Rymden och jorden tårta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fyllning 1: Vitchoklad och jordgubbsmousse
Fyllning 2: Vanilj och jordgubbsmousse
spacklade med marängsmörkräm
täckta och dekorerade med dekorfondant.
 
Detta var två tårtor som jag funderade länge över, jag hade fått instruktioner om hur de skulle vara, jorden tårta med ett rymdfarkost med en pojkaustronat.
En främande planet med en utomjording och ett ufo.
Jag har funderat och funderat och tja så här blev dom.
 

Banoffe Pie recept

OBS!!! Kondenserad mjölk ska koka i minst 3 timmar före kakan kan göras. Kom ihåg att alltid burken måste vara under vatten för annars exploderar den, och att ha kola över hela köket är kanske inte så roligt !

Skal
14-15st digestivekex
drygt 100 g smält smör

Fyllning
1 burk sötad kondenserad mjölk
2-3 bananer
3 dl grädde
riven choklad

Ställ den kokade kondenserade mjölken i kylskåpet och börja mixa digestivena till fina smulor, blanda med det smälta smöret och tryck sedan ut i en form med avtagbar kant. ställ kallt undertiden som du skivar bananerna och vispar grädden medelhårt.
Bred ut den avsvalnade kondenserade mjölken över pajskalen, lägg de skivade bananerna ovanpå kolan, spritsa eller klicka ut grädden ovanpå bananerna och slutligen strö över riven choklad eller varför inte nått annat gott som tex jordgubbar nu när säsongen är här.

Denna paj tycker jag påminner lite om marängsviss, fast då utan glassen. mycket mäktig men syndigt god.
Lycka till !

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/997276/images/2012/img_1280_4fe8d480ddf2b311500001a8_thumb.jpg

Nheo gnäll

Idag är en Bläää dag enligt Nheo, han är super duper gnällig och vill knappt sova, nu sover han som tur är och har gjort i snart 1 timme. (kors i taket)
Det började igår kväll och det verkar som han har ont i magen, han tar i från tårna så han blir röd i ansiktet och gör konstiga ljud samtidigt.
Nu kommer lite äcklig bajs info för er som är känsliga.
Nheo brukar bajsa MINST 5 gånger om dagen, igår bytade jag inte en enda bajs blöja på honom. Alex hade gett honom gröt till frukost, och han brukar ju få lite gröt då och då så det är inget han ska reagera på och eftersom jag ammar så kan han inte bli hård i magen så jag förstår inte problemet. Imorse la han av en laddning som var väääääldigt lös, kanske lite slemmig också. Sen la han en till ännu lösare och efter det har det inte hänt mer.
Han är fortfarande ledsen och kämpar.
 
kan det kanske vara tänder på gång ? sjukdom ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liam.

Liam min älskade fina trots onge, jag älskar dig så oändligt mycket. Du har nu uppnått toppen på trotsen, ja du har klättrat högst upp (hoppas jag, för värre än såhär kan det väl inte bli) jag sliter mitt hår, jag blir gråhårig, mina öron är bedövade, jag gråter, jag skrattar, jag blir arg, jag blir ledsen, men det är inte bara jag som blir det, du blir minst lika frustrerad som jag blir.
Varför...ja det frågar vi oss nog båda.

Du och dina kommentarer, tex passa dig noga annars får du gå in på ditt rum mamma...eller...Näääääeeeee (med den högsta tonen du hittar) jag VILL inte ta på mig gympaskorna, jag VILL ha mina sandaler (skit kallt och spöregnar) eller....Jag MÅSTE ha godis NUUUU, annars slår jag dig.....eller... Jag är INTE trött (springer som en duracell kanin) jag vill inte sova, klockan är inte mörkt ute, (efter mycket tjat, jaga 3 åring, säga NEJ gör inte så, NEJ inte slå, absolut inte bitas, mm mm) så går han med på att byta blöjan, sen är det samma visa igen när tänderna ska borstas...Jag ÄR inte trött (orden svamlar och ögonen går i kors) väl inne i sängen provar han en gång till innan han landar på kudden...jag är inte ZzzZzz.....

Ständigt är det något att göra, städa, lämna dagis, roa 4 månaders bebis, torka kräk, byta bajsblöjor, söva bebis, leka bebis, hämta dagis, städa, diska medans man dricker kaffet, roa 4 månaders bebis och 3 åring, byta bajsblöja medans den andra skriker färrrrdig inne på toaletten, mata bebis, hjälpa 3 åringen byta tv kanal, vända på bebis som snurrat runt i babygymmet, fortsätta diska, byta kanal igen, byta bajs blöja, avslutar disken, tvättar, bakar tårtbottnar, mata bebis, ge 3 åringen nått att tugga på, göra ärenden, ja ni fattar =)

Ja dessa barn, denna trots, denna Liam...jag skulle inte vilja byta mitt liv för en sekund fast att jag varje kväll är så trött att jag nästan stupar på sovrumsgolvet bredvid sängen.


Notera klädseln här (rött, orange och raggsockor) och att shortsen är på fel håll. skön stil !

-


Nheo här....

Jag får uppdatera själv verkar det som då mamma inte har tid....man kan ju undra om hon inte vill ha det dokumenterat....min utveckling.
ja var börjar vi....

...jo för ett någon vecka sedan kom jag på grejen med att snurra runt, jag låg på mage...ja min mamma hade lagt mig så i babygymmet, där tyckte hon att jag kunde ligga och glo på mig själv i en spegel men det tröttnade jag på så jag skrek, proteserade allt vad jag kunde men det var ingen som kom och lyfte upp mig så då fick jag ta saken i egna händer, jag gungade lite på sidan och vips så låg jag på ryggen, det var lite läskigt till en början med då det gick så fort och jag inte hängde med...mamma vände på mig igen, mest för att se hur jag bar mig åt tror jag så jag provade igen....Ohhhhej vad det var roligt.

Idag vände jag mig från rygg till mage för första gången också, det var tråkigt att stirra upp i himlen så jag snurra runt och det var chockerande men roligt...mamma såg inte händelsen här heller så hon snurra runt på mig och jag vände på mig igen. så nu kan vi det =)

Min mamma glömmer sätta på mig dregglisar ganska ofta, och när hon glömmer det dreglar jag extra mycket för att påminna henne, det blir en del ombyten om dagarna och det tycker jag är skönt, ja det blir en del blöjbyten också.

Jag har fått smaka något som mina föräldrar kallar gröt, det är riktigt gott tycker jag och brukar oftast bli skit sur när jag inte får mer, de säger att det är slut....men vadå....kan man inte bara göra mer ?

Banan däremot var inte alls gott, det spottade jag ut i mammas ansikte igen....haha där lärde jag mig en sak till, gurgla och hjälpa till med tungan, ja då kan saker komma riktigt långt. Nä banan var inget för mig inte, men glass däremot är också jätte gott, mamma gav mig lite igår och jag höll i den själv och tryckte in den i min mun, inte för att jag har sådär jätte bra styr på mina händer än men glassen var ju ganska stor så den var svår att missa....sen tog mamma glassen och då blev jag skiiiiit ledsen, jag grät stora krokodil tårtar men inte fick jag mer glass för det inte utan istället tryckte mamma in tutten i käften på mig och smaskar i sig hela glassstruten själv. ego !

Storebrossan Liam är en rolig filur, han får mig att skratta så jag kiknar och får hicka, världens bästa brossa.
Vi kommer få det toppen när jag kan ta mig fram här hemma, sno alla hans leksaker, stoppa alla hans miniatyr grejor i munnen så mamma också får något att göra om dagarna (hålla koll på mig och pilla ut saker ur munnen)
hitta på hyss när mamma sover, pynta hunden, dra katten i svansen....ohhhh vad jag längtar tills jag kan krypa.

Och växer gör jag det också om ni undra, 7010 g väger jag nu och är 65 cm lång, jag förstår inte varför mamma är tårögd och tittar på mig när hon packar undan mina gamla kläder....dom som är så slitna gör väl inget.

I början på Juli ska jag iväg på ultraljud igen och få min njure kollad, mamma och pappa missade ju min tid här i början på Juni, och vem får lida för det....
skönt och få den kollad igen, hoppas bara den inte vuxit något så är det lugna bananer med mig, inget farligt att ha en multicystisk njure ju men om den skulle växa så kan den ta för mycket plats åt de andra organen i kroppen.
Länsförsäkringar tyckte inte att det var ofarligt iallafall lät det som, mamma sa något om att de inte ville ha mig som medlem där, mamma blev arg och kontaktade Trygg Hansa istället som inte hade några problem med att ha mig försäkrad där, skönt att ha en försäkring !

Nä nu får det vara slut skrivit, blev ju nästan en roman detta.

Min brors fina blåa ögon



Mina fina grön/bruna ögon

Tingeling

Tingeling som blev lite tjock och det fick jag höra från 4 åringen som hämtade tårtan tillsammans med hennes föräldrar, skorna som jag glömt med vilje upptäckte hon också. Men hon såg iallafall att det var Tingeling så något hade jag ju lyckats med !

vaniljmousse lyx och hallon/blåbär


Dora tårta och en fotbollstårta

Dora tårtan hämtades på söndagen och fotbollstårtan på lördagen.

Hallon vanilj


Jappfluff och vanilj

Kalas

Igår var Liam på sitt första kalas, det var väldigt spännande här hemma innan vi skulle köra och han ville ha håret fixat osv.

Jag gjorde en stoooor tabbe bara, kalaset var den 3 juni men jag hade fått för mig att den var den 2 juni, så kan det gå när man har för mycket att tänka på och har sömnbrist.

Lördagen den 2 juni taggade Liam för kalaset, han var uppspelt och tyckte det skulle bli väldigt roligt.

Jag följer Gps där flickan som fyller år bor, fram kommer vi och mormorn kommer ut och meddelar om att kalaset inte var idag....ÅHHHH NEJ var min första tanke, jag var dock inte den första som kommit ut samma dag och tagit fel på dagen haha (fler än jag som har annat att tänka på)

Nåja nu hittade jag ju iallafall, men det var INTE lätt att förklara för en mycket besviken Liam att jag hade tagit fel på dag, han var jätte ledsen så jag fick mutta honom med att vi skulle köra och handla lite lördags godis.
Då gick det bra och han glömde det ganska fort.

Söndagen kom och vi åkte än en gång ut till kalaset och på rätt dag och rätt tid.
Liam var inte lika taggad denna gång men lagom uppspelt ändå.

Sen körde jag hem och gjorde klart tårtan, dammsög, tvättade golven och sen var klockan helt plötsligt 12.50.....13.00 skulle Liam hämtas hem igen.

Han hade haft det jätte roligt, ätit korv och glass och fått en godispåse med ballong.
Liams dag var gjord !

Feber igen

Fredagen den 1 juni började hektiskt.
Förbereda en tårta som skulle bli hämtad idag, iväg för att fixa present till min gubbe som fyller år på måndag, båda barnen är pain in the as just denna dagen.
Liam övertröt och trotsig och Nheo med feber på 38,2.

Nheo fick sina vaccinations sprutor i onsdags (30 maj) och en rejäll laddning förkylning av mig på torsdagen så fredagen var som bäddad för feber.

När presenten var fixad åkte jag vidare till svärföräldrarna för en kopp kaffe och en andningspaus från skrikandet på båda barnen. Nheo somnade i farmors knä då passade vi på och ta tempen igen...39,2.
inte konsigt han var ledsen stackarn, feber nedsänkande till honom och jag ringde 1177 sjukvårdsupplysningen där jag förklarade läget och att jag förmoda att febern berodde på förkylningen och vaccinet men då Nheo har multicystisk njure så har vi fått rådet att åka akut in så fort han får feber. 

1177 ringde till barnakuten och frågade hur vi skulle göra....dom tyckte vi skulle komma in då 39 graders feber är väldigt mycket för en bebis på snart 4 månader.
vid 17 tiden åkte jag och Nheo in till barnakuten i lund medans Liam stannade hos farmor o farfar.
Vi satt i väntrummet 1 timme och det var inte lätt att underhålla Nheo och sen var det så många andra som kom in med sina magsjuka barn, livrädd var jag för att bli smittade av det.
18.10 kom vi in i inskrivningsrummet där vi tog tempen (37,5) och kollade syresättningen vilket var super bra (inte som sist då den var super dålig när han hade lunginflammationen 6 maj-12)
systern tittade på hans allmän tillstånd som just då var en glad och snackig Nheo, han kissar, bajsar och äter som han ska så hon var inte orolig att det kom från njuren utan mer som jag trodde, förkylning och vaccinet.
Vi fick med oss kisse prov rör hem som vi skulle fylla med lite av Nheos kiss om vi blev oroliga och komma in med det så gör dom en test.
18.20 ca var vi på väg hem igen. snabbt och lätt.
Nheo har fortfarande idag lite feber men inte så hög som igår, han är väldigt gosig och blir super ledsen om han måste sitta/ligga själv en stund.
Måtte detta gå över fort och sen vill vi bli skonade från sjukdomar på ett braaaaaa tag nu tack.

RSS 2.0