Ifredags

I fredags var vi hemma hos mina föräldrar och åt god middag som Elin bjöd på eftersom hon fyllt år, vi fick smarrig efterrätt också.

Så här såg Liam ut i bilen på väg dit och sen på väg hem.




Inatt sov vi

Woho inatt sov Liam hela tiden, jag har däremot vaknat 3 ggr och stoppat i nappen och lagt på honom täcket, men Liam har sovit och det är huvudsaken.
Så himla skönt.

När klockan slog 7 sov Liam fortfarande men det gjorde inte Shelby, hon väckte mig och gick sen ut i vardagsrummet och morrade åt sopbilen som stod utanför och förde en massa liv med soptunnan....VA FAN när Liam och jag äntligen får sova ska sopbilen komma, vad gjorde han här så tidigt ? Han brukar komma på eftermiddagarna.

Det var bara till att gå upp och tysta ner hunden.


Kan det vara 1års sprutan ?

Inatt har inte varit mycket mer olik än igår natt.
varför vaknar han nu helt plötsligt kl. 2 och är jätte orolig, grinig, gråtfärdig tills han blir helt utmattad av det och somnar om igen för att sen ha ny energi kl. 6.30 ?!
Liam som alltid annars har sovit sig nätterna igenom och vaknat som en solstråle på morgonen klockan 7.30 har helt plötsligt blivit mardröms nätter, tycker så synd om honom att han inte kan sova ordentligt.

Jag börjar undra om det inte är sprutan han fick i måndags, svullnaden har i och för sig lagt sig lite men han är fortfarande stel och det känns som om han har en sten innanför skinnet fortfarande.

Ni som har gett ert barn 1 års sprutan...svullnade de också upp och blev sten hårda som en knuta på benet efter den första sprutan de ger i benet ?  

Den första sprutan
spänner sa bvc när vi skulle sätta sprutorna och den andra sprutan svider, men den första ska väl inte spänna så här långt efteråt ???


usch och pi vilken natt

usch vilken natt.
2.41 vaknade Liam sittandes i sin säng, han grinade och yrade men han var nog inte riktigt vaken, han la sig ner igen fast på fel hål och på mage, men jag lätt honom ligga så för annara var ju risken han skulle vakna igen om jag vände på honom.

Han somnade inte om riktigt utan var jätte orolig till och med klockan slog 5.00. När han vaknade då igen så låg han än en gång på magen åt andra hållet med täcket som en knöl under magen.
Jag vände på honom och till slut somnade han om igen, sen var han pigg och vaken igen klockan 6.30 då det var dags att gå upp tyckte han....usch jag vände mig om och försökte ignorera hans galande och höga skrik...när klockan var 7.00 gav jag upp och gnuggade bort gruset ur ögonen och stapplade ut i vardagsrummet med en go och glad unge på armen.

Varför vakna han så tidigt inatt ? kan det vara tänderna ? eller är det sprutan i benet han fick i måndags (1 års sprutan) där är han röd och svullen, han är liksom så hård på bulan på benet att man kan tro där är en sten innanför skinnet.

Nu ska jag dricka lite kaffe, gå och se vad mitt lilla monster hittar på i sitt rum och sen röja undan lite tills sotaren kommer idag. 

 

Mina 2 första Sugarpaste tårtor




                                              


1 år



sen blev det fullt hus med släkt och vänner.


En massa saker fick han.









En lyckad 1 års dag tyckte Liam det blev igår och tackar så hemskt mycket till er alla.


Kartong Bokstäver

Igår provade jag på att göra bokstäver i kartong lite snabbt, jag såg på Panduro Hobby att man kunde köpa sådana där så jag provade på det själv och jag blev hyfsat nöjd, men nu vet jag till nästa gång att jag ska ha mer slät kartong än den pepsi kartongen jag använde och vara mer nogrann med maskeringstejpen så där inte blir fula vek och skarvar.




Fingerfärg



Ballonger är en billig leksak


Jag testade Iskaffe igår, det var himmelskt gott och jag är fast !


Jag var på Panduro Hobby igår och guuud vad jag älskar den butiken, tur jag var där inne utan Alex för han hade väl fått spel på mig som gick runt och runt och bara njöt och tittade på alla roliga pyssel grejor.
Jag hittade iallafall det jag var ute efter, eller nja inte riktigt allt men det viktigaste....Sugarpasten att täcka tårtorna med.

Nu är det bara utstickare i blommor jag skulle behöva, men jag vet inte var man ska få tag på dom om man inte beställer över internet och det finns där inte tid till.


bilder och video liam


När Lucas och Liam lekte,
Liam avslutade kvällen med en glass framför fönstret där han hade koll på bilarna.



Trillade lite, fick ett plåster av mamma eftersom hon satte Helosan på såret jag fick.



Lite vinglig och lite gnällig...men detta beror inte på att morsan har gett mig nått annat än vatten att dricka, jag håller på att få en joooobbig tand till höger om den där uppe och det rubbar min balans lite. (bara så ni vet, liksom)



Här leker jag med hunden, jag tycker det är roligt att ge henne skit från golvet som hon tuggat sönder från en sliten toffla.



pssssst. glöm inte bort att ge mamma förslag på förra inlägget...tror hon behöver lite hjälp så jag inte behöver äta en skit tårta på söndag, hihi


Jag behöver er hjälp...

Om ni skulle äta en tårta vilken av dessa fyllningarna skulle ni kompinera och tycka var godast att äta tillsammans?


Hallon mousse

Citronfromage

Ahlgrensbilar mousse

skumbanan mousse

toblerone mousse

vit eller mörk choklad mousse

jordgubbs mousse

Om ni har andra goda fyllnings förslag så skriv gärna dom.




letandet fortsätter

Igår var Liam's kompis Lucas här med sin mamma och pappa Therese och Patrik, lite blyga var de allt båda två till en början och sen lekte de var för sig i varsin ände av rummet, sen tillsammans.
Lucas fick sin försenade 1 års present av oss, en microfon som gör en massssa ljud, gissa vem som tyckte om presenten mest....japp Liam.
Alex bakade shake and bake brownies som blev uppskattade, till och med hunden lyckades få i sig någgggra stycken medans vi inte var i vardagsrummet....gahhh måste få bort det beteendet hos henne.

Jag sitter och letar och letar efter tårtor som jag ska göra till Liam's 1 års dag, först hade jag hittat en prinstårta som jag tänkt göra med sugarpaste, men nu har jag andra ideer i huvudet som är väldigt förvirrande, vilken ska jag göra vilken ska jag göra ?

Fyllningarna har jag redan hittat, tror jag om jag inte ångrar mig igen.
Ahlgrensbilarmousse, glasskräm och chokladsmörkräm att täcka tårtan med under sockerpastan så den inte blöder.

Måste bara berätta att jag gått ner 2½ kg nu med på denna veckan, jag blev chockad när jag ställde mig på vågen imorse och hade jag vetat hur jag gjort så hade jag gäääärna delat med mig eftersom jag vet att där är fler som går och bär på lite gravidkilo fortfarande.

Nu vill inte Liam sitta i sin stol vid fönstret längre och kolla bilarna som passerar ute på gatan så jag får gå och roa honom nu.

Ps. på lördag den 20/3 får gärna nära, kära och bekanta komma ut och fira Liam's 1 årsdag eftersom vi ska ha släkten här på söndagen när han fyller 1 år.


idag

Fredag idag, inte för att det gör nån större skillnad hos mig.

Idag fick Alex sovmorgon för han skulle besiktiga lastbilen i malmö vid 9 tiden som han hade körförbud på som han inte visste om sen i januari, oppps som det kan gå.

Jag vaknade lite i 7 och fick panik eftersom Alex fortfarande låg vid min sida, han brukar ju försvinna hemifrån kl.4....skakar om honom lite och kommer sen på att han har ju sovmorgon idag, men då var det ju försent, jag hade ju redan väckt honom och 2 sekunder senare vaknar Liam pigg och glad som alltid. 

Vi går upp alla 3, sätter liam som vanligt på sin fårskinns matta där han snällt sitter och väntar på sin välling medans han kollar på Vakna med The Voice på kanal5. 

Sen när han har fått mat så var det nästa som skulle ha mat (hunden) och sen skulle det ha blivit kaffe tajm, men kaffe burken var tom....grrrr min bensin på morgonen var SLUT.

Alex sticker iväg 

Annica ringer och jag hade gärna bjudit henne på en kopp kaffe men som sagt guldet var ju slut, hon ringde mest för att säga hej.
Sen ville hennes rastlösa dotter ut en sväng så då kom de hit här och bjöd mig på en kopp kaffe, vilken lyx att bli bjuden på kaffe hemma och jag slapp ju packa in Liam i bilen för att köra ner och handla kaffe själv, lyx lyx. 


Nu sover Liam sin eftermiddags lur och då passar jag på att kolla olika tårtor, jag hade nämligen tänkt ge mig på ett försök att göra en kreativ tårta när Liam fyller år. 
En prinstårta. 

vi får väl se hur det går och om ni får se några bilder på den ! 

nu gråter plutten 


bedövad dregel Emilie

kl 13.45 ska jag var hos tandläkaren, jag är där i god tid men blir inte insläppt förrän 14.05
väl inne i stolen frågar mig den nya tandläkaren vad hon ska göra.
Tja tänkte jag, det vet hon väl för jag antog hon läst journalen men tydligen inte för hon trodde bara hon skulle ta av ett tandsmycke men jag visste att 2 hål skulle lagas.

Hon läser journalen och ser då själv att 2 hål ska lagas.
Bra då kör vi igång tyckte jag för vi hade ju redan missat 20 minuter.
Hon slippar ner klistret som tandsmycket suttit fast i och sen sätter hon sig vid sin dator igen, fråga mig inte vad hon gjorde där men tid tog det, ca 15 minuter satt hon där och jag låg fortfarande snällt och väntade på sprutan som aldrig verkade dyka fram, inte för att jag längtade efter den men tiden tickade på ju.

Sekreteraren kom in igen, hon sprang fram och tillbaka flera gånger och verkade inte riktigt veta var hon hörde hemma.
Hon förberedde sprutan, sen hönsade hon vidare igen.

Tandläkaren tog nya röngen bilder på mig men de 2 första misslyckades så hon fick ta 2 nya, det tog självklart också lite tid, och där kom hon fram till att jag hade 6 hål som var brådskande....konstigt tyckte jag för jag känner inte av ett enda av dom, ett visste jag att jag hade men det är bara för att jag själv kan se det.

Hon bestämmer sig för att laga ett av hålen innan nästa patient skulle komma in, då hade hon alltså 10 minuter på sig att fixa det.

Hon sätter sprutan till och sticker mig 3 gånger i munnen + att hon droppar massa överskott från sprutan i munnen på mig som jag självklart råkar svälja.

Hon sätter sig lite vid datorn igen sen vänder hon sig om till mig och säger
- OPPSS, jag råkade bedöva fel sida på dig.

Nu kändes det som om jag bara skulle resa mig och gå därifrån, men jag bara glor på henne och undrar om hon skojade med mig.
Hon undra då om hon fick bedöva andra sidan på mig med, Nej var mitt svar för bedövningen hon satte fel bedöva halva min näsa upp under ögat och halva tungan och halsen så nej det fick hon inte då frågade hon om hon fick borra UTAN bedövning
självklart fick hon inte det, men tro inte att hon gav sig här inte, hon bedöva mig på andra sidan där nere på en tand ändå och började borra och laga ett hål.

Men detta hålet säger hon sen när hon var färdig att det bara var provisoriskt änsålänge och att hon skulle riva upp det nästa gång vi sågs för att göra det ordentligt.

MEN HERREGUD varför laga ett hål provisoriskt, varför inte göra det ordentligt från början ? 
Jag är ganska irriterad nu efter detta besöket hos tandläkaren som tog mig 1 timme, 40 minuter där jag den mesta tiden satt för mig själv och inget hände, sen får jag bedövningen på FEL sida av munnen. 

nu har jag fått 2 nya tider där vi ska laga hålen, inte vill jag ha denne tandläkaren igen.  
dyrt dyrt dyrt.


Uppdaterar 21.36
Tandläkaren gjorde klart för mig att bedövningen skulle sittai 1 timme ungefär
klockan 21.10 släppte bedövningen på mig och det var helt uuuunderbart, bedövningen satt i i ca 6½ timme.
ville bara ha det sagt, haha


Ny vagn

Igår köpte vi en ny vagn till Liam.
Jag satt inte och velade ett dugg när jag såg vagnen och läst lite omdömen om den som jag googlade.

Vagnen heter Bradford och kommer från Harald Nyborg, inte visste jag att de hade sådana grejer tills jag läste deras reklamtidningen häromdagen för en gångs skull, tur var ju det.

Vi bytade vagn pga vår andra vagn Crescent Atv (som förövrigt ligger på blocket nu i Hörby) kan man inte vända sittdelen så Liam kan endast se den som kör och det är inte han så intresserad av, märkte det när han hängde ut över vagnen för att se åt det andra hållet.

Med bradforden kan man vända handtaget om så han både kan se den som kör eller se vart man kör.
Kanon tycker jag.

Sen priset på vagnen var ju verkligen överkomligt!


gammla vagnen
&
Nya vagnen


Har ni hört något om denna vagnen eller har en själva så skriv gärna av er !


Svart/vitt och lite färg

Sådär backar Shelby alltid upp på fotpallen eller soffan för att...
...ja sitta !




Man tager vad man haver.

I detta fina vädret vill man ju inget annat än vara ute fast att det är snor kallt.
Jag, Liam och Shelby packade in oss i bilen och åkte iväg till Annica och Felicia, där tog vi en snabb kaffe medans Shelby väntade så snällt i bilen, sen skulle Annica på jobb och Felicia till dagmamman.

Liam och jag hoppade in i bilen och körde till mormor ute i skogen där de bor så att Shelby fick en liten belöning för hon suttit i bilen en stund...Ådi, mamma och pappas hund blev jätte glad att vi kom, han struntade såklart mest i oss och tackla om kull Shelby direkt.

När vi fikat med ytterligare en kopp kaffe och ätit negerbullar/chokladbullar som mamma gjort och några stycken i mini format till Liam så gick vi en liten promenad...
...Shelby var så lycklig att hon knappt visste vart hon skulle ta vägen...jag tror Ådi blev ganska trött på henne till slut när hon sprungit runt honom 50 elva gånger och nafsat lite på honom.

Kan säga att båda blev ganska trötta av den promenaden och när vi skulle köra hem alla 3 så hoppade Shelby in själv i bilen och jag har aldrig sett någon hund hoppa in så fort i en bil innan...tror hon var trött jag !

Man tager vad man haver när man inte är beredd på en utflykt i det kalla.


Gnisslar tänder

Vilken härlig dag, solen skiner och ger värme men det är ändå 6 minus, man får sån energi när solen lyser.

Nu har Liam's 3:dje tand kommit fram höger fram där uppe men nu har jag ett problem, han har börjat GNISSLA tänder och det låter jätte räligt + att det skadar ju hans tänder...någon som vet hur man får bort detta beteendet ?

Nu vakna han ur sin fm vila men ge mig gärna förslag på hur jag får bort gnisslandet.

Shelby & Liam


Bad, tand, hys och målat

Nu knallar Liam på som bara den här hemma, jag är fortfarande lika chockad när han bara går sin väg och man riktigt ser på honom när han står mot bordet och tänker ta sats till andra sidan rummet, ja man får fortfarande vara på sin vakt när han går iväg för rätt som det är så tappar han balansen och vår lilla gosse fraktar ju som sagt allt i munnen när han går eller kryper och det kan ju gå illa om han trillar.

Igår kväll var jag så trött på Liam att jag ville sälja honom på blocket, jag förstod inte vad som var fel, han var totalt omöjlig...kastade sig fram och tillbaka i min famn, satte jag ner honom så skulle han upp igen fast han inte ville vara där, han skrek och grät och var arg som ett bi...han fick lite alvedon (som han älskar) och en timme efter den slurpen så somnade han i sin säng, han ville inte somna i min famn som han annars brukar göra framför tv.

Idag vet jag varför han var sådär arg och det hade han ALL rätt att vara...det var ju en såndär elak framtand där uppe som ville komma ut.

Idag har vi även haft premiär för första gången i ett badhus med Liam, han har inte gått på babysim så vi var lite fundersama över hur detta skulle gå...men eftersom han hoppar i sin lilla badbalja här hemma med kläderna på så vet jag egentligen inte varför vi var lite nervösa ?!
Han ÄLSKADE badet såklart.




Här hemma har jag haft ett litet projekt som är tänkt till Liam's blivande rum


kronan är schabloner från Panduro.


Bordet var brunt det med innan det blev vitt.


Söta, Älskade, Underbara Unge !


RSS 2.0