Heltid

Ny dag nya tag....städat, dammsugat, tvättat, diskat, polerat bil, passat upp på lillen självklart och klockan är bara två...jag är grym måste jag säga !
Ni som jobbar varje dag och tycker vi som är mammalediga har det bra....ni skulle bara visst !

Nu väntar jag på barnmorskan som ska komma hit...vi har ingen avtalad tid egentligen men hon ringde och ville se så allt var bra med Liam och om förstoppningen gett med sig, vilket den inte gjort så hon frågade om jag ville hon skulle komma ut eftersom A har bilen. Mycket snällt av henne tycker jag.

Igår köpte jag blonderingsfärg till mitt hår, ska bli blond igen tänkte jag.
Jag brukar bli så trött på mitt blonda hår om vintrarna så denna vintern färgade jag det brunt men det kan jag inte ha på sommaren då det blir en väldigt konstig färg när jag varit i solen ett tag, så blont får det bli igen med lite hjälpt på traven. Hoppas det blir bra nu för det är ju inte det lättaste att färga över brunt hår...jag kanske kommer se ut som en morot sen, haha

Ja och idag är det valborg ja...och vi ska sitta hemma, börjar vi bli gamla ? Eller är vi inte bjudna någonstans för att vi har blivit föräldrar och inte kan göra något för vi har en liten ?
Ja i vilket fall som helst så hade vi nog ändå suttit hemma, usch vad tråkig jag känner mig.

Ta det lugnt ikväll och kom ihåg: Don't drink and drive.  

Det blir mullvad till middag

Ja igår fångade en av våra kära katter en mullvad och la den utanför ytterdörren så jag antar att den var till matte och husse som betalning för att hon får bo här, den grillas ikväll...någon som är hungrig på mullvad så har vi öppet hus =) 

Vad har annars hänt idag då ? Tja inte mer än vanligt förutom att det har varit hiskeligt varmt, nu kl. 17.26 står termometern på 27.3 i solen. Men herregud jag klagar inte, jag är en sol dyrkare och kan sitta i timmar och bara njuta. 
Min sambo däremot tycker det är pest när det är så här varmt och det har jag ingen som helst förståelse för....vem älskar inte värmen ? Tror vi får skaffa en liten pool nu till sommaren för jag tror det kommer bli en sjukt varm sommar. 

Annica och hennes dotter Felicia har varit här och prov smakat mitt kaffe idag , ja inte Felicia förstås. Annica trodde jag varit arg idag när jag lagat kaffe...så starkt var det väl inte.
Vi har en ny kaffe sort och det är inte lätt att veta hur mycket man ska ha i om man är van vid Zoegas skånerost, detta nya som jag köpt är Ica's skånesrost och detta för att jag är snål....ja ni hörde rätt, jag är snål när jag handlar mat och sånt. Det skiljer i och för sig bara några kronor, men det springer snabbt iväg i pengar om man inte tänker sig för lite =)

Liam börjar få mer och mer vaken tid nu, så roligt att han kan sitta i ens knä, babygymet eller i vagnen och bara snacka och skratta... men det är också lite drygt ibland när man ska göra en massa, sånt som jag passade på och göra när han sov....vi får nog ta och skaffa en bärsele iallafall.
Hans bajsande har inte kommit igång och detta är jätte jobbigt, men han verkar inte ha lika ont längre eftersom han leer och snackar + att han drar inte upp benen mot magen hela tiden så det kanske är på väg att släppa.



Annica och Felicia myser i  skuggan i vår trädgård

Växer i räserfart.

I fredags den 24 vägdes och mätes Liam likaså idag...
Resultat:
Fredagen= 4100
Idag= 4340
Fredag= 54 lång
Idag= 55 lång

Här går det undan....

Sitter här och har precis beställt dopkort, tänkte vi skulle gjort egna från början men hittade en super sida (www.optimalprint.se) sen är jag lite lat nu också så det fick bli en beställning...de är super fina och det var faktiskt hyfsat billigt, till och med passande kuvert följer med.

Nu ska jag gå ut och starta grillen medans pappa Alex uppehåller skrutten med magknip fortfarande. Envis mage det där.

Ha en fortsatt skön dag folk !


Sovit läääänge

Vi vaknade 02.30, Liam var då hysteriskt hungrig så jag rusar ut i köket med Liam skrikandes i armen, fixar flaskan och sen får han mat. vi går in och väcker Alex kvart i tre (klockan ringer tre) jag berättar att Liam bajsat lite grann själv...men jag fick hjälpa honom  med resten.

Jag berättar också för Alex hur duktig liam varit och sovit ända från 21.30 till 02.30, men sen slår det mig att Liam HAR faktiskt vaknat en gång innan....jag kommer inte själv ihåg det men eftersom Liam låg ovanpå mig så måste han ju ha gjort det...stackaren måste ha varit hungrig och jag har trott han haft ont i magen....dessa minnesluckorna kan jämföras med fyllans minnesluckor...han somnade iallafall på mage på min mage så jäätte hungrig kunde han inte ha varit...eller ?

Vi körde Alex ner till Hörby, när vi kom hem igen så hade Liam ont igen så jag hjälpte honom inne på skötbordet, en kanonkula kan slänga sig i väggen jämfört med liams utskick, hela jag blev träffad till och med i ansiktet, hela golvet blev kladdigt, när jag klökts några gånger så var det bara att fortsätta...tröjan åkte av och sen fick jag ta upp honom och trösta för skötbordet är ju det värsta vi vet ! 

Sen somnade vi om i sovrummet, jag ställde klockan på 7 men Liam vaknade en kvart innan =) Nu har både han och jag ätit så nu ska jag vänta på att han slumrar till så han kan läggas i vagnen och så jag kan plocka undan lite här inne, sen blir det lagom till att åka till bvc.

tjing tjing

Varför måste man ha rubrik

Då kan jag sätta mig ner utan lillen i knät...han har ju så ont i magen stackaren så han vill inte ligga själv för då är där ingen som håller upp hans ben mot magen, det är ju skönt med benen upp mot magen när man har ont.
Jag fick ringa min mamma och be henne komma hit med Lactulos (Bra mot förstoppning) Alex har ju bilen så jag kunde inte köra och köpa själv....Vi måste verkligen få tag på ett fordon till för tänk om Liam skulle bli sjuk och jag måste ta mig till sjukhus, det funkar inte med bara en bil nu längre.

Vi får hoppas att Lactulosen hjälper honom för detta är inget roligt alls.
Han somnade i min famn och jag la honom försiktigt i vagnen precis i hopp om att han inte vaknar än, haha nu hör jag honom ligga och skratta i sömnen, ett bra tecken antar jag =)
Imorgon ska vi till BVC och behöver bilen igen...får se om Alex kan låna hem firmabilen eller om jag får köra honom kl. 3 inatt.

Nu hoppas jag att han slutar jobba snart så han kan komma hem för jag är vrååååål hungrig.






En sak till...snälla ni, kopiera inte mina bilder utan min tillåtelse...ni som inte har min tillåtelse kommer polisanmälas enligt upphovsrättens lag.



Soligt

så skönt väder det varit idag, helt underbart.
Vi har varit ute idag ända sedan kl. 12 till 16, vi började polera en komips bil som står här, vi gjorde inte klart hela idag, det är en gammal jenkare (stavas?) så det är en stoooor bil att polera förhand, jag polerar förhand för att vara säker på ett bra resultat och för att jag inte riktigt litar på maskinen jag har...tänk om den skulle råka bränna bort lite lack, det hade inte varit så lyckat ju.
Kl.15 vakna Liam ur sin skönhets sömn i vagnen, han sover så himla skönt när vi är ute.

Jag har till och med bakat en konstig sockerkaka idag med Liam i famnen varvat med vagnen lite kämpigt var det och kanske därför det blev lite rörigt....smöret brändes på spisen så jag hällde i citron i smeten för att bli kvitt den brända smaken sen hällde jag i rödabär koncentrat, (sån som man har till soda streemern)
jag råkade dessutom hälla i 2dl vatten istället för 1 dl...kakan blev den bästa jag gjort enligt Alex.....jag som misslyckades så trodde jag, men inte då ! =)
vi fikade ute och liam fick sin mat.
Sen grävde vi ner 6 st sättpotatis i vårt lilla trädgårdsland, så nu är det bara att vänta och se om vi får någon nypotatis till midsommar.....hoppas !

Liam har så ont i magen så vi får hjälpa honom med en termometer för att kunna bajsa.....oj så nöjd han blir sen efter det. gullungen. men magknipet vill inte ge med sig...några tips ? kan det vara chokladen jag åt för 2 dagar sen som gör dumma saker mot hans lilla mage ?

Nu har han somnat i min famn igen, nappen åkte ut så fort han hamna i mitt knä, han började söka men somnade så fort tutten kom ut....han skulle väl bara checka så den inte försvunnit eller nått =)

En ny matad njutare


Glad i sin vagn med sin nya solhatt som mormor köpt


I bilen på väg hem igår från farmor och farfar


Liam blev 5 veckor igår


Fredagsnytt

Oj vilken dag det har varit. Det börjar med att vi går upp kl. 03.00, Alex också för han hade super bråttom till jobbet, han sätter sig och matar Liam medans jag springer på toa....'skynda dig, jag har bråttom' 
Jag stressar på och springer tillbaka till vardagsrummet för att ta över matningen. När Alex sen kommer hem idag så berättar han att han nog inte var riktigt vaken på morgonen för när han kom till Gårdstånga med firmabilen kom han på att han skulle köra lastbil in så han fick vända riktning mot hörby istället där lastbilarna står, inte nog med det...han började inte förrän halv fem. 
Så varför stressade jag kan man undra nu ?!
Klockan 06.00 vaknar Liam och jag igen och jag börjar redan känna mig stressad, herregud jag hade inte ens gått ur sängen, allt som skulle hinnas med innan vi skulle vara på BVC 9.30 började snurra runder i skallen, för det tar ju ändå lite tid med en liten, bara matning (flaska), byte blöja, byta kläder tar ca 1 timme, ska han då äta på bröstet så tar det längre tid.
När allt som skall göras innan barnmorskan så beger vi oss och hinner i tid. Allt såg jätte bra ut och jag gillar verkligen den nya "tanten", jätte snäll och hjälpsam.
För 7 dagar sen vägde Liam 3700 gram och var 53 lång, idag vägde han 4100 och är 54 lång...stora killen nu, usch vad tiden går fort, jag hinner inte med känns det som !
Klockan blev 11 när vi var klara, vi kör hem igen, mata, rapa, byta blöja, spännas fast i bilstolen igen...vi ska ju hämta mamma och Hannah för att handla kläder idag.
Jag ska ha med mig vagnen också...katten får något slags frispel när hon får syn på vagnen inomhus, hon har sett den innan så jag vet inte vad som flög i henne, vatten skålen flyger rakt upp i luften när Nala på något sätt sladdar och fått benen under skålen och skjuter upp den i luften, sen sprätter hon lite i vattnet med för att smita ut i en väldans fart....jahaja då var det bara att lägga sig ner på knäna och torka upp en sisådär 7 dl vatten....luuuuuggggnt jag är inte stressad och hade absolut tid och lust med detta.
Vagnen inne, skötväskan packad, ungen i bilen....ja då kör vi.
Det blev lite nya kläder till Liam idag, inte fullt så mycket jag trodde på eftersom en VISS person ringde och sa han slutat jobba och ville bli hämtad...typiskt =) jag hann med att handla en omlott body, de här bodyna som man får trä över huvudet tycker jag är så jobbiga och det tycker Liam också...heja omlott.
Ett par jeans i stl 56 blev det (såååå söta)
3 par strumpor
1 tjockare tröja som han kan ha som jacka nu till våren
2 par lite tunnare byxor
1 solhatt som mormor köpte
Vi tog en paus för lite dricka till oss och mat till lillen sen var vi redo för nya tag, Liam ville absolut inte ligga i vagnen så jag fick bära honom så han kunde snacka med mig och vara nöjd, han snackar jätte mycket nu och det är så roligt att lyssna på.
Jag blev "kompis" med ett par stycken , man blir ju som en magnet när man har en unge på axeln......-naaawwwwhhhhhh, -så söt,  -så liten, -kommer ni direkt från sjukhuset, -han var inte gammal, var några av kommentarerna jag fick....han är faktiskt 5 veckor gammal !!!!!!
Ja sen så åkte vi hem....hämtade först upp Alex, körde hem mamma och hannah.
Liam är helt slut, han har inte sovit ordentligt idag ju så det förstår jag, tur han har en pappa som tycker om att sova lika mycket som han gör för de gick och la sig för några timmar sen =)
Slut är jag också, det märker man nu när man satt sig ner.

Det hände en massa till idag, men nu är jag så trött att jag inte kan tänka klart, vill bara sitta och njuta av stunden ett litet tag till innan det är dags för matning igen.

Ha en underbar fredag gott folk !


Hannah länkade mig www.picnik.com 
bilden här under gjorde jag där...kul program !




















Hannah länkade igår en sida som jag fastnade direkt för, picnik.com jag älskar ju såna här program.


hummm

kan det vara solsting jag fått idag eller är jag bara trött..märkte nu när jag läste det andra inlägget att det var lite stavfel och osammanhängande text....ögonen går ju i och för sig i kors nu så det är nog john blund som smyger sig på.

Update

Dags för en uppdatering av dagens händelser.
Jag har gått upp ovanligt många gånger inatt, Alex gick upp en gång med mig inatt för
han började jobba sent idag, vet inte vad det var med skrutt...extra hungrig ? Han äter så olika nu, ibland bara 90 ml och ibland 120 och 140 ml ibland tar han bröstet direkt också. Jag ger ersättning på nätterna eftersom Liam vägrar ta bröstet natte tid...fråga mig inte varför !

En utav gångerna fick han mat vid 01.00 och sen vaknar han igen vid 02.00 och tröge jag fattar ju inte varför han skriker för han kunde ju inte vara hungrig så jag ska lyfta över honom i vår säng för tröst och då upptäcker jag att stackaren har kissat ner sig....stackars stackars plutt att inte tröga mamma fatta direkt vad han menade, ligga helt blöt är nog inte det bekvämaste ...jag tror jag får doppa mitt huvud i kallt vatten varje gång jag går upp på nätterna för att göra blöjbyte, det blir ju helt galet när man är svin trött och har en sprattlandes och skrikandes unge på skötbordet....ja, han skriker som bara den alltid när man ska byta på honom, någon som vet varför för jag hade bara tyckt det var skönt att få på mig en ren och torr blöja!

Klockan 06.00 går vi uppför dagen, matar, byter blöja och så dricker vi vuxna kaffe, sen bär det av till byn kl 09.00 för att lämna av A så han kunde fortsätta med lastbilen in till Malmö.
Jag kör hem till mamma och syrran som bjöd på frukost....jag tog aldrig med mig vagnen och det var ju synd för då hade vi kunnat följa med ut och titta på när mamma/mormor slet i trädgården =)

När vi kommer hem igen så lastar jag in Liam i vagnen och går ut på nässel jakt för jag skulle göra nässelsoppa till middag idag....nä det är inte äckligt...för er som gillar spenat soppa så är detta ett närliggande resultat + att det är ju en sjukt billig maträtt. Det blev en promenad på 35 minuter.
Liam somna som en stock, han hade ju inte fått sova ordentligt innan på dagen så det var nog skönt.
Hyresvärdinnan kom på en kaffe och hade med sig bullar, vi snackade om lite planer på gården som skall fixax....ska bli kul ! ¨
Efter 2 timmar ute i solen vakna Liam igen....mat...somna om.

Älsklingen kommer hem, vi äter tillsammans.... igen X i taket.
 
Imorgon ska vi till den nya BVC, ska bli kul och se hur mkt han har växt. Hoppas jag kommer gilla denna "tanten" bättre än den andre.

En trött mamma med en trött son efter dagens äventyr.


Ny bloggdesign

Jag vill ha en ny design på min blogg men har inte tiden och orken till det
eller jo tiden finns här men det är så mycket annat som ska göras när lilleman sover.
Jag hade velat ha en  ny och fin header, annan bakgrundsfärg mm. jag vill också lära
mig hur man gör olika fotomontage, foto på foto om ni förstår vad jag menar.

Lite små saker som irriterar förrutom flugorna

Varför är det 2 dagar tills lönen kommer ? Jag är ju sugen på det Nigella gör just nu på tv, något med marshmellows(stavas?) och choklad som ser himlans smarrigt ut.
 Fast det spelar ingen roll för jag har ju ingen bil och det är en bit att gå med vagnen...men ändå, bara tanken på att man inte har pengar får en att bli ledsen och arg...jag blir jätte grinig när vi är utan pengar, det spelar ingen roll om jag inte vill handla jag vill bara att pengarna ska finnas där, inte fler som blir det eller är jag ensam i hela sverige om detta ?!

En sak till som är sjukt retsamt är chokladpålägget i burken.
Jag gjorde mig 2 mackor precis och skulle ha choklad på...men vad tänker de med som tillverkar chokladen ? 
Jag menar vem har en smörkniv som är så lång att den når ända ner till botten utan att man har hela handen full av choklad när man grävt klart i glasburken ? Inte jätte kul och bli rent kladdig med något brunt.
Fruktansvärt irriterande, kan de inte lägga chokladen i nått plattare som ett smörpaket till exempel ?!





Katterna börjar gå mig på nerverna....nu knipsar de av blommorna från min blomlåda också.



Solstråle

Ahhhhhh, solstråle....verkligen !


Sköldpaddan

Här är ett par skitkassa bilder på lampan...jävla systemkamera som har lagt av så det fick bli den lilla vanliga och den suger jämfört med den andra. =/









En slagen Hjälte


Så här gott sover vår prins efter en promenad....
Det blåste en del på mig men Liam hade det gott nere i vagnen !


Jobb eller ledig ?

Nu åkte Alex till jobbet, halv tio ska han vara i Malmö för att köra ut en mejeri tur som tar ca 10 minuter....han som trodde han kunde vara hemma idag men så blev inte fallet och finns där ingen annan som kan köra så får han rycka in. Men lite löjligt är det att köra ända in till Malmö för endast en enda tur....
Vad ska jag och lillen göra idag då.....hummm det är ju så fint väder idag, och att hålla på i rabatterna som inte finns här hade ju varit skoj =) hade också varit kul om man kunde få ut lite blommor här.
Alex hämtade ut ett paket igår som han beställt till mig och Liam, jag fick en super fin nattlampa som föreställer en sköldpadda och i skalet är det en massa små stjärnor, innanför skalet sitter lampor och när man tänder den så lyser det stjärnor i hela taket, blå, grön och orange kan man skifta mellan. Riktigt mysig är den. Liam fick ett schampoo och badskum framtaget speciellt för spädbarn så inte babyfettet ska försvinna, glada blev vi och Liam ska prova schampot och tvålen ikväll.
Ska se om jag kan få en bra bild på sköldpadda ikväll och visa hur det ser ut !


20 April

Önskar
mam
ma och Hannah
en riktigt bra födelsedag idag. 


 

Töttis.

Nu är jag trött i mina tittor, väntar på att hjärtat ska vakna så han kan få lite mat och sen att vi kan sova, hoppas han somnar snabbt och lätt sen igen för jag vill verkligen sooooooova.
usch det känns som om jag inte sovit på 3 månader, att vara gravid är ju inte heller så bekvämt alltid och inte med den nattugglan jag hade i magen. Ingen som berättade för mig att det skulle vara så här ju.......=)
Idag har vi ju varit och firat mormor och moster som fyller år imorgon...moster blir ju moppe myndig och fick en fin fin sådan. Hon har ju aldrig kört moppe innan så det blev övning idag runt runt och runt hästhagen, tror hon får kläm på det ganska snabbt, undrar när hon ska trilla för första gången och om hon är lika modig att sätta sig på sadeln igen som hon är när hon ramlar av från hästen. 
Mamma, min mamma...blir klöddigt att skriva mormor/mamma humm vet inte alltid vad man ska skriva nu ju, iallafall hon fick krukor av oss som hon kan ha utanför sitt växthus där hon just nu håller på att "renovera" utanför, lägga stengångar och sånt, hon fick ett "café" möblemang av pappa, sånt där i gjutjärn och krumilurer 2 stolar och ett bord, jätte fint att ha där ute så de kan sitta och titta på solnedgången över dammen. 
Moster Hannah fick presentcheck av oss och jag tänkte åka och handla med henne på fredag...vi tar bilen för med moppen hade det nog tagit en himla tid och affärerna hunnit stänga. 
Nu sitter jag och skriver en massa som säkert inte intresserar en jävel känner jag....jag är trött OK då blir det lätt så här att man bara pratar och pratar en massa fast att ingen lyssnar, jag skriver istället för just nu har jag ingen som inte vill lyssna på mig... alla sover förutom stackars mig som måste hålla ögongloberna öppna tills lillen vaknar....ja det är synd om mig. 'Yeah right tänker ni...skyll dig själv som skaffa liten' JA det gör jag.

Ska jag gå och rysta bilbarnstolen lite så han vaknar ? Bara lite lite....

Sova själv

Åhhhh så skönt, jag kan sträcka på mig i sängen och vända mig hur jag vill, förut låg man ju som en golvad grönsak och vågade inte röra sig eller rättare sagt jag kunde knappt röra mig för jag var inklämd mellan Alex och Liam, men igår när Liam blev 1 månad beslöt vi oss för att börja vänja honom vid att sova själv....nästan iallafall för han har sin säng intill våran, men det är ju känslan han får av att sova ensam i sängen och inte under mammas haka =)
Det gick bra att sova i spjälisen tyckte Liam, inga protester och han var vaken när Alex nattade honom så han visste ju att han inte låg i vår säng, och han vakna som vanligt under natten.
Han vaknade en utav gångerna vid fem och jag trodde ju så klart han var hungrig så jag släpade mig upp och gjorde flaskan, när jag är färdig och kommer in i sovrummet igen vem ligger då och sover som en stock? Jo min älskade son, var detta bara ett av sätten att jävlas med mig för han vakna inte förrän kl. 6 sen igen.  Men men, nu är vi alla uppe och Liam sitter här i mitt knä och gör konstiga ljud ifrån sig....
Idag ska vi hem till min familj och fira mamma/mormor och Hannah/moster som fyller år imorgon !



Lite akrobatiska övningar så här på morgonkvisten


Så här är det...


Tänk dig in i detta scenarium:
Du är totalt förlamad, du är helt utelämnad i andras vård. Du kan inte prata. De som sköter sig, förstår inte alltid vad du vill.

Ibland lägger de dig på mage fast du inte ens kan lyfta på huvudet. "För att träna nacken" hör du din skötare mumla. Där ligger du med ansiktet mot en luddig filt som killar i näsan, du får kämpa som ett as för att inte näsan ska pressas mot golvet och orsaka andningsnöd. Nacken lyder inte. Du får panik, skriker. Hoppas att någon ska ta dig från helvetet.

Du kan inte gå på toa utan måste skita i brallan, det svider mellan skinkorna. Du läggs på ett bord. Din skötare blaskar och torkar. Det känns obehagligt att bli blöt. Du fryser, vill inte! Du skriker, men ingen bryr sig. Din skötare står bara och sjunger. Bä bä, vita lamm. Precis som om det känns bättre.


Ibland är du så hungrig
att du inte står ut. Magen känns som ett tomt radhus i Vällingby. Det svider och knorrar. Men inte en jävel fattar, istället tar de dig till det där helvetesbordet och börjar slita av dig brallorna igen. Du blir vansinnig och skriker ännu mer. Slutligen får du din mat. Efter 30 minuter!


Ibland när du sitter så
skaver brallan i röven eller i ljumsken, du skriker, ingen fattar. Istället vill din skötare att du ska äta trots att du inte alls är hungrig.


Veckorna går.
Slutligen verkar det som din skötare börjar förstå dig mer och mer, livet blir lättare, du kan plötsligt röra dig! Flytta din kropp, ja till och med greppa saker. En känsla av harmoni infinner sig. Helt otroligt!


Med andra ord
så är det inte så jävla märkligt att barn inte skrattar så många gånger det första halvåret. Undrar varför!


Tänk på det nästa gång
du suckar och stönar då ditt spädbarn skriker.


BVC

Ja vi fick en tid idag 12.45 när jag ringde imorse.
Liam har ju växt så det knakat, nästan så man kunnat se det med blotta ögat.
Sist vägde han 3250 och var 51 lång idag vägde han 3700 och är 53 lång. Stoppa tiden någon, han blir 1 månad imorgon, men vi säger 4 veckor för det låter faktiskt mindre än 1 månad ! =)
På vägen till Hörby så fick vi värsta skrattet av lillen i bilen, man bli alldeles varm i kroppen när man hör skrattet och man smälter när man tittar på honom.
Jag sa till vår bm idag om att byta till Löberöd.... sa att det berodde på att vi inte alltid hade bil och att vi hade närmre till Löberöd, jag tror hon blev lite stött eller vad man säger, ja det var ju inte den bästa nyheten hon fått idag det såg man. det värsta var att hon erbjöd sig att köra hem till oss....opps...jätte snällt av henne men nu var det ju inte så vi planerat. Vi fick vår vilja igenom och väntar nu på att bm i löberöd ska ringa för att ge oss en ny tid.

Imorgon ska vi börja ge honom D-vitamin dropparna, får se om han gillar dom lika mycket som med minifom dropparna för de smakar ju något det gör ju inte vitaminen.

Nu väntar vi på att maten ska bli färdig....ungsbakad falukorv och snabbmakaroner serveras idag, mycket fin fredags middag men man blir förhoppningsvis mätt och jag är hungrig !

Lite att göra

Liten har fått lite näsblod....är detta farligt ? Kan ju ha varit så att jag råkat komma åt något känsligt blodkärl när jag tagit en tops i näsan på honom för att få ut det gröna snoret, han har lite svårt att andas när det sitter kvar i näsan ju men det är inte populärt att få en tops upptryckt i näsan kan jag säga....humm undrar varför ?
Idag ska jag se om man kan göra lite nytta här hemma, får passa på nu när Alex är hemma och kan ha hand om knytet under tiden, för att han skulle göra det jag ska göra är ju högst troligt att han inte gör....haha

Jag ska:
*Ringa lite samtal b la till audi, 
 skatteverket då ett efternamn saknas hos Liam, 
 BVC, kolla om hon har tid med oss ändå för vägning...viktigt ju och sen ska jag byta till Löberöds bvc om det går, tycker ju inte riktigt om de i Hörby som ni säkert har förstått och sen har vi ju bara 6 km till Löberöd så det hade ju varit toppen, synd jag inte visste innan att de hade bvc där. 

*Vattna blommorna för de hänger ner i golvet snart, ja så lessna är de på mig....
*tvätta, det behövs för det är ju bara massa mjölk och kräk kläder man har nu.
*Fixa lite räkningar som ska betalas nästa vecka när lönen kommer, detta är då det roligaste som jag vet, bara att se pengarna flyga sin väg igen....underbart !
 *Be Alex kolla över elementen i sovrummet, vi har stängt av de nu men det pyser om dom, precis som om de ska sprängas vilken sekund som helst.

Nu får jag gå och ringa bvc för de har ju dessa kloka tiderna mellan 8-9 bara.


Onsdagen...

Igår var vi i Ystad, det var egentligen idag vi skulle ditt men det blev ändrade planer för Anna som vi skulle prata med.
Det var lite jobbigt att ta upp allt om förlossningen igen eftersom jag försökt förtränga det hela men det var kul och få veta hur allt hände...tider, hur de gick till väga och hur jag beteede mig. (jag var snäll, inga försök till att vara karatemästare) jag kopierade alla papperna som dom hade skrivit under förlossningen, kul och ha !
Det som var jobbigt var att säga till henne att jag blev sur för att jag inte blev tagen på allvar, när jag sa att jag ville ha lustgasen fick jag ju inte den genast och när jag sa att jag ville krysta så viftade dom bort det men dom kom ganska snabbt fram till att jag menade allvar då jag var fullt öppen och när vattnet gick så hängde knappt Bm med.
 Anna bad om ursäkt igår och förklarade varför de inte trodde på mig, ett "normalt" öppningskede räknar dom med 1 cm i timmen och för mig tog 4 cm en halvtimme, så detta var helt otroligt enligt dom.
Samtalet gick bra och detblev inte så jobbigt som jag trodde, känslomässigt var det ju men jag klarade av det, även att komma tillbaka till sjukhuset var inte heller så farligt.
Jag är så glad för att jag inte har haft några som helst problem med att ta Liam till mig, eftersom det gick så fort tyckte inte bm det hade varit konstigt om jag inte velat det. Men det har jag aldrig kännt och det är jag glad över.
Det finns bara kärlek...




Enarmad

Nu vet jag hur svårt de med bara en arm har det, jag har själv upplevt det men min är ju inte borta den är bara upptagen.
det var inte lätt att bré mackorna med en arm men det gick, sen om det inte är något mästerverk skiter vi =)
Alex är ju på jobb idag så jag får klara mig själv med den lille och min arm. *ler*


Härlig morgon

Ännu en härlig morgon och förhoppningsvis en sådan dag också!
Jag har faktiskt bara varit uppe 1 gång inatt med hjärtat och det var tjugo över två.
runt 5 tiden vaknar han igen men då tar Alex honom och ger honom mat så jag kunde sova
vidare, guuuuuud så skönt det var.
Nu känner jag mig ganska utvilad, jag är ju van vid att få sova 2-3 timmar.
Nu är Liam på ett strålande humör så den får vi ta vara på och gosa lite.




Påsken

Igår var det många som bollade med lilla Liam, vi börjar ju bli många på familjeträffarna hemma hos fam. Poulsen men det verkade inte han ha något emot, sov ju för det mesta. =)
Vi fick mat när vi kom, sen var det dags för ägga-jakten, 7 st som letade ute på tomten, 8 med Liam men han var ju så tråkig att han låg och sov då och vem orkar vänta i några tmmar på att han ska vakna ?! =)
Felicia hittade sitt ägg först och Veronica sitt sist hehe mitt, Alex och Veronicas ägg var gömt i Enbuskar...sjysst =)
När vi alla hittat äggen går vi in och snaskar, jag och Alex åt upp vårt ägg och sen när vi gjort det kläcker han ur sig att vi ska få middag också, nu var ju jag mätt + att jag trodde middagen var det vi åt innan, ingen annan var heller hungrig så stackars svärmor hade stått och gjort mat i onödan....nästan....vi fick en låda med oss hem och den kunde inte Alex hålla sig ifrån länge. =)
När vi kom hem var klockan lite i åtta och hjärtat sov i bilbarnstolen, vi värmde på maten och åt faktiskt tillsammans, Liam vaknar, får mat och sen kollar vi på en film, klockan 22 ca nanne dags......upp och hoppa kl är 01.00.....vadå var du inte vaken ? jaja, mat sen sov han som en stock igen, hoho kl är faktiskt 4 och jag är vrål hungrig.....liket vandrar upp med lillen, matar och byter blöja sen somnar vi igen för att gå upp igen vid 7.30 (sovmorgon)


KUSINERNA JOHAN OCH FELICIA






FASTER VERONICA



GRABBARNA GRUS TAR EN TUPPLUR (FASTERS MAN DAN)


BUSFRÖET CLEO MED MATTE LINNÉA


SYSTERN NOVA MED LILL-HUSSE CASPER

3 veckor

Godmorgon alla morgonpigga. Får ni något påskägg idag ? Jag vet inte om han vet att jag har flyttat så vi får se om jag får något =)
Alex jobbar faktiskt idag igen, han tackade ja till det själv och det är nog mest för att han får 200% idag för det är ju röd dag, och alla $ är ju välkomna !
Liam och jag gick upp vår första runda kl. 03.00 inatt, vi somnade rätt sent kl.00.00 så det är väl därför han vakna först då, sen gick vi upp nu kl.08.00 igen, han har legat vaken ett tag inne i vår säng, skrikit lite på mig men jag har också fått ett och annat leende...nu väntar jag på att han ska somna om igen så jag kan äta och gå på toaletten.
Måste bara berätta om igår när han somnae vi mitt bröst och drömde så började han skratta, alltså ett högt skratt flera gånger så himla härligt att se och höra. =) Synd han inte gjorde det medvetet bara !
Idag ska vi hem till svärföräldrarna/farmor och farfar på påskmiddag.

jisses...jag tror det precis gick upp för mig vad jag sitter med i mitt knä, världens mirakel, jag gråter ju....har jag inte fattat förän nu eller vad är detta varför gråter jag ? han är så fin, mitt hjärta mitt mirakel. 
Han blir hela 3 veckor gammal idag....vilken tid  det tagit för mig att förstå att det inte är någons annans barn utan mitt mitt mitt....nu får jag sluta gråta, men det bara kommer när jag tittar på honom.




Påskägg

När pappa Alex kom hem från jobbet igår så blev Liams ögon jätte stora och munnen gappade när han hörde Alex röst, så kul och se. Nu jobbar han idag igen och sen har han semester tills på tisdag då han jobbar igen. skönt när han är hemma.
När han kom hem igår så hade han grejor med sig hem från våra chefer (vi jobbar på samma företag för er som inte visste detta =) det var varsitt påskägg till mig och Alex och sen fick Liam ett par Jeans 1 tröja och ett par super söta skor...lite stora är dom men snart kan han ha dom och kläderna var stl 62 tror jag och det är också lite stort, han har stl 50 nu, lite stort även detta =) men det är bara bra med större kläder för han växer fort nu.
Inatt vakna han 2 ggr igen, vi gick och la oss 22, tror att det är det som är felet, vi får prova lägga oss 23 ikväll igen och se om han bara vaknar en gång för det var ju riktigt skönt !
Nu får jag se vad jag kan göra för lillen här, han är riktigt kinkig och ingenting verkar vara till belåtelse idag...hummm!


Underbara unge

Idag jobbar Alex, han gick upp kl.03.00. Liam sov fortfarande och sovit ända sen vi gick och la oss kl.23.00, tio över tre väckte jag Liam för då hade han ju trots allt sovit i 4 timmar och det var dags för mat + att jag kunde få hjälp av Alex innan han körde. När Alex kört till jobb så gick vi och la oss igen kl.03.40, när klockan blir lite i sju ringer älsklingen och väcker oss....hummmm, jag tittar på Liam som vänder sig om från höger sida till vänster sida, sen somnar han igen, tio över sju går vi upp och blir matade, efter mat och blöjbyte sätter jag honom i gungan och kan gå på toa och sätta på kaffe.
Helt otroligt han bara vaknat 1 gång inatt, underbara unge.
Nu sitter vi här i fåtöljen och bara myser med solen rätt i ögonen =)


gvgvyvytfwes

Svärmor läser bloggen för hon hade med sig dessa påskliljor när de var här på middag, tack ! =)




Vår våg visade inte rätt...eller så var det vi som inte kunde räkna rätt..vi var ju hos bvc idag och vägde och mätte oss, Liam har gått upp 160 gram och är 51 lång nu, 3250 gram totalt nu och växt hela 3 cm.
Bm penslade på en lilla smörja i hjärtats mun som ska ta bort hans torsk, jag fick med mig lite hem också för att göra om det imorgon och för att även pensla lite på mina bröstvårtor, detta var rena mirakel kuren för allt på hans tunga har försvunnit, nu är det bara kinderna och gommen kvar.....och vi som kämpat med bubbel vatten och bikarbonat utan resultat, varför gör dom inte detta direkt kan man ju undra ?!

Synd jag inte tänkte på att ta ett foto på honom innan, hans mun var rent lilla och likaså mina bröst, när han skulle ammas så somnade han med bröstet vid sin kind och gissa om han var helt lilla i hela aniktet sen...tur det går bort ganska fort. =)

Imorgon ska Alex jobba och det ser jag inte alls fram emot eftersom Liam är som ett frimärke så oroar jag mig lite för hur jag ska kunna äta, gå på toa os v. jag är ju inte den som vill lägga honom ifrån mig för att sen lyssna på när han gallskriker, inte för att han mår dåligt av det några få minuter men jag mår dåligt av det och då blir jag sjukt stressad. Alex har egentligen semester denna veckan och nästa vecka, han jobbar som imorgon och torsdag, nästa vecka på tisdagen !

Gungan...



Boken är till för att tynga ner huvudändan lite så han inte sitter upp helt, nu ligger han lite mer och är säkrare för hans lilla huvud.


Tidigt eller ???

Igår lördag blev Liam 2 veckor gammal, känns som om det var igår han kom till världen. Vi vägde honom idag här hemma och har vi en våg som stämmer så har han gått upp 310 gram sen den 30:e mars då bm vägde honom och då låg han under kurvan så han har ätit duktigt de sista dagarna =)
Vi ska till bvc i hörby på tisdag men jag får ringa till dom imorgon för Liams torsk i munnen har blivit riktigt mycket, det går ner i halsen på honom med, jag tror faktiskt att detta är besvärande för honom, tungan åker in och ut hela tiden så irriterande är det nog.

Vi provade att lägga honom i babygymet idag på mage, han lyfte på huvudet och höll faktiskt det uppe, tittade sig runt lite och sen la han ner huvudet på sidan igen, sen när han vilat lite lyfter han det igen och helt plötsligt "kryper" han  baklänges, liksom släppar sig bakåt.....han snurrar också runder en massa i sängen på nätterna....är inte detta lite tidigt ? jag vågar ju inte lägga honom i soffan längre!

idag har farmor och farfar, farbror och flickvän varit här på middag det bjöds på grillat och potatisgratäng, jag åt dock stekt eftersom grillat påverkar lillen.
Farbrors och flickväns lilla hundvalp Cleo var också med....så söt !
De tog även med sig en gunga som vi lånar av Alex syster, det liknar en babysitter fast den är på ställning och gungar av sig själv och spelar musik. Hoppas bara att den kommer bli populär för det är en perfekt barnvakt om man ska laga mat ect.

Nu är det blöjbyte,igen...gjorde det för bara 5 min sen.....vill ha fler rabattkuponger =)

trevlig söndag!

Zombie...

Tio i tolv gick vi och la oss kl 02.00 var det dags att gå upp och mata, det gick bra och sen somna vi igen vid kvart i tre.
05.00 sa lillen ifrån igen och jag kände mig verkligen som ett vandrande lik....eftersom han inte sov ordentloigt igår så fick inte vi heller sova så det var riktigt tufft att gå upp men vad ska man göra ?
Jag kokar vatten i vattenkokaren, häller upp det på flaska och blandar i ersättningen, sätter ner hela flaskan i ett kallt vattenbad. Det kallnar inte fort nog....Flaskan har en avtagbar botten för lättare diskning och så yr som jag var så skruvar jag av botten och sköljer flaskan under kall vatten för att den skulle bli fortare kall, men hallå vart tog innehållet vägen ? ja jag hällde ut det när jag skruvade av botten...jag blir så trött på mig själv !

Det var hela 13 grader i skuggan kl. 10.30 idag, så skönt, snart kan man plocka fram skjortsen.
Annars ska vi inte göra något idag förrutom hem till gammelmormor & gammelmorfar på middag för den 8:e fyller han år !

Den här katten har någon sorts dragningskraft till Liams saker som är uppblåsbara....denna tillhör babygymmet och jag visste inte att den var uppblåsningsbar så jag fotade lilla Miss när hon så gulligt låg på denna....
 
Alex: Gumman....
Jag: mmmmm
A: denna får absolut inte katterna ligga på.
jag: nähä, varför inte ?
A: den är uppblåsbar
jag: jaha (berättar inte om det gulliga fotot jag nyss tagit)


Jisses !

Jisses.......ska vår son få kolik eller ?
Skrika kan han, hoppas minifom hjälper honom för detta är ju inte kalas kul direkt.
Nu sover han tack gode gud, det har han inte gjort ordentligt på hela dagen men fast att han
sover så ekar hans skrik i mitt huvud nu......
Stackars barn och ha ont i magen....
När Alex kom hem med dropparna så provade vi dom direkt, han fick lite mat och sen var tjuren lös i brallan, heeeeerregud vad en sån liten rumpa kan göra ljud ifrån sig och vi ska inte snacka om hur mycket där kan komma ut.
Förstår han hade ont i magen med all den skit sittandes fast i magen. Han blev ju tyst en stund efter det men sen var det igång med vrålandet igen...kan där vara mer ?


Påskliljor

Ska inte dom här snart titta upp ?
I fogdarps vägkant vet jag att där brukar vara masssssor och dom brukar jag tjuv plocka, vet inte om man får stanna och plocka så men jag kan inte låta bli för de är ju så fina att ha hemma på bordet i en stor stor bunte i en vas.
Visst ?


Sova ?

Liam har låtit mamma o pappa få sova lite i natt, 22.30 somnade vi och först 02.30 vaknade vi igen.
Men sen tyckte väl han att vi fått sova vad vi skulle för kl 05.00 vaknar han igen, nu vägrar han att somna om och sitter i mitt knä...här sprakar det ordentligt i blöjan, han tar i så ögonen nästan rullar runt......mysigt att skita hos mamma. hummmm nu fick jag ett litet leende, vad var nu detta ?
Det ska bli hela 13 grader idag såg jag på nyheterna precis, skönt. bara inte snön kommer ner hit igen för det snöar uppåt i landet, tacka - - - för att jag bor i skåne. =)


Grattis!!!!

Grattis på födelsedagen Moster.




Lita Blandat

Idag har jag försäkrat Liam som kändes konstigt tyckte....försäkra ett barn, jag är ju bara van vid att försäkra djuren och hemmet, haha visste inte ens att jag hade en försäkring förrän trygghansa ringde mig nån vecka innan jag åkte in på förlossningen och meddela detta och sa att jag skulle höra av mig sen när jag kom hem från BB för att få pengar för de dagar jag vistats där inne....skit bra tänkte jag då stannar jag några dagar och tjänar pengar, men så blev ju inte fallet för jag och sjukhus går inte riktigt ihop sen att vi åkte hem så fort var nog också för att jag inte hade fattat vad som hänt riktigt.

Igår ringde bm som förlöste mig och undra hur det var med mig....hon ville att vi skulle ses den 16 för att gå igenom förlossningen igen eftersom det var väldigt känslosamt och jobbigt. Hon frågade om jag kunde tänka mig att få barn igen efter vad jag upplevt och jag kommer överväga kejsarsnitt nästa gång sa jag och det tyckte hon inte alls var bra för då har jag blivit ordentligt skrämd. De få timmarna jag behövde gå igenom var det värsta jag någonsin gjort och hon förklara för mig att en så snabb förlossning gör 3 gånger mer så ont än vad en förlossning på kanske 10 timmar hade gjort.
 När jag låg där inne och efteråt tänkte jag att jag hade tur som bara fick gå igenom 3 timmars smärta men tydligen så är det en mer intnsiv och grym smärta....jag har ju fortfarande svårt att tro att en förlossning på flera flera timmar ska göra mindre ont och det kommer nog inte gå in i mitt huvud heller för nu har jag upplevt denna smärtan som jag inte ens önskar min värsta fiende. Jag började gråta och skaka i hela kroppen och verkligen led med en annan kvinna som jag hörde skrika från ett rum när vi var inne med lillen för att göra pku testet, alla smärtor kom i kroppen igen, fruktansvärd hemsk känsla !

Nu till er nyfikna har jag fotat vårt hus....vi grillade idag igen, vi satt till och med ute en stund och njöt i solen.







En liten tänkare....

Babygym + en massa andra saker

Alex satt igår och kolla på blocket och hittade ett babygym med massa saker på den.
En mobil med olika melodier (tack gode gud, den vi har nu spelar 1 låt och den låten gnagger i mitt huvud) sen kan man ändra ljudnivån på den nya också, figurerna på mobilen kan lysa i taket och de kan snurra.
en skötbädd med uppblåsbara kanter. vi har redan en sån men våra kära katter har punkat ena sidan så den har jag lagat med super lim ett antal gånger nu så en i reserv är ju inte fel =)
En Fisher Price med hink och klossar att passa in i olika hål.

För allt detta ger vi 400:- nypris kan jag tänka mig landar runt en 1800:-




God natt !

Sitter här i soffan och bara slappnar av...lillen har gått och lagt sig med pappa.
Annars idag har vi varit hos distriktsköterskan i Hörby pga Liam fått vita utslag på tungan och i gommen, först trodde jag att det var mjölk som satt kvar men det gick inte bort när jag skrapa lite lätt, dsk sa att detta var Torsk, det är svamp som man säger om vuxna har det men heter Torsk om bebisar har det och är tydligen väldigt vanligt och ska behandlas med vichy vatten som matas med en tesked efter varje amning, hans min var oslagbar när han fick smaka fösta gången, tyckte nästan lite synd om honom men nu tror jag nästan han gillar det för grimaserna är borta (nästan)
När vi ändå var nere i Hörby och snurra så passade vi på att handla lite mat och 3 packet blöjor, våttservetter och en ny babyolja till badet...fick ju passa på nu när man hade rabattkuponger.
 När vi kom hem tog vi en liten vila alla 3...gud så skönt även om det bara blev knappt 2 timmar innan lillen vakna igen så gjorde det susen !
Det blev ostschnitzel, pommes och bearneis till middag idag, jag och Alex kunde nästan äta hela middagen tllsammans innan skrutt vakna.
Efter maten tog vi en runda med vagnen, vi kom en liten bit innan det hördes ett skrik där inne i vagnen, det slutade med att Alex fick bära honom istället för nappen vägra  vi ju ta, han somnade ganska fort igen men det måste ha sett konstigt ut att bära barnet brevid vagnen...lönt och ta med sig vagnen liksom ! =)
Farmor och farfar har satt in en annons i skånskan idag till vår lilla familj och den 5 april kommer vår annons in, ska klippa ut den också och sätta på kylen !
Nu ska jag gå och skrubba mina tänder rena sen bums i säng så jag hinner sova lite innan min lilla milk junkie vaknar!
God natt.


GODMORGON

Godmorgon allihop, hoppas ni sovit gott.
Igår var vi hemifrån hela dagen, vi åkte först till kyrkan i västerstad och möte prästen där som visade oss kyrkan, jätte fin kyrka och stooooor så där inne ska vi få plats många på dopet, sen har vi kaffe och tårta här hemma i trädgården för det är i juni och då är det ju hyfsat varmt ute.
Sen åkte vi hem till farmor och farfar och åt lite frukost, när Liam fått mat ett antal ggr så packade vi ner honom i vagnen för att ut och gå en runda, jag måste ju bli av med alla mina extra 24 kg...jag har kommit en bit på vägen redan -8 kg....kanske blir människa av mig med igen *ler*
Efter en halvtimme var vi tillbaka igen....Alex skulle hjälpa farfar med hans nya laptop innan vi åkte vidare till Tobbe och Jennifer som flyttat in i deras hus som de byggt själva....äntligen, men där är ju lite kvar att göra men nu är det iallafall ett hem....grattis !
När vi var på väg hem så kom vi på att vi inte tagit upp någon mat ur frysen så vi fick svänga förbi pizzerian i Höör och ta med oss hem....gott ! Liam vaknar när vi ätit färdig....tajming....han får lite mat ur tutte och sen provar vi igen att bada honom för han tappade ju sin navel i söndes och vi fick låna en balja av farmor så han kommer ner med hela kroppen i vattnet och slipper frysa, detta gick förvånatsvärt bra, han gillar det...ja till en början och sen börjar vi protestera men då var vi ju färdiga så det gjorde inget =)
Äntligen har man en ren unge Haha
Jag vill att han ska ligga och lufta rumpan lite men hur sjutton gör man det med en kille ? Har man en tjej är det ingen fara om hon skulle kissa men skulle Liam kissa så får han ju det på sig och över allt annat också, så hur gör man ?


RSS 2.0