Vaniljbullar med Choklad
Iförregår gjordes det vaniljbullar med choklad och några utan choklad.
De tog slut ganska fort så idag blir det en ny sats vaniljbullar med toscasmet ovanpå !
100-150g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1-1,5 dl socker
1/2 tsk salt
13 dl mjöl
FYLLNING:
150 g margarin
2 dl socker
1 dl vaniljsocker
man kan ha på vad som en faller i smaken, krossade chokladbitar, nötter, mandelmassa mm.
Smält fettet & tillsätt mjölk, det ska vara 37grader (fingervarmt)
Finfördela jästen i en bunke, häll över vätskan och blanda väl.
Ta en bunke till och blanda socker, salt och mjöl i den, häll lite åt gången i mjölk blandningen samtidigt som elvispen blandar.
(Har man en assistent är det så mycket bättre, men elvispen funkar för jag har ingen assistent.)
arbeta ihop till en smidig deg tills den släpper från kanterna.
Jäs under duk i 30 minuter.
Knåda, dela i 2 delar & kavla ut till avlånga bitar.
Bred på fyllningen, rulla ihop, skär dom i lagom bitar (ca 4 cm)
lägg i bullformar och pensla med ett ägg.
250 grader i 6-8 minuter beronde på ugnen.
(viktigt, knåda inte degen för mycket efter jäsningen då det är risk bullen blir torr efter bakningen)
Meeeeeeeeen gud så smarrigt!! Livsfarligt haha ;-)
Meeeeeeeeen gud så smarrigt!! Livsfarligt haha ;-)
De där måste jag testa göra, verkar ju hur smarrigt som helst!!! Tack!