HYSS är denna unge bra på

Lilla Nheo, du kommer ha ihjäl din mamma innan jag blivit 30 i en hjärtattack. 
 
Iförregår var vi hemma hos Annica och Felicia, dom har öppenplanlösning så jag såg Nheo hela tiden, men den rackarn är så sjukt snabb. Jag hade precis fått kaffe i min kopp och var på väg in i vardagsrummet där Nheo är, när jag tittar på honom igen så har han ö p p n a t dörren till kaminen, HJÄLP maj gad unge, jag spiller kaffe och sätter ner koppen på närmsta ställe och gör en sidledstackling mot Nheo där han står med utsträckt arm för att stoppa in i elden. 
(kände mig lite som en fotbollsmålvakt där ett tag, kastar mig för att fånga bollen)
 
Herregud, tänkt om du bara kunde förstå hur illa det hade kunnat gå, du tittade på mig med frågande blick, sen började du le. 
NÄ det var inte ett DUGG roligt. 
 
 
Hyss nummer 2, igår den 25 jan. Jag stod i köket och tog disken, du satt precis bakom mig och lekte med kastrull locken, bank bank bank emot varann så mit huvud skramlade det med. 
Plötsligt blev det tyst, jag tittar bak och han var borta....hör ett KLIRR inne i sovrummet, NEEEEEj vad var nu det, jag rusar in, där sitter han på andra sidan sängen nere på golvet med en massssssssa glas splitter runt om sig och med en skärva i handen, AHHHHH han hade haft ner nattdukslampan och tappat den i golvet, glödlampan sa pang och Nheo sitter helt frågande igen med det där tunna sylvassa glaset i handen. 
 
Lyfter upp honom och granskar händer, fötter, rumpa, mage, ansikte...Han har klarat sig, inte en skråma. 
Han tittar på mig ännu en gång helt oförstående och ger mig en puss. 
 
TÄNK OM DU SKULLE FÖRSTÅ.
 
Detta är av de farligaste hyssen han har gjort hittills. Annars är jag fruktansvärt van (tyvärr) vid att det är hyss hyss hyss varje dag, spring spring spring hit och dit. 
SKruva på schampoo flaskorna korkarna igen, eller ta bort munsköljen som han lyckats skruva av och hälla över sig...mmmm MINTIIII Stinky. 
Rulla upp toalettrullen
lägga tillbaka kattsand och kattmat där det hör hemme
Ta bort hundens vattenskål
sätta tillbaka alla elkontakter
lägga tillbaka alla kläder på sin plats i lådorna
lägga tillbaka alla köksredskap 
stoppa tillbaka soporna i soppåsen
stänga kylskåpet
sätta tillbaka pärmarna på "kontoret"
Ta ut bark bitar ur munnen
torka upp kaffet som man glömde när man plockade undan allt det andra. 
mm mm. 
 
En trappa en våning upp är jag glad att vi inte har, hade man glömt den grinden hade det varit katastrof, för att klättra i trappor är han en hejjare på har vi märkt hos dom som har trappa. 
 
Denna unge är helt orädd, och det skrämmer mig. 
Tur han är så söt så han blir förlåten =) 
 
Fixar frukost själv tydligen, ja har morsan ställt skålen för nära kanten så är det lätt att fixa käk själv. 
 
 
 
Älskar sin bror
Dra ut kläderna...
sötrumpa
 
älskar sin bror 
 
 

Öronen igen hos doktorn

I tisdags den 22 var vi hos doktorn igen för att kolla Nheos envisa Öra som inte vill ge med sig. 
Doktorn använde nått instrument som han kunde blåsa med i örat för att se om trummhinnan rörde sig, och det gjorde den INTE, vilket inte var bra. Vänster sida rörde den sig och ser utmärkt ut. 
Men höger öra krånglar fortfarande efter 2 antibiotika kurer. 
 
Där står vätska bakom trumhinnan.
 
Doktorn tog ett näsprov för att kolla så det inte var några andra allvarligare bakterier som ligger bakom, så det svaret får vi reda på förhoppningsvis på måndag, likaså kisseprovet jag lämnade. Super viktigt att göra urinprov på Nheo då han bara har en fungerande Njure.
 
Vi fick en ännu bredare antibiotika utskrivet, Spektramox. 
Blev lite nervös när jag läste i FASS om den men doktorn säger att det inte är någon fara då han sänkt dosen lite. 
http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19871211000046&DocTypeID=7&UserTypeID=2
 
NU hoppas jag verkligen att detta blir bra och att han kan få bli frisk. ENVISA jädrans öroninflammation som har börjat påverka pluttens balans. Men envis som han är s k a han springa ändå och jag sitter som på nålar när han vinglar till och är livrädd han ska slå huvudet i nån hörna. 
 
 
 
 

Nya ord från Liam

På dagis har Liam en bästa vän som heter Erik, en sån bästa vän som man inte kan vara utan när man är på dagis. 
Erik har lärt Liam en mening (säger Liam)
Första gången jag hörde det trodde jag att jag skulle kissa på mig så mycket jag skratta för det lät så fruktansvärt kul i det sammanhangen han sa det och han sätt att säga det på.
 
Meeen du, sära lilla ven. (kära lilla vän)
 
jag kommer inte ihåg hur han sa det första gången, alltså i vilket sammanhang, men kul var det, nu säger han det typ om man gör något fel, eller tappar något osv. 
 
och
 
Detta sa han igår när jag satt och huttrade i bilen, jag frös så mycket att hela bilen skakade när vi körde, Liam frågar VAD GÖR DU och jag svara att jag fick en rysning för jag fryser så mycket, och då kom det....
....Amen mamma, nuuuu får du ge dig!!!!
 
HAHAHA jag skratta och skaka så mycket att Liam blev irriterad på mig. 

tand nummer 6, somna i matstolnn

Tand nummer 6 har börjat visa sina taggar, inte konstigt Nheo varit extra grinig. 
 
Fast på måndag måste jag ringa doktorn igen, hans öron verkar fortfarande göra ont stackarn, han är super duper grinig när han inte är fullt upptagen med nått annat eller här är folk som uppehålle rhonom från att tänka på öronen. 
 
Idag har det varit full rulle här hemma. Det började med städning, sen fick vi den nya spisen, (vi fick en ny eftersom möss tagit sig in i huset och tyckte det var smaskigt att gnagga på sladdarna bak på spisen.)
Sen kom Rasmus och Elin hit (min lillebror med sambo) dom var ute och promenerade och ville ha ett depå stop. (nästan så man mår lite dåligt när dom är så flitiga, fast Rasmus fick skjuts hem av Alex sen haha) 
Therese och Patrik med barnen kom ut en runda på kaffe och hade med sig kakorna, ja här sitter man och har dåligt samvete för man inte är ute och rör på sig så kommer dom och ger en, en käftasmäll haha.
 
Nheo har varit lite konstig hela dagen, när gästerna åkt hem åkte jag ner för att handla nått vi kunde stoppa i magen, när jag kommer hem igen säger Alex -Ja jag gick in och la Nheo för han SOMNA i matstolen.
vaaaa näää seriöst, jag missar det, detta som jag sagt att aldrig våra barn har gjort men att alla andras ungar kan somna lite varstans på de roligaste ställena, så MISSAR jag detta.
 
Nu sitter vi i varsitt rum, Alex och Nheo i sovrummet, Nheo sover och Alex är tradi som läser en bok, Liam på sitt rum och jag i vardagsrummet. GO LÖRDA PÅ ER...
 
 
 
 
 
 

gnäll från mig

Ett riktigt gnäll inlägg kommer här.
 
Nheo vaknade på det värsta av dom allas gnälligaste humör idag, gråter verkligen i full panik, så som han har slagit sig riktigt ordentligt fast jag bara satte ner honom på golvet från mitt knä. Lyfter man upp honom lugnar han sig några sekunder sen vill han ner igen men gråter hysterisk då igen....MEN v a d  ä r  d e t  d u  v i l l  d å ????
 
 
 
Hemskt. 
 
Liam är fortfarande skit kass i magen, hur jobbigt som helst fast att han är som vanligt ändå, en rastlös 3,5 åring bara  o c h  det är inte det lättaste. 
Han fick en risifrutti när han vaknade med en kopp varm oboy som han bad om. 
5 minuter senare är han hungrig igen, jag går och gör en macka till honom som han bad om att få, Nheo hänger bokstavligt talat fast i mitt ben, stor tjuter, kravlar sig fast medans jag förflyttar mig mellan kylskåpet och diskbänken, gråter hysteriskt. Nheo får sin medicin (amimox mot öroninflammation) och han är tyst en liten stund medans han njuter av den. 
 
Jag hasar mitt ben med en fast klistrad 11 månaders på in i vardagsrummet igen med en macka och ytterligare en kopp varm oboy. 
 
Mackan satt Liam med som en fin prydnad i handen, han halsade oboyen, och efter 1 timme hade han inte rört mackhelvetet och ger den till hunden...sen ber han mig om en chokladklubba för han är hungrig. 
WTF
 
Nheo var glad ca 3 minuter när han satt en stund i soffan bredvid sin brorsa och kollade cartoon Network. 
 
 
Nu sover båda ungarna, tack facking  h a l l e l u j a.
 
jag är extra grinig för att jag går på diet, 1400 kcal om dagen. DET är plågeri om man är van vid att moffa i sig vad som helst, men nu måste jag göra nånting åt det för jädrans vad kilona kravlade sig fast på kroppen när man slutat amma dagtid. Liknar ju en fästing. 
För första gången i mitt liv "bantar" jag, jag tycker inte om ordet bantar så jag kallar det, "håll koll på intaget" 
 
Wish me luck ! 
 
Imorgon blir det ett telefon samtal till farbror doktor för att kolla upp Nheos öron igen, idag har han gått på behandling i 15 dagar och han tar sig fortfarande för öronen, släpper det inte ? 
Vi får kolla Liam också, läste att man ska kolla upp diarre efter 4 dagar då det kan bero på något annat.
Bero på något annat....vadå....kan man bli allergisk mot något bara så där huxflux ?!
 
ett annat tillfälle
 
 
 

Geggamojja i toaleetten

En ny sjukdom har hittat hem till oss, denna gången har den fäst sig vid Liam och kallas "kissar med rumpan" eller "geggamojja i toaletten" enligt Liam själv.
Han klagar på magsmärtor men annars är han precis som vanligt....överfull med energi vill säga. 
 
Hoppas vi andra slipper kissa med rumpan för vi andra har fullt upp med öroninflammation och förkylningar, snoriga näsor och halsont. 
 
Nu får det gemed sig, jag som aldrg är sjuk.
 
En konstig grej jag har märkt är att Barnen och jag reagerwar inte på Alex sjukdomar och Alex reagerar inte när vi har det.
Kommer Liam hem dragandes med nått från dagis får garanterat jag och Nheo det, men inte Alex. 
Kan det verkligen vara så ?
 

10,5 månad och han går, över smart ?

Lite innan julafton började Nheo testa att gå utan stöd, nu har det släppt helt och han bara går och går och går. 
10.5 månad och mitt hjärta går. 
Man blir så stolt och jag skrattar varenda gång han går för han har inte riktig koll på balansen än så det ser så sjukt gulligt ut när han går där med sina armar i luften och sina staplande ben. 
 
Jag har funderat på om mitt barn är ett geni eller bara väldigt smart. 
När han började gå med sin gåvagn, ca 7 månader började han svänga med den, tex om han fastnade i nån hörna eller mot en väg så drog han vagnen i sidleds för att komma loss, på "rakväg" kunde han helt plötsligt göra en Usväng med gåvagnen....Hur kom han på det liksom ? 
Bvc sa till mig att det var en smart unge och helt otrolig enligt henne att klura ut det själv.
 
Igår satt vi i soffan och Nheo hade min mobil med en fisher price app igång, när man vinklar telefonen lite så ändrar bilden sig till andra hållet för att bli rätt, Nheo vrider då telefonen och fortsätter kolla på rätt håll. 
Vilken 10 månaders bryr sig om de tittar upp och ner eller på rätt håll ?! Nheo gör uppenbarligen det och enligt mig är det smart tänkt av honom, man vrider telefonen =) 

Öron och UVI

Igår måndagen den 7 jan åkte vi till farbror doktorn igen, Nheo verkar inte bli bättre för han är välldigt gnällig och tar sig för örat kvällstid fortfarande...Nheo är nästan alltid på bra humör så man märker väldigt lätt när något är fel. 
 
Doktorn tittade på ögonen och tyckte dom såg jätte fina ut sedan sist LÄS HÄR
men höger öra hade inte reagerat alls på kåvepeninen han gått på i 6 dagar....WTF har vi trugat, tvingat, haft skrikfest med den här jädrans sprutan med äcklig medicin i utan nån jävla nytta...nu vägrar han ju t om Ipren och alvedon i sprutan, den som annars har varit god att få ! 
 
Doktorn fick skriva ut ny medicin, denna gången Amimox, den ska vi ge i 10, TIO dagar till, herregud hur ska det gå. 
Hoppas denna har någon verkan nu så han kan slippa denna öroninflammationen. 
 
 
 
Liam fick följa med till doktorn han med för han har sagt i några dagar nu (under helgdagarna) att det gör ont att kissa. 
Han har även klagat på smärta i händerna och i benen. 
Kisseprovet vissade vitablodkroppar så förmodligen är det urinvägsinfektion, det får vi reda på om några dagar då odlingen är färdig och doktorn ringer oss och berättar. (mer medicin?) 
 
Händerna fick vi en förklaraing på varför han har ont i också,,,,vi som trott att han hittat på hela tiden, Liam är överrörlig i sina leder, vilket inte är farligt men väldigt ovanligt och kan göra ont. 
Ja då fick vi rättsida på det också.
 
Jag då...ja jag känner mig överkörd av en ångvält (hur nu det känns?) Ont i halsen, huvudet sprängs snart i molekyler, näsan kan inte bestämma sig om den ska vara täppt eller rinna, öronen värker men värst av allt är nog hostan, ja den hostan som bara kommer när man ska gå och lägga sig och är sådär super trött men inte kan nudda kudden förrän det kliar och skaver i halsen och man tvingas hosta så man kräks, jag har sååå ont i mina lungor nu så jag knappt kan andas utan att kvida. 
JAG HATAR ATT VARA SJUK.
Tack och lov ingen feber än. 
(jag hoppas Alex inte blir smittad, han kommer fan inte överleva) 
 
 

Sjuk IGEN

Under nyår (måndagen) fick Nheo feber. 
Illröd i ena ögat och jag trodde han smällt nått i ögat för där var en liten bula ut i ögonvitan, han var inte jätte besvärad men hade lite ont märkte man. 
 
På onsdagen fick jag en tid hos doktorn för att kolla hans öga då det inte blivit bättre, jag var ju livrädd han skadat synen eller nått. 
Doktorn tittade noga med förstoringsglas och lampa i ögat. Det var en kraftig ögoninflammation med en varböld INNE i ögat. AJ
Sen frågade doktorn om han varit förkyld eller haft feber något. 
 
Ja sa jag han fick ju feber i måndags och näsan börjar rinna lite. 
 
Doktorn kollade öronen också och jovisst där hade han en krafitg dubbelsidig öroninflammation också på höger öra. 
Nheo var en riktig liten tuffing enligt doktorn för vem som helst hade gallskrikigt när man har så här kraftig öroninflammation. 
Lilla Hjärtat. 
 
Antibiotika mot ögonen och pencillin (kåvepenin) mot öronen skrevs ut.
 
Nu är vi inne på 4 dagen med medicinerna, ögonen ser jätte bra ut men Nheo gnider sig fortfarande för örat, borde inte kåvepeninen ha hjälpt nu. 
Feber toppar lite då och då har han igen och är mega mega förkyld med hosta och heshet. 
 
Jag mår kisskass jag med, huvudvärk och halsont så det är väl denna slängen Nheo fått nu också. 
 
Usch det värker så i mitt hjärta när han är så sjuk.  
 
Nu vill vi bli friska den sista veckan alex har semester. 
 

Nyår 2012/2013N

Sen updatering om det, men här har vi varit lite sjuka efter nyår och är fortfarande. 
 
Vi var hemma på nyår, hastigt bestämmde vi med ett par vänner att de skulle komma hit och äta med oss. 
3 rätters blev det och det endast för 270 kr totalt. de ni slå det. 
 
det bjöds på:
 
förrätt: skagen toast
Varmrätt: Fläskfilemedaljonger med klyftpotatis och rödvinsås
Efterrätt: chokladpudding med grädde och sylt, och för oss som gillar tropiskt blev det även BBC. 
(BBC= chokladsås, baileys, pinacolada, banan och glass)
 
 
 
 
Liam och Lucas röjde fint på rummet hela kvällen efter maten. 
Nheo och Elias lekte och klängde här ute i vardagsrummet med oss. 
 
Nheos favoritleksak här hemma just nu är igentejpade ölburkar med lite ris innuti. 
 
gott nytt år!!!
 
Sen spelades det bingolotto och andra sällskapsspel. 
Alex vann en ny bingolott =) 
 
De minsta var vakna vid 12 slaget, men vi gick inte ut med dom, vi hade inte köpt några raketer. 
De stora barnen ville gärna gå ut och titta på alla raketerna som smällde. 
Shelby började skälla hysteriskt, svansen mellan benen och viste inte om hon skulle vakta och vara farlig eller krypa in under bordet. Men jag tyckte hon skötte det ganska bra ändå, inte jätte rädd men lite. 
 
Liam var riktigt imponerad av alla raketerna. 
 
När gästerna åkt hem vid 01 tiden slocknade barnen gott här hemma. 
 
 

RSS 2.0