En dag i skogen

Idag tog vi en tur till skogen för att leta svamp...det gick inte sådär jätte bra med svamparna men vi fick en trevlig promenad med ett barn som älskade det och en hund som var överlycklig, Shelby var super duktig på inkallning, det trodde jag inte men även om hon fick upp nån lukt så tvärvände hon om jag kallade på henne....duktig !


ber om ursäkt för den dåliga kvaliten (mobilkamera)


Vi mötte en gigantisk myrstack, Shelby ser ju liten ut i jämförelse med stacken.Sen åkte vi hem till mina föräldrar där Liam provade på att vara glasögonmodell.
Inte riktigt hans grej tror jag !
hopp hopp, det har han lärt sig hur man gör nu så det är det han går runder och gör hela tiden nu hoppar.
Äckelheter och smaskigheter på jobbet

Jobbe veckan är slut och denna dagen har bjudit på både äckelheter och smaskigheter.
 
Imorse när vi skulle ha ut maskinerna från garaget upptäcker vi lite hushållspapper som ligger bakom huset, lite bruna fläckar var där på pappret med , sen ser vi högen.....fy f*******n säger jag bara, jävla svin som har satt sig där och gjort nummer 2, jag hulkade och hulkade.
Hur fan kan man göra nått sånt ?
(ingen av oss ville röra högen så den ligger kvar) blääääää

Sen fick vi en glad överaskning när vi samlade upp löv vid kyrkan....för ett tag sen lyfte vi upp en gravsten (natursten), en bamsing är det, vi lyfte upp den och la stenmjöl under eftersom den börjat sjunka ner i marken där kistan är, kistan förmultas ju och då sjunker ju även marken (det är därför de flesta gravstenarna står lite på sniskan)

Mammorna som har sina barn i den graven kom idag och gav oss en hel form äppelkaka med vaniljsås, de uppskattade jobbet så mycket och ville ge oss något. 
Sånt är riktigt kul när de visar sin uppskattning !
BVC resultat 18 månaders kontrollen

Ett tecken på att man har för mycket i huvudet är när man glömmer bort sin sons 1½ års dag...
Han blev 1½ år igår och det glömde jag bort, fy på mig.
skäms lite faktiskt.
Bara man inte glömmer 2 års dagen då...nä

Jag och Liam är nästan precis hemkommna från BVC, som jag misstänkte så blev det ingen vaccination idag...puhhh tyckte ju jag men det sura äpplet får jag äta nästa vecka istället om Liam är frisk då vill säga.
Doktorn och bvc-tanten gjorde lite tester på honom för att se att han utvecklas som han ska, han fick bygga med klossar, vissa var sin mage, näsa, fötter och sitt hår var, rita, sparka boll, ge bollen till mig, lägga saker i en vagn.
Sen tog vi en längd och vägde honom.

1½ år=

13,2 kg
48,7 huvud
85-86 längd

Liam är lång för sin ålder och tror han kommer bli en lång kille så som sina föräldrar sa doktorn.
Längden blev ett ungefär eftersom Liam ABSOLUT inte ville ligga ner på skötbordet där de mäter längden, vi hade en liten brottningsmatch, Liam vann med 1-0.  


Lite om jobb och Lite om Liam's tänder och dagis

Imorgon Onsdag ska jag på frukostträff med jobbet...de inne i stan har frukostträff varje onsdag klockan 09.00 och vi 2 som är ute på landet ska in till stan imorgon för att jag ska få träffa en del av de som jobbar i Svenska Kyrkan.
Kan ju vara rätt så trevligt att veta vem det är som man pratar med i telefon lite då och då och vem det är som betalar ut ens lön och vem det är som man kanske ska sammarbeta med nån gång då jag får hoppa in i kyrkan en söndag som vaktmästare mm.

Jag skulle ha åkt in till BVC med Liam imorgon eftermiddag, vägning, mätning och vaccination men jag tror jag får ringa och avboka den tiden då jag märkte idag att Liam var väldigt snorrig (man får inte lov att vara förkyld vid vaccinationer) och dagis personalen berätta för mig idag att de knappt fick liv i honom efter sin middagslur...de går och lägger sig 12. och brukar bli väckta runt 14 om de inte vaknat av sig själva innan, men Liam vaknade inte och ville inte bli väckt heller men till slut fick de upp honom och då var klockan 15.15...han har varit väldigt hängig idag sa de och nu här hemma är han ett gnällmonster, går och drar en i benen och vill bli buren samtidigt som han kan beklaga sig lite. 
stackars liten !  

Tänder är där på gång det med, upptäckte häromdagen att hans trettonde tand var uppe och såg idag att en till är på väg upp....där är säkert fler som är på gång upp men jag sticker gärna inte in mina fingrar i Liam's mun...han är som en liten piraya den.
Någon frivillig kanske som inte bryr sig så mycket om en liten topp av fingret ryker ????


Morgon bilder på Liam


Jag bad Liam ta ut nappen och Le åt kameran....Första bilden trodde jag ansiktet skulle spricka på honom så som han försökte le men andra bilden blev jätte bra.Liam välter sin bil med vilje och tar sig om huvudet och säger Åhhhhh.Slutligen en slängkyss till er alla
Jobb

Då har man jobbat på det nya jobbet i 3 veckor och jag trivs, jag hade nog aldrig klarat av att ha ett styrande jobb där en person går hack i häl på mig och säger till mig vad jag ska göra och inte göra...

...kyrkogårdsarbetare är väldigt frigående, särskillt när man jobbar ute på landet så som jag gör, man gör allt själv, man tar egna beslut om vad som ska göras, man tar det i sin egen takt osv. Det är min grej det !

Idag är det söndag och det är röstning som väntar på schemat, jag vet vad jag ska rösta och är inte ett dugg osäker...vet ni ?

väll ska jag "gå i kyrkan" Jag måste ju lära mig alla knapparna till belysning, headset, högtalarna, klockorna mm.
Det är skymningsmässa ikväll och passar på att ta chansen att lära mig lite det som en vaktmästare måste kunna i kyrkan om nu min arbetskamrat skulle vara borta en söndag när det är, dop, bröllop, mässor, gudtjänst mm.
Jag tjänar ganska bra på att jobba en söndag så jag tackar inte nej idag....annars är jag inte alls glad för att jobba helger, det förstör så himla mycket för mig tycker jag, men nån gång då och då kan jag ställa upp =)


Nä nu ska jag gå och väcka Alex för snart får vi göra oss iordning för att ge oss iväg att rösta, de stänger 13 här nere där vi ska rösta och öppnar sen igen 17, men då är det för sent för min del eftersom jag ska jobba.


Babyliss Easy Cut rekommenderas

Vi har köpt oss en Babyliss Easy Cut.


Alex skulle göra premiären igår, jag sa till honom att läsa instruktionerna innan han satte igång...jag hade redan läst dem i bilen på vägen hem så jag visste, men det jag sa till Alex gick nog in genom det ena örat och ut genom det andra...han var ju så inställd på att få testa den nya prylen och det direkt.

Jag hör ett skriii från badrummet och sen frågar han mig varför jag ställt in den på det näst lägsta steget..?????..jag hade inte rört apparaten men Alex trodde av någon konstig anledning jag hade suttit och meckat med den i bilen och förberett allt inför hans klippning när vi kom hem.
Men icke !

Och det var ju inte så att han provkörde maskinen på ett mindre synligt ställe ifall att det inte skulle bli snyggt direkt på huvudet, han körde en sträng mitt på skallen.
Jag kan ju säga er att jag fick mig ett gott skratt iallafall, det såg riktigt roligt ut, hade jag fått lov att fota honom igår så hade ni fått se men det fick jag absolut inte ;)

Resultatet blev inte alls tokigt ändå, han klär i det och det växer ju ut ganska fort igen.

Jag provade den idag på Liam, först körde jag på den högsta nivån och stegrade mig neråt 2 hack, det syns inte jätte mycket på honom men det blev jämnt och fin och inte sådär jätte långt som det var innan.

Detta är första gången jag vågar klippa Liam i hela håret...så fruktansvärt enkelt och resultaten blir super snyggt, sen ett annat plus är att barnet inte behöver sitta still, man kan klippa även om han springer runder utan att vara rädd för att göra honom illa.

Rekommenderar varmt denna makapären !


Katten hos Veterinären

Idag har jag kört och kört och kört bil lite till.
Jag fick en tid hos Veterinären klockan 8.30 idag med katten, veterinären som jag fick en tid hos ligger enkel resa här ifrån mig 7 mil, det var den ende i närheten som kunde ta emot så fort och att han hade röntgen (men den behövdes inte tack och lov)

Allt har gått fin fint med Killen, jag lämnade honom runt nio tiden och for sedan iväg till jobbet som ligger 3,5 mil där ifrån, jag hjälpte min arbetskamrat med att samla ihop löv med trädgårdstraktorn, jag stannade på jobb ca en timme innan det var dags att köra igen för att hämta min katt.

De hade sövt ner honom, rakat högra sidan på honom för att sen skära upp såret lite till för att få "snygga" sårkanter som de sedan kunde sy ihop, de hade inte räknat med att få sy honom men såret var ungerfär lika stort i omkrets som en tennisboll, så det var ju ett ganska kraftigt sår han fått...och detta då av ett slagsmål trodde dom.

Ni kan ju tänke er hur vår katt ser ut nu, en långhårig perser katt med ena sidan rakad.

Killen fick ett dräneringsrör som ska hjälpa till att det läker fortare innifrån och ut och sen fick han en tratt på huvudet som han ska gå med ca 1 månad, stackars katt.

Så nu gäller det för min och Alex del att tvätta såret, tvätta hans ögon, och kamma hans päls eftersom han inte klarar av att göra det själv nu med den dumma tratten.

Killen är fortfarande lite groggy efter besöket och var betydligt lugnare i bilen på väg hem, men den stackaren orkade väl inte klaga mer.


Slutet gott allting gott, hoppas vi på !


Ännu mindre tid övers

Nu när jag har börjat jobba så finns där verkligen ingen tid över till att göra en massa ärende, jag som tyckte jag hade dåligt med tid innan men nu är det verkligen dåligt.

Jag jobbar heltid, 7-15.45 mån-fre och nu när jag väl kommit igång så är det en massa jag måste få gjort som jag inte kan om jag inte tar ut ledighet och det vill jag ju helst inte göra nu när jag är ny.

Den 22 sept ska Liam på 18 mån kontroll samt få vaccination, i armen denna gång om jag inte minns fel.
Ska bli intressant och se hur stor min lilla påg har blivit nu.
Liam ska vara hos BVC 15.30 så jag får ta ut 1 timmes ledighet.

Jag upptäckte nyligen när jag skulle lyfta undan katten från vår klumpiga hund som var på väg att trampa på honom att han hade väldans ont på höger sida vid revbenen, Killen som vi kallar honom har väldigt lång päls så när jag känner över revbenen utan att trycka (ifall han har ont) så kan jag inte känna skillnaden på om det är revbenen som är brutna eller om det är pälsen som är jätte tovig, för där är liksom lite knutigt och som sagt jag vågar inte trycka där.
Jag behöver åka till Veterinären...men när ska jag ha tid med det ?
Kan tyckas som om jag skiter i vilket men det gör jag verkligen inte, jag älskar alla mina djur och vill verkligen inte att de ska lida.
Jag får ringa till veterinären.

Jag måste åka och prata med min mvc, Liam är snart 18 månader och det börjar bli dags att tänka på nummer 2, haha det lätt som något helt annat...jag menade ett syskon.
Jag behöver inte åka och prata med henne för att jag redan är gravid...så lugn nu alla nära och kära, jag är inte gravid.
Jag måste prata med Henne pga andra orsaker som gravidrädsla, förlossningsrädsla, svår förlossning, svår gravid, kejsarsnitt mm.
Så där behöver jag boka en tid för ett personligt möte och därmed ta ledigt.

Det är så typiskt att man ska behöva en massa måsten nu när man är ny på arbetet och inte vill/kan ta ledigt hur som helst, men för mig är detta viktiga saker (särskillt katten) som jag måste få gjort, snarast

 


Tröttfis

Är man förkyld och väldigt trött kan man somna hur obekvämt som helst.


HeltidsJobb

Idag har jag börjat på mitt nya jobb.
Min pappa hittade jobbet till mig i måndags och jag åkte på en gång ditt för en intervju, det visade sig att de behövde mig redan idag eftersom 1 kille där skulle sluta och det var bråttom att få in en ny.
Jag har haft extrem tur som fått ett jobb så pass fort och dessutom heltidsjobb.

Jag sa upp mig på mitt andra jobb, där hade jag inte så mycket arbete ändå eftersom jag blivit uppsagd pga arbetsbrist...så min anställning där skulle ha löpt ut den 1 nov.

Jag har gått och blivit kyrkogårdsarbetare, något som jag aldrig trodde jag skulle bli.
Jag trodde aldrig jag skulle börja jobba inom kyrkan, men så blev det och vi får se om jag trivs där eller inte.

Det är säsongsarbete jag har och det innebär att jag slutar jobba nu den 28 november och börjar igen i april-2011 om jag trivs och vill fortsätta.

Idag har jag och Kurt klippt gräs, putsat till gräset, gått med trimmer, använt lövblåsen, sen har vi gått runt bland gravarna och tittat till dem som kyrkoarbetarna inte har hand om, alltså dom som anhöriga har hand om.

Tack pappa för du hitta jobbet åt mig, det känns så skönt att ha en heltidstjänst.

Det enda jobbiga är att Liam får vara på dagis så himla länge nu och att han är super gnällig när han kommer hem för han är super duper trött.


RSS 2.0