Dop och Hemligt Bröllop

Igår den 27 maj 2012 var det Nheos dop, och även hemligt bröllop.
Det hela har varitt, stressigt, svettigt, nervöst men fruktansvärt kul, här kommer en berättelse.

När Nheo föddes har vi snackat om att gifta oss borgerligt för att "säkra" oss och barnen för att senare ha ett "riktigt" bröllop. Vi har skickat in papper om hindersprövning så alla papper var färdiga.
Jag har varit så inställd på detta med eget bröllop, klänning, fest ja allt vad ett bröllop innebär.

Nheo hade sitt dop datum den 27 maj och den 23 maj slog det mig att vi aldrig kommer ha råd med ett sådant bröllop jag skulle vilja ha, så jag sa till Alex att vi borde gifta oss i samband men hemligt, han blev lika chockad som mina och hans föräldrar blev när vi ringde och berättade....med tanke på att det BARA var 4 dagar innan så kunde vi behöva lite hjälp.....
ja jisses vad det har gått i 190 överallt och sen hålla allt hemligt för restrerande har inte varit lätt, tänk om man skulle försäga sig.

Torsdagen den 24 maj åker jag ner till byn för att kolla ring....personalen blev smått stressade de med och ville ge bästa service de kunde, jag hittade ring, lämnade in min och Alex förlovningsringar för putsning och gravering i Alex ring. Personalen var helt fantastiska och lovade mig ringarna dagen efter.

Sen åkte jag till klädesbutiken, och ni som känner mig vet att jag aldrig hittar något till mig själv förrän i sista stund eller inte alls. MEN här hittade jag en klänning direkt efter jag matat Nheo i butiken + att jag hittade en slips till Alex just i den färgen temat skulle gå i.

Sen åkte jag och beställde blommor hos blomsterhandlaren, vilket jag nu i efterhand kan ångra då jag såg jätte fina buketter i mataffären, det var ju morsdag så fina buketter fanns där gott om och några sådana hade blivit billigare att ha på borden. nåja, det blev som det blev i stressen.

Alex var imponerad att jag hittat klänning, beställt ring, beställt blommor, köpt slips på endast 2,5 timmar.
(jag också)

Den 25 maj med endanst 2 dagar kvar åker jag iväg med svärmor och barnen för att handla till maten, tårtorna mm.
Det hela går väldigt smidigt och vi hittar allt.
sen fick jag skynda hem och göra färdigt spindelmannen tårtan som en kund skulle hämta på lördagen (26maj)
Sen fyllde jag vår bröllopstårta och doptårtan.

Lördagen den 26 maj åkte vi och hämtade bord och bänkar, hem till mina föräldrar och fixa med tältet och dukning mm. Vi har, framförallt mina föräldrar har jobbat som galningar hemma hos dom för alla gäster skulle ju ditt efter cermonin.
Min bror var där och hjälpte till han med och han visste ju inget och det var inte lätt att inte försäga sig om det hela. Phheww.

På kvällen kom Alex föräldrar även dom hem till mina föräldrar för lite mat, runt 22 tiden körde vi hem och hans föräldrar stannade kvar för dom skulle planera sa dom och vi behövde komma hem för att göra klart tårtorna och stryka våra kläder.
Jag kom i säng 02.00 helt slut i rutan.

Våra föräldrar hade gjort ett super jobb, gjort skyltar med nygifta och Nheo döpt, som de satt på uppfarten, gjort en blomster båge att ha vid bordet, sprayat ett lakan till bilen som jag inte hade en aning om att de fixat, en glad överaskning när man kom ut från kyrkan, även om jag höll på att missa Mustangen och var på väg till vår volvo för att köra och hämta tårtorna som jag hade nere i lokalen, Alex fick säga till mig....titta där vad vi ska åka och då tror jag mitt smajl gick upp till öronen.

Herregud vad våra föräldrar har jobbat och tänkt, och jag som trodde att vi hade det stressigt och svettigt men det är inget emot vad mina föräldrar har jobbat.

Dagen D (27 maj) Jag, Alex och barnen åker till kyrkan så vi är där 40 min tidigare för att lämna cd skivan till vaktmästaren (ingen kanter därav cd) vi fick förklara för henne ordningen på musiken.
1. Sonja Aldén- Du är allt
2. Mendelsson- Wedding march
3. Marie Fredriksson- Det doftar kärlek

Prästen kom och vi fick gå igenom med henne hur vi skulle göra, lära oss bröllops cermonin på 5 minuter innan alla gäster kom och sen var det dags. iiiiihhhhh
Alex hade varit skit nervös hela dagen, och nu började jag med få fjärilar i magen.

Vi höll dopet, Nheo sköte sig bra och var tyst sålänge min lillebror Rasmus hade sin tumme i hans mun, Liam fick ett dopljus han med då hans har blivit knäckt.

Dopet var fint och när det avslutas och alla trodde de äntligen skulle få resa på sig så spelades Mendelssons wedding march upp en kort snutt, det blev så hastigt att jag hade problem med att fatta att det var nu det var dags....folkets miner och utbristande var oslagbart när polleten föll ner för dom...först menade dom på att vaktmästaren spelade upp fel musik, de fattade ingenting och menade på att det var slarvigt gjort av vaktmästaren att spela den låten på ett dop...MEN SEN förstod dom när vi gick upp på altaret haha.
Min bror och Alex lillebror förstod inte alls vad som hände när de blev tillsagda av prästen att sätta sig...deras hakor var nere i marken och de tittade på varandra och försökte få en förklaring. 
Min lillasyster hade fått uppgiften att fotografera och hon fick en bra och förklarande bild på min faster, min kusin med respektive att förstå hur chockade alla blev.När cermonin var över och vi var vigda till man och hustru gick vi ut (lite för snabbt enligt vissa) samlades vi där ute och vi fick en massa ris över oss...säkert 2 kg haha.

vet inte om man ser det så bra och jag tog inga bilder på det heller tyvärr, men bröllopstårtan är grönrandig innuti!


Och när vi kom hem så såg det ut såhär ;)
Det var en helt fantastisk dag och jag vill tacka alla som medverkade, och gjorde vår dag till den bästa och framför allt ett stort tack till mina fina föräldrar !

Premiär

Idag har Nheo premiär suttit Bumbon och hoppgungan. Det var en hit enligt honom. Tror han själv ger 5 stjärnor av 5 möjliga.
Hoppas nu bara herrn tycker det är lika acceptabelt när jag har annat att dona med!
Dom 2 översta bilderna är på Liam när han är 5 månader resp. 3 månader så som Nheo är nu!

 


wohoo

Wohooo jag har ätit frukost idag och då måste jag tillägga att Alex jobbar och båda barnen är hemma.....detta är stort =)

Idag måste jag åka ner till lokalen och hämta hem saker till dopet, jag måste handla till beställningar, jag måste handla vardags saker så som kaffe, blöjor mm.

Jag ser det som en utmaning varje gång man ska köra iväg med barnen och handla, det som normalt tar kanske 10 minuter tar istället 1 timme, in och ut med barnen, Nheo blir uttråkad och börjar skrika i affären, Liam vill ha ALLT och tjurar/gråter om han inte får.....det är bara att bita ihop och andas lugnt !

good luck.

prästen och vårt kommande dop

idag har varit en skön slappe dag med rastlösheten krypandes i kroppen.
Det händer mycket med Nheo nu tycker jag, utvecklings mässigt...ler, skrattar, pratar, sover mindre, kräver mer, men sover lika uselt om nätterna som han alltid gjort.
Vi blev bjudna på en kanon middag hos therese och patrik ikväll, tack !
Elias och Nheo som det skiljer 1 månad på stirrade ut varandra och höll varandra i handen en kort stund, de stirra på varandra som om de aldrig sett nån så liten som sig själv förrut...gulligt.
Liam och Lucas som det också skiljer 1 månad emellan lekte fint, inget bråk, ingen som kom gråtandes...lugnt och sansat idag så jag har blivit skonad från hjärtattacker, halsont och huvudvärk...tack barn =)
Nästa helg vankas det Dop för lilla Nheo, förra helgen var vi på Elias dop och då fick han den här tavlan av oss som jag målat och ett armband
Meningen var att vi skulle ha dop här i vår by och vi blev lovade av prästen att vara själva och ha det så enskillt som möjligt. Vi fick en annan präst, en kvinnlig när det var bestämt datum.
Vi hade pratats vid på telefon och bestämmde en träff.
dagarna därpå när jag lämnar Liam på dagis kommer en annan mamma fram till mig och säger...vad kul vi ska ha dopet ihopa.
hhhhuuu, ska vi ?
ja prästen sa att det inte var några problem för henne att ha dubbel dop.
nääeee tänkte jag, detta måste vara ett skämt för hon hade ju inte ringt mig och frågat om detta var ok...det var inga problem för HENNE nä, men för oss blev det det eftersom vi blivit lovade ett privat dop av den andre prästen som gjorde hembesöket.
Detta var absolut inget elakt menat mot den andre familjen, jag tycker dom är hur trevliga och goa som helst men nu blev det en principsak.
Jag tog upp detta med prästen på vårt möte och hon var helt oförstende hur hemskt detta kunde vara, det var bara för oss att gilla läget och tacka gudarna för att det inte var 4 dop. haha skrattretande. jag blev så ställd så vi fortsatte mötet och skulle bestämma psalm, jag valde nån psalm och ville dela den, bara ha vers 1 och 2 av 4....men så gjorde man inte och då förklarade jag att det inte var några problem där jag jobbade, svenska kyrkan i stehag, då fick jag dela psalmen.
sen ville hon att jag skulle stå och läsa evangeliet inför församlingen, men det tvärvägra jag och sa att jag kommer svimma för jag klarar inte av sådan uppmärksamhet....då var det bara synd om mig, stackars lilla barn hur klarar du dig i samhället, tyckte hon.
Prästen sa att det andra paret ska läsa en dikt så då var vi, jag, alex eller faddrarna tvungna att läsa nått för annars skulle det bli för stor fokus på det paret.... det sket jag i för jag garanterade att ingen av oss ville läsa något.
Dagen därpå träffade jag mamman igen och jag frågade vad det var för dikt dom skulle läsa, hon höll på och smälla av för hon skulle minsann inte läsa något....alltså ljög prästen för mig.
Nu växte irritationen på henne och vi bestämde oss för att byta kyrka, jag mailade prästen på mail adressen hon gett mig och skrev att vi kommer byta kyrka eftersom du inte vill byta tid på det andra dopet.
När prästen inte svarar på mailet efter 2 veckor ringer jag henne för att bekräfta avbokningen och då säger hon, ja jag såg ditt mail.
hon frågade var vi skulle hålla till istället lite snarstucket och jag sa vart....jaja då får ni väl ha så trevligt där då, sa hon ännu mer strikt.....ja det tänker vi ha.
Så nu är det fixat och jag hoppas vi får en trevlig söndag den 27 maj.

Tävlar om övernattning

Nu tävlar jag om en övernattning hos Scandic, den person som har flest besök och klick till sin tävlingssida vinner. Så snälla klicka på min bildlänk här nedanför, säg till alla ni känner att klicka....jag vill så gärna vinna det här.
Slappna av i 2 dagar med sambon utan allt annat vardags jäkt, inte byta blöjor på 2 dagar, inte höra gnäll på 2 dagar, inte bara vara mamma...ja ni fattar.

video

Här är en video på Nheo när han skrattar åt mamma som gör konstiga ljud, bry er inte om mig, lyssna på min söta son som blev 3 månader i torsdags.

Helgen 11-12 maj

Nheo mår betydligt bättre, hostan är borta, febern är borta och han har inte ont längre, sista antibiotika kuren imorgon (sön 13 maj)

Igår vägra Nheo sova, han somna i famnen men vaknade 5 minuter efter man la ner honom och var jätte ledsen, sen var han glad och nöjd, pratade och skrattade så fort man tog upp honom igen, han söker verkligen all uppmärksamhet nu och vill bara leka hela tiden.

Men eftersom han inte sov något igår på dagen så resulterade det i 4,5 timmars sammanhängande sömn inatt, från 23.10 till 03.45
Idag har vi varit på Elias dop och båda barnen uppförde sig exemplariskt i både kyrkan och i församlingshemmet sen där vi åt kallskuret och tårta.
Liam hade en masssssa kompisar att leka med där så han var iallafall sysselsatt. =)


Nheo har annars lärt sig att det är mycket roligt att hoppa i ens knä, eller bli uppdragen med händerna så han står själv.
Han har även lärt sig hur man greppar saker och för dom givetvis till munnen så man kan krama ur alla sakerna sen som han dreglat ner =)

Nu väntar jag på min lilla fis som snart ska vakna för lite mat och sen blir det sängen för oss, det har varit en lång dag med en massa intryck.

Akuten

Isöndags (6maj) åkte vi in till Akuten med Nheo. 
Förra helgen (27 april) blev Liam dålig, plötslig feber med en jobbig hosta, tisdagen 1 maj när Liams feber gått ner var det min tur med  halsont också.
Nheo har varit förkyld hela förra veckan men i söndags kom plötslig feber på 38,5, han skrek och skrek,och ingenting hjälpte.

Vi ringde först till jouren i Eslöv men de råde vi skulle in direkt till barnakuten då han hade hög feber.

Min tanke var ju att han fått halsfluss men det sa doktorn att de inte får förrän de är ca 2 år gamla.
14,20 kommer vi in till Lund, vi får ett rum direkt för det var ganska folktomt just då.
Vi väger Nheo 6000g prick, tar tempen 38,1, kollar andningen vilken var lite för snabb.


vi får ett rum och 15,15 får Nheo andas in Adrenalin som ska hjälpa hans andning.
16,00 tar vi ett blodprov och härinne lyssnade dom på mig med att sticka i foten och inte i handen för det går inte.
16,55 var det OK att ge honom en alvedon, stackarn var kokhet.
17,15 kommer doktorn in och ber om ursäkt för att dom gjort av med Nheos blodprov så det måste göras om (alltid samma otur när det gäller blodtagning på honom, stackaren blir ju alltid stucken 300 ggr innan dom är nöjda.
17,40 kom systern in och gjorde ett nytt blodprov, Nheo han var skit ledsen och det skar i hjärtat.
Hon berättade att denna gången lämna dom provet personligen och under tiden vi vänta på svar skulle vi upp och ta en röntgen på lungorna för säkerhetsskull.
17,48 var röntgen färdig och nu var det bara att vänta i det minnimaliska sjukhus rummet vi fått på svaren.
19,15 kom doktorn och gav oss beskedet Lunginflammation. Det var på håret vi inte bleev inlagda då Nheo kunde svara med leende när han fick alvedon.
Vi fick utskrivet Spektramox som är ett antibiotika.

Vilken jädrans tur vi åkte in för det hade kunnat gå illa.
Tycker så synd om honom när han har så ont.
Men nu är han på bättringsvägen igen och det firar han med att inte sova om dagarna. =)

Helgens tårtor

Mion fyllde 1 år och önskade sig en tuff tårta med converse skor på !
fylld med jordgubbsmousse och chokladfluff.
2 st doptårtor
fyllda med lemoncurd och hallonmousse

Har man för mycket att....

.....tänka på när man sätter på sin snart 3 månaders bebis en UP&GO blöja i stl 7 och inte förstår felet när blöjan inte passar ?
(Nheo har stl 3 i blöjor)

Stackars barn....

Ibland blir man idiot.

Vart börjat jag....
På lördag har jag 3 tårtor som ska vara färdiga vid 9.00
Igår fyllde jag tårtorna och det gick ju bra.
På kvällen 19.15 åker jag ner för att spackla tårtorna med marängsmörkräm, de två tårtorna som är fyllda med hallon/lemoncurd är perfekta, men den tredje med jordgubb/choklad var inte alls bra....choklad bokstavligen rann ut ur tårtan....WTF detta har jag aldrig misslyckats med förrut och tänkte det måste bero på grädden, jag tar tårtan i bilen, handlar ny grädde (den som jag brukar använda) och kör hem och gör ny choklad grädde.
Nu idag på morgonen ska jag spackla tårtan igen, andra försöket men samma sak händer, grädden rinner ur tårtan......VAD är problemet.

Nu börjar jag bli rejällt stressad, in med barnen i bilen och ner till affären och tänkte jag kör på en sån där färdig tårtfyllning med chokladsmak så misslyckas det inte och jag sparar tid....såklart har dom tagit den ur sortimentet, jag köper 70% choklad och ny grädde till både chokladen och jordgubbsfyllningen. Eftersom tårtbottnarna blivit rent sunkiga av den rinniga chokladen får jag göra om allt från början och kasta den som är misslyckad.

Hem och göra ny jordgubbsfyllning, smälter chokladen i grädden över vattenbad, in med chokladblandningen i kylen.
Gör ny tårtbotten vilket tar 50 minuter.

Under tiden tårtbottnen stod i ugnen tog jag disken och en städ rejd i badrummet, skurade toaletten, och badrumsinredningen och dörren, passade på att slänga in en maskin tvätt också.

Nheo har sovit sedan vi lämnade affären (10.50)  tårtbottnen blev färdig 12.00 så nu sitter jag här och pustar ut en stund innan mitt huvud raserar då Liam är pain in the ass idag....
Tänk vad mycket man hinner med på 1 timme ca, hade jag itne suttit här och pustat ut en stund hade jag hunnit dammsuga också

När Nheo vaknar, vilken han gör närsom ger jag honom lite mat och hoppas på att han är snäll sen efter det så jag kan fortsätta med tårtan, dela den och fylla den och sen spackla den på nytt. Sen måste jag ner till lokalen där de andra två tårtorna är och täcka dom alla.

Sen hem och laga mat till kvällen, sen lär jag däcka....vet inte var jag får all energi ifrån, eller egentligen har jag nog ingen energi men kroppen och hjärnan bara gör för att det måste göras, finns inte tid att gå och vila en stund eller sitta ner och slappna av....

Nu vaknar host nissen (Nheo)

RSS 2.0