fredag fredag

ja fredag men inte för att jag märker så stor skillnad på dagarna längre mer än att gubben är ledig helgen =)
Vi är precis hemkommna nu, jag och Liam har varit iväg för att byta mina skor till en ½ stl större men det hade dom självklart inte så det var ju en fruktansvärt onödig körning. Men när jag ändå var där så passade jag på att köpa en present till Alex...kan ju inte avslöja än vad det blev. =)

Vi körde hem till mormor och moster sen och tog en kopp kaffe och Liam fick mat han med, sen var det ganska lagom att köra ner till jobbet för att hämta hem älsklingen.

Nu står grillen på här ute och nypotatisen är på plattan.

trevlig fredag.

tjoho

Var tog solen vägen ? Man blir ju så deprimerad när det är sånt här grått och mulet väder, gud vad skönt det hade varit att åka utomlands till värmen och solen..... ligga på stranden och bara steka, ta ett dopp i havet när det blir för varmt, gå och köpa glass i baren som man ligger alldeles intill.....*pooooofff* Liam gör mig medveten om att vi sitter här hemma i det trista vädret och att det bara är att gilla läget !

Liam har blivit riktigt duktig om nätterna nu, han vaknar oftast bara 1 gång och det runt 4 tiden.
Jag gick upp före Liam idag faktiskt...av ren panik, jag trodde jag försovit mig men klockan var ju bara 7.30.
Jag ska ju till tandläkaren idag kl 10.30 sen ska jag till centersyd och köpa en födelsepresent till A som fyller år snart =)
Och för att jag ska hinna med allt innan vi ska röra på oss så krävs det tiiiiiid

* mata lillen
* byta blöja
* på med rena fina kläder
* Jag fixa håret
* jag klä på mig
* underhålla liam som börjar bli otålig
* bre några mackor
* lyfta upp liam och snacka lite
* trycka i mig mackorna för nu börjar kl bli mycket
* byta kläder på lillen igen efter han kräkt ner de gammla
* värma vatten och fylla upp flaskorna som jag ska ha med
* ta ut vagnen i bilen
* sätta liam i bilstolen
* jag in i bilen

så ser en dag för oss ut när vi ska ge oss iväg och så tänk er lite stress på detta också.

Fötterna är klara

Detta ska man väl vara nöjd med ?






Händerna ligger på torkning i formen fortfarande så vi får se
imorgon hur de ser ut, förmodligen inte lika fina för de var
som sagt mycket svårare att trycka av dom =D

natten,fredag,nästa vecka

Då har man sovit ett tag inatt också, Liam vakna 2.15 och sen vakna han 7.00 igen så det var riktigt skönt.
Nu ligger han och pratar för sig själv i babygymet =)

Vi gjorde avgjutning av hans fötter igår...så himla bra blev det.
Ska se om jag kan göra händerna själv idag, händerna är ju lite svårare =)
foton lägger jag ut sen när de är färdiga.

Jäkla blås väder idag..usch så någon promenad blir det inte idag =(
Imorgon ska jag till tandläkaren och se om jag har några hål, inte för att jag tror det för jag har aldrig haft hål, men nån gång ska väl vara den första. eller ?

På lördag är det loppppppis, äntligen...jag ser framemot loppisarna varje år, hihi älskar dom för man kan ju fynda jätte mycket t ex köpa en gammal träbyrå som man kan slippa ner och lasera, måla lite personligt på den, man kan göra mycket.
Sen är det marknad på lördagen ockå, vi får se om vi hinner med det.

Nästa vecka ska jag in till A jobb i malmö så vi kan "peka" ut maten som vi ska beställa till dopet, vi ska ju ha egengjord smörgåstårta så vi behöver en hel del till 4 st sådana.
Tur skattepengarna kommer snart så man har råd med det =)

Nu får jag uppehålla lillen som börjar tröttna på leksakerna.

ha en bra torsdag.

Morrn morrn

Jissa vem som ligger och sover fortfarande ?
Han har ju i och för sig vaknat inatt, en gång vid 4 och en gång vid 6, men nu sover han som en stock och jag sitter i lugnet helt själv. kl är ju 9.50....
Inatt när jag vaknade till för att kolla att han andades fick jag panik för jag såg inte honom.....jag lyfte på täcket som låg nere vid fotänden, japp där under låg han. Lilla Liam, varm var han också, han har ju pyjamas på sig + att det är ett ganska tjockt täcke.
Han snurrar runder riktigt mycket i sängen nu, tur han inte kan komma någon annanstans.


Ni som ger dumma kommentarer om videon där Liam äter godis, ni kan sluta göra det.
Sköt ni ert så sköter vi vårt, det är ju verkligen inte så att Liam får lite godis varje dag nu och blir helt tills sig om han inte får det, som sagt han är 2 månader och jag tror inte han kommer ha något minne utav detta när han blir äldre och ha ett sockerbehov eller hål i tänderna.
Så lägg av med att fälla dumma kommentarer om hur vi gör med Liam, hade förstått om vi misshandlat honom på nått sätt men HERREGUD det är lite godis han fick slicka på.




Jag blev vinnaren....

Tack till alla er som röstat på mig i  www.linastte.blogg.se  tävling...jag vann ju och det tack vare alla er som läser min flumiga blogg. =)



Så här skrev Lina om min blogg:

här kommer inlägget om den vinnande bloggen http://www.grese.blogg.se/ är en tjej som har de gulligaste designen jag någonsin sett haha supersöta bebisar finns de fula bebisar?

men de är inte dom hon skriver om för de mästa hon skriver om massa saker som är roliga att läsasjelv brukar jag läsa henns blogg inte varjedag men offta:)
man fastnar i den de var nog därför så många av er röstade på just den.
hon upptaderar ganska ofta och de är ju alltid kul!
 men jag ska ge den betyg 1-10 och den får en 9,99 hihi

aja du var en värdig vinnare!



Åskar

Då har vi precis anlänt i vår lya efter mat shoppingen, vi köpte massa grillat och bestämmde oss för att äta det idag, det har ju varit riktigt varmt här, 24.5 grad men väldigt kvavt.
Precis när vi rullar in bilen på gården så börjar det regna såklart och sen brakar det loss ordentligt, herrejisses vad det åskar, marken skakar nästan och vilka blixtar.
Stackars A står där ute nu och grillar och jag kan säga att han beundrar inte åskan direkt, erbjöd mig att byta med honom så han matar lillen istället men matcho som man ska vara så gick han ut igen....hihi!


Godmorgon

Vilken härlig morgon vi har fått, solen skiner och det är hyfsat varmt ute och jag är på strålande humör för Liam har varit duktig inatt.
Vi gick i säng kl.22.30 och lillen vaknar inte förrän 4, precis några sekunder innan A väckarklocka ringde. Jag matar honom i sängen för att jag ska slippa väcka honom för mycket, han äter upp allt i flaskan utan att kräkas och somnar om igen.
kl 06.30 jämrar han sig igen, jag försöker få honom att somna igen men det verkar omöjligt så jag går upp och gör en flaska till och när jag går in i sovrummet igen så sover han självklart men 5 min efter jag lagt mig  brevid honom så vaknar han igen....skumt, det är inte första gången han somnar om igen så fort jag har gått upp, han kan vara helt hysterisk först men så fort jag är utom lukt och synhåll så slocknar han.....hummm!
Vi steg upp efter att jag fått några smajl och lite joller så han fick mat, hela 150 ml denna gången + att han faktiskt behåller det =)
Nu har han varit vaken i 2 timmar, somna precis i min famn här efter mycket stim i babygymet. Han har ju fattat att om han slår på grejorna så snurrar de och gungar, benen de sparkar han också med samtidigt med armarna, han har inte riktig koll på var de är än, hehe.

nu ska jag bara sitta och titta på mitt underverk en liten stund innan jag lägger honom.

videon...

Du som kommenterat godis filmen, står du inte för vad du säger eller ?

Shopping

Då var shoppingen avklarad. Det blev en sjukt snabb runda för vi var lite sent ute, vi hade 1,5 timme på oss innan affärerna stängde men herregud vad det blev kläder till lillen ändå...undrar om vi har pengar över till mat nu ? =)




Alex handlade gipsavgjutning innan idag......äntligen ! (klicka på den lilla bilden för en förstoring)
                                                                                                                                          


Sen blev där 2 par skor till mig med.






Gott och Blandat

Då har bvc Ingrid åkt hem och vi har pratat ut lite om hur jag mår och så, hon tyckte jag låg på gränsen så jag ska göra om "testet" om 2 veckor igen för att se om det blivit någon förbättring. vi får se hur det går !

Liam har gått upp bra i vikt 5300 idag, så vi behövde inte vara oroliga över att han kräks upp all mat emellanåt, för det har ju varit lite oroväckande. Nu kan jag slappna av och pusta ut igen =) Han har fått i sig föööör mycket mat, inte konstigt man spyr då ju, men sen vill man ju inte ge för lite och för sällan heller, så vi kör på den säkra sidan att ge honom ofta men lite sen får han kräkas upp det han inte behöver !
Vi ska prova en annan mat igen...Nan2 denna gången för att se om det ger en mer mättnadskänsla....vi hade nan1 när han föddes men den fck han så ont i magen av så vi byta till Sempers Lemolac så jag hoppas verkligen inte han får ont i magen igen *ta i trä*

Hans förkylning verkar ge me sig lite nu, iallafall hans nästäppa. Nu hostar han lite istället och det är tydligen för att han får ner en massa slem i halsen.
Det låter så tillgjort när han hostar, haha men en så liten kan ju inte göra sig till. Lilla hjärtebarnet.

Nu kommer snart Alex hem från jobb och vi ska ut och handla lite, så skönt att komma ut lite och se omvärlden hihi
Jag börjar känna mig som en apa i en bur, tur vi ska inskaffa en bil till så jag kan få lite luft utanför hemmet.

Innan tyckte jag det var skit kul att handla kläder till mig själv, men inte nu längre...jag har ju för det första inte samma storlek som jag hade innan jag blev gravid, inte så kul och handla nytt och fint då när man inte trivs med sin "nya" kropp. Kan nån ge mig en spark i röven att komma igång med lite träning ? 
sen är det ju mycket roligare att handla till Liam nu när han kommit till världen, det behövs handlas nu också för han växer ju som ogräs.
Jag tillochmed drar i hans body's när jag har tvättat dom ihopp om att de ska bli någon cm större haha


Helgen

Jaha då är denna helgen också gången....tiden går så fort och Liam lär och utvecklas för varje dag som går nu.
Han greppar riktigt bra med händerna, han ska hjälpa till att hålla flaskan ibland, han leer så fort någon tittar på honom...(om han inte är på dåligt humör vill säga) Han snurrar runder som en propeller i spjälsängen i sömnen, när jag vaknar på nätterna för att ge honom mat så hittar man honom i en ny ställning och på en ny plats varenda gång, lite spännande att vakna för att se hur han ligger varenda gång. haha

Imorgon kommer bvc Ingrid hem till oss, som jag skrev i ett annat inlägg så kör hon hem till mig så att jag ska slippa köra till vårdcentralen, för då måste jag och Liam gå upp vid 3 på natten och köra min älskling till jobbet, vi har ju bara en bil.
Så imorogon blir det vägning och mätning igen, de flesta verkar tycka det är kul att se hur mycket deras barn har växt men jag tycker det är jobbigt att se hur MYCKET han växer, han ska vara liten ju =)
Sen blir det 2 månaders snack, vet inte riktigt vad det innebär, tror det är för att se om jag har fått en deprision eller nått annat !

Imorgon är det LÖNING....jiihhooo...fylla på kontot igen är ju aldrig fel, ja de kan få vara där i några timmar iallafall för sen ska jag in och röja på internetbanken så alla de här breven som hamnar i brevlådan blir betalda *suck*
Sen får vi nog köra och handla hem lite mat också, kanske ett par nya skor till både mig och Alex för nu ser det ju ut som om vi är familjen flinta snart =)
Det kanske blir ett par söta små nike skor till Liam också, de är ju så förbannat söta de där små små skorna.
Oj vad han kommer bli bortskämd, allt som är söt, tufft osv kommer ju jag inte kunna låta bli att köpa.


Nu hänger det på er...

ja då var jag med i en tävling för första gången. Det hänger på er nu om jag ska lyckas vinna. =)
Ni går in till http://linastte.blogg.se/2009/may/rosta-nu.html och röstar....hon har skrivit en förklaring hur ni går till väga.

trevligt va ?!

en kod

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/667159/emilie?claim=xv83rcr9k4y">Följ min blogg med bloglovin</a>


vet inte om det var här dom menade jag skulle klistra in den...bloglovin alltså !

Liam's outfit igår

Jag älskar Lundmyr's kläder....så sjukt söta.
Här har han på sig en 'Busunge' tröja och ett par matchande byxor med ett rött
litet hjärta nere på vänster ben.


Jordgubbar

Va fan...har alla hunnit äta jordgubbar redan eller...varenda blogg man är inne på verkar ha det iallafall. =)

Eller så är det bara jag som är sjukt sugen på det nu, ni vet hur det är....vill man ha något speciellt så ser man ju det överallt.
T ex. vill man ha en speciell bil så ser man den modellen överallt på vägarna, varenda jävel verkar ha gått och köpt den bara för det !


Blog lovin

Kan jag se vem som följer min blogg med blog lovin, eller kan jag se OM där är någon som prenumerar eller det förblir "hemligt" ?


Liam ska åka bil

Uhuu vart ska vi åka nu då ?


NÄÄÄÄ, jag vill bli hemma....


Vänta nu här.....vad har du nu där mamma ??????


Ohhhh det är ju kameran du har...


Bäst jag skrattar lite då så folk inte tror att jag är en liten suris !

Liam smakar godis


Grattis



Till vårt lilla hjärta som blir hela 2 månader idag !

Kristi himmels...

och A är ledig, skönt när han är ledig för då delar vi på nattpasset. Inte för att jag sovit mycket mer än vanligt men ändå....när A tog Liam i morse vid 5.30 tiden så vägrade ju han somna om sen såklart....det var dags att gå upp nu tyckte han, han skiter väl i om vi är trötta han är ju pigg och vaken och vill snacka och jollra.
Vid 7.40 tyckte han det räckte med att ligga isängen så då protesterade han ordentligt + att han kissade ner sig själv igen, så typiskt för jag hade lyft över honom i vår säng så nu är där en vått fläck.....
Han hade kissat ner sig i natt också, jävla pampers !

Nu sitter han i pappas knä och försöker härma honom, det ser ganska roligt ut när två st sitter och gör fula minner åt varandra =)

Fint väder idag igen ja....härligt.
Jag såg igår föresten att potatisen i trädgårdslandet har börjat titta upp lite.....jiiippiii jag trodde inte det skulle komma något men nu ser det ju ut som om vi får lite mat iallfall =)


Vad har vi gjort idag då ?

Är riktigt seg idag, trött och hängig...har fått mig en släng av förkylningen som härjar runder, inte alls kul kan jag få be att få tala om. Torr hostar så det river i halsen och klöks, lock för öronen hela tiden och en näsa som inte kan bestämma sig om den ska rinna eller vara igen täppt. Lite störigt faktiskt, att huvudet bultar är jag van vid.

Idag har jag och Liam varit på föräldrar grupp i Löberöd, det var faktiskt helt ok fast att vi fick sitta i en hörna för oss själva och iakta de andra 9 mammorna med bebisar så var det helt ok. jag är ju inte den snackiga av mig bland annat folk som jag inte träffat innan så det passade mig bra att vi var lite sjuka idag =)
Tur att jag inte ser er som läser min blogg när jag skriver för då hade det gått käpp rätt åt helvete. =)

En rolig grej jag kom och tänka på igen, som jag säkert har skrivit om innan men jag säger det igen för jag tycker det är lite komiskt. Barnmorskan som förlöste mig åkte vi ju in och snackade med 1 eller 2 veckor efter förlossningen för att kolla så jag inte fått en depression eller en chock (värre än vad jag fick då) iallafall...när hon suttit där och hållt med mig om att det gör för jävla ont att föda barn och den smärtan kan man inte beskriva mm. mm. så säger hon: förresten....jag har ju aldrig fått barn själv men iallafall....
HAHAHA

Nu sitter jag här i min ensamhet och väntar på att lilla gubben ska vakna igen för sitt godnatt mål, den stora gubben gick och la sig med honom runt halv nio tiden, men han ska jag inte väcka nu, honom väcker jag kl 02.00 inatt för då ska jag köra honom ner till byn så han kan ta lastbilen till jobbet, sen kör jag och liam hem igen för att fortsätta sova, vi ska på en föräldrarträff imorgon igen fast i Hörby denna gången, så det är därför jag får gå upp och köra mitt i natten....måste ha en bil till så vi får ett slut på detta !

Mina ögon börjar bli ganska tunga nu, Liam gör ju inte helt fel i att vakna nu...men sån tur har jag inte.







Usch och fy på mig

Ja då har jag precis ansökt om en ny försäkring på Liam....ja en ny för jag fick hem ett brev om uppsägningsmeddelande....
Usch och fy vilken slarvig mamma jag är som inte har betalat mitt barns försäkring, men det är ju så mycket som går runder i skallen på en nu.
Alla verkar förvänta sig att man föder barn och sen är man inne i de normala förhållanden igen, men herregud det är ju en stor förändring och det tar sin tid att anpassa sig.
Jag brukar aldrig vara slarvig med räkningar, jag lägger det i speciella "påsar" sorterade vilken månad de skall betalas, ja så noga är jag...ordning och reda. Men nu ligger allt utspritt, lite på matbordet i vardagsrummet, lite inne vid datorn, lite i köket och nått har väl hamnat i bokhyllan....detta tar mycket på mitt psyke som ni kanske förstår.
Hur kunde Liams försäkring komma bort ? den som var viktigast av allt att betala...tänk nu om något hade hänt honom !

Som sagt det är en stor omställning att bli morsa...ni som känner mig vet kanske att jag är lite pedantisk av mig och gillar helt enkelt att ha det snyggt omkring mig annars mår jag dåligt. Men det hinns inte med nu och jag mår dåligt av det, jag städar och gör sånt som jag inte hinner med när lillen sover (försöker iallafall) då jag också skulle ha behövt sova för att orka om nätterna.

Nu behöver ni inte storstäda och så nästa gång jag ska komma på besök för att jag har skrivit såhär...ta det med en nypa salt, det är i mitt hem det gäller... hos er skiter jag i vilket för då är det ju inte mitt ansvar att det ser fint ut. haha

ha en brau måndag

Pics


Söt kepa han fått va ?



Slappar i gymet och beundrar sig själv lite i spegeln !


Chockad...

Ja inatt blev jag chockad, Liam vaknade bara 1 endaste gång...klockan visade 4 när han ville ha mat, vet inte om han hade kunnat sova längre eller om han blev väckt av Alex väckarklocka, det är ett sånt där skiiiit jobbigt ljud, ni vet den klassiska väckarsignalen på en radioklocka.
Vi gick och la oss som vi gjort den senaste veckan 23.00 och annars har han vaknat runt 3 tiden, men idag vaknade han en timme senare, skönt eller vadå ? Sen vaknade han nästa gång vid 8....så ja jag har ju faktiskt fått sova lite men inte för att jag var piggare för det, jag tror jag behöver sova några månader i sträck om jag ska vara utvilad haha
Jag får ta och lägga ut lite bilder nån annan dag, måste ju visa den fin fina kepsen vi köpt till honom.

Nu ska jag dricka kaffet klart sen klä på mig och göra mig redo för en tur ner till byn !

haj o ivaj

Uppe innan Lillen

Ja jag är uppe innan lillen jag. Han vaknade till lite innan så jag lyfte över honom till mig i sängen, han tittade på mig med sina stoooora blå ögon och undra nog vad jag höll på med, sen stängdes de fort igen när jag la honom ner brevid mig...ja han somnade om och jag blev pigg så nu rinner kaffet ner. Tänk jag sitter här utan att någon är vaken, sitter här med en färdig flaska och VÄNTAR på att Liam ska vakna...hur ofta händer det då ?


Det ser ut att bli lite finare väder idag jämfört med igår....nakdelen med att solen skiner är ju att man ser hur skitiga fönsterna är.....de är riiiiktigt skitiga så vi får nog ta och putsa dom innan dopet.

Vi har redan skickat ut inbjudningarna och väntar på svar för att se hur många vi blir som kommer. Efter dopet i kyrkan och gudstjänsten *suck* så ska vi vara hemma hos oss i trädgården under ett biiig partytält.
Nu är det roliga kvar...planera, tycker det är kul och planera såna här saker, kalas och sånt. det finns så mycket färger man kan välja bland, man kan kombinera en massa, man ska ha blommor, dukar, servetter mm. Har varit inne på en massa internet sidor och fått tips också.

Nu ska jag dricka lite kaffe innan Liam vaknar....


Tårarna

Ja idag kom Liam's första tårar.....usch säger jag bara....jag blev rent tårögd själv och grät nästan för jag tyckte så synd om honom. det var inte lika hemskt när han grät utan tårar.
Han började gråta därför att: han fick ett bad idag i sin nya badbalja , idag var det kul och bada tyckte han....sen somnade han i vagnen helt naken invirrad i handduken. När han vaknade skulle jag sätta på honom en blöja och klä på honom kläderna men mamma var ju issssskall om händerna...Liam tjuter som om han slagit sig, tappar luften så mycket som han gråter, när jag fått på honom kläderna så tröstar jag honom och ser de där blöta som rinner på kinden och hans ögonfransar som var helt svarta och ihop klistrade av tårarna, då vattnades mina ögon också. Nääää jag är inte blödig.

Tur det inte är vinter för då hade vi haft en gråtandes Liam varenda gång vi skulle ha gjort ett klädbyte.

Annars idag har vi varit ute i stort sett hela dagen, jag började med att tvätta bilen vid 6.30 ihop om att jag skulle kunna polera den senare på dagen vilket inte gick, jag började men insåg att jag aldrig kommer få bort alla dessa asfalts prickarna på bilen så för EN gångs skull tänker jag faktiskt lämna in den för polering...japp ni hörde rätt !
Efter bil tvättandet rensade jag lite rabatter, sen rev jag upp allt gammalt i trädgårdslandet, lukrade upp jorden och jämnade till. Sen satte jag på kaffe och gick in i sovrummet för att väcka Alex och lillen vid 10 tiden.
När lillen fått i sig mat går vi ut för att dricka vårt kaffe i trädgården sen började vi så fröer i trädgårdslandet...morötter, dill, gräslök, rädisor och sallad. Potatisen har faktiskt börjat komma upp så smått i det andra trädgårdslandet.

Nu sitter vi i soffan och ska kolla på film snart....det blir fredagsmys med lillen i knäet och älsklingen brevid, kan det bli bättre ?!

Gravid

Tänkte bjuda på ett collage på min gravida mage...
V.11
V.22
V.32
& V.39....5 dagar innan Liam kom ut !


Uppdatering

Puhhh hemma igen efter en fläng dag...köra hit och ditt, springa in hit och ditt och nu bara sitttttta mina fötter ömmar, måste ha nya skor !

På efterkontrollen gick allt bra, vi pratade igenom förlossningen en gång till, fast hon visste ju inte att vi redan gjort det en gång i Ystad, vi var ju inne en gång efter förlossningen och pratade med hennne som förlöste mig eftersom jag hade fått en chock pågrund av det snabba arbetet ! 
Idag kollade hon inte där nere på mig för det ville jag inte...jag sa att allt var bra och att jag mår skit bra...men hon ska kalla mig nån gång i höpst så hon kan göra cellprovet på mig....usch vill inte men vill veta så jag är frisk ju ! 
Jag har förresten gått ner 1 kg till...skynda långsamt, för det är väl så man säger ?! =) Jag har gått ner 11 kg nu, 12 kg till som ska bort bara *kämpigt*

Vi åkte hem till farmor och farfar sen och tog en snabb fika innan vi stack vidare in till Eslöv och handlade lite nya kläder till Liam, det börjar bli lite smått det vi har här hemma nu *snyft*
Jag hittade inte nån gips gjutning till hans fötter och händer, jag tror jag får beställa det på internet så jag kan trycka av hans fot och hand innan de blir för stora. 

Det blir Tacos ikväll...snabbt, enkelt och gott.  

Nu vaknar den lille och vill ha mat för det var ett tag sen han fick det, hela 3 ½ timme sen.

hej hej


Uppe innan tuppen

Då är Lillen matad och håller på att rapas nu, vi dricker kaffe och jag får snart hoppa in i duschen sen äta lite jag med.
Sen sticker vi och gör våra utflykter för idag.
Uppdaterar ikväll....

hej så länge!

Dagen som gått.

Idag har jag varit flitig, A också....jag har klippt gräset (notera att vi har en handjagare) och A har gått med röjaren, lillplutt sov sig igenom allt oväsen ute i vagnen....skönt att man kan sova så hårt =)

Jag har varit och handlat lite idag, hittade en sån vällingdoserare som jag varit ute efter ett tag nu...äntligen !
Sen skulle jag hämta ut recept till A i Löberöd på apoteket för hans bihåleinflammation men de hade hunnit stänga, de stänger redan kl17.00 så det får vi ta imorgon då !
Hoppas medicinen hjälper honom för det är ju riktigt jobbigt att ha ont + att det hjälper kanske mig också om han blir av med sitt snarkande, hoppas att bihålerna är boven till detta ! =)

Vi grillade några grillbitar till middag och hade pommes och sås till det...smarrigt.
Liam fick på sig pjamas efter vi hade ätit och sen somnade han gott i vagnen efter att han hade suttit och snackat och leet en stund...utmattande det där vet ni =)

Nu ska jag kolla på Grey's Anatomy, det sluta nog lagom tills lillen ska ha mat igen för att sen gå in och lägga oss i sängen.
Vi får gå upp tidigt imorgon om vi ska hinna med, vi ska vara hos Bm i Höör kl 11 för efterkontroll på mig, sen kl. 13 ska vi vara i Löberöd igen för föräldrargrupp. och jag ska hinna duscha, äta, klä på mig, sminka mig och dricka kaffe, Liam ska äta, kissa och bajsa, äta, sova, kissa och Alex ja....han ska nog bara vakna och dricka sitt kaffe innan vi ska köra ! =) Varför är man inte kille så man slipper "göra så mycket" innan ?! *ler*

hej svejs


Kissen på taket

Jag har ALDRIG påstått att våra katter är normala.....

Tror hon var ute efter svalorna som flyger lågt och retas med henne...


Nu fick hon syn på mig...


Hur i helskotta ska jag komma ner då ?


Grattis.

GRATTIS
till min mamma och pappa som hade bröllopsdag igår den 11 maj, hela 20 år!


Anledningen till att jag inte skrev grattis igår eller ringde till dom var att jag inte hade den blekaste om detta.
Men om vi vänder på det så tror jag inte de kommer ihåg min och Alex dag heller, när vi förlovade oss.
Den 28 juli-03 blev vi tillsammans
Den 28 juli-05 förlovade vi oss
Och ska vi gifta oss så kommer det med all sannolikhet bli den...gissa...ja såklart den 28 juli det med.

Så nu vet ni det mamma och pappa och Grattis igen för att ni stått ut med varandra  så länge Hihi
(jag har noterat i almenackan nu)


Bjuder på en bild här som är tagen utanför vårt hus....(vi har faktiskt grannar, på andra hållet =)

 


Så fin så fin...

Då var vi hemma igen efter läkarbesöket och han var så fin så fin.
Allt såg bra ut.
Håller ditt barn upp huvudet när det ligger på magen ? svar: Ja
Öppnar ditt barn händerna ? svar: Ja
Ger ditt barn svarsleende ? svar: Ja
Ger ditt barn svarsljud ? svar: Ja

Idag vägde han 4960 gram och är 56,5 lång. det förklarar varför kläderna börjar bli små ju....
Han har gått upp 320 gram sen den 4 maj och växt 1 cm.
När han blir 3 månader ska han ha sin första spruta....usch !

Den 25 maj ska vi väga och mäta igen, bm frågade mig vilken tid som passa bäst och jag svarade att det inte spelar någon roll eftersom jag får gå upp på natten och köra A om vi ska ha bilen så då sa hon att hon gör ett hembesök för att jag och Liam skulle slippa gå upp på natten och köra. Det var mycket snällt av henne. =)

Nu ska vi bara träffas en gång i månaden istället för en gång i veckan.

Nu den 14:e maj ska vi på vår första föräldrargrupp i Löberöd, ska bli kul och se vilka mammor som bor här i närheten. Vi gick ju i Hörby innan på föräldrargrupp och bytade sen till bvc i Löberöd för det är närmare oss, men vi blev bjudna på föräldrarträffen i Hörby också nu den 20 så den får vi ju följa upp också, speciellt kul för där är en tjej som är lika gammal som mig och har en son som är 1 månad äldre än Liam. 

Nu störar Alex sig och det är jag inte alls på humör för...får gå och tuckta honom lite nu,=) hej så länge...  

Hejsan hejsan

Underbara sommaren kanske är på väg eller är den bara här ett litet tag för att retas tro ?
Sitter och äter äppelkakan som blev bakad igår och får lite ångest eftersom sommaren snart är här....men va fan det är ju gott och sen har jag ju faktiskt fött barn ganska nyligen så då får man väl vara lite mullig ? Fast att jag inte alls trivs i denna kroppen så njuter jag av mitt lilla hjärta och får ta vikten sen...det säger jag bara för att jag har blivit så förbannat lat att jag inte orkar träna =)

Idag  15.45 ska vi till bvc doktorn som ska göra en rutin koll på endast en kvart....ja vi får bara en kvart. Jag frågade min bm sist jag var där om vi skulle komma med en naken Liam för att klä av honom kläderna och blöjan så tar ju bara det 5 min och nu kommer han ju även ha en tjockare tröja ovanpå bodyn och desutom sitta i barstolen. Ja vi får se hur det går...vi blir förmodligen utkastade i väntrummet sen när doktorn är färdig med Liam för då ska nästa bebis in på en femton minuters koll.

Bjuder på några bilder här med en som inte gör annat än sover kunde man ju tro.
De fåglarna som en bild visar är riiiiiiiktigt roliga (hänger ovanför sängen, och jag tycker faktiskt de ser lite läskiga ut)


.

Baka baka kaka

Gubben är sjuk...

Gubben är sjuk...inte Liam utan min andra gubbe......ni tjejer som haft er man sjuk vet vad detta innebär.
Vad ska jag säga mer än att jag har nog ett par tuffa dagar framför mig =)

Natten

Godmorgon eller godförmiddag !
Inatt har jag varit helt off, skönt att det är helg så A kan ta Liam också för jag har faktiskt inte
vaknat en utav gångerna Liam sa ifrån om att han var hungrig....skäms på mig, tur att A hörde det iallafall för han brukar verkligen inte höra när han säger något...det kvittar om han skriker allt vad han kan och ligger 1 meter ifrån pappa.
När jag vaknade till så var Liam naturligtvis hungrig...ja jag vaknade ju inte av mig själv för det var Liam som väckte mig, annars hade jag nog kunnat sova i en hel vecka nu.
När jag försökt tysta honom ett antal gånger med nappen med misslyckade resultat så drar jag mig från att gå upp och göra iordning mat....MEN hallå... nu har nån liten pyssling varit här i spjälsängen och ställt en flaska mat till Liam.
Jag kanske inte hade så fel då dom gångerna jag har letat förgäves i sängen efter en flaska men blivit vannsinig för att nån har tagit den, det kanske verkligen var nån liten pyssling som går och tar den men imorse lurade vi honom för nu hade han missat att hämta den mohahhahaha
sen sprack min fantasi när A berättar att han gått upp vid halv sex och gjort maten för det var då Liam började gny,han ställde flaskan i sängen och hade tydligen berättat det för mig också (jaså),  jag gav Liam flaskan vid sju, kvart över sju nått sånt. Stackars barn som har en totalt döv mamma som inte hör när han är hungrig...jag hoppas detta bara är för att A är hemma och för att det har varit så mycket att tänka på nu de senaste dagarna. Imorgon återgår vi nog till de normala rutinerna.
Tack så mycket älskling för att du har hört honom inatt, tänk om ingen av oss hört något...stackars stackars barn.
Jisses vad man kan skämas för att man sover gott ibland.

Ha en bra morgon gott folk.

KattÄgg ???

Jag tror katterna har missuppfattat det här med att vara katt...





Orkar inte....

Ni får allt vara nyfikna för jag orkar inte ta upp eller berätta vad som har försigått här....jag trodde det skulle bli så bra men jag fick ett bakslag och nu mår jag bara såååååå dåligt, skäms gör jag också.
Vi får se om jag berättar någon dag men just nu är allt så jobbigt och jag vet inte hur vi ska göra, tankarna flyger fram och tillbaka.

Klumpen i magen släppte

Det gick bra, vi slapp göra något med hans tunga nu...de vill ju inte söva honom nu när han är så liten. Det var 50/50 om detta berodde på att han inte vill/kan amma det gick inte att avgöra, vi skulle fortsätta så som  vi gör iallafall. Om vi upptäcker framåt ett års åldern att han har svårt för att prata så skulle vi höra av oss igen för att kanske klippa tungbandet.
Huvudsaken är att han går upp i vikt och inte ner, jag tror jag får sluta bekymra mig så mycket över det här med ammningen även om det kan vara svårt vissa dagar så är ju faktiskt inte det de viktigaste.

Nu sitter vi hemma hos farmor och farfar, det har vi gjort sen kl 10.00, Liam hade kissat ner sina kläder så det var ju tur att jag packade ner extra kläder till honom.
Efter matningen somnade han gott i soffan med farmors tillsyn, när han sen vakna fick han mat igen och sen skulle jag göra ett blöjbyte....efter alla dessa blöjbyten direkt efter maten borde jag ha lärt mig att han ska kräkas först innan jag lägger ner honom för nu hände det igen....han kräker ner det sista ombytet jag har med mig och han får kräk i hela högra örat på köpet också....nice.
Jag får tvätta upp den förra bodyn i vasken och torktummla den, så det är den jag sitter och väntar på nu för vi ska köra hemåt (var det tänkt för en timme sen men som sagt ändrade planer)

Skriver mer i morgon om vad som händer ikväll....tror jag !

Idag gäller det att vara Stark

Godmorgon alla morgonpigga.
Inatt har jag inte sovit mycket. Från kl 23.30 till 02.30 har jag sovit men sen var Liam svår att somna om....han ville inte alls sova men han var inte på dåligt humör heller, jag försökte somna men så fort hn "sa" något så vakna jag igen så det var ganska meningslöst.
Han vill ha mat igen vid 6 och jag puttar till A som är ledig idag att han får gå upp, jag säger till honom att jag har maten här och kramar hårt min kudde....det är 4 natten/morgonen i rad jag får för mig att jag har maten brevid mig, jag upptäcker vad jag har sagt när A är på toa och får gå upp själv och göra maten eftersom det inte finns någon färdig ! Vem F*n skulle det ha varit som gick in till mig om nätterna och gav mig en färdig blandad flaska ?! *ler*

Idag ska vi till doktorn så därför har jag inte gått och lagt mig igen, vi ska vara i Lund kl 9.
jag vill inte alls detta, kan vi inte gräva ner oss eller nått och få en dubbelgångare för Liams ställe ?
ÖNSKA OSS LYCKA TILL IDAG !

Godmorgon

Godmorgon !
Inatt har Liam varit duktig, mamma har fått sova mellan varven. 21.30 går vi och lägger oss, 1.15 mat dags. 4.45 nästa mål. sen går vi upp för dagen 6.45, när vi sitter i soffan så somnar vi båda två, som tur var hade han ätit upp allt i flaskan för den lutade mot hans kind, annars hade han varit helt blöt där *ler*
Sista gången vi gick och la oss då vid kvart i fem så låg Liam i sin säng och verkligen log och små skrattade till sina gosedjur som händer i speldosan....detta är första gången jag hör och ser att han skrattar och leer medvetet åt något annat än mig och Alex. Sööööööt unge.
Tänk att för snart 7 veckor sen hade vi inte honom, men nu kan jag inte tänka mig ett liv utan honom....han är så självklar i vår familj nu, precis som om han alltid funnits här ! Älskar dig Liam !

Nu ligger han i vagnen och jag dricker mitt kaffe och avgudar inte alls detta vädret vi har fast lite tacksam är jag för vår potatis vi satt ner i trädgårdslandet glömmer vi ju att vattna hela tiden !

Idag händer det kanske grejor, eller i morgon...vet inte riktigt men jag längtar, vi städa undan i hela stallet igår så det är gjort och fint nu tills denna anländer. Jag kan inte berätta än för er vad detta är men det kommer inom sin tid. =)

Som ni ser så har jag bytat bakgrund igen och detta för EN VISS person inte gillade min andra bakgrund....här hänger vi inte ut någon, hihi,  men jag hoppas denna bakgrunden är bättre för jag kan inte hitta någon annan. och vad gör man inte för sina nära och kära =)

Titta nu här Farmor och Farfar vad Liam har på sig...passar ju perfekt nu, vad är det snart ett år sen ni köpte den nu eller ? Då visste ni inte ens vad det var för kön på pyret.  


Smile

Sover gott i vagnen.


Vilken natt...

Inatt var jag riktigt riktigt trött och därmed växer irritationen fram och det går så klart ut över Liam när han vaknar och är hungrig, stackars barn som har en mamma som blir irriterad när han bara meddelar att han är hungrig.

Vi gick och la oss ganska tidigt igår, redan vid 21 och då slukade Liam 160 ml ersättning blandat med bröstmjölk, han spydde inte upp något alls så jag trodde faktiskt han skulle sova längre än 3 timmar men vid 00 vaknar han igen och är hungrig...hur är detta möjligt....
ger honom 120ml till, kl 00.30 somnar vi om....eller ja Liam somnar om i korta inervaller för att snacka och skrika och jämra sig imellan sovpassen,
så här håller han på fram till kl blir 2 då jag inte orkar lyssna på hans skrik längre och inget hjälper vad jag än gör så jag gör lite mer mat till honom 120ml igen och det var inga problem att få ner det inte. 
02.30 lägger jag honom i hans säng igen men han är inte trött, Nä han var klarvaken nu och skulle snacka med gosedjurs fåglarna som hänger i speldosan på spjälsängen...
jag bad till gudarna att han skulle somna så jag också kunde få lite sömn....smekar hans panna och näsa hela tiden då jag vet att han har han svårt att hålla ögonen öppna när jag gör detta, men han anstränger sig verkligen för att inte stänga dom helt, nu var jag nära gråten så trött jag var, till slut somna han och jag tror kl var 07.20......JA, jag puffar till min kudde och somnar innan jag fått ner huvudet på den....jag tror jag drömmer, nä det är ingen dröm....han skriker igen...ja nu var han hungrig igen och kl visar 8.

Hur är det möjligt att han kan äta så mycket ? fattar inte hur så mycket kan gå ner i hans lilla mage.

doktorn

Idag körde vi Alex igen till jobb för vi skulle till bvc idag...herregud vad skrutt växer, nu är han snart uppe i sin normal kurva igen....så¨skönt. idag vägde han 4640 och 55,5 cm lång.
Jag ökade hans mängd ersättning idag till 150ml, det slukade vi med huller och bång för att sen spy två ggr.....tacksamt =) men jag var nästan säker på att det skulle hända så jag hade en handduk på axeln, hihi

Igår bajsade han 2 ggr helt själv, andra gången var lite kämpigare fast att det var löst så  skrek han när han kämpade, det kom en ordentlig kladd till nu idag...duktig pojke !

En kompis har varit här idag med sin son som är 1 månad äldre än Liam....kul med nån som man kan prata utveckling osv med. Hon ger också ersättning till sin son så det känns också bra att man har lite gemensamt och att man inte känner sig så värdelös som inte kan amma.

Vi ska till doktorn på torsdag, Öron, näsa, hals i Lund, de ska se om de behöver klippa tungbandet på honom för antagligen är det det som spökar när han ska amma och inte kan behåla vakumet. Tungbandet sitter för långt ut på hans tunga.
Shit vad jag kommer bryta ihop om de ska klippa det, självklart sätter dom bedövning men han kommer ha ont i flera dagar efteråt och bvc sa till mig att jag inte skulle bli förvånad om han inte kunde äta på 2-3 dagar.....vad ska jag göra, stackars liten och inte kunna äta pga smärta men vara vrål hungrig...detta kommer vara sjukt jobbigt och smärtsamt för vår del, se sin lilla son lida och vara hungrig, finns det något värre ?
Men hellre att de gör det nu än när han är äldre för då kommer han ju inte ihåg det...på bb sa de till oss att de klipper nog inte det förrän han är i 4 års åldern, vilket plågeri va ?!
Usch vad nervös jag är, nästan bud på att låta bli att amma för att han ska slippa ha ont, det känns ju som om jag gör det för min skull.
Hoppas de säger att det är något han kommer växa ifrån så vi slipper klippa.

Nu ska vi gå och lägga oss tänkte vi, vi är riktigt trötta.

 natti natt

ny design

Det blev en ny design..har tagit ett antal timmar, men det finns ju så mycket annat att göra emellan och sen ska ju lillen också få sin uppmärksamhet.
Vi får se när jag orkar och har tid att fin putsa resten, det blev ju som sagt lite slarvigt gjort, men men !

Sol sol Sol

Sitter här med ett tjockt lager aftersun i facet nu...jag har för böveln smort in mig 10 ggr idag men ändå, ändå har jag bränt mig. vad är detta ?! Jag ska inte gnälla på att det är sol, men jäkla sol jävel vad du kan ge sveda. Det enda positiva med aftersunen är att lukten tar mig till spanien igen, blundar jag så kan jag låtsas att jag sitter vid husets uteplats med en kall kall corona i handen....eller pina colada som är favvon.
Jorden anropar och jag är tillbaka i vardagsrummet här hemma med nått skit som går på tv *suck*

Inatt tog Alex hand om Liam när han vaknade, vi byte sida på sängen så A låg brevid Liam som ligger i sin spjälsäng mot vår säng.
Igår sov jag 3 timmar som är "normalt" för min del...nu ljög jag,  jag brukar faktiskt få 4 timmar. Vi tittade på film igår och klockan blev jätte mycket, jag tror jag sov när jag borstade tänderna och gick i en dimma in i sovrummet...sneglar på klockan som visar 1.40....konstigt jag var trött då, jag hinner nog inte ens få ner huvudet på kudden innan jag sover och jag som brukar ligga och stirra i en timme innan jag kan komma till ro att somna.
Men fast att jag skulle få slippa gå upp med Liam så vaknar jag likt förbaskat ändå när han säger ifrån att han är hungrig, bara den första gången visserligen, andra gången hör jag inte det men A väcker mig vid 5 när Liam bara skrek och skrek oavbrutet, han hade fått mat och ny blöja men var ändå inte nöjd. Alex deckar i sängen medans jag går upp och vaggar Liam i min famn, det hjälper inte, jag sätter mig i fåtöljen, lägger Liam på mage på mig , drar upp hans ben under sig och på 2 röda så sover han...jag lägger honom i vagnen och sätter mig vid tv för att invänta att han snart vaknar igen, för det var jag beredd på....jag trycker igång kaffet eftersom jag nu har svårt att hålla mig vaken....klockan tickar och ingen bebis som vaknar, jo nu vakna han...attans jag hade ju kunnat få sova 2 hela timmar om jag bara vetat detta för klockan 7 vaknar han...skriket självklart igen för den här dumma dumma magen vill absolut inte ge med sig.
Ärligt talat så vet jag inte vad vi ska göra snart, jag får panik när han skriker och har ont och att jag inte kan göra något mer än att prata lugnt och vagga honom mot axeln . Ger vi fel ersättning eller nått ?

Nä nu ska vi snart ta och titta på film (Wolverin) så jag får sluta skriva, dels för er skull också då jag märker att det blev en hel del =)

Hej svejs

Liam skrattar i sömnen

Liam ligger och sover på pappa...så här:



Han sover djupt och vi får höra det mest underbara, lyssna själva....det måste vara en himla rolig dröm han är i !




Tyvärr så får jag ingen bild när jag filmar honom, men ljudet är där. =)

Bränd

Då var man blond igen...jag fick köpa ett paket till idag för det lyste lite orange emellan, men nu är det bra hoppas jag...lite svårt att se bak på sig själv när man inte har någon spegel....Jane Hallen är super bra, tror inte någon annan hårfärg hade täckt det bruna så som denna gör. Super super.
Liam tittade konstigt på mig när han hamna i knät, hummmm var inte min mamma brunett ?!

Annars idag har jag faktiskt inte gjort ett skit....brännt mitt ansikte har jag gjort så det är rött, snyggt det var innan idag mot det orange blandade håret, haha ser ut som en tomat. Det har ju blåst en del idag så det var ju inte mega varmt att sitta ute i solen men attans vad den tar ändå, jag brukar ALDRIG bränna mig men tji fick jag idag, det sved ordentligt när jag duschade och skulle tvätta mitt ansikte...aj aj stackars mig =) Nu vet jag varför det är sånt tjat på att använda solkräm *ler*

Vi grillade idag igen, det blev laxfileér på menyn, till detta grillade A grönsaker i folie...grönabönor, majs, färska champinjoner, paprika och morötter....till sig själv hade han i ett folie för sig själv och smaska på lök och vitlök för det avstår jag så inte lillen får ont i magen, slutligen kokt potatis till detta. Smaskens var det...
Katterna höll med om detta fast att de inte fick smaka laxen så var de helnöjda....man kan ju undra om de inte får vanlig mat gjord för katter för de hängde nästan i benen på mig när jag skulle sätta ner fatet med grönsakerna. Knäppisar.

Igår satt jag och letade recept på tårtor till Liams dop....ja jag vet det är inte så svårt att göra en tårta tänker ni och ja jag vet att det är ett tag till tills dopet är, men jag tycker det ska bli så roligt så jag vill att allt ska vara perfekt.
Jag vill inte ha vanliga tårtor med grädde, marsan och sylt, nä det ska vara riktigt gott och höga tårtor, sen ska vi inte ha marsipan lock ovanpå eftersom Alex systerbarn är nötallergiker så det får bli sugarpaste. Lite synd om dom inte kan äta tårtan ju !
Tema färgerna har vi redan tänkt på men det är ju inte så svårt eftersom det blir så naturligt med blått när det är en pojke, tänkte lite guld eller silver också....vi får se, som sagt det är ju ett tag till så vi har tid på oss.





RSS 2.0