julbilder


Jag med bebis nr.1


Alex med bebis nr.2


En nyvaken Liam "öppnar" sina julklappar


Shelby inspekterar sin nya bädd


Sen tog hon en tupplur efter alla julklappar som delats ut


Liam posar på Shelbys bädd


Shelby skulle inte vara sämre


Liam kollar in sina fina bilar han fick


Liam's fina kamera min...(ni som sett Vänner (serien) förstår vad jag menar med att han är lik chandler)




Julen är över...

23 dec = Alex systers lilla Felicia fyllde 2 år, det firades självklart med lite paket och sen fick hon öppna sin julklapp, likaså hennes 2 storebröder eftersom vi inte skulle fira jul med dom !

24 dec = Var vi hemma hos mina föräldrar, min mormor och morfar var där också, men min lillebror firade jul med sin flickväns familj. Liam fick en massa julklappar, mestadels kläder som han önskat sig, Shelby fick en hundbädd och en massa godis, Alex och jag hade också varit snälla.

25 dec = Var vi hemma hos Alex föräldrar, där blev det ännu mer julmat och julklappar. Lite leksaker och mer kläder till Liam....han är super glad över sina nya grejor.

26 dec = Var vi hemma hos mina kusiner men där blev det faktiskt inte julmat...tack och lov, en fin fin stek med potatisgratäng som uppskattades efter all julmat.

27 dec = tror jag vi var hemma hela dagen...städa gjorde vi och sen kom min bror och Elin på besök.

28 dec= Kom 2 gammla vänner hit och åt middag med oss.

Ja det var vår jul det, mycket farande och flängande men det har varit jätte trevligt.
Bilder kommer i nästa inlägg.

Liam har förresten lärt sig krypa (snart) han har tagit 2 steg sen hasar han sig halv sittandes på sidan, han kryper nog innan året är slut, men att gå är fortfarande favoriten...han ställer sig upp nästan helt själv nu. Han visslar lite också ibland. hihi


Till er alla...


...vill vi önska er en riktigt...




9månader

Shelby vill gärna ha manikyr hon också...



Liam däremot vill inte få sina naglar filade.


Får ju inte glömma Liam's 9 månaders dag idag. Grattis till vårt älskade hjärta !


Vad gör han ?












Den store

Jaha då har JAG gjort så att Shelby är ännu mer rädd för katterna än vad hon var innan, hon har ju aldrig sett en katt i hela sitt liv och vi har ju tre kissar här hemma, 2 av dom är jätte nyfikna och 1 är helt hemsk, men hon är som hon är den katten.
 
De andra 2 är nyfikna men vågar inte gå fram till henne för det är ju ändå en hund, så jag lyfte fram en av katterna till Shelby...ja dumme jag tänkte ju de kunde sniffa på varandra och bli kompisar....men som ni säkert själva kan räkna ut fick katten frispel...fräste, blev stor som ett hus och rev både mig och stackars Shelby som sprang och skrek helt hysteriskt här inne igår.

Hon lugnade ner sig ganska fort men var duktigt sur på mig och jag tror ju inte jag har hjälpt henne att komma över kattskräcken precis. stackaren !

Shelby är inget fan av snön och kylan heller, hon total vägrar att gå ut så man får lyfta ut klumpen, ner för trapporna och ner på marken....Hon sätter sig precis nedanför det första steget och kissar sen springer hon upp för trappan igen...
Man får lyfta ner henne igen för mer måste hon ju göra och när hon själv förstått att hon inte kan hålla sig längre går det undan bort till gräset där hon sätter sig och gör det hon ska fort sen springer hon in igen.

Jag upptäckte igår att hon är irriterad över sina öron, de hänger liksom ivägen ju.
När hon äter så faller öronen framåt över hennes ögon och hon försöker då med sina tassar att få bort öronen.
Jag provade att hålla upp öronen på henne igår när hon åt och det gick bra men det kändes ju som om man höll undan håret för nån som kräktes över toaletten.

Inga olycker inne inatt heller !

Shelby's natt

Allt har gått över förväntan inatt.
Igår när vi kom hem så verkade hon inte alls blyg och undergiven längre, hon strossa runt i hela huset och sen vräkte hon i sig lite mat, Alex gick ut med henne strax efteråt och då kissade hon sen gick hon in för att sova lite i soffan med mig tittandes på tv.
När klockan var 22 så tog vi en tur utomhus, mot Shelbys vilja kanske jag också ska tilläga. Men hon både kissade och bajsade ute, så duktig flicka !

Hon ville inte riktigt gå in i sovrummet sen för lavalampan verkade lite läskig men när jag vissat att det var OK så kom hon till sin bädd, sen kom ju en kissekatt och det var hon inte beredd på, Shelby har aldrig sett en katt innan så den var ju också lite läskig, spegeln ska vi inte snacka om...den var ju skit läskig särskillt när den där stora hunden var i den.

Hon somnade till slut och sov på sin plats hela natten ända tills klockan blev 4, då gick alex upp för att köra till jobbet, jag gick med upp för att byta på Liam och ge honom lite mat. Vi var tydligen inte riktigt snabba med att få ut Shelby så hon kissade inne, men herregud det gör inget för så duktig som hon visat sig vara så hoppas jag det håller i sig =)


Va...får man inte tugga på datorsladden... ?



...Denna då ? bäst och fråga ju....



Sådana här minner har Liam börjat göra när han ser blixten på kameran, inte lätt och få en bra bild på honom numera kan jag säga !



Säg hej till Shelby !

Shelby, vår nya familjemedlem. Hon är 12 veckor gammal (född September-09)
För er som känner till rasen Grand Danois vet att hon kommer bli stor och mycket kärleksfull.

Ni kan tänka er hur mycket bebis snack här är här hemma nu, gaggar man med Liam så reagerar Shelby och gaggar man med Shelby så tror Liam att man pratar med honom. hihi

Liam och Shelby har redan funnit varandra, Liam har snackat rejällt med henne och efter det så tyde sig Shelby till honom, la sig i honoms knä osv.
Undrar vad Liam sa till henne...hummm !




tomten skickar sms

Fy vad det är kallt ute -1 grad har vi och det är väl inte jätte kallt men det räcker.
Jag har precis varit ute och gjort sommarfälgarna fina inför nästa säsong de ska rulla igen och det är ju snor kallt att stå ute och gnida på dom samtidigt som det blåser lite isigt på en, men nu är de tvättade och fina och ligger nu i garaget i väntan på sommaren igen.

Visste ni att tomten blivit modern ?! japp han skickade sms till mig idag och sa att han blivit av med hela familjens önskelista...slarvigt av honom tycker jag...men modern som han blivit så skickade jag snällt tillbaka en önskelista till tomtens mobil.
Har inte ni fått ett sms från tomten ? eller det kanske bara är vår önskelista han slarvat bort !


Liam klappar och säger k

Liam klappar nu mera händerna på kommando, så sötig han är.
Vi har inte lärt honom att klappa händerna så han är snabb på att lära sig saker, antagligen har han lärt sig det för att vi klappar händerna när han har gjort något duktigt.

Han snappar upp precis allt nu, det märkte jag i morse när vi satt och kollade på The Voice på tv, han satt på golvet och jag i soffan, personerna på tv:n började sjunga en rap attack och hade händerna uppe i luften när de sjöng, Liam tar upp sina händer i luften och svajar med kroppen lite till låten.
Snacka om att lära sig saker fort. 

Är det nu man får börja tänka på vad man säger och gör ?! hihi

Ja en annan sak han också börjat med är att säga 'Kkkk' till kissarna här hemma, han bara älskar katterna och när han ser dom säger han 'kkkkkk' antar att han försöker säga Kisse. 

Han kryper fortfarande inte, men han försöker hela tiden och blir mer och mer frustrerad och då lyckas han komma en liten bit bakåt. Han står och går med hjälp av våra händer istället och det gillas bättre, han skiner upp som en stoooor sol varenda gång han får trippa runt i huset lite, han är så duktig när han ska gå över trösklar och så för han tittar ner och tar ett större steg när han ser att de närmar sig. hihi

ja oj oj vad tiden går fort. 

Tror ni han kommer krypa till julafton ?  

Torktummlad kissekatt ?!

Den här lilla kissen hade tur att jag skulle rensa filtret innan jag torktummlade lakanen, nu lyser blixten upp henne ganska bra men utan kameran så ser man henne knappt där inne i trumman !




Liam tar över...






                  Dom här värmeljus lyktorna var blåa innan, men sen skrapade mamma av all den blåa färgen
                   och frostade dom med en spray som jag tror hon sa att man ska ha på fönster egentligen...



Så här ser sprayen ut.




Godmorning

Varje morgon vaknar Liam runt 6-7 tiden och då lägger jag över honom i vår säng för Alex har gått till jobbet då så Liam får gott om plats, Liam somnar snällt om igen och vi brukar gå upp runt 8-8.30.

Imorse vaknade han i vanlig ordning klockan sju, jag la över honom brevid mig och han somnade om efter en stunds pratande...(jag somnade om på stört)
Sen vaknade jag 8.17, av nån anledning kände jag panik och gick upp.
Liam sover fortfarande...trött liten kille idag... han får nog hoppa över förmiddagsvilan idag för han har ju sovit bort den snart redan !

Liam har lärt sig en sak som jag tycker är så himlans gulligt...han klappar händerna och han kan göra det på komando också, hihi. säger man 'kan Liam klappa händera' så klappar han för glatta livet. =)

Alex lärde honom också en annan sak som jag tycker är mindre kul men Liam fullkomligt älskar det, han lärde honom att plaska jädrar i det i badbaljan när han badar...allt och alla som är i närheten blir dyblötta så Alex får sköta badandet nu ! haha
Plutten har fått bada 3 dagar i sträck nu och det pga att han har gjort nått i brallan som lyckas komma ända upp på ryggen varenda gång, det är efter kvällsmiddagen varenda gång också....maten kan verkligen sätta fart på magen kan man väl säga !

Vi börjar bli helt friska här hemma nu, jag känner mig bra igen och ALex är på bättring han med, Liam's snuva sitter i fortfarande men jag tror han också är på bättringsvägen...tack gode gud för det är ju så hemskt att se så små vara rejällt förkylda, man kan ju inte så mycket göra.

Nu tycks jag höra nått från sovrummet, något som gnyr lite så jag får väl gå in till honom och få mitt morgon leende !

Pepparkaks speciale

Pepparkakor A la Emilie





Är det bollen som är rolig eller är det...

...pappas ljud ?! Kul är det iallafall !


LOVE



Tänk hur mycket man kan älska någon som bara funnits i ens liv i snart 9 månader.
 
(bilden är inte omgjord på nått annat sätt än blivit svart/vit och sen har jag suddat ut det svart/vita från ögonen så de fick sin naturliga färg)


Pepparkakshus och lussekatter


I tisdags var vi helt klart flitiga här hemma, vi gjorde egna pepparkakshus och egna lussekatter.
Degen var för visso färdigköpt men vi gjorde mallar till huset och kyrkan som vi sedan klistrade ihop.



Alex kyrka och mitt hus är färdigbakade i ugnen


Och såhär blev resultatet, inte helt pissigt för att vara första gången, eller vad säger ni ?


Alex Lussekatter med pärlsocker och mina med russin.


Liam tyckte båda sorterna var godkända !

RSS 2.0