Zoo

I torsdags var vi på Ystads Zoo, det ligger en bit härifrån men det var det värt.












Solen värmde och alla våra tjocka tröjor åkte av efter en liten stund.

Liam ville helst springa själv hela tiden och ibland fick man hejda honom när han fick upp farten och det var nerförsbacke på rullgrus.
När det var uppförsbacke på gräset så var Liam inte dum, han ville upp i vagnen så han slapp gå...puuhhhh jag och alex fick vår motion iallafall.

Liam åt glass och sockerbulle men varken sockerbullen eller glassen var någon större favorit hos herrn.
Jag och Alex åt också glass och sockerbulle och hos oss slank det ner utan problem.

En trevlig dag i värmen.
Liam uppskattade det, han var helt frälst i de små lammen och tupparna.


lyckade macaroons och lite bilder på liam

Jag lyckades göra Macaroons dagen efter sen.
Nu vet jag själv vad hemligheten är, blanda aldrig äggvita med något som har lite vatten i sig för då rinner det bara till slut.

Jag skållade mina egna mandlar och lät dom inte torka så där var ju fortfarande lite vatten kvar på dom.

När mandlarna torkat så gick det betydligt bättre, men jätte snygga blev dom dock inte.

flyllningen är smörkräm med citron smak !




Macaroons misslycka

Igår provade jag baka macaroons kakor som ska vara enkla att göra...
Vad är det som är så enkelt då undrar jag ?
Jag misslyckades grovt och förstår verkligen inte varför för jag följde receptet till punkt och pricka men ändå blev det totalt misslyckat.

Ni kan ju själva se beviset här, jämför min bild med tårtspecialisten fina macaroons.



Nu undrar ni säkert hur jag har kunnat misslyckas så här....Ja det undra jag med.

I receptet står där att man sen ska spritsa ut små runda kakor i stl med en femkrona....Yeeah right, vem behöver en spritspåse när man kan hälla smeten direkt från bunken...

Ni får gärna prova där hemma och säga till mig om ni lyckas och berätta vad er hemlighet är.
Smaken var där inget fel på men jag vill ju lyckas få formen på kakorna med !


Om Karnevalen

Nu har jag liiiite tid att sitta ner och skriva, inte mycket tid dock för snart vaknar lilleman igen, men en kort sammanfattning av lördagen ska ni få här.

Lördag eftermiddag lägger vi Liam för att vila, jag och Alex försöker också ta oss en tupplur så vi skulle orka med kvällen, men såklart ringde alla telefonerna när vi lagt oss, vi ignorera dom till en början men de fortsatte att ringa och ringa så vi gav upp vår sömn.

När Liam vaknat fick han sig ett bad medans jag packade hans saker han behövde ha med sig till övernattningen hos mormor och morfar.
Det blev en hel del han skulle ha med sig, vattenkokaren, flaskor, plasttallrik, plastbestick, välling, massa blöjor, ombyten, täcke och kudde, nappar och resesängen.

Alex började förbereda maten här hemma och när jag precis skulle köra Liam så kom Alex lillebror Sebbe och hans flickvän Linnea hit, Sebbe skulle vara vår privat taxi.

När jag kör Liam till min mamma och pappa kom massa tankar upp i huvudet, goda som onda....hemska tankar som bland annat att Liam skulle bryta nacken och inte överleva och goda som att han totalt skulle skita i att jag körde därifrån och att han skulle ha hur kul som helst med hunden Ådi och deras hästar.

Pappa hjälpte mig att koppla in vår bilbarnstol i hans bil, sen lasta jag av hela bagaget jag hade med mig och vinkade hejdå till Liam, Liam verkade inte bry sig jätte mycket när jag sa hejdå och pussade på honom...han hade fullt upp med att titta på hästarna som morfar visade honom.

När jag kom hem kom Rubi hit.
Vi satt ute och grillade, drack öl, vin och lite grogg.
När vi ätit och druckit lite till så åkte vi till Karnevalen, det blev ganska sent vi kom ditt så vi missade karnevalen och där var så fullt med folk överallt så vi kom inte in på någon pub eller dans heller, allmänt piss om man säger så.
Det vi gjorde var att gå, gå och gå för att leta upp nått ställe med mindre folk men det var ju dömt att misslyckas med så mycket folk överallt så det var ju mindre roligt.
Vi gav upp och bad vår privat taxi komma och hämta oss.
Lite i 3 på natten var vi hemma igen.

Dagen efter mådde jag hur bra som helst, vilket jag inte trodde jag skulle göra, det var ju ett bra tag sen min kropp fick smaka på den typen av sprit intag.
Jag hade sagt till ALex dagen innan att han fick ta det lite lugnt med spriten för att det var han som fick köra på söndagen så vi kunde häta hem Liam.
Gissa vem som mådde lite mindre bra och gissa vem som fick köra.
Jag körde, vi var hemma hos pappa vid 12 tiden och Liam hade haft det hur bra som helst.
Super skönt att höra.

Min mamma skrev i förra inlägget:


Jag kan berätta att det var världens ängel vi hade hemma hos oss ! Han var glad som en lärka hela kvällen och framåt 21 började han gnida sig i ögonen och då var det dags för sängen. Vi la honom och sen la jag mig i min säng och läste en bok tills Liam somnat (tog ca 20 min för han kollade noga hela tiden att jag var kvar...+ att Ådi kom och slabbade ner honom med dregel...vår Grand Danois ...suck)Han vaknade 3 ggr på natten och det var bara att stoppa i proppen i munnen och stoppa om honom så sov han igen. Kl 06.30 var han pigg och vaken igen och fick sin vällingflaska. Sen var det full rulle igen tills Mamma och Pappa kom framåt förmiddagen.Jag körde ju och jobbade så morfar fick ta och roa sig med Liam. Så sammanfattning = inga problem alls ! Kanonkul !


Vi tog med oss kameran men det blev inte fler bilder än såhär =)


Sen låg kameran fint i väskan bort glömd.


Hjälp mig....Barnvakt och karneval

Nu måste ni hjälpa mig att komma över dessa jobbiga känslor...hur gör man ?

Imorgon (lördag) ska jag och Alex på karneval, Liam ska sova över hos sin mormor och morfar för första gången.
Detta är jätte jobbigt för mig då han aldrig sovit borta förrut.
Jag tvivlar inte en sekund på mina föräldrar att de inte fixar det, det är ju hos mig problemet ligger.

Hur ska jag göra för att kunna slappna av och dricka lite vin och öl ? 
 
Alex lillebror ska köra oss ditt och hem, sen dagen efter ska vi själva köra och hämta Liam.

Detta är första gången för både mig och Alex som vi lämnar bort vår finaste skatt en hel dag och en hel natt, det är första gången vi ska sova här hemma utan vår son.
Hur konstigt kommer inte det att vara då ?

Hur ska jag kunna slappna av och ha roligt med mina vänner...jag vill ju så gärna komma ut och roa mig och slippa....ta mig inte fel nu....Liam för en kväll.  

Som jag skrev innan så litar jag fullkomligt på mina föräldrar, och vi kommer att lämna vår bilbarnstol hos dom så om de vill köra någonstans kan de göra det och om något skulle hända så har dom ju barnstolen...inte för att det ska hända något men om !

Och hur ska det gå vid läggdags ? Liam har blivit jätte svår att lägga, eller ja inte jätte svår men svårare än förrut för innan kunde vi bara lägga honom i hans egna säng och gå ut ur sovrummet så sov han.
Nu vill han antingen sova i samma säng som oss, eller i vår famn (om han är riktigt trött) eller att någon av oss ska sitta brevid honom när han ska somna i sin egen säng.

Hur kommer han att reagera när det inte är sitt sovrum han ska sova i och inte i sin säng eller våran säng eller i våran famn ?!

Humm vilket dilemma...allt kommer gå jätte bra intalar jag mig själv, jag intalar till och med mig själv att jag inte alls är ett dugg nervös och att jag inte alls har magknip.
Jag måste ju komma över denna rädlsan att komma ut och roa mig lite.

Hur har ni kommit över känslorna när ert barn sovit borta för första gången ?


Liam

Har glömt att berätta för er att Liam kan nu mera resa sig från sittandes till stående utan att ta hjälpa av något, det lärde han sig en dag förra veckan.
Innan när han har trillat så har han krupit till närmsta föremål för att sen resa sig upp igen men nu fixar han det utan hjälpmedel.

Korv och äpple och banan är något Liam har fått dille på, han fullkomligt älskar det.
Jag skalar ett äpple och ger honom det helt och sen går han runt och gnaggar på det.
Jag vet inte om han tycker om det just för att han kan hålla i maten själv eller för att det helt enkelt är gott =)

Det är så roligt att prata med Liam nu, han förstår allt man säger till honom och han svara när man pratar med honom, inte för att jag förstår allt han säger men vi har en trevliga pratstunder.

Vi gjorde ju om hans spjälsäng, tog bort långsidan och satte upp en stödbräda där istället, men han vet fortfarande inte hur han ska gå ner från den, konstigt för det är ju en sån liten bit ner till golvet han ska.
Men från vår höga säng kan han gå ner från utan problem, känns faktiskt lite säkrare att ha han i vår säng ibland när han vilar middag, konstigt...sen slipper jag gå in och plocka upp honom när han vaknat med, han kommer ut själv när han sovit färdigt i vår säng.


Promenad






Världens bästa video

Världens bästa video på när Liam och pappa delar på en bunke havrefras med mjölk.


Om jobbet

Förlåt, lite dålig uppdatering här visst.

I torsdags gick jag brevid Annica på jobbet Personlig Assistent,
jobbet i sig är inte alls slitsamt och är nästan för lugnt för min del.
Jag ska ha hand om en och samma brukare och visst...på dagarna är det ju en del man ska göra
* Handla mat
* Tvätta
* Laga mat
* Städa
osv.
Men på kvällen är det ju inte alls nått av det ovanstående jag ska göra eftersom personen innan mig på dagen gjort allt detta.
Jag ska "endast" sitta hemma hos brukaren och "bara vara" eftersom han kan allt själv, så det är mest ifallatt skulle vara framme jag ska vara där och ja, självklart se till så att han får i sig nått litet i magen på kvällen och att han kommer i säng.

Jag tror jag ska jobba 16.30-22.30 på tisdag, tors, lör och sön.
Är inte säker på start tiden så jag får ringa och kolla upp det imorgon och sen är ju inte "sluttiden" säker den heller för vem kan vara så säker på att brukaren sover 22.30 ?!

Ja det var lite om jobbet det, inte alls min stil att jobba med något sånt här, som jag skrev i inlägget Jobb, jag ska jobba
så är det ju nu en sak till som lagts till på listan jag "inte vill göra egentligen"
* Personlig assistent
* Kvällar
* Helger
* Lugnt och stilla
Jag vill ju ha mycket och göra hela tiden, är inte van vid att bara sitta och inte göra något.


Maj maj månad och vi eldar i brasan för att värmepumpen har strejkat, den verkar också tycka att det ska vara slut på kylan nu så den sprutar endast ut kallluft till oss !

PS. Liam hälsar till sin farmor och farfar att han inte alls gillar dom nu eftersom dom åkte till Grekland idag och när han hörde vad dom sagt till mig så blev han allt lite upprörd....de skulle få 33 grader på fredag DS


Vattenkoppor eller Virusprickar ?????




I tisdags såg jag 3-4 st sådana här plitor/utslag på Liams ben, sen på torsdagen kom där fler på sidan av magen.

Utslagen är upphöjda, lite lite gult i mitten men de verkar inte besvära Liam mer än att han är gnällig, hängig och trött.

Nu är frågan vad detta är...jag har googlat lite och sett att det kan vara både vattenkoppor och virusprickar.



Imorse kom Liam ut från badrummet så här, han hade rotat lite i mamma och pappas underklädeslådor och hitta nått som han tyckte var passande som mössa.


Den 1 Juni har Liam fått dagisplats, vet inte om jag skrivit ut det innan.
OMG vad jag är nervös inför detta, helt okända människor för både Liam och mig, och dem ska ha hela ansvaret på Liam. (det är ju faktiskt skillnad när släktingar passar honom)


Jobb, jag ska jobba

Klockan är 4.30 och här sitter jag, jag gick upp med Alex klockan 4 idag för att dricka lite kaffe,
inte var han till mycket sällskap inte, han har redan kört iväg till jobbet så här sitter jag nu själv med kaffet i handen.
Jag hör hur Liam hostar från sovrummet och hur Shelby försöker komma till ro igen efter att hon varit ute och kissat.

Anledningen till att jag är uppe så här tidigt är att jag ska iväg och jobba idag, ja ni hörde rätt jag ska jobba.
Jag behöver ju egentligen inte vara uppe 4 timmar innan jag ska köra men det är för att jag ska slippa stressa sen när Liam vaknar, jag tror faktiskt jag kommer gå och lägga huvudet på kudden igen när jag fixat klart allt jag ska.

Jobbet är ett par timmar än sålänge som personlig assistent, sommarvik.
3 saker jag alltid sagt om att arbeta är aldrig jobba som:
* Personlig assistent
* Kvällar
* Helger


Gissa vad jag ska göra nästa vecka på jobbet.

Idag kommer Liam's farmor hit och passar honom hela dagen.
Hoppas det kommer gå bra, Liam är stört förkyld och är mega gnällig.
Lite nervöst är det men jag vet att allt kommer gå bra och skulle det vara något så ringer hon och då tar jag mig hem, tur det inte är flera mil iväg jag ska jobba.

Nä nu får jag lyfta på den fete jag sitter på om jag ska hinna blunda lite till innan skrutten vaknar.

Ps: Förstår ni hur skönt detta känns att jobba lite, det är så himla skönt efter att ha varit hemma i 2 år och äntligen komma ut och känna lite pengar.


Bilder


Bilen utan hjul där bak förstår jag inte varför Liam tycker är roligare än nallepuh bilen som är hel.

Liam tar en sväng på den hela "dilen" (bilen) innan frukost.
 
Ådi och Shelby tröttar ut varandra.





Ps. Bilderna är tagna med min nya mobiltelefon Vivaz, bra kvalitet


En Pigg och envis unge

Igår gjorde vi inte för mycket, städade, plockade undan, tvättade och Alex höll på med sin lastbil lite.
På kvällen grillade vi, blev en ganska sen middag jag tror klockan var närmare halv åtta när vi fick maten på bordet.
Liam badade efter middagen...väl behövligt då han ätit mat själv och doppat pommes och korv i bearnaisesåsen och sen kletat in det i hela ansiktet och håret så han var gaaaaanska så flottig efter det haha

Runt 21 fick Liam välling och pyjamas. Därefter brukar han  vara helt slut och vilja sova men inte igår inte....
vi försökte gå och lägga honom ett antal gånger men det ville han inte, sen tog jag ut täcket i soffan och satt med honom och då brukar han somna men inte igår inte.
En massa spring i benen hade han och var förvånansvärt pigg trotts klockan var långt över läggdags.

När jag och Alex kollat klart på filmen så var klockan 00.00 och Liam var fortfarande uppe, sprang runder och lekte och stojade.

Vi borstade tänderna allihop och sen kröp vi ner i våra sängar, men Liam ville inte ligga i sin säng inte så han tog ett kliv upp i vår säng, inte för att sova utan för att BUSA, Herregud unge.....SOOOOV.

Tillslut somnade han och ALex sa till mig...ahhhh nu kommer han nog sova gott och länge imorgonbitti.
HAHA tjiii fick han och jag visste att han skulle vara uppe i den tiden han brukar vara.
(Liam brukar vakna 7.30)
Fast lite längre sov han för klockan var 8.15 när han slog upp sina blå (om man inte räknar med att han väckte mig redan vid 6 först)

Jag förstår inte hur han kunde vara så pigg igår fast klockan var så mycket.


RSS 2.0