom i munnen.
 
Jag älskar min bror, nu räcker det att jag tittar på honom så leer jag, han är så rolig och leker med mig. 
 
Tittut.
 
 
Ni får ursäkta mammas lathet att fota med Iphonen...det blir ju så jädrans kass upplösning...jag får sparka på henne nästa gång så hon tar den riktiga systemkameran. 
Nattelinatt
 
 

RSS 2.0