Fotografering á la style

Vi var ju för ett tag sedan och tog syskonfoto med hunden....
Kan sammanfatta det hela med att man var som en stooor svettlök efteråt.
 
Där var 100 grader inne i studion, en 3 åring med feber, sjääääälvklart pepprade vi honom med alvedon innan vi körde så han skulle vara nått sånär pigg, nä skämt och sido, så dålig var han inte, men ett jääääkla 3 års trots, eller kanske får säga 3,5 för han är ju närmre 4 år nu är 3 år. 
 
Nheo var som en liten ängel, han satt och tittade med öppen mun hela tiden och sa inte ett knyst, han undra väl mest varför mamma och pappa torka svetten ur pannan, sprang bakom kameragubben och töntade sig, drog i hunden osv.
 
Shelby (hunden) sniffade upp spår av en annan hund som befunnit sig i lokalen, och försök hålla styr på en löpande tik...Huuuu
 
tacka gudarna för www.gimp.org.
 
Ibland kan man undra vad man gjort för ont....
 
 
När väl den febriga trotsiga 3,5 åringen ler och blir bra på bild så BLUNDAR han...wtf...helt oförlåtligt. 
 
Liam njöt av att se oss bli mer och mer frustrerade....
 
2 av 3 blev bra
 
En som har tröttnat men höll hjältemodigt humöret uppe. 
 
Jag kan inte sluta skratta åt hennes hållning och min, vad sysslar hon med ? 
 
Som sagt...tackar för att program som Gimp finns så vi kan få ett fint förstorat foto på våra små troll att ha på väggen bredvid vårt bröllopsfoto. 
 
 
 

Höstens alla vackra färger.

En riktig Höst tårta....
 
 
 
 
 

En målare och en pipp

En tårta till en kille som är målare, en liten panik beställning och det behövde inte vara så avancerat sa kunden, -släng lite färg på tårtan.
 
En annan tårta (inte samma kund) skulle ha Pippi långstrump som tema, jag fick fria händer, bara den blev häftig...hoppas jag lyckades. 
 
 

En liten rymmare...

 
Rymmare ? 
 

Tripp

Min lilla loppa hamna visst i färgburken... turkost överallt =) 
 
 
 
Hörru morsan, vart var det vi skulle nu då ? 
 
 
Ahhh....HANDLA va ? 
 
 
Öhhh Nähäpp inte det....
 
 
VAAA allvar...hem till Elias, wiii
 
 
 
 
 
 

kläder jag sytt

Här har ni lite bildbevis på det jag skapat, jag fick sådant sy begär...så det blev det här.
 
 
Första bodyn som jag någonsin sytt, inte helt fy och skam för att vara första gången och dessutom UTAN mönster. 
Hade ju gått lite fortare och lite smidigare med en overlock maskin ! 
 
 
 
Mössor i ett härligt och snyggt tyg och en dregglis (ja jag vet att molnen kom på fel hål)
 
2 par byxor i svart veolur, de med turkost på används flitigt, de med vit mudd är en aning stora, gissar på stl 80/86
 
Ja såhär kan det gå...

HATA förkylningar

I måndags flög det en förkylning på Nheo bokstavligt talat, jag pratade med Therese i telefonen som ville komma hit  och meddelade om att hennes stora påg var lite förkyld. 
PANG sa det på Nheo innan dom ens kommit hit, näsan började stört rinna, ögonen rann och han nös hela tiden. 
 
Nheo sov 30 minuter på hela den dagen, en kvart åt gången. 
Jag var helt slut för jag försökte ju verkligen få honom att sova men han total vägra. 
 
Kvällen sen var det värsta jag varit med om, jag är ju van vid att inte få sova om nätterna, inte värst mycket iallafall men detta var över alla rekord, Nheo sov 15 minuter åt gången, när han vaknade bara skrek han och var näst intill otröstlig...jag fick gå upp med honom, vagga, sjunga, ge honom vatten, näsdroppar sen somna han om, men vakna såklart efter 15 minuter igen. 
 
Alex ville jag inte be om hjälp då han skulle upp och jobba, han behöver ju få sova då...
 
Detta har varit den värsta natten äääver hittills.....den gör vi inte om fler gånger ! 
 
På tisdagen var förkylningen helt borta nästan, jag försökte vila medans han vilade MEN som vanligt funka inte det, jag låg och vred på mig i 1 timme medans han sov...åhhhh jag blir så förbannad på mig själv, mina ögon sved och världen snurrade så trött jag var men inte kunde jag sova inte....för mycket att tänka på ! 
 
Inatt har han sovit "bra" som han brukar, vaknar med 1 timmes mellanrum, ibland 2 om jag har tur ! 
 
Nu bakar jag tårtbottnar till helgen då jag fyller år och blir gammal som en get. 
 
 

Babblarna

Nheos kompis Elias som är 1 månad äldre sitter och kolla på tv, Nheo tycker verkligen att Babblarna på youtube IS THA SHIT....
Elias var inte lika övertygad !!
 
Babblarna är vår räddning i mycket, skrikiga långa bilfärder tex. 
 
 
 
 

en nanny ?

När jag fyller år önskar jag mig en NANNY.
 
Att man kan må såhär dåligt pga sömnbrist kände jag inte till.
 
Jag vill sova ut nån gång, jag har inte sovit en hel natt sen jag var i 5 månaden, alltså 12 månader sedan nu jag sov en hel natt igenom utan uppvak av en sparkande bebis i magen på kisseblåsan, utan värk i ryggen, utan att vaderna låser sig, utan att vakna varannan timme för att mata bebis osv. osv. 
 
 
 

Idag

Liam är hemma fr. Dagis idag, lite feber idag med men inga andra symptom som tex förkylning vilket är konstigt, bara feber sådär helt plötsligt !!!

Liam har suttit och spelat Xbox nästan hela dagen, kissepaus, handlingspaus och fikapaus har kommit emellan.

Jag har fööörsökt modellera lite, en traktor och en lastare ska hämtas imorgon MEN så fort jag börjar prassla med påsen som jag har sockerpastan i, då vråååålar nheo och blir helt hysterisk. Varenda gång alltså, så jag har fortfarande inte kommit så långt !

Vad mer som är lite roligt är att jag tagit emot 4 nya tårtbeställningar idag och en av gångerna hittar jag inte nheo efter jag lagt på luren, då har busen krupit upp in under köksön och lagt sig där haha
Soffbordet har fått glida undan när nheo är vaken för han ställer sig upp nu mot, ja allt men favoritplatsen är soffan, så bordet fick flytta på sig så han inte trillar och slår sig på de räliga hörnorna !


Ingen bra start på dagen

Imorse började dagen med GNÄLL...inte jätte ovanligt men det brukar iallafall börja en halvtimme efter man gått upp men nu var det gnäll redan i sängen....
Jag är kissig....jag kan inte kissa, jag kan inte gå.....
 
När Liam kissat så kunde han inte gå tillbaka till soffan, han hade ont i knät, i handen, ja lite överallt. 
 
Han ville inte äta frukosten, vilket han ALLTID gör innan dagis, han gnällde på precis ALLT.
Jag fixade till hans hår och gav honom kläder, han skulle fotograferas idag på dagis. 
 
Liam kunde inte ta ppå sig skorna...inte jackan heller...han grät stooora krokodil tårar och det var konstigt tyckte jag då han inte har något att vara ledsen över, han var ledsen för jag skrek åt honom att sluta tramsa och klä på sig, sen var han ledsen för han hade ont, han kom inte ihåg var han hade ont men sen kom han på att det var i handen. (där han bränt sig)
 
Efter mycket gnäll, gråt, skrik, pipande (ja även från min sida) så var vi äntligen utanför huset...då kunde inte Liam öppna dörren på bilen, den var fast och han ooooorkade inte. SUCKKKKKK.
 
Väl i bilen fortsätter vi gnället och mitt tålamod var på vipen att ta slut, jag backar bilen med en väldans kraft att jag river upp gårdsplanen. 
 
Bensinlampan lyser....
 
Rakt över vägen har vi en unnnnnderbar (<----förstå ironi) sedeltank automat. Jag stod där med min femtiolapp, in, ut, in, ut, in, ut....jag sparkade på automaten men fick bara ont i foten, jag övervägde att riva sönder sedeln eller slå isönder automaten....
jag provade tjugolapparna jag hade och dem slök maskinen. wihhoo jag kunde tanka för 60 kronor. 
 
Lämnat på dagis, kör hem och ser min fina gårdsplan som jag fick räfsa igen som straff för att tappa tålamodet. 
 
Varit hemma i 1 timme och de ringer från dagis att jag får hämta Liam igen då han hackade tänder som han frös. 
Inte konstigt på de 39 graderna han låg på, så nu ligger han nerbäddad i sängen med alvedon i kroppen......
 
Usch vad man känner sig hemsk när man tappat tålamodet så och allt bara var fel när lilla plutten hade feber och inte alls mådde bra, inte alls konstigt han beetede sig på det sättet han gjorde och det borde jag ha förstått !!!!!
 

Operation somna själv

Igår sänkte jag spjälsängen och påbörjade operation 'somna själv' det gick inte enligt mina planer riktigt, en unge som snurrade runt, försökte kravla sig upp i vår säng, leka mm.
när jag la mig bredvid blev han vansinnig eftersom 'då kom nappen', det är detta jag vill få ett slut på, så jag gav honom gröt i flytande form i flaska, han slök 120 ml men fortsatte sökandet efter "nappen". Efter mkt bråk (1timme) somnade han till slut och sov 1 timme.

Nu precis har han druckit gröt, 130 ml i min famn, han har letat efter "nappen" och vridit sig, skrikit, gråtit medans jag har behållt lugnet och sjungit 'blinka lilla stjärna' i 25 minuter om och om igen.... Blinka lilla stjärna är den låten nheo förknippar med sömn och numer hemsöker den här låten mig.
Jag kan komma på mig själv i tex affären när ett barn gråter att jag börjar nynna högt på denna låten....oppsss!!!!

Iallafall... Efter tjugofem minuters sjungande och nynnande och en unge som bara vrider sig och vill rymma från ens famn slutade jag sjunga...och barnet somna...pladask...whooot, sjunger jag så hemskt eller det var en hypnos som att 'när låter slutar somnar du'


Brännskadad+Akuten=Liam

 
Usch idag har mammahjärtat gråtit !
Jag hämtade Liam som vanligt efter dagis 14.00
 
14.20 var vi hemma och började göra havregrynsgröt på spisen, Liam tog sin stol och hällde i havregryn och rörde om, han var jätte duktig och använde grytlapparna när han höll i kastrullen, han visste att plattan var assssss varm och var noga med att inte röra den eller spisen. 
 
När gröten var färdig drog jag undan kastrullen och Liam skulle gå ner för stolen, han skulle ta stöd med sin hand och sätter den RAKT på den varma plattan. 
 
Han skrek, jag skrek, han grät, jag grät, vi spolade handen i kallt vatten. Jag bar in honom på toaletten så han fick stå där och spola handen medan jag fixade väskan, klädde på Nheo, packade ut Nheo och väska i bilen, in och klä på Liam skor och fyllde upp en bigpack med vatten som han kunde hålla handen i under bilfärden till barnakuten.
Allt detta kändes som en evighet innan vi äntligen kom iväg, men det tog bara 15 minuter.
 
I bilen fick Nheo ett nervsammanbrott och Liam grät och skrek av smärta, handflatan hade blivit vit och fingertopparna hade fått blåsor. Det började såklart spöregna också ! 
 
15.15 var vi framme och Liam fick en kall handduk runt handen medan vi sprang in, inne på akuten såg tack och lov hur ont han hade så vi fick ett rum direkt. 
Sjuksköterskan la på nånslags skumgummi kompress med en salva/gegga som stank sprit....Stackars Liam bet förtvivlat i handuken som han hade runt handen innan för han ville inte skrika rakt ut, tillslut kunde han inte hålla sig och stoooora tårar kom och han tittade på mig och sa mellan hulkningarna att han inte ville ha det på sig för det sved och brände.
 
Jag fråga om det verkligen var för brännsår det där och Jo svarade syster, det är sånt dom har i ambulansen...ja jo kanske har dom det i ambulandsen men lite märkligt att lägga på nått som stinker alkohol på öppna sår...eller ? 
 
Vi fortsatte skölja i kallt vatten, det var skönt tyckte Liam och ville inte vara utan vattnet. 
 
16.00 fick han ibuprofen.
Sen blev vi skickade till stora akuten och ortopeden. 
 
16.10 blev vi inkallade och en super duktig dokter och sköterka kollade Liam.
När Liam fick höra ordet kompress började han gråta hysteriskt igen, stackarn. Men han fick förklarat för sig att det inte var samma kompress för en sådan skulle man inte ha på brännsår. Men han total vägra, tro fasiken det. 
Men grad 2 blev domen! 
 
Han ville sitte med sin hand i burken med kallt vatten, när vattnet blev ljummet fick han panik och skrek och grät, då fick vi byta till kallt vatten igen. 
 
Inne på ortopeden fick jag äntligen bytat kläder på honom, han frös så hela han skakade, han hade spillt så mycket vatten på sig i bilen och när vi gått mellan ställena då det skvimplat över från burken. 
 
Nheo var fortfarande tvär sur, trött och hungrig och överfull kissblöja. 
 
16.45 får Liam flytande morfin för att stilla smärtan...vi satte oss i väntrummet för att invänta verkan på morfinet och se om han ville bli lindad om handen sen, i väntrummet var det bara vi och vi kollade på barnkanalen och åt digestivekexen som jag lyckats få ner i väskan samtidigt med ombytena till Liam (jisses vad jag kan tänka till ibland, hur kom jag och tänka på ombyte liksom ?) och Nheo somnade äntligen. 
 
17.10 kom Alex också, äntligen, nu var jag totalt slut, konkande hit och dit, en unge på ena armen och en väska på andra armen som vägde mer än ungen, en unge i ena handen och försöka balansera ett vatten glas med en hand i, en unge som försökte rymma från famnen hela tiden, den andra ungen grät och grät och hade så ont. 
 
Ja det var skönt hans kollegor kunde köra inom Lund och släppa av Alex.
 
Liam ville inte ta på sig kompress så vi fick hem en massa som vi skulle linda själva istället. 
 
In i bilen och hem. 
Nheo får ett nervsammanbrott IGEN, herrrregud vad ett barn kan skrika och gråta, han grät lika mycket som det regna ute kändes det som. 
Och varför ska inte nästa börja gråta då också, han skrek att vattnet var för varmt och att det gjorde ont. 
 
Tjaaaa vad gör man mitt på motorvägen, jo man svänger av till närmsta mack, parkerar preeeecis utanför ingången, springer in och får tag på det första bästa ur frysdisken, i detta fallet blev det ett paket BLÅBÄR, jag vet skit smart val !
 
Ös ner blåbären i muggen/glaset/bägaren och kör vidare. 
 
BLÅBÄR öööööööverallt. 
fan
 

Hemma 18.30, in med blåbärsbarnet och ut i badrummet där vi sanerar händerna, burken/glaset/bägaren, jackan...bilen tar jag imorgon för det orkar jag inte idag.
Minimänniskan sitter i vardagsrummet och vrålar så väggarna skakar, huuuuungrig.
JAG MED.
 
NU nu 20.30 sover ALLA utom jag, känner lugnet. 
peacel out. 
 
 
I fredags såg handen ut såhär-
 

tjolahopp

Bvc i måndags då Nheo vägde 8730 och var 70 lång..inte undra på att kläderna i 62 var liiiiite tajta =) 
 
 Maten går bättre och bättre, hemligheten var....mat med bitar, alltså inte burkmaten fr 6 mån som är helt slätt. 
Vällingen går väl sisådär, gröt med extra mkt vatten så det rinner ur flaska går däremot bra, KALL. värmer man den eller vällingen så går det inte alls. 
 
Tänderna är uppe, båda två där nere och det har jag både synat och kännt, ajjaj små vassa kanyler...tvinga aldrig ett barn att amma när de har fått tänder, inget att rekomendera. 
 
Kryper militär i en jädrans fart här hemma, när vi kommer på okänd mark kryper han på riktigt.
Han är en jäkel på att hitta små små grejor, särskillt smuts, damm och gruskorn. Dammsugaren är just nu mammas bästa vän och den får gå VARJE dag, ja varje dag dammsuger jag för annars hade mitt barn blivit mätt på all smuts som bla hunden drar in. (ganska praktiskt annars, slippa köpa och göra massa mat OCH slippa dammsuga för det tar ju ungen hand om) 
 
Nheo leker Stuntman ganska ofta, häromdagen dundra han ner för sängen (igen) rakt ner på Liam som lagt sig där på madrassen (som jag så välförberet lagt där) jag vakna av att båda två tjöt, Liam mest av chocken att få en minimänniska på sig kl 6 på morgonen och Nheo för att sängen tog slut. 
 
Några blåmärken här och där i huvudet då det är det han använder som störtkruka, elementen, pallar, skåp mm. som är ivägen när han ska sätta sig upp från krypande ställning. Ja några törnar till blir det alldeles säkert och fler när han ska lära sig balansen att stå och gå.
 
Vår lilla stuntman är så sjukt kittlig, nästan löjligt kittlig....man kan säga killi kill och vifta med handen i luften en bit ifrån honom, nheo kiknar och kryper ihop precis som att man verkligen är där och killar honom. Tvätta honom mellan benen när man byter blöja är en kamp, en rolig sådan, han krampar, kniper och spjärnar med benen och skrattar så han hickar .
 
 
 
Du....ta med lite papper in så jag kan torka munnen....
 
I'm whaitingggggg, och smetar ner stolen med härligt orange (som ej går bort) spagetti och köttfärsås. (love)
 
Brorsans rum är paradiset....Här leker jag med en avdankad ballong som hänger i ett snöre....skiiiit kul. 
Här sitter jag och käkar upp posten i mina nya byxor som mamma har sytt. super sköna byxor i Veolur. 

RSS 2.0