Mixar egen barnmat

I tisdags på vår års dag åkte vi iväg för att fika och bara va....När vi var iväg så sprang vi in på OnOff och skulle höra med dom om de hade en sån där Babycook http://www.halens.se/ProductPage.aspx?pid=040664&oc=11 men det hade dom inte så vi köpt en stavmixer med en massa tillbehör istället, i broschen står där faktiskt att den är lämplig till att göra barnmat också och det var ju precis det jag ville höra.



Jag rotar fram en blandpåse från frysen med ärtor,majs och paprika, tinar det i micron och sen är Emilie i full gång med att mixa en slät och fin pure, men den blev inte så slät som jag hade hoppats på och det slog mig sen att majs kan man nog inte få så där slät och fin endast med hjälp av en mixer, så jag tar fram en fintrådad sil och pressar all puren genom den så fastnade allt skal kvar i silen och Emilie fick en slät och fin pure till slut ändå !

I den här puren sen (ärtor,majs,paprika) som jag gjort, blandade jag även i en halv burk morot/palsternacks pure.
Med lite skakiga ben närmar jag mig Liam's mun med skeden för ett smakprov, rädd att han inte ska gilla det med så många smaker....men det slank ner som med allt annat han har provat. Varför ska man vara kräsen !

Liam skrattar åt mig

Titta jag kan också få Liam att skratta men bara om jag tramsar mig ordentligt


Jag har målat en text på väggen

Så här blev en text i Liam's rum (som kommer bli vårt sovrum sen misstänker jag, eftersom vårt sovrum nu är gigantiskt)



6 Års dagen

Idag firar jag och Alex 6 år ihop...tänk redan 6 år, tiden går så fort. 
Detta jätte fina armband fick jag utav honom.
Älskar dig !




 

JAG fick Liam att skratta. Gröt miss

Nu blir det knas med gröten....Vi har inte följt schemat idag för sovtiderna så nu har Liam gått och lagt sig utan gröt intag...hur det har kunnat gå så här snett idag förstår jag inte.
Men men en dag utan gröt tror jag inte han dör av.

Gissa vad jag fick Liam att göra innan...något som bara pappa har klarat av innan. JA jag fick honom att skratta, skratta och skratta, oj vad roligt det var (mest för mig)
Han satt i mitt knä mot mig, jag hoppade med benen samtidigt som jag sjöng en löjlig truddelutt..sen provade jag att bara säga piiiiiip piiip varje gång han studsade upp och ner i knät på mig och det var lika roligt det.

Nu är min kväll förgylld med Liam's skratt...jag trodde bara det var pappa som kunde få honom att skratta högt men icke sa nicke hi hi

Äter morotspure


Jag låter bilden tala för hur roligt jag har det efteråt när han har ätit färdigt...
lite mer kladd nu när han gärna vill hjälpa till att styra in skeden i munnen själv också !





En Gratis Fotobok



www.fujidirekt.se/blogga/   har ett erbjudande till alla bloggare, de erbjuder en gratis fotobok som är  värd 344 kronor.

http://www.fujifilm-fotobok.se/exempel-fotobok/ får du lite inspiration på hur du kan göra din egna fotobok.  
Jag har själv gjort en för ett tag sen med bilder på Liam's födsel och är mycket nöjd, man får själv sitta och knåpa på egna bakgrunder, egna texter mm. Så att den blir precis som man själv önskar.

Så har du en blogg som är
öppen för alla eller en hemsida tycker jag att du ska besöka FujiDirekt och göra som jag, skriva om fotoboken och få en gratis hem i brevlådan.

rekommenderad blogg...jag ?

Ni kanske undrar om jag överlevde lördagens utgång....Ja det gjorde jag och det sköna var att jag inte tänkt så där jätte mycket på hur de hade det här hemma, jag kunde slappna av och ha roligt, verkligen jätte skönt.
Liam sov i vagnen när jag, min sambo och 3 andra kompisar lämnade huset för att gå ner till festen, då var klockan 22.
vid 23 tiden vaknade Liam och mina föräldrar som var här hemma gav honom mat, byte till pyjamas och sen la de honom i sängen och då somnade han på 3 röda igen. Inte jätte ansträngande barnpassning för mormor och morfar....vänta ni bara hi hi

Kan  ni gissa vem som har sovit 7 timmar i sträck i natt ? Japp lille Liam sov från 21-04 helt otroligt och skönt, efter ett  intag med ersättning somnade han om och sov ända till 7.
Så 10 timmar totalt har han sovit inatt.  Duktig kille !

Jag såg inne på www.foraldrabloggar.blogg.se att jag låg som dagens rekommenderade bloggare igår, jätte kul att bli rekommenderad och de beskrev min blogg väldigt bra. men....
...de skrev även att min blogg kunde uppfattas lite rörig.....stämmer detta och vad kan jag göra för att det inte ska bli så rörigt tycker ni ?
Ge mig förslag, säg vad ni tycker...det är ju för er jag skriver !

lösögonfransar

Nu är vi färdig stylade och sitter och väntar på våra gäster som vi ska äta med först här hemma innan vi går ner till festen.
Jag köpte lösögonfransar igår, men det gick ju inte att sätta fast dom, jo gick gjorde det men det var inte det lättaste så jag tappade humöret och sket i det.
Ska de sitta på sina egna ögonfransar eller ska de sitta lite ovanför ? det såg iallafall skit dumt ut på mig när de satt lite ovanför min egen fransrad och jag kunde inte få till dom så de satt på mina fransar för jag petade mig själv i ögonen ett antal gånger.
nu kom dom så nu ska vi tända grillen.
hej svejs


Liam har lärt sig att SKRIKA

Nu sitter jag här i soffan och går i genom i mitt huvud vad som ska göras idag, det är en del och jag börjar bli stressad, jag tror jag är stressad mest för att jag ska hinna göra iordning mig själv inför ikväll.
Vi ska först gå på Loppisen kl. 12 och innan det får vi städa av här hemma, gräset hade ju behövt få sig en omgång det med men det får vi se om det blir av.
Vi blir 11 st som ska äta här hemma innan vi går ner till festen, hur vi nu ska få plats alla här inne vet jag inte än så det får jag också klura på lite.

Liam har lärt sig något nytt och det är skit störigt, jag tycker det är riktigt jobbigt. Han har upptäckt att han kan skrika, det är inget sånt skrik som när han blir vannsining eller nått sånt utan ett riktigt konstigt skrik, högt skrik,  och han skriker typ hela tiden, med sina leksaker, när han inte vill något, när han ligger på skötbordet osv.
Kan han inte upptäcka något annat så han slutar med detta..?!

Igår köpte jag lösögonfransar, för första gången ska jag se hur det blir, man kanske känner sig lite finare i dom...vi får se!
Om det är någon som missat vad som händer idag så är det utgång som står på spel, mina föräldrar kommer hit och är barnvakt. Jag, Alex och de andra 7 st går ner till festen som är i Askeröd.
Det blir första gången på över 1 år som vi går ut och det sköna är att man bara är 10 min hemifrån.
Eftersom jag har haft ca 1 månad på mig att bearbeta detta så känns det faktiskt bra att gå ut lite och svänga på de lurviga.

Stoppade korvarna

Fredag idag och det vankas sjukgymnast på schemat, sen får jag åka och fynda nya skor eftersom de jag köpte för ett tag sen är 1 halv storlek för små (så irriterande) och jag envisades såklart med att gå i dom igår igen ihopp om att skorna blivit en halv storlek större eller att mina fötter krympt under natten...men det hände såklart inte så nu har jag ont i fötterna igen.

Liten har sovit ganska bra de 2 senaste nätterna, hoppas det håller i sig så också, nu ska jag inte säga för mycket för då får jag väl igen det inatt.
Han fick iallfall sitt sista mål mat för kvällen 19.30 igår och sov ända fram till kl 2 på natten, imonerande att han sov hela 6½ timme, men eftersom han gick och la sig ganska tidigt så fick jag ju igen det nu på morgonen när han tycker det är dags att gå upp lite i 7. MEN jag har iallafall fått sova lite så jag är nöjd !

När jag skulle klä på Liam kläder imorse upptäckte jag i garderoben att han inte hade en enda body långärmat som var rent...shit det är ju inte jätte varmt ute och börjar rota bland kläderna och hittar till slut Lundmyrs Busunge body längst in, puhhh vilken tur.
Nu är iallafall tvättmaskinen fuuuull med kläder till Liam så nått rent kan han få på sig ikväll hi hi

Jag får kanske se om jag hittar några kläder till honom också för de flesta kläderna han har idag är i stl 62 som börjar bli en aning smått nu eftersom liten är 65.5 cm lång.
Men det går om man drar lite i kläderna....sen att han ser ut som en stoppad korv är det ingen som bryr sig om. nä skämt o sido !

Imorgon ska vi på Askeröds festen och jag har såklart ingen aning om vad jag ska trä på mig (som vanligt) Det känns som om inget i garderoben passar längre, jag och lillen matchar varandra i våra stoppade korv kläder.

Nu ska jag äta lite frukost, liten sover så då får man passa på och sen ska jag lasta bilen med "skitet" som ska ner till loppisen som är i morgon.


vänder sig på mage

Detta är en mer lagom tid att stiga upp än vid 6....Liam har låtit mig få sova inatt...eller ja lite iallafall för han vaknade vid 3.15 för att ha mat och sen har jag fått vända på honom 5 gånger inatt för nu snurrar han över på mage, lite otäckt är det men som tur är så hör jag honom när han gnyr, men tänk om jag inte skulle höra honom....
Han har inte förstått hur man kommer runt på rygg igen så därför blir han mag liggandes tills någon vänder på honom igen.

Liam håller på att lära sig hålla flaskan själv också men änsålänge får man hjälpa honom lite för riktig styr på händerna har han inte så ibland ryker han ut flaskan och blir arg för att flaskan helt plötsligt försvann. hi hi

vad händer idag då ?


Liam posar

Foto alldeles nyss där Liam säger Godnatt till alla läsare !



Och en bild från i morse som jag gjorde svart och vitt och sudda ut våra ögon till vår egen ögonfärg...jag ser skit läskig ut !

"godmorgon bild"

Eftersom vi var uppe redan vid 6 tiden så får jag skriva "godmorgon" bild på mig och Liam.
Idag blir Liam 4 månader gammal.



 



Denna fina lilla Audi sparkbil tävlar jag om.

Trötter och Glader

Oh my god vad jag är trött, allt snurrar när man går till köket och ska ha den stärkande koppen kaffe.

Liam gick och la sig tidigt igår och det var ett stoooort misstag, han gick och la sig redan vid 19.30.
Det ska han aldrig mer få göra om !

Han har vaknat två gånger inatt och vrål skriker, riktigt skriker så han tappar andan nästan...skit jobbigt.
Han verkar inte direkt hungrig heller för han äter inte upp all ersättning och sen vaknar han 2 timmar efter han ätit första gången och bara gråter igen.
Nu är kl. 6.50 och vi var uppe 6 för då var Liam pigg och glad.

Vad är det för fel ?!

Matstol till Liam

Idag har vi varit på Ikea och handlat hem en matstol till Liam, Antilop heter den och var den billigaste men den är lika bra för det, vi fick köpa en sån där kudde som man har som stöd också.

Vi köpte lite fler spänna om lakan i en hiskeligt ful grön färg, det är de bästa lakanen jag har haft till spjälsäng, så smidigt att bara lägga om.  
Det blev en lampa till lillens rum också, en stoooor gul lampa som föreställer en sol.

Sen blev det en farligt massa plast bestick som kostade hela 12:-  i en massa olika färger + mat skålar i samma färger.
 
Ett skydd till madrassen, typ plastad frotte men detta var plast på undersidan och som lakan på ovansidan, jag har märkt att det är ganska bra att ha mer än ett skydd hemma.

Matstolen testades hemma hos mina föräldrar, Liam satt jätte bra i den och tyckte det var roligt att äta samtidigt som han kunde titta på den som matade honom. Så det var ett bra köp !

Nu ska jag gå och duscha för imorgon ska jag till frisören, lite nervös är jag för jag har lite frisörskräck, sen ska Liam bada innan läggdags.


Godmorgon !


Vilket oväder det har varit inatt, när jag gick andra gången vid
halv 5 så spöregna det, jag har aldrig varit med om så mycket regn i sverige innan
det åskade och blixtrade rejällt också.
Tur att regnet slutat nu, katterna såg ganska roliga ut när de blev insläppta imorse. =)

Igår hade vi besök och åt grillat och sen en super efterrätt, gissa om man blev mätt !
Gott var det och trevligt sällskap hade vi.

Liam fick igår prova äta potatis/majs puré, den var populär, sen på kvällen fick han gröt med lite vatten till det.
han fick ersättning innan gröten eftersom han var hungrig, jag får vänja av honom vid det snart så han får mat före ersättningen.


Filuren Liam

Ja då har man blivit lurad av Liam....den lilla vet redan hur han gör.....
Han har legat och snackat i sängen sedan kl 6.30 imorse och jag har försökt ignorera det som vanlig när jag är så trött, halv åtta går jag upp och trycker igång kaffet, går på toaletten och ska gå in och plocka upp Liam, men den lilla filuren har ju somnat om....jaha vad var nu detta, så typiskt !
Det var precis som om han tänkte.....'oh gud vad skönt att du gick upp så jag Äntligen kan somna om' !  
Nu har han sovit i snart en timme sen jag gick upp....varför får inte jag lov att sova då ? ;)


smakisar, bvc, sjukgym

kl. 10.15 började dagen med ett besök hos sjukgymnasten,
idag fick jag börja träna på maskinerna och det är inte bara min rygg jag ska
få rättsida på nu utan ALLA muskler i hela kroppen dessutom för de har "förtvinnat" hummm
Efter 40 minuters träning var jag helt slutkörd, mina ben var som spagetti och armarna hängde ner till
anklarna.
Sjukgymnasten har inte så mycket tid med mig eftersom jag tar med Liam, han är ju mycket roligare att
snacka med än mig...stackars lilla mig, det är ju jag som behöver hjälp

Klockan 15.30 var vi på bvc för en liten mätning och vägning, och jag hade rätt om min gissning att
Liam skulle väga över 7 kg nu.

7600 gram
65,5 cm

Bvc tanten tittade i Liam's mun också och bekräftade att det var en tand som
var på väg upp, det var slemhinnor som låg över nu men den kommer att bryta igenom snart
så nu är det snart tandborstning som gäller.

Vi åkte på marknad sen, och hör på detta...jag fick med mig Alex ditt också, helt otroligt
Lillen somnade gott i vagnen efter att inte sovit så bra under dagen.

Handlade lite mat på vägen hem, skit mat... piroger, glass, grädde + att vi köpte gräddtoppar på marknaden,
hela 3 paket....det var den träningen det. Fast jag köpte faktiskt en sak som var nyttig, min älskade honungsmelon....mmmmums.

Vi köpte en hel del burkar till Liam också, fick ju rådet av Bvc idag att byta ut 2 måltider mot
riktig mat...nån kålmåltid mitt på dagen och gröt på kvällen så nu börjar kladdet
på allvar.
Jag ska inskaffa en mixer snart så jag kan göra egen mat istället, man spar pengar på det i längden !

Så slut på meddelandet, nu hoppar jag i säng jag med.
natt natt


Första höga skrattet:Video

Idag hörde jag Liams första höga skratt, helt underbart, mina tårar rann.
Pappa håller för ansiktet och säger Buuu.

Liam är 3 månader och 3 veckor gammal !


Remember


Min dag i punkter

Vad har jag gjort idag då ?

* haft en Liam på armen
*Handlat ersättning och en ny gröt sort
* Provade mata liten med persika/banan gröten, den var himelskt god men sen tröttnade han när han blev hungrig på riktigt, som tur var satt jag beredd med flaskan i högsta hugg.
* Alex kom hem tidigt
*Liam och Alex går och vilar eftermiddagslur
*Liam ville inte sova mer än en halvtimme så då fick han hänga på min axel igen
*Emilie tröttnar och lägger Liam i babygymet
*Liam vill inte leka själv och det berättar hant för hela byn
*Mamma Emilie lägger Liam i vagnen, men liten vill inte ligga ner igen
*Mamma tar bort liggdelen och gör ett nytt försök
*Liam ler förnöjdt
*Mamma skyndar ut vagnen innan han börjar tjoa igen så han väcker pappa
*Placerar vagnen på gräsmattan och sen drar jag ut gräsklipparen
*Liam ler och pratar med alla träden som svajar högt där upp i det blå
* Mamma Emilie springer med gräsklipparen för att skynda innan liten blir uttråkad
* Jag hugger sen plast räffsan och räffsar till singeln som vi har på infarten där jag även hitta lite ovälkommande ogräs
* Sen kom postbilen och vinkade glatt, jag går och kollar om det var något kul i lådan, men nej nej det var bara ett kontrakt som jag skulle skriva på och skicka tillbaka
*Kontraktet fick en autograf av mig och för att inte glömma posta det tyckte jag det var lika bra att posta det direkt
och eftersom jag redan var helt svettig (26grader varmt) så kunde jag lika gärna bli lite mer svettig.
* Rullar Liam baklänges över gräsmattan så han inte får solen i ansiktet, sen traskar jag ner till brevlådan, när jag ändå gått ända ner till brevlådan kunde vi gå lite till så det blev en liten promenix idag med. 
*Rullar in till huset och precis då sluter Liam ögonen
* Låter han sova ute en stund så jag kunde ta disken
*Liam vaknar igen efter 10 minuter då han upptäckt att jag inte är i närheten längre
*Liten på axeln igen
* Väcker Alex
*Roar Liten
*väcker Alex
* byter blöja
*väcker Alex
* Liam på Alex axel
*Emilie i en kall dusch
* Emilie tvättar
*Vi äter
*Emilie hänger upp tvätt
* Liam lägger sig i vagnen
*Alex lägger sig
*Emilie heeeeeelt slut 


Liam i hoppgungan

Ja då var man precis hemkommen igen. Jag har varit nere i byn och handlat mat till Liam.
Det är lite jobbigt när man bara ska handla en enda sak, packa ner Liam i bilstolen, köra till affären, packa ut Liam, ta en hel kundvagn och sätta Liam's bilstol i den (med Liam i såklart) sen in i affären och gå raka spåret ner till barnmaten, ta ett paket ersättning och betalar....sen ut i bilen igen och in med bilstolen och köra hemåt.
Så mycket jobb för ett paket ersättning....varför ska maten ta slut när man inte behöver något annat i affären ?

Igår var min mamma och lillasyster här, de åt mat med oss , mig och Liam för Alex fick köra och jobba igen vid 18.30 tiden. Sen spelade Hannah lite wii och mamma roade Liam.

Vi provade Hoppgungan också för första gången.....den var riktigt rolig tyckte han....varför har jag inte tänkt på den tidigare ?
Liam tyckte det var kanon att kunna studsa i den, han log hela tiden och små pratade lite.....ännu en barnvakt hihi

Jag vet inte om min mamma uppskattar att jag lägger ut en bild här på henne när hon tramsar sig men jag gör det iallafall ! hi hi





Hemmaförälder

Som hemmaförälder kan man liknas vid en egenföretagare: planering och uppföljning,
omsorg om sina barn (=personalen); ekonomi; praktiska lösningar; flexibilitet;



My Life in a short story

Jag gick en utbildning efter nia nere i simrishamn Hotell/turism utbildningen,
efter 1½ år tror jag det var så tröttnade jag och kom fram till att det inte var vad jag ville göra så jag byte till en annan utbildning vilket var fordon med inriktning billackering, jag gick som lärling sista året hos en motivlackerare och fick ett trist besked när vi gjorde läkar undersökningen som är obligatorisk för billackerare....jag var allergisk mot något och skulle egentligen ha fått avbryta utbildningen, men eftersom jag bara hade några månader kvar till studenten så fick jag avsluta och få mitt certifikat och diplom mm. Mycket glad över det !

Under min utbildning sommarjobbade jag på ett lastbilsåkeri och fick sedan fast jobb där när jag avslutat min utbildning.

Jag träffade Alex 2003 på en fest och vi blev 2 sommaren-03, han började jobba med mig och det gick framåt väldigt mycket,
Jag blev "lagerchef" och Alex började övningsköra lastbil på företaget (kör ut resturangmat)  Han tog sitt lastbilskort och började köra så smått, sen blev han flyttad till en annan kedja där han fortsatte köra ut mat (samma företag)
2009 blir han överman.
De ni från att inte ha någonting till att få lastbilskort och sen bli chef.

2007 åkte p-pillerna in i skåpet och 2008 fick jag + på stickan.
Jag blev 50% sjukskriven i vecka 15. för svår foglossning, i vecka 19 100% sjukskrivning pga foglossning + ryggen.
Ingen lätt graviditet men jag gnäller inte för det finns de som har det värre.

I december när jag var 5:e månaden flyttar vi till ett hus på landet som vi hyr, alla möbler osv. kom på plats väldigt fort eftersom julfirandet hölls här!

Den 21 mars 2009 kom lille Liam till världen efter en mycket snabb och smärtsam förlossning.(se förlossningsberättelse) 
Världens lyckligaste dag men samtidigt den värsta ! 

Liam är absolut det bästa som hänt oss, just nu är jag mammaledig och Alex kommer att vara pappaledig när jag börjar jobba igen....vi vet ju inte riktigt när detta blir då jag går hos sjukgymnast nu och bygger upp min rygg igen.


.


Bada bada bada







konstigt beteende = tänder

Nu har jag svaret på Liam's konstiga beteende.
Igår kväll satt han i mitt knä med ryggen mot mig (han titta tv) han hade båda händerna i munnen och sen kör han in mitt pekfinger också, det var då jag kände det.....en liten liten vass bit.....jag vänder honom om så han tittar på mig och sen känner jag efter igen, jag kände den igen och jag såg den, en liten vit prick nere i tanköttet !

Senare på kvällen känner jag efter igen, men känner inte tanden längre och ser inte heller den....va fan, jag kan svära på hela mitt liv att jag såg den innan men nu var den borta. Borta....jag kunde väl inte bara ha hittat på detta ?

Nu imorse var det första jag gjorde att känna i Liams mun igen...stackaren att ha mina fingrar in körda där hela tiden, jag kände inte den nu heller så jag greppar telefonen och ringer min bvc och förklarar allt....är jag dum i huvudet eller ?
Nej det är du inte, de gör så "gömmer" sig i tandfikan igen eftersom tandköttet blir svullet och irriterat så inom några dagar kommer ni säkert se hans tand spricka upp....

Bvc tyckte också han var tidig med detta....men så är det vissa är tidiga med andra saker och vissa med andra.

Min pojke får tänder (tur jag inte ammar eller vadå) hihi

Tack

Tack för alla de fina kommentarerna om teckningen, att jag skulle få sån respons hade jag ju inte räknat med, verkligen jätte kul. Kul är det också att ni vill ha era barn av tecknade av mig =)  
Vem vet det kanske kommer ut fler bilder här på det jag tecknat, det ligger ju lite varstans här hemma !


Liam är inne i någon konstig period nu, jag kommer inte ihåg vad det stod i utvecklingsboken hur det "ska" vara nu, jag är tydligen för lat för att gå och läsa i den också.

Jag har för mig att de får en period där bebisar äter dåligt och vill bara suga på nappflaskan/bröstet.
Liam äter dåligt nu och han sover en del på dagarna också (vilket han inte gjort innan) han sover väldigt dåligt och oroligt om nätterna fortfarande.

Vi får hålla ögonen öppna nu och se vad det är för något nytt han lär sig, spännande.....kanske blir det att han upptäcker sina fötter, jag tror inte han vet om att han har några just nu, hi hi !

Idag är en sån dag som jag bara är så fruktansvärt uttråkad....jag vill ut och handla eller bara ut och köra med min lilla familj, bara få komma hemifrån lite. Men vad ska man hitta på utan pengar då ?

Ni glömmer väl inte bort att svara på mitt inlägg -Något ni vill veta ?-  
Jag kommer att svara på alla frågorna ni ställer där, men jag svarar inte förrän där är tillräckligt många =)  



Teckningen

Jag blev inte helt nöjd med denna, det är något som inte stämmer men
jag orkar inte hålla på mer med den, det är en massa annat som tar
upp ens tid nu så tecknandet får vänta en stund till för fler bilder blir det !



Han är normal

woho mitt barn är normalt, det är visst inte bara Liam som sover dåligt om nätterna helt plötsligt.
Det är normalt och det är bara en fas...sen sover han heeeela nätter, visst ?!  yeah right.

Liam blev klar

Jag blev klar med teckningen igår kväll så det kommer ut en bild på den.

Tro det eller ej men vi kom i säng i tid igår....Liam kom i säng kl 21.00 och jag redan 22.00 woho.
Men sen att han vaknade vid 1.30 och sen vid 5 kan vi låtsas inget om. =)

Tecknar

Jag har gett mig på att teckna av Liam, jag har kommit en bit på vägen och hoppas på att det blir bra i slut änden.
Om något går fel när jag tecknar så skiter sig alltihop och jag tappar lusten, men änsålänge har de gått bra. =)

kras

nähä det blev visst inga gäster ikväll och jag som har längtat hela veckan på att få veta mer om denna utbildningen.

De 202 fotografierna

Idag är det torsdag och det betyder gäster ikväll, de ska informera mig mer om en utbildning som jag kanske ska gå....hoppas på denna utbildningen för det hade varit så kul och ha något att göra + att jag kanske får ett arbete sen när det är dags för det. Jag kan ju inte gå tillbaka till mitt gammla jobb pga min rygg om jag inte sitter still och låter bli att lyfta en massa grejor vill säga men hur troligt är det tror ni ?

Jag får ta och tvätta en massa kläder till Liam idag också, en massa kräkkläder.
Kan en allergi komma helt plötsligt hos bebisar, eller ska man kunna ha anat det innan ?

Tänk om han är allergisk och därför han kräks så, eller så är det bara en bacill som är lite jobbigt i hans mage just nu.
för de kräks väl inte så om det är tänder på gång ?
Han saglar mer än någonsin nu också och är väldigt kinkig vissa stunder.
Han tuggar och tuggar på sina händer, inkl. mina fingrar. Jisses vad stark han är i käkarna, hade han haft tänder hade jag aldrig stuckit in mina fingrar där frivilligt.
Jag provade ge honom en bitring igår men den försökte han bara suga på och blev arg när där inte kom någon mat. hihi

Igår kom fotona jag beställt, jag klistrade in en del av de 202 fotografier i albumet som jag gjort själv.
Sen satt jag och sorterade alla foton i datum ordning så jag kan fortsätta enkelt idag....jag glömde ju bort tiden totalt igår när jag höll på med det och kom inte i säng förrän 23.30-00 Opps !

Tänk er 202 foton, och det är ju verkligen inte alla som jag framkallat, men herregud vi får nog köpa hem en hel drös med album om det ska fortsätta så här för jag har ju bara framkallat foton på Liam nu de 3 första månaderna.
uj uj uj.

Nu ska jag ta en kopp kaffe innan jag fortsätter med fotona, det är kul med allt detta pyssel =)


Inga underverk hände.

Nix någon förändring gjorde det inte, han sov inte en hel natt trotts gröten. Hoppas det bara är för att jag endast provat en kväll. Igår kväll gjorde jag en portion gröt som jag sen blandade i ersättningen. Han brukar få 180 ml ersättning så igår kväll blev det ju rätt mycket för honom att dricka upp, men han lämnade endast 40 ml så han drack en hel del ju.
Men trotts detta så vaknade han 3.15 igen, men jag ska nog vara ganska nöjd med det för han vakna ju bara en gång.

Han somnar ju för kvällen vid 19-20 tiden och sen vaknar igen vid 23 om inte jag väcker honom innan för lite mer mat så mamma också kan lägga sig.
Sen vaknar han för dagen vid 6.30 (slår nästan aldrig fel på det)

Jag får prova med gröt ikväll igen och se om det gör några underverk inatt....

Gröt krig

Ja då började vi med gröt idag....fast att liten inte är 4 månader än...fy mig eller hur. Jag fick faktiskt rådet av bvc att börja, men hade hon sagt nej så hade jag ju självklart skitigt i vad hon sa ändå för känner hon min son eller ?  hihi
Jag körde till affären och köpte mild havregröt, jag tänkte köpa en potatis/morot också men jag tror nog det hade blivit lite väl mycket på en gång för liten, gröten får vara ett tag nu.

När han sen var hungrig så tillrede jag lite gröt och pappa fick mata (hihi)
han förstod inte riktigt först var i helvete han skulle göra av allt det gegget som kom in i hans hand-garage,
men efter några teskedar som runnit utanför började han fatta galoppen och svalde med god aptit och blev helt hispig när inte pappa var snabb nog att ha mer mat på skeden, han åt upp en hel smakportion (1½ msk gröt & 2 msk vatten)
När maten tog slut så började han stor gråta efter mer och var ganska så ohanterlig....jag gick och gjorde lite ersättning till honom och så var han nöjd...kanske för nöjd för det kom minnsan upp sen igen.

(pappa var ganska kladdig han med sen)








Här bjuder Liam på bilder när han försöker käka upp pippifågel






Lite Ironi men helt sant

Jag har hittat min favorittråd inne på familjeliv.se nu....Ironi heter den, en helt underbar tråd om "dåliga" mammor som skriver av sig, jag är en av dom, och jag som trodde jag var helt ensam i hela världen om att inte vara den perfekta mamman efter lagboken.

Ibland känns det faktiskt jobbigt att bara gå till affären med lillen för att man är rädd att folk ska stirra på honom och tycka synd om honom när han har lite kräk kvar på tröjan efter förmiddags slurpen, -stackars barn och inte få rena, torra kläder på sig.
Eller se ner på mig för att jag har haft tid att sminka mig och klä på mig icke luktande kräk kläder.... jag hade ju kunnat leka pedagogiska lekar med honom istället för att bry om mig själv lite, eller sitta brevid sängen och bara titta på honom när han sov. Varför skaffade man barn annars ? 

Liam får till och med ligga på golvet så han får platt bakhuvud när jag gör kaffe till mig själv....jag borde aldrig ha skaffat barn, man skaffar ju barn för att man ska bära på dom hela tiden och för att man ska vara nära dom hela tiden annars fördärvar man ju de band man ska skapa mellan varandra.

Jag använder även de livsfarliga våtservetterna som där är en massa kemikalier i, japp de tvättar jag av min sons rumpa med och stryker även en över ansiktet på morgonen för en liten tvätt.

Han fick använda napp från den dag han föddes.

Och en sista sak:

Allt som är i silikon sägs ju vara det bästa för barnet, gäller det även brösten då ? *smått förvirrad*

Beställning

Nu har jag suttit och laddat upp foton på Liam, ända från födseln och fram tills idag, detta har jag gjort på klarinders.se som är en fotobutik i hörby. Nu återstår bara att Alex ska komma hem och godkänna så jag kan skicka iväg beställningen.
Jag ska såklart ha bilderna som ligger på datorn utskrivna till vanliga fotografier som jag kan sätta in i album.
Sen ska jag sätta in porträtt bilderna jag fotade på dopet i min dopbok där alla fick skriva en liten hälsning till Liam och ska ha sin bild under det dom skrivit, det kan ju vara kul för Liam i äldre dar att titta i.
Sen ska Annica få en del bilder också så hon kan göra det fina albumet till Liam.
Jag har laddat upp 202 bilder och hela kalaset går på 240 kr som jag tycker är överkomligt eftersom jag tagit 2-3 kopior på varje bild också.



AndningsPanik

Inatt vaknade jag så som jag brukar göra lite då och då för att kolla till Liam, mest så att han andas och inte har vänt sig på mage.
Jag tittade på honom ett litet tag, det tar lite tid innan ögonen vant sig vid det dunkla ljuset i sovrummet med en liten röd nattlampa tänd.
Jag brukar se hans mage åka upp och ner och somna om lugnt igen, men inatt såg jag inte detta så jag la min hand på hans mage för att känna istället men kännde inga andetag då heller..........jag får panik...jag skakar till honom lite lätt i hopp om att han skulle ryka till, men det gör han inte det heller....till slut kom en stor inandning från honom.....han hade hållt andan och skrämt skiten ur mig......
tror ni jag somnade om lätt efter det ? Nä jag är inte heller lugn om nätterna även om jag vill tro det själv så vet jag att jag är jätte rädd för plötsligspädbarnsdöd ! usch

Klockan 4.30 slog han upp sina blå och började pladdra en massa, japp han hade bestämmt sig för att det var dags att gå upp, jag lyfte över honom till vår säng så han fick tro att jag lyssnade på honom medans jag mornade till mig. =)

Jag funderar på att prova ge Liam lite gröt som kvällsmål i samband med ersättning, jag vill se om detta gör honom mer mätt och kanske sover hela natten....eller nu kanske vi inte ska ta i för mycket, så han  vaknar högst 1 gång kanske.
Han blir 4 månader om 2 veckor så det kan väl inte vara nån större fara....eller ?

Något ni vill veta ?

Jag har sett att en del har frågestund och blev lite sugen själv.
Ni frågar och jag svarar (inte för personligt nu va....)
Ni undrar det ni vill veta, t ex vad jag har för utbildning, när jag borstar tänderna eller frågor om Liam....fråga vad ni vill som sagt !

Sen hade jag velat att ni besvarade denna frågan = Varför läser ni min blogg och hur hittade ni in till mig ?

GodFörmiddag...

...alla mina läsare, ursäkta för att jag varit dålig på att uppdatera, det finns inte ork till det.

Nu måste väl Liam ändå vänja sig vid att sova en hel natt utan mat, han vaknar 2 ggr om natten och skaaaa ha mat, jag har försökt att bara trösta honom och få han till att somna om, men icke.

Liam är idag 3 månader och 2 veckor gammal och har sovit en hel natt 1 enda gång när han var 1 månad gammal, annars har det varit till att gå upp 1 till 2 ggr per natt och det orkar inte jag längre känner jag, på dagarna sover han inte heller så där jätte bra och gör han det så är det ju en massa annat som ska fixas i hemmet eller att man ska någonstans.

Han är världens finaste och har världens bästa humör, han är så snäll och glad och lätt att ha hand om så där har vi verkligen tur, men hela min kropp skriker nu efter vila. Finns där något sätt man kan vänja dom vid att sova en hel natt utan mat ? eller det ska komma av sig själv ?

Annars i helgen har vi tagit det luuuugnt, slappat i trädgården och suktat efter en pool men det fick bli trädgårdslangen istället....man bränner sig faktiskt på vattnet när den legat ute i solen ett tag.

Nu får jag gå ut och hjälpa till med att bära in alla bänkarna och borden som vi lånat i släppen som ska köras ner till ridhuset igen för de behövs ju nu när det är tävlingar där.






kläder och helikopter

Nu är det sista marknadsdagen och jag har sprungit en runda själv utan Liam idag, första gången jag lämnar honom så för en stund, lite pirrigt var det, och sprang genom marknaden gjorde jag faktiskt med några tvärnitar när jag hittade lite grejor till Liam, jag hittade en t-shirt där det står 50% Mamma, 50% Pappa, 100% Charmtroll.
Ett par kamohängsle shorts och en skarfs att knyta runt huvudet.



 



Vadå jag dreglar inte, vad snackar du om morsan ?




Ser ni vad som gömmer sig bakom träden ?


Den här saken cirkulerade runt vårt hus 3 varv, sen flög dom så lågt ner så jag såg att han fotograferade mig eller det vackra tältet vi hade uppe  ;)  jag kunde nästan till och med se vad det var för en kamera han höll för ansiktet.

Dopet




                        Hjärte servetterna






Liams farmors mamma

4 smörgåstårtor blev det



Min lillebrors flickvän Elin med en mätt och belåten Liam, Vänster min kusin Felicia, Höger min syster Hannah


Morfar med en väligt allvarlig Liam (tjockis kinder)  =)




En liten kusin på rymmen till vänster =) Morbror Rasmus till Höger. I tältet sitter Liam med fasters man Dan.

RSS 2.0