Rutiner igen och det lilla monstret.

Liam går på dagis igen som vanligt och det tycker han är toppen, första dagarna var lite svåra att komma upp och vakna på morgnarna då Liam måste gå upp senast 5.50. Eftersom han varit hemma i 1½ vecka med vattenkoppor så kom han in i en ny rutin med att sova läääänge på morgnarna, ända fram till 10 ibland.
LYX !

Nu har den nya rutinen kommit igång igen, i fredags knallade han in i mitt sovrum, petade på mig, backade, petade på mig igen och sa maaaamma, veeeelling och täcke. Han petade på mig några gånger och sa samma visa om och om igen innan min hjärna reagerade på att det var Liam som var vaken....klockan var 05.00 !

Igår var Liam's kusiner här, Felicia som är 3½ år leker riktigt bra med Liam nu, innan har det inte gått sådär jätte bra då hon varit ganska ego av sig hihi men igår gick de runt och kramades, sprang runder utomhus och lekte, de samsades riktigt bra.
Liam har lärt sig ett nytt ord och det låter såååå förbannat gulligt när han säger det..
Licia bååm (Felicia kom)

Liam's ord förråd är riktigt stort nu, man förvånas över hur mycket han redan kan.
Räknar gör han ända upp till 10 själv. Häromdagen satt vi och kolla på tv då Liam sa : Mamma, tå taktors. (två traktorer) Och det stämde, där var 2 traktorer på tvn.
Eller som han säger ibland, ånga bilar, en pippi (många bilar och en pippi)

Ett litet monster bor även inne hos Liam, en aggresiv en, när han inte får som han vill eller man inte riktigt förstår vad han menar och man har försökt med alla möjliga ordförslag så blir han förbannad och kommer närmre, sätter sitt huvud mitt emot mitt och biter ihop och säger med en hopbiten och arg röst väldigt tydligt...Neeeeejjj.
Sen kommer sucken och han går där ifrån eller så försöker han igen om det är någon han verkligen verkligen vill ha.

På morgnarna när vi har extra bråttom till dagis och jobb så börjar det här lilla envisa monstret i Liam
Kan själv, Iam näppa acka, (Liam knäppa jackan) ickel (Nyckeln, Liam ska låsa dörren och han ska även ha bilnyckeln och sätta i bilen)

Ja herregud vad stor han har blivit.
Kommentarer
Postat av: Sofie - Mamma till de två

Känns lite som att sitta och läsa om sitt eget lilla monster. Förutom att Casper ännu inte riktigt knäckt den här svenska-koden, hans ord är fortfarande en ren gissning ibland. Men som du skriver så kommer det fler och fler ord hela tiden som vem som helst kan förstå och inte bara mamma.

Dom utvecklas och som du skriver så är vissa saker noga.

När vi ska köra är det noga att stänga dörren, sätta anna och nyckel ska med och sätta Casper sist och sen pekar han så att jag ska vrida om bilnyckeln och sen pekar han på växelspaken. Dom förstår så OTROLIGT mycket och det är ju det som gör att det blir konflikter när dom förstår och försöker förmedla och vi inte förstår :(

Svårt det där. Men en underbar tid :)Så fin header du fått till. DU är verkligen duktig på både kort och tårtor och desgin och allt :)

2011-05-08 @ 09:58:32
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Underbart att komma in på rutin-spåret igen! Har börjat få rutiner på Kira med. Men hopplöst på helgen, hon följer dom inte alls då och jag förstår inte varför. Ett tag trodde jag det var pga Markus, han jobbar ju till 20 på vardagar så de ses ju aldrig annars. Men ja jag vet ej!Barns utveckling är otrolig, det sker så himla mycket på så kort tid. Och det kan bara vända på en fem öring. Kira kunde inte lyfta huvudet igår morse, på kvällen kunde hon! :)

2011-05-09 @ 09:22:21
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: Sofie - Mamma till de två

Sv: Casper är oxå väldigt upp och ner med maten. Vissa dagar går det jättebra medan vissa är mer si så där. Casper har ingen favorätt så men äter det mesta så länge det inte är grönsaker och sånt..Hörde en vis kvinna som sa en gång att barn funkar inte enligt tallriksmodellen. Men om man tittar under en tre månaders period så får dom i sig det dom behöver. Kanske är det bara gröt som gäller en dagen för att nästa vara noll gröt. Men i längden så ger det sig och jämnar ut sig. :)

2011-05-09 @ 13:34:58
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Postat av: SARAS FOTON & TECKNiNGAR

Åh vad söt Liam är!:D

2011-05-11 @ 07:27:18
URL: http://beatlestokig.blogg.se/
Postat av: Eva-Maria

Ja, usch, nu slår de sig mest hela tiden! Men verkar som att det gör mer ont i oss för William är iaf alltid uppe på benen fort som bara den!Sandilli är en sammanslagning av mitt och Eriks efternamn: Sandberg och Illikainen. Så otroligt svårt när man ska komma på ett domännamn sådär men nu är det något eget som speglar oss två =)

2011-05-11 @ 13:56:44
URL: http://blogg.sandilli.se
Postat av: SARAS FOTON&TECKNiNGAR

Ah manuellt kör jag ;D Auto och halvauto känns så fel, jag vill kunna bestämma allt själv och skapa bilden :>

2011-05-12 @ 06:59:51
URL: http://beatlestokig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0